Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Vulc

Far Cry 3

Rekomendowane odpowiedzi

Niby wszystko ładnie, ale jakoś tak.. cukierkowo.. Nie przekonuje mnie oprawa..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnica w grafice jest dosyć duża między pecetem na max detalach a xboxem. Szczególnie widać to podczas większej ilości roślinności, przy wodzie, widoczności i motywach po narkotykach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafika gameplau z daleka wygląda jak Borderlands 2, niedługo pewnie sam potestuję, ciekawe jak na moim złomku pójdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnica w grafice jest dosyć duża między pecetem na max detalach a xboxem. Szczególnie widać to podczas większej ilości roślinności, przy wodzie, widoczności i motywach po narkotykach

Jako gracz konsolowy nie przykładam tak dużej uwagi na wymagania, grafikę jak Wy, gracze pecetowi. Gra wygląda trochę sztucznie, najpierw zobaczę ja na PC a potem na konsoli, więc dopiero wtedy się wypowiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafika gameplau z daleka wygląda jak Borderlands 2, niedługo pewnie sam potestuję, ciekawe jak na moim złomku pójdzie.

Na tym "złomku" z sygnatury? Phi, nawet nie ma co odpalać. :E

Kolory w tej grze rzeczywiście trochę za bardzo jaskrawe, ale generalnie cały czas nie mogę przekonać się do tych tropikalnych klimatów. No i ponoć gra jest dość łatwa - zero survivalu, od pierwszych minut John Rambo. Z kasą też żadnych problemów. Mimo wszystko gameplay wygląda na zróżnicowany, broni całkiem sporo, podobnie z aktywnościami na wyspie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Interesuje mnie wyłącznie framerate, jak wygląda na x'ie, bo pojawiają się narzekania. Jesteście w stanie coś powiedzieć na ten temat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamawiał ktoś wersję The Lost Expeditions w Muve? Wczoraj gierka do mnie dotarła a dzisiaj otrzymałem taki oto e-mail:

"Witam serdecznie,

Z przykrością informuję że z przyczyn niezależnych od nas gra Far Cry 3 (X360) Edycja The Lost Expeditions wysłana do Państwa okazała się wersją podstawową i niestety w ogóle wersji The Lost Expeditions przedpremierowej nie będziemy posiadać.

W ramach rekompensaty doślemy do Państwa na początku przyszłego tygodnia zawartość Edycji Kolekcjonerskiej gry tzw. Edycję Szaleńca (bez pudełka z płytą – które już Państwo posiadają).

Edycja Szaleńca gry składa się z:

· Szalonej Vaas Wahine figurki, 12 cm Wahine z podskakującą głową Vaasa;

· Przewodnika zawierającego unikalne grafiki oraz informacje pozwalajace na przetrwanie na naszej szalonej wyspie

· DLC Małpi interes; Poznaj Hurka, nową niezapomnianą postać i dostarczyciela nowych wyzwań, króry przydzieli Ci cztery nowe zadania. To ponad godzina gry dostępna wyłącznie w tej edycji!

· DLC Zagubione wyprawy: Dwie pełne akcji misje oraz pistolet rakietowy z okresu drugiej wojny światowej. Ponad 40 minut więce gry!

· DLC Pakiet Łowcy: Sztucer M700 oraz trzy wzory kamuflażu tej doskonałej broni

· DLC Pakiet Wojownika; Ręcznie robiony sztylet i dwa ekskluzywne tatuaże plemienne

· DLC Pakiet Drapieżcy: 4 odmiany unikalnych drapieżców i łuk do trybu wieloosobowego

Bardzo przepraszamy za kłopot!

Z pozdrowieniami,

Maciej Krzemiński

Dział Obsługi Klienta muve.pl"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Interesuje mnie wyłącznie framerate, jak wygląda na x'ie, bo pojawiają się narzekania. Jesteście w stanie coś powiedzieć na ten temat?

Pare postów dałem linka do gameplayu z Xboxa 360, jak sobie ściągniesz na dysk i odpalisz na cały monitor to będziesz miał taką jakość jak byś grał ;) Bardzo polubiłem ostatnią tamtą stronę z racji na masę gameplayów z PC i X360 w dobrej jakości gdzie sobie fajnie można obczaić grafikę, różnice i same gry.

-edit-

Teraz to chyba ja muszę iść do lekarza bo przeczytałem że chodzi ci o grafikę a nie FPS :E :E :E

FPS z tego co czytałem i widziałem troszkę chyba przypomina AC3, potrafi spaść do około 20FPS na konsolach. Ale ponoć nie przeszkadza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem jakieś 2 godziny i do tej pory nie zauważyłem żadnego spadku fpsów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gram w to na PC, ale muszę tutaj napisać, że gra jest świetna. Idealnie trafiła w mój gust. To taki w cholerę bardziej gęsty, poprawiony, urozmaicony i znacznie ciekawszy Far Cry 2 w realiach przypominających nieco pierwszego Far Cry. Do tego ta klimatyczna sekwencja początkowa z ucieczką z obozu... Po ok. dwóch godzinach grania jestem zachwycony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od kilku dni zaczalem sie interesowac FC... Jedynka byla swietna, ale potwory troche mi nie pasowaly do klimatu, dwojka nudna, a trojka to swego rodzaju cos, czego sie spodziewalem po jedynce. Tropiki i bez potworow. Czas odkurzyc i rozgrzac PeCeta na full detalach :E

Ktos osobiscie porownal gre na konsoli i na PC? Jestem ciekaw, czy grafa bardzo dostaje po dupie na klocku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez obrazy graczy pecetowych,z czystej ciekawosci wpadlem do dzialu Gry zobaczyc jak duza jest obecnie przepasc miedzy pc a konsolami,pierwsze co zobaczyłem to:

- jakie masz obecnie sterowniki? Bo ja mam takie i takie a na tych pod far cry nie dziala mi Battlefield ale na tych od Battlefield nie ma szalu z far cry.

- moj komputer jest za slaby

- moj komputer jest super

- roznice miedzy dx9 a dx11

- roslinnosc na komputerze a jest ladniejsza od tej na komputerze b

- lagi

- nie chce sie uruchomic

- itd itd itd

Cieszę się że mam konsole.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez obrazy graczy pecetowych,z czystej ciekawosci wpadlem do dzialu Gry zobaczyc jak duza jest obecnie przepasc miedzy pc a konsolami,pierwsze co zobaczyłem to:

- jakie masz obecnie sterowniki? Bo ja mam takie i takie a na tych pod far cry nie dziala mi Battlefield ale na tych od Battlefield nie ma szalu z far cry.

- lagi

- nie chce sie uruchomic

- itd itd itd

Podpisuję się pod tym obiema rękami i nogami. Już nigdy chyba tam nie zajrzę, bardziej interesuje ich ile gra ma klatek na sekundę niż fabuła i inne wartości gry :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podpisuję się pod tym obiema rękami i nogami. Już nigdy chyba tam nie zajrzę, bardziej interesuje ich ile gra ma klatek na sekundę niż fabuła i inne wartości gry :E

Przecież piksele trzeba liczyć, a na liście w crysisie można patrzeć godzinami :E

A tak na serio, to też mam wrażenie, że niektórzy z działu gry, to nie zagrają w gry, która nie ma super mega grafiki :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- lagi

- nie chce sie uruchomic

- itd itd itd

:E chłowpie ja tydzien temu pobrałem Half-Life Balck Messa bo wzięły mnie sentymenty na pierwszego HL ... pobrałem to cholerstwo zainstalowałem (prawie 25min to trwało) .... chcę odpalać a tu dupa .. trza pobrać steam ... to pobieram .... instalak ok odpalam .... dupa trzeba pobrać jakiś SDK jeszcze a to 1,5gb :) o nic pobieram ... odpalam ... qwa wyjebka sterowniki nie takie do grafy ... wymiękłem poszedł mega DELETE na ten cały syff .

Konsole rządzą :thumbup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się dziwie jakim cudem minercraft zrobił karierę na PC :P

Ja wczoraj pograłem w Halo 1 na PC.

Raiders ciesz się, że nie pograłeś, bo byś się zdziwił jak kiepsko gra się na myszy :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już nie chodzi o to - zdarzają się osoby, które grają na PC, ale zachowują się normalnie, ale takie zachowanie, spekulacje co do wymagań, testowanie kart i procesorów.. no chyba nie na tym polega granie w gry. No ale przecież to my jesteśmy fanboy'ami :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się dziwie jakim cudem minercraft zrobił karierę na PC :P

Ja wczoraj pograłem w Halo 1 na PC.

Raiders ciesz się, że nie pograłeś, bo byś się zdziwił jak kiepsko gra się na myszy :E

Ja się dziwie, że Minecraft jest trzecią najchętniej graną grą na xbox live.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, ja tam już kiedyś im napisałem, że jak chcą się jarać piękną grafiką i technologiami to niech sprzedadzą gry i "grają" w benchmarki. Będą sobie ulepszać swoje maszynki i porównywać punkciki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o powyższą dyskusję - tak to wygląda praktycznie w przypadku każdej gry. AC3, FC3, Crysisy, zawsze 90% rozmów to technikalia. No cóż, takie już uroki pc gamingu, który momentami z gamingiem ma niewiele wspólnego. Przykładowo ja FC3 zainteresowany nie byłem, ale ponieważ dostałem ten tytuł za darmo do nowej karty, to postanowiłem przetestować. Co tu dużo mówić, 2 pierwsze godziny spędziłem w opcjach główkując jakby tu uzyskać najbardziej satysfakcjonującą liczbę klatek, a kolejne 2 na forach, szukając rozwiązania na problemy z teksturami. Do tego wykrzaczający się Uplay i w pewnym momencie myślałem, że mnie szlag trafi. Fakt pozostaje faktem, konsole są wyraźnie z tyłu za pecetami w kwestii oprawy. Nadal jednak to o niebo lepsze rozwiązanie dla ludzi, którzy chcą po prostu grać, a nie babrać się z opcjami, ustawieniami i sterownikami.

Co do samej gry to na razie jestem średnio zadowolony. Gameplay poprawny, misje poboczne raczej bez polotu, gra ogólnie dość łatwa, nawet na najwyższym poziomie trudności. Wszystkiego dużo, nie ma co robić z kasą. Miejscówki całkiem ładne, ale nie przepadam za tropikalnymi klimatami, więc wrażenia większego na mnie nie robią. Vaas wygląda za to na niezłego psychola, ciekawa postać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już swoja kopie kupilem,zobaczymy czy to GOTY jak to mozna sie spotkac na forach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie się strasznie podoba dość duża dowolność w wyborze sposobu rozwiązania zadania. Możesz podejść do posterunku jak John Rambo z jakimś karabinem w łapie wparować w sam środek, możesz jak łowca eliminować wszystkich używając noża i łuku. Podobają mi się w przemyślany sposób skonstruowane misje główne, które raczej nie nużą. Podoba mi się też to, że jest więcej aktywności pobocznych - wyścigi, wyzwania łowieckie itp. Co mi się nie podoba? To, że misje poboczne mimo wszystko nie są, aż tak różnorodne i oryginalne jak być powinny.

Jak dla mnie, jeśli chodzi o tegoroczne premiery, które sprawdziłem Far Cry 3 plasuje się zaraz za Halo 4 w rankingu.

Jeśli już został poruszony ten temat... Vulc, lepsza grafika na PC? Zgoda, na dzień dzisiejszy to prawda. Ale nie oszukujmy się, w 90% wydawanych tytułów zasadnicza zmiana dotyczy jedynie większej rozdzielczości i czasami tekstur w wyższej rozdzielczości. Rzadko kiedy jest tak, że wersja PC różni się poza tym w jakiś diametralny sposób, ale oczywiście zdarzają się takie tytuły, np. Battlefield 3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj przesadzacie Panowie z tym gamingiem na PC. To że na pclabie w dziale PC akurat gromadzą się ludzie którzy najczęściej dyskutują o grafice i sprzęcie to nie jest reprezentatywny obraz całej społeczności. Bo gdyby był to setki strategi, oldschoolowych gierek, symulacji, przygodówek, i innych gier które z "Crysisem" nie mają nic wspólnego nie miały by racji bytu a tymczasem fanów tych gier na PC jest masa. I to naprawdę masa. Bo nie mówię tylko o tych znanych grach ze sklepów i serwisów typu Steam itp. Produkcji od amatorów i małych firm na wysokim poziomie które z graficznymi benchmarkami nie mają nic wspólnego są naprawdę tysiące. Poza tym jeśli gra ma problemy z optymalizacją na PC i sterownikami to nic dziwnego że o tym gadają. Nie bez powodu Ubisoft wydał patcha coś 200MB ponad. To raczej wina devów którzy robią czasami słabe porty na PC a nie graczy. Ale na pewno to nie jest reguła, mnie tam 95% gier chodzi bez problemów bez żadnej zmiany sterowników itp itd. To znaczy chodziło bo już PC dziś mój to trochę wiekowy (po 5 latach czas na jego emeryturę, nie po 1-2 jak wielu o PC myśli ;) ) jest no i ten XP... Większość użytkowników PC raczej nie jest na poziomie gimnazjum i nie ma takich problemów. A to że ci co z sprzętem sobie słabo radzą najwięcej krzyczą i najbardziej są widoczni to inna kwestia.

A co do grafiki. To jeśli się ją ma na wysokim poziomie to czemu podniecanie się nią miało by być złe ? Ja nie mówię że podejście na zasadzie że jak gra nie ma D11 i jakaś tam tekstura jest brzydka to jest do dupy i ją sprzedaję, albo jak nie mam 120 FPS. Takie typki co tak mówią też są ale to raczej nie jest większość. Ale skoro grafika to taka sama część gry jak wszystkie inne jej elementy to jeśli jest naprawdę dobra to można o niej pogadać w takich samych detalach jak o fabule czy gameplayu itp. A że na konsolach grafika raczej nie powala to i gracze konsolowi nie mają się czym podniecać :E Czasem się zastanawiam czy to narzekanie na PC nie jest trochę z zazdrości :E Sam to mówię mając konsolę i mówię też o sobie.

Nie myślmy stereotypami i nie generalizujmy. Na tej zasadzie gracz konsolowy to nie umie nawet sterowników zainstalować i konieczność zrobienia tak trudnej i skomplikowanej czynności jest powodem dlaczego nie grana PC. Nie mówiąc już o złożeniu własnego PC czy jakiejś wiedzy technicznej. Zapytanie się o wymagania sprzętowe i wyrażenie o nich opinii też już jest jakimś fetyszem i dewiacją. Albo ustawianie w opcjach graficznych czegoś więcej niż jasności to już zapewne jest totalna szajba na punkcie grafiki. Celowo przerysowuję ale jak się czasem posłucha różnych opinii to można odnieść wrażenie że konsolowiec to jest naprawdę totalny imbecyl który umie tylko wsadzić CD do napędu i nacisnąć play a o PCtowców myśli jako o kimś pomiędzy naukowcem z nasa a dzieciakiem z liceum/gimnazjum który w grach ceni jedynie grafikę i siedzi tydzień instalując sterowniki zanim jakąkolwiek odpali. A przecież tak nie jest. Prawda ?

Jak czasem słyszę co konsolowcy myślą o PCtowcach a PCtowcy o konsolowcach to się zastanawiam czy ja żyję na tej samej planecie i czy używam tej samej konsoli i tego samego PC co inni.

Od kilku dni zagrywam się w Anno 1404, jest rewelacyjne ! Wcześniej grałem w świetne Empire Total War. Kilka lat temu śliniłem się przed Crysisem gapiąc się na wodę, liście itp. Ale tak samo po pierwszym szoku graficznym cieszyłem się świetnym gameplayem. Nigdy bym nie wymienił mojego PC na konsolę bo oferuje mi pewne rzeczy których na konsoli nie ma a które są świetne.

Nie tak dawno przeszedłem Halo 4 i trudno mi sobie wyobrazić że w mojej bibliotece gier mogło by zabraknąć serii Halo. Dla samego Master Chiefa moim zdaniem warto kupić konsolę. Przeszedłem AC3 i stwierdzam że grało mi się w nie na padzie fantastycznie i gdybym grał w nie na PC to bym podłączył pada :E I też bym mojego Xboxa nie wymienił na PC.

Mam obie platformy, obie są świetne, obie mają plusy i minusy, obie są różne od siebie i się nawzajem uzupełniają. Jak to ktoś kiedyś powiedział na jakimś zagranicznym forum: nie ma PCtowców i konsolowców, wszyscy jesteśmy graczami ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...