Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Vulc

PCLabowy serwer Battlefield 3 - już online

Rekomendowane odpowiedzi

Sewer jest online! Obowiązujące zasady:

1. Zakaz baserape.

2. Zakaz obrażania innych graczy(ostrzejszy język jest akceptowalny).

3. Wszelkie próby cheatowania skutkować będą permbanem.

4. Kick bez podanego powodu jest wynikiem zwalniania miejsca dla VIP'a, czyli osoby współfinansującej serwer.

Każda osoba łamiąca regulamin zostanie wyraźnie ostrzeżona. Jeśli to nie poskutkuje zostanie zastosowany 48h ban. Każde kolejne przewinienie skończy się permanentnym zakazem wstępu na serwer. Dodatkowo admini mogą z miejsca dać perma osobom w wyjątkowo przykry sposób odnoszącym się do innych graczy, jak i administracji. Chodzi m.in. o obelgi na tle rasowym/narodowościowym. Oczywiście decyzje będą podejmowane adekwatnie do zaistniałej sytuacji.

Adres serwera:

http://battlelog.battlefield.com:80/bf3/servers/show/16a2c28d-65f9-423c-a81d-6b2bf276680b/PCL-PCLab-pl-Conquest-48-G4G-pl/

Link do Gametrackera:

b_560_95_1.png

Adres serwera głosowego TS3:

193.193.70.93:2012

Ogólny stan składki (wirtualny/zaksięgowane): 597/597 zł

Wydatki: serwer - 576 zł, Procon ~20 zł(3$), UMM ~15 zł

Obecny stan konta: 0 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja za premium, większość osób już to posiada, poza tym większy wybór i możliwości rozgrywki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem za premium, ale bez CQ i AK(choć przy rozsądnej liczbie graczy CQ ujdzie). AK tylko przy >48 graczy, a to jest raczej niemożliwe. Osoby które zagłosowały na 64p nie wiem czy sobie robią jaja, jeśli nie to radzę się zastanowić nad tym pomysłem. Niby jak zebrać ponad 60 graczy chcących płacić na dłuższą metę? Pomijają już rozmiar map.

Osobiście mogę płacić miesięcznie co najmniej za 3 sloty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hardcore, na normalu sie przecie grac nie da :hmm:

Zobaczymy co z tego wyjdzie i ilu bedzie chetnych to i ja sie dołoże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko bez wojenek sc vs hc. SC jest najbardziej popularny, taki serwer będzie najłatwiej rozkręcić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem za Hardcore 48, podstawka i B2K, wszystkie mapy w rotacji i Rush. Ilość ticketów do uzgodnienia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zasadzie tej opcji w ogóle nie powinno być. Lepiej domyślnie wybrać softcore, bo cieszy się większą popularnością, a właśnie o to nam tutaj chodzi. Dlatego proponowałbym podejść do tego w ten sposób - mogę się dorzucić, albo nie mogę, wybór oprzeć tylko o posiadane dodatki. Ilość slotów to tak naprawdę sprawa drugorzędna, jeśli będzie odpowiednie zainteresowanie. Wiadomo, że każdy ma różne preferencje, ale jak zacznie się wybrzydzanie i grymaszenie to się nigdy nie dogadamy. Dla mnie prawie wszystkie opcje są bez znaczenia. Zagram na 32 slotach, na 48, jak trzeba to i na 64. Zagram w mapki z podstawki, w mapki z dodatków. W dowolnej kolejności i trybie. Czyli tak jak zwykle, tylko na własnym serwerze, gdzie nie ma "foch" adminów i innych takich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

32 graczy, hardcore :D Moja ulubiona kombinacja w bfie. Ale i tak nie bd grał dużo by niestety ale bf 3 mi się znudził trochę :)

O 64 graczy zapomnijcie raczej, najpierw spróbujcie czy 32 wypali, może nawet 24, w 64 kase wpakujecie i się okaże że nikt nie bedzie chciał rozkręcać.Bo coś nie chce mi się wierzyć że będziecie w parę osób naparzać :P I dałbym sobie spokój ze starymi dodatkami,wpakujcie aftermatha, podstawkę i wystarczy do szczęścia :)

Btw był już taki temat... i to zainteresowanie było dużo większe wtedy a i tak nic z tego nie wypaliło :cool: W każdym razie, powodzenia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten pomysł z tym serwerem to chyba ja zainicjowałem, pare dni do tyłu i sie zaczęło, ja jestem za 64 slotowym softem oczywiście premium

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę brakuje mi tu opcji wszystkich dodatków, ale bez premium. Mam B2K i AK bez premium właśnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się deklaruję z wpłatami - 30 zł w pierwszym miesiącu, a potem po 10 zł miesięcznie dopóki się nie zbierze chociaż te 32 osoby... wtedy już bym chciał tylko te 3zł za mojego slota płacić ;)

Proponuje też zacząć faktycznie od serwera 32 osobowego, zobaczymy jak z płatnościami wtedy będzie, a chyba jest jakaś opcja upgrade'u wtedy?

Co do ustawień serwera to ja lubię softcore, conquest i co najmniej 32 osoby [a najlepiej 48/64], mapa już mniej ważna - w zasadzie wszystko poza CQ/Metro może być...

ps. jeden wyjątek: metro+rush - mam do tego settingsu słabość od czasów bety :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę brakuje mi tu opcji wszystkich dodatków, ale bez premium. Mam B2K i AK bez premium właśnie.

Wiem, wiem, ale możliwych kombinacji jest naprawdę sporo, stąd siłą rzeczy część osób i tak będzie w mniejszości. Dlatego wybrałem najbardziej prawdopodobne opcje - Battlefielda 3 zainteresowany mieć musi, B2K sporo osób dostało z limitowaną edycją premierową, a i teraz klucze na Allegro zawierają ten dodatek. Natomiast Premium mają ludzie, którzy regularnie grają w ten tytuł, czyli potencjalnie zainteresowani zrzutą.

Ja się deklaruję z wpłatami - 30 zł w pierwszym miesiącu, a potem po 10 zł miesięcznie dopóki się nie zbierze chociaż te 32 osoby... wtedy już bym chciał tylko te 3zł za mojego slota płacić ;)

Za bardzo wybiegasz w przyszłość, na razie skupmy się na jednym miesiącu. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli jako osoba nie zrzucająca się na ten cel mógłbym wyrazić swoje zdanie, to 32 graczy B2K, hardcore. 32 bo najtańsze, a jednocześnie przystępniejsze też dla tych ze słabszymi prockami. Hardcore bo jednak wywalanie w kogoś pół magazynka by zabić nie jest przyjemne :P.

Tylko bez wojenek sc vs hc. SC jest najbardziej popularny, taki serwer będzie najłatwiej rozkręcić.

Taki 32 slotowy server nie będzie ciężko zapełnić biorąc pod uwagę samą liczbę grających Labowiczów.. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba najlepszym wyjściem było by zamieścić samą ankietę, bez możliwości dopisywania tych komentarzy co kto lubi. Mnie to nie interesuje (te komentarze) i zaczynają się niestety wojenki kwasny.gif Z samą opcją ankiety było by jasniej, przejrzyściej,prościej i chyba szybciej zapadła by decyzja w sprawie zakupu serwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki 32 slotowy server nie będzie ciężko zapełnić biorąc pod uwagę samą liczbę grających Labowiczów.. :)

Zapełnić chyba nie, ale najpierw serwer musi być. ;) Natomiast sporo ludzi chciałoby, jednak się raczej nie dorzuci. Zresztą był już taki temat i nic z tego nie wyszło.

Chyba najlepszym wyjściem było by zamieścić samą ankietę, bez możliwości dopisywania tych komentarzy co kto lubi. Mnie to nie interesuje i zaczynają się niestety wojenki kwasny.gif

Temat mógłby się w zasadzie ograniczyć tylko do tego - dorzucisz się, albo się nie dorzucisz. Osobiste preferencje nie powinny grać tutaj roli, bo wiadomo, że nie sposób dogodzić wszystkim. Pogadać zawsze można, ankieta i tak zadecyduje. Gadanie pod nią nic nie zmieni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

48 graczy (ew. 32, nie będę miał nic przeciwko), SC + Premium. Fajna by była jakaś duża rotacja map i trybów. Na przykład szybciutka rundka na kanałach TDM :) Nie wiem czy aż taka można modyfikować serwer. B2K to oczywiście podstawa. CQ bym jednak całkowicie wykluczył, chyba że będzie baardzo popularny wśród tu obecnych. No i nie zapominajmy o Aftermatchu.

Problemem nie powinna być kasa przy odpowiedniej ilości entuzjastów. Wtedy z rozkręceniem serwera nie powinno być problemu. Ja tam od dłuższego czasu obserwując ten temat widzę tak z przynajmniej 10 graczy chętnych na tego typu zabawę :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może warto dodać do pierwszego pytania możliwość oddania dwóch odpowiedzi?

Zapełnić chyba nie, ale najpierw serwer musi być. ;) Natomiast sporo ludzi chciałoby, jednak się raczej nie dorzuci. Zresztą był już taki temat i nic z tego nie wyszło.

Niech osoby które płacą dostaną VIP sloty to od razu będzie więcej chętnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez dopisuje sie do listy ;). hc/sc - obojętnie, jeżeli rotacja na wszystkie mapy to min 48 slotów by sie przydało.

20-30 pln moge dać na rozkręcenie ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To Twoje zdanie, dla mnie hardcore ssie ostro, może niedługo zaczniemy grać na super hardcorze gdzie każdy pada od jednego strzału byle czego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście że moje zdanie.

Na hardcore jest latwiej przetrwac bo nie masz spota ;)

Co to za gra na normalu jak wszystkie cele masz zaspotowane w 3D i na minimapie :lol2:

HC bez minimapy to najlepsza opcja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy ktoś słyszał o "klasycznym" trybie:

Normal TTK

VEHICLES ON

3P VEHICLE CAM ON

Health-Regen OFF

Vehicle-Regen OFF(tutaj jestem za opcją włączenia tego, pojazdy wystarczająco mają do tyłu z unieruchumieniem)

Audio-spot OFF

3D spot OFF

FF OFF

SHOW HUD

SHOW MINIMAP

Killcam OFF

Squad Leader spawn ON

Respawn Time - Normal (Fast vehicle respawn not allowed)

Jest to mieszanka sc i hc, obecnie ciężko znaleźć sensowny serwer z takim ustawieniami. Trzeba mieć jednak świadomość że ten jak i czysty hc są znacznie mniej popularne od sc.

W sumie ktoś wcześniej wspominał, wybrany i tak by został sc. Najwięcej ludzi na tym gra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale przeciez tryby i zakres map ustawia sie z poziomu panelu admina, to SC/HC nie da sie zmieniać "w locie" tzn między kolejnymi rundami?

z tego co widze to g4g uwzględnia tylko przelewy bankowe :/ chyba że już gdzieś głębiej w procesie zamawiania pojawia sie jakaś skarbonka którą można doładowywać smsami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SC/HC mozna zmieniac z rundy na runde, tak samo mozna zmieniac ilość ticketów z rundy na runde. Dla kazdej mapy mozna ustawić inną ilość ticketów jak i tryb... itp, idt.

STALKERqwe tak na upartego to jest HC ze 100%HP i 3D cam w pojazdach ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...