Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Vulc

PCLabowy serwer Battlefield 3 - już online

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gordon Lameman

A może jednak Bad Company 2? :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

STALKERqwe tak na upartego to jest HC ze 100%HP i 3D cam w pojazdach ;p

Mnie specjalnie "TPP" w pojazdach nie interesuje, tylko normalne TTK i mnimapa(niestety cały system z proszeniem o apteczkę czy amunicję wymaga minimapy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SC/HC mozna zmieniac z rundy na runde, tak samo mozna zmieniac ilość ticketów z rundy na runde. Dla kazdej mapy mozna ustawić inną ilość ticketów jak i tryb... itp, idt.

Niewykluczone, że kilka rundek zagra się w HC, na razie jednak skupmy się na serwerze, bo bez tego dyskusja dotycząca trybu sensu nie ma. ;)

A może jednak Bad Company 2? :E

Przerzuciłbyś się w końcu na BF3, a nie z jakimiś starociami do ludzi. :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Vulc

Jestem za tym przedsięwzięciem. Zapamiętaj albo dopisz do specjalnej listy w tym temacie, albo u siebie gdzieś na karteczkę :thumbup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem za tym przedsięwzięciem. Zapamiętaj albo dopisz do specjalnej listy w tym temacie, albo u siebie gdzieś na karteczkę :thumbup:

W związku z tym prosiłbym osoby chętne do zrzuty o konkretne propozycje, tutaj bądź na PW. W pierwszym poście umieszczę aktualny stan naszego konta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętajcie jeszcze o hostingu serwera głosowego i rcona. Na serwerze musi być balancer z prawdziwego zdarzenia. Fajnie by też było zobaczyć ograniczenie kamperów do 4 na team.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Gordon Lameman

Przerzuciłbyś się w końcu na BF3, a nie z jakimiś starociami do ludzi. :E

W BC2 się fajnie gra, ale pewnie niedługo premium zakupię :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętajcie jeszcze o hostingu serwera głosowego i rcona. Na serwerze musi być balancer z prawdziwego zdarzenia. Fajnie by też było zobaczyć ograniczenie kamperów do 4 na team.

rconNET to 3 euro za miesiąc, z serwerem głosowym też się pomyśli. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na serwerze musi być balancer z prawdziwego zdarzenia. Fajnie by też było zobaczyć ograniczenie kamperów do 4 na team.

Nie ma takiego, przynajmniej nikt jeszcze nie wymyślił. Każdy balancer ma swoje plusy i minusy. Ograniczenia dla kamperów(czyli pewnie chodzi o sanjpy) też są dość problematyczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma takiego, przynajmniej nikt jeszcze nie wymyślił.

Jest. Plugin do procona, który scrambluje teamy jeśli przewaga ticketów jest większa niż x% na podstawie punktów lub kdr. Działa bardzo dobrze.

Jeśli wybierzecie 32 sloty, to CQ można pomieszać z Rushem. Najgorsze mapy w CQ, takie jak metro, damavand, tehran są w Rushu bardzo dobre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest. Plugin do procona, który scrambluje teamy jeśli przewaga ticketów jest większa niż x% na podstawie punktów lub kdr. Działa bardzo dobrze.

Jeśli wybierzecie 32 sloty, to CQ można pomieszać z Rushem. Najgorsze mapy w CQ, takie jak metro, damavand, tehran są w Rushu bardzo dobre.

Byłem kilka razy na takich serwerach, szybko z nich wychodziłem. Każdy balancer nie jest sprawiedliwy, przerabia jedynie cyferki a one rzadko są jednoznaczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem kilka razy na takich serwerach, szybko z nich wychodziłem. Każdy balancer nie jest sprawiedliwy, przerabia jedynie cyferki a one rzadko są jednoznaczne.

Ale jest lepszy niż brak jakiegokolwiek balansu. Ja z kolei zawsze wychodzę, jeśli na serwerze nie ma balansu, chociaż to zależy. Na takich serwerach można nieźle gnoić słabeuszy, którzy dziwnym trafem zawsze grają po tej samej stronie.

Co do serwera, to dajcie w CQ po jednej rundzie na mapę. Rozgrywki są symetryczne, co jest oczywiście karygodne, więc nie ma sensu dwa razy grać tego samego (nie licząć CQ Assault).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W BC2 się fajnie gra, ale pewnie niedługo premium zakupię :(

+1

BC mimo wieku jest bardzo dobrą grą, co do serwera to żeby go rozkręcić trzeba z minimum 6 graczy do tego.

Jak masz miejsce w znajomych to możesz mnie dodoać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Gordon Lameman

+1

BC mimo wieku jest bardzo dobrą grą, co do serwera to żeby go rozkręcić trzeba z minimum 6 graczy do tego.

Jak masz miejsce w znajomych to możesz mnie dodoać.

Poszło :)

No, ale staty to ja mam cienkie przy Tobie :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jest lepszy niż brak jakiegokolwiek balansu. Ja z kolei zawsze wychodzę, jeśli na serwerze nie ma balansu, chociaż to zależy. Na takich serwerach można nieźle gnoić słabeuszy, którzy dziwnym trafem zawsze grają po tej samej stronie.

Co do serwera, to dajcie w CQ po jednej rundzie na mapę. Rozgrywki są symetryczne, co jest oczywiście karygodne, więc nie ma sensu dwa razy grać tego samego (nie licząć CQ Assault).

Wiadomo, lepszy balans który przynajmniej równa drużyny do tych samych ilości graczy niż żaden.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem za, możliwe, że nawet bym się dołożył, jeśli w styczniu nie będę miał jakiś większych wydatków.

Liczba graczy - tutaj mi jest naprawdę obojętne... w sumie to wszystko zależy od mapy.

SC/HC - zdecydowanie HC, na SC jest zbyt łatwo:F

Co do map to fajnie by było jeśli dalibyście radę wrzucić mapki z podstawki, B2K, AK i AM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo, lepszy balans który przynajmniej równa drużyny do tych samych ilości graczy niż żaden.

Nie, to jest już wbudowane w serwer. Jak chcesz zapobiegać baserape'owi z rundy na rundę bez odpowiedniego balansu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ankieta tak myślę do wtorku niech sobie powisi. Na chwilę obecną mamy już kasę na serwer 32 osobowy i narzędzie do jego obsługi. Jeszcze 30 złotych i będzie na serwer 48.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, to jest już wbudowane w serwer. Jak chcesz zapobiegać baserape'owi z rundy na rundę bez odpowiedniego balansu?

Wbudowane? To najwidoczniej dość słabo działa. Baserapingu nie da się zapobiec za pomocą tych wszystkich balanserów. Cyferki niestety nie oddają tego kto jak gra i ile robi dla drużyny. Najlepszy sposób to "dogadanie się" tak jak to funkcjonuje gdy się gra na podwórku w piłkę i dobiera się składy po umiejętnościach. Wiadomo, z kompletnymi randomami to jest niemożliwe, ale jak się gra z ludźmi których choć trochę się zna(tak jak tu na forum) jest to do zrobienia.

Jeśli uda sie uzbierać na serwer 48p, trzeba będzie się pożegnać ze szturmem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem w stanie dokładac sie 50zł do servera,mysle ze to ile graczy jakie tryb etc. powinno odbyc sie głosowanie osob ktore juz sie dołoza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może jakiś sponsor? Onet itp? 10 pln mogę początkowo płacić. I myślę że sloty dla płacących obowiązkowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Poszło :)

No, ale staty to ja mam cienkie przy Tobie :E

Swego czasu to było całkiem ciekawe zamieszanie z BC2 (dużo się działo na forum). Dawno już nie grałem ale zgodzę się z Tobą: miałem więcej frajdy przy BC2 niż BF3!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może jakiś sponsor? Onet itp? 10 pln mogę początkowo płacić. I myślę że sloty dla płacących obowiązkowe.

Onet? Nie mamy co liczyć na sponsora, nie wiem czy nawet jeśli chcielibyśmy w nazwie umieścić "PCLab" to czy niebyłoby problemów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Gordon Lameman

Swego czasu to było całkiem ciekawe zamieszanie z BC2 (dużo się działo na forum). Dawno już nie grałem ale zgodzę się z Tobą: miałem więcej frajdy przy BC2 niż BF3!

Ja nadal mam. Z tego co pamiętam to nawet jakiegoś cheatera mieliśmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...