eez 0 Napisano 6 Stycznia 2013 ja mogę wspomóc jeśli będzie HC ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fr0styyy 14 Napisano 6 Stycznia 2013 ja mogę wspomóc jeśli będzie HC ;DZ ankiety to nie wynika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STALKERqwe 104 Napisano 6 Stycznia 2013 O wyborze trybu i tak zadecydują ludzie którzy na 100% będą chcieli na początku serwer opłacać, a to raczej na pewno będzie sc. Same wyniki ankiety dość wyraźnie mówią gdzie można szukać największej ilości osób do zrzuty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vulc 1256 Napisano 6 Stycznia 2013 Dziękuję wszystkim za wkład finansowy, jeśli nikt się nie wycofa to w chwili obecnej mamy na serwer 48 slotów. Można więc poruszyć inne tematy, czyli ewentualnych adminów i nazwę. Rconnet nie jest specjalnie skomplikowanym narzędziem, ale i tak pomoc osoby lepiej zorientowanej ode mnie będzie mile widziana, bo sam kontakt z obsługą serwerów miałem raczej mały. Z tego powodu choćby mogę zostać jednym z adminów, ale absolutnie nie muszę. Prosiłbym więc o propozycje, zwłaszcza od ludzi, którzy zadeklarowali chęć dorzucenia się do interesu. Nazwa serwera - tutaj rzeczywiście może być problem, kontakt z administracją jest raczej kiepski. Spytam się jednak w swoim czasie Qjina, który odpowiada za ten dział, może uda mu się zdobyć "błogosławieństwo". Ktoś wcześniej wspomniał o serwerze głosowym. Z tym też nie miałem kontaktu w wersji PC - jest to konieczne i czy TS nie wystarczy w tym momencie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maaniek1992 0 Napisano 7 Stycznia 2013 dołoże sie, jezeli serwer bd HC. Soft jest dla ludzi dziwnych, że sie tak wyraże.. Trójkąciki nad głową i inne pierdoły? to jak gra na wh. 48 slotów i Conquest large . Suma? 20 zł moge dać. Oczywiście końcowy wybór trybu gry należy do ludzi wpłacających . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STALKERqwe 104 Napisano 7 Stycznia 2013 Dziękuję wszystkim za wkład finansowy, jeśli nikt się nie wycofa to w chwili obecnej mamy na serwer 48 slotów. Można więc poruszyć inne tematy, czyli ewentualnych adminów i nazwę. Rconnet nie jest specjalnie skomplikowanym narzędziem, ale i tak pomoc osoby lepiej zorientowanej ode mnie będzie mile widziana, bo sam kontakt z obsługą serwerów miałem raczej mały. Z tego powodu choćby mogę zostać jednym z adminów, ale absolutnie nie muszę. Prosiłbym więc o propozycje, zwłaszcza od ludzi, którzy zadeklarowali chęć dorzucenia się do interesu. Nazwa serwera - tutaj rzeczywiście może być problem, kontakt z administracją jest raczej kiepski. Spytam się jednak w swoim czasie Qjina, który odpowiada za ten dział, może uda mu się zdobyć "błogosławieństwo". Ktoś wcześniej wspomniał o serwerze głosowym. Z tym też nie miałem kontaktu w wersji PC - jest to konieczne i czy TS nie wystarczy w tym momencie?Samo korzystanie rconNet z tego co patrzyłem nie nie wydaje się zbyt trudne, ale może ktoś już tego używał i wie lepiej. Czy jest koniecznie potrzebny kanał głosowy na serwerze? Osobiście uważam że nie, w końcu nie robimy bóg wie jakiego serwera dla całej społeczności bfa tylko głownie dla ludzi z laba. Oczywiście służę pomocą. dołoże sie, jezeli serwer bd HC. Soft jest dla ludzi dziwnych, że sie tak wyraże.. Trójkąciki nad głową i inne pierdoły? Tu nie ma po co pisać dla kogo jest sc, zwłaszcza że na hc święci też nie jesteście. Wybiorą i tak ci co płacą, a z ekonomicznego punku widzenia i biorąc pod uwagę przyszłość serwera najlepiej będzie wybrać sc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacepaw 1 Napisano 7 Stycznia 2013 Czy jest koniecznie potrzebny kanał głosowy na serwerze? Kiedyś dawnymi czasy, korzystałem z tego wbudowanego w BF3 i od biedy daje radę. jesli idea forumowego serwera się rozwinie/utrzyma przez jakiś okres wtedy można i pomyśleć nad jakimś serwerem TS, choć szczerze mówiąc są to kwoty dużo mniejsze niż te o których tutaj debatujemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STALKERqwe 104 Napisano 7 Stycznia 2013 Przecież w bf3 nigdy voipa nie było Narazie TS imo nam nie jest potrzebny. Wpierw to ten serwer trzeba postawić i ogarnąć ze wszystkimi ustawieniami(tryby, mapy itp) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krugerPL 0 Napisano 7 Stycznia 2013 TSa powinno mi sie udać załatwić od znajomego (stoi u niego już jeden od ponad roku i jak na razie nie było problemów), więc koszta komunikatora by odpadły. Na serv nie mam czym sie dorzucić więc może chociaż tak bym pomógł... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacepaw 1 Napisano 7 Stycznia 2013 Przecież w bf3 nigdy voipa nie było Narazie TS imo nam nie jest potrzebny. Wpierw to ten serwer trzeba postawić i ogarnąć ze wszystkimi ustawieniami(tryby, mapy itp) Oj tam ... chodziło mi o czat grupowy. Zawsze to lepsze niz nic. Ale tak jak piszesz najpierw trza postawić ten serw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bpp 0 Napisano 7 Stycznia 2013 Czy jest koniecznie potrzebny kanał głosowy na serwerze? Osobiście uważam że nie, w końcu nie robimy bóg wie jakiego serwera dla całej społeczności bfa tylko głownie dla ludzi z laba. Dla mnie kanał głosowy, to jedyne co mogłoby odróżnić ten serwer od tysięcy innych takich samych. Być może to właśnie tutaj udałoby się osiągnąć coś, co DICE tak usilnie próbuje usunąć z gry, mianowicie - współpracę. Nie wiem co miałeś na myśli, ale kanał służy tylko do tego. Dodatkowo można zainstalować plugin, który dzieli ludzi na kanale, tak jak są podzieleni na serwerze w teamy. Poza tym, nie sugerowałbym się tym, czego chcą na serwerze osoby płacące. Ten serwer nie jest dla nich, tylko dla wszystkich. To właśnie graczy potrzebujecie najbardziej, i ich zdanie jest najważniejsze. Nie oszukujmy się, serwer i tak przez znakomitą większość czasu będzie stał pusty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STALKERqwe 104 Napisano 7 Stycznia 2013 Dla mnie kanał głosowy, to jedyne co mogłoby odróżnić ten serwer od tysięcy innych takich samych. Być może to właśnie tutaj udałoby się osiągnąć coś, co DICE tak usilnie próbuje usunąć z gry, mianowicie - współpracę. Nie wiem co miałeś na myśli, ale kanał służy tylko do tego. Dodatkowo można zainstalować plugin, który dzieli ludzi na kanale, tak jak są podzieleni na serwerze w teamy. Poza tym, nie sugerowałbym się tym, czego chcą na serwerze osoby płacące. Ten serwer nie jest dla nich, tylko dla wszystkich. To właśnie graczy potrzebujecie najbardziej, i ich zdanie jest najważniejsze. Nie oszukujmy się, serwer i tak przez znakomitą większość czasu będzie stał pusty.Programem z poza gry i tak tego nie osiągniesz. Czemu? Większość osób z tego korzysta. Z wbudowanym voipem jest inaczej, każdy to ma. W bf2 jak miałem zepsuty/nie miałem mikrofonu to i tak nasłuchiwałem co inni mówili. Druga sprawa, kto jak nie płacący ma decydować? To raczej logiczne że nikt nie będzie robił za karitas i zrzucał się na coś z czego nie będzie korzystał. SC jest najpopularniejszy, ale watpię aby ludzie z hc zrzucali się ohoczo na ten tryb. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bpp 0 Napisano 7 Stycznia 2013 Programem z poza gry i tak tego nie osiągniesz. Czemu? Większość osób z tego korzysta. Z wbudowanym voipem jest inaczej, każdy to ma. W bf2 jak miałem zepsuty/nie miałem mikrofonu to i tak nasłuchiwałem co inni mówili. Zgadza się, jeśli gramy z randomami. Ale my tu jesteśmy społecznością, możemy się razem zebrać i ustawić na kanale. Ja w bf2 nic nie słyszałem, bo randomy i tak nic nie mówiły. A więc na jedno wychodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vulc 1256 Napisano 7 Stycznia 2013 Dobra, voip na razie odpuścimy, jak już wszystko będzie miało ręce i nogi to się do tematu wróci. Druga kwestia - cena serwera. Jeśli mamy skorzystać z usług strony G4G i uzyskać cenę 3 zł/slot, musimy założyć tam grupę/klan z minimum 5 aktywnymi graczami. Grupa musi obowiązkowo posiadać nazwę, tag, logo i opis. Propozycje mile widziane.Dodatkowo można zainstalować plugin, który dzieli ludzi na kanale, tak jak są podzieleni na serwerze w teamy.Plugin do jakiego programu dokładnie? Jeśli wiesz jak miałoby to mniej więcej wyglądać to podziel się informacjami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STALKERqwe 104 Napisano 7 Stycznia 2013 Zgadza się, jeśli gramy z randomami. Ale my tu jesteśmy społecznością, możemy się razem zebrać i ustawić na kanale. Ja w bf2 nic nie słyszałem, bo randomy i tak nic nie mówiły. A więc na jedno wychodzi.Być może, ale w tej chwili to nawet serwera jeszcze nie mamy, a już się myśli o kanale głosowym. Jeszcze będzie problem że część deklarowanych środków pewnie zniknie ze względu na wybór trybu. Dojdzie ostateczny wybór map itd. Tutaj za bardzo nie ma co wybiegać w przyszłość, jak to co teraz mamy nie jest w 100% pewne. Dobra, voip na razie odpuścimy, jak już wszystko będzie miało ręce i nogi to się do tematu wróci. Druga kwestia - cena serwera. Jeśli mamy skorzystać z usług strony G4G i uzyskać cenę 3 zł/slot, musimy założyć tam grupę/klan z minimum 5 aktywnymi graczami. Grupa musi obowiązkowo posiadać nazwę, tag, logo i opis. Propozycje mile widziane. Plugin do jakiego programu dokładnie? Jeśli wiesz jak miałoby to mniej więcej wyglądać to podziel się informacjami. Najlepsza byłaby nazwa portalu(albo na niego wskazująca). Taki serwer dużo ludzi by kojarzyło. Podobnie z logiem. Problem jest taki, czy nam wolno? Do grupy na battlelogu nikt się nie przyczepił, ale cholera wie co ten onet wykombinuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bpp 0 Napisano 7 Stycznia 2013 Plugin do jakiego programu dokładnie? Jeśli wiesz jak miałoby to mniej więcej wyglądać to podziel się informacjami. TeamSpeak niestety http://www.tacticalgamer.com/battlefield-3/180652-teamsync-bf3-squad-voip-solution-teamspeak-address-here.htmlWszystko jest opisane pod tym adresem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vulc 1256 Napisano 7 Stycznia 2013 TeamSpeak niestety http://www.tacticalgamer.com/battlefield-3/180652-teamsync-bf3-squad-voip-solution-teamspeak-address-here.htmlWszystko jest opisane pod tym adresem.Jak ma to być TS to trzeba oczywiście wykupić sloty w tym programie? Na to na razie kasy nie ma niestety. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bpp 0 Napisano 7 Stycznia 2013 Jak ma to być TS to trzeba oczywiście wykupić sloty w tym programie? Na to na razie kasy nie ma niestety.Tak jest. Chociaż nie wiem, czy nie trzeba mieć dostępu do plików tego serwera, a w takim przypadku odpada większość o ile nie wszystkie dedykowane hostingi. Swoją drogą, konfigurację tego wszystkiego mogę wziąć na siebie. Mam w tym doświadczenie, miałem swój własny serwer do Bad Company 2. Mam żyłkę do takich rzeczy, robię nawet kurs na administratora systemów, ale to nie ma większego znaczenia w tym wypadku. Zamiast rconnet polecam procona. Jego wyższość polega na tym, że udostępnia API do robienia pluginów, co owocuje w ich ilości i różnorodności. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vulc 1256 Napisano 7 Stycznia 2013 Swoją drogą, konfigurację tego wszystkiego mogę wziąć na siebie. Mam w tym doświadczenie, miałem swój własny serwer do Bad Company 2. Mam żyłkę do takich rzeczy, robię nawet kurs na administratora systemów, ale to nie ma większego znaczenia w tym wypadku. Zamiast rconnet polecam procona. Jego wyższość polega na tym, że udostępnia API do robienia pluginów, co owocuje w ich ilości i różnorodności.Super, pomoc osoby obeznanej w temacie na pewno się przyda. http://phogue.net/procon-frostbite/ O tym mowa? Jak z jego stabilnością na tle rconneta? Dodatkowo prostota obsługi jest wskazana. Nie chcemy marnować czasu na konfigurację i zaznajomienie się z programem, jeśli ostatecznie dojdzie do zakupu serwera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bpp 0 Napisano 7 Stycznia 2013 Super, pomoc osoby obeznanej w temacie na pewno się przyda. http://phogue.net/procon-frostbite/ O tym mowa? Jak z jego stabilnością na tle rconneta? Dodatkowo prostota obsługi jest wskazana. Nie chcemy marnować czasu na konfigurację i zaznajomienie się z programem, jeśli ostatecznie dojdzie do zakupu serwera.Tak. Ze stabilnością nie powinno być problemów, nie przejmowałbym się tym, bo to zadanie serwerowni, aby to działało. Program jest na pewno bardziej skomplikowany, ale tak jak mówiłem, ja mogę się podjąć konfiguracji. Jeśli chodzi o proste czynności jak banowanie itd to nikt nie powinien mieć problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STALKERqwe 104 Napisano 7 Stycznia 2013 RconNet jest "zabójczo" prosty w obsłudze, osobiście postulował bym za tym. Biedak w wersji premium jest niestety płatny, a tam są wszystkie pluginy. Procon chyba jest za darmo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bpp 0 Napisano 7 Stycznia 2013 RconNet jest "zabójczo" prosty w obsłudze, osobiście postulował bym za tym. Biedak w wersji premium jest niestety płatny, a tam są wszystkie pluginy. Procon chyba jest za darmo?Za darmo i opensource. Nie przesadzajmy, nikt tu nikomu nie każe pluginów pisać, w dodatku to forum komputerowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fr0styyy 14 Napisano 7 Stycznia 2013 Procon > RCON Net. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vulc 1256 Napisano 7 Stycznia 2013 Za darmo i opensource. Nie przesadzajmy, nikt tu nikomu nie każe pluginów pisać, w dodatku to forum komputerowe.Dobra, możemy spróbować z Proconem, rozumiem, że Twoja oferta jest aktualna i pomożesz skonfigurować serwer, a także będziesz pod ręką w razie czego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bpp 0 Napisano 7 Stycznia 2013 Dobra, możemy spróbować z Proconem, rozumiem, że Twoja oferta jest aktualna i pomożesz skonfigurować serwer, a także będziesz pod ręką w razie czego?Po wykupieniu serwera i hostingu procona, po prostu wyślij mi dane na PW, a ja o wszystko zadbam. Dużo czasu spędzam przed komputerem, więc serwerem mogę się zajmować w każdej chwili. Zaraz przejrzę pluginy i zaproponuję niektóre do zainstalowania. http://www.phogue.net/forumvb/showthread.php?2866-TrueBalancerBF3-%28CQ-Rush-TDM-GM-TS%29-0-4-0-0-%2812-09-2012%29 (dobry balancer, ale nie wszystkim z tego co widzę się on podoba)http://www.phogue.net/forumvb/showthread.php?1464-Teamspeak-3-Sync-BC2-BF3 (TeamSpeak Sync o którym była mowa)http://www.phogue.net/forumvb/showthread.php?3424-xVotemap-v1-3-1-BF3 (votemap, zdania pewnie będą podzielone)http://www.phogue.net/forumvb/showthread.php?3137-Squad-Enforcer-%281-0-3-0-01-13-12%29-BF3 (automatycznie wrzuca ludzi do squadów)http://www.phogue.net/forumvb/showthread.php?4052-BF3-Reserved-Slots-1-0-2-11-May (rezerwowane sloty, np. dla ludzi płacących za serwer)http://www.phogue.net/forumvb/showthread.php?2294-Notify-Me!-Notifications-and-alerts-%28v0-0-0-3%29-BC2-BF3 (możliwość zawołania admina przez graczy)http://www.phogue.net/forumvb/showthread.php?1681-PRoCon-Voteban-and-Votekick-1-0-0-1-06-02-2011-BC2-BF3 (voteban i votekick, rzecz niezbędna) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach