Skocz do zawartości
qjin

Wiedźmin 3: Dziki Gon

Wiedźmin 3: Dziki Gon Next Gen Update  

99 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś zadowolony/zadowolona z aktualziacji wydanej przez CDPR

• Tak
      48
    • Nie
      51
  2. 2. Czy zmiany graficzne dodane z opcją RT usprawiedliwiają tak duży spadek wydajności ?

• Tak
      19
    • Nie
      80
  3. 3. Czy aktualizacja spowodowała że masz chęć przejść watek fabularny ponownie ?

• Tak
      58
    • Nie
      41
  4. 4. Czy wraz z pojawieniem się aktualizacji zagrałeś w Wiedźmina 3 pierwszy raz ?

• Tak
      10
    • Nie
      89
  5. 5. Czy gra w wersji DX11 (4.00) wygląda i działa gorzej od wersji DX11 (1.32)

• Tak
      41
    • Nie
      58
  6. 6. Czy ufasz CDPR że stworzą Wiedzmina 4 conajmniej tak dobrego jak "3" ?

• Tak
      39
    • Nie
      60

Rekomendowane odpowiedzi

Z szacunkiem dla Pana Ryszarda

Untitled-1.jpg

• Like 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jeśli chciałbym pograć w tę nową wersję to lepiej wybrać dx11 i natywne 1440p przy założeniu, że RT będzie na off?

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, lamparcicho napisał:

Czyli jeśli chciałbym pograć w tę nową wersję to lepiej wybrać dx11 i natywne 1440p przy założeniu, że RT będzie na off?

Tylko wtedy nie wiele zostaje next gena bo to prawie to samo co po prostu kiedys z modami... Ja czekam na hotfixa RT :D

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tu wstawić zdjęcie z gry bo nie umiem?

Edytowane przez CzerwonyJohn
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, aureumchaos napisał:

Tylko wtedy nie wiele zostaje next gena bo to prawie to samo co po prostu kiedys z modami... Ja czekam na hotfixa RT :D

Pomijając RT to wiadomo na PC różnica niewielka bo już to mieliśmy, na konsolach pewno szal, gdy się porówna vanila PS4 vs Next-gen PS5 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG-20221215-223915.jpg

IMG-20221216-161303.jpg

IMG-20221215-143814.jpg

Edytowane przez voltq
  • Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, jurekk napisał:

Narzut to mozna porównywać radeon vs nvidiia a nie dx11 vs 12

Na nV również można porównać. Widać, że w DX12 jest problem bo jest znacznie większe obciążenie i jednocześnie niższa wydajność niż w DX11.

38 minut temu, jurekk napisał:

10750H 2070s mobile

Mam taką samą konfigurację i DX12 działa znacznie gorzej względem DX11 pomimo, że w obydwu trybach 2070S nie jest w pełni wykorzystana. 

Edytowane przez DjXbeat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG-20221216-162617.jpg

IMG-20221216-161823.jpg

IMG-20221216-161825.jpg

Edytowane przez voltq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@voltq

U lalala widzę tutaj powtórkę z 2015 r :D 

Coś im bardzo nie wyszło... 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@aureumchaos Mi na daną chwilę tyle wystarczy (musi :E), do tego obsługa Dual Sense i jazda :) 

Do zabawy w gierkowanie z RT to będzie mi potrzebne jakieś sporo mocniejsze GPU typu RTX 3090 plus upgrade obecnego Zenka na 5700X/5800X lub wersję X3D. 

To prawdopodobnie poskutkuje i tak lekkim bottleneckiem w 1440p ale to się będę tutaj w odpowiednim dziale na forum radził i zastanawiał nad sensem i kierunkiem ewentualnego upgrade'u w przyszłym roku ;) 

Edytowane przez lamparcicho
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Element Wojny napisał:

@voltq

U lalala widzę tutaj powtórkę z 2015 r :D 

Coś im bardzo nie wyszło... 

Gość pije bez kubka jak w cyberpunku xD 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, voltq napisał:

Jak oni mogli tak to zwalić w next-genie, przecież Wiesiek w wersji 1.32 nie miał żadnych takich kwiatków ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w białym sadzie jak przyjechała Yennefer to w ogóle jej nie widziałem na ekranie jak i jej dialogów nie wiem dla czego. Może dlatego że miałem moda na inny strój niż ten czarny, ale w zamku w Wyzimie była i rozmawiałem z nią to ją widziałem i słyszałem. Nie wiem co to było

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, amsztel napisał:

Nie moge tego nie skomentowac skoro dodatkowo ludzie to lajkuja...i prosze nie odbieraj tego jako atak na Twoja osobe.

Sorry... po prostu nie moge :E Korporacja to korporacja. Nie liczy sie dla niej nic innego niz to jak wygladaja slupki pod koniec kazdego kwartalu fiskalnego. Trzeba naprawde miec bardzo male pojecie o otaczajacej nas rzeczywistosci, zeby sobie dac wmowic iz jest inaczej. Zadni szefowie nie stracili kontroli nad jakoscia - chcesz sobie zaczarowac rzeczywistosc... Update mial wyjsc w okresie przedswiatecznym by napedzic reklame i sprzedaz W3 oraz innych tytulow i oni doskonale wiedzieli co robia. Tak samo jak z CP2077 z reszta.

Ostatnie zdanie przyprawia mnie o smutek. Korporacje powstaja tylko w jednym celu - pogoni za kasa. Nie ma zadnych innych celow niz ten jeden. A zadaniem dzialu PR jest wmowienie konsumentom, ze jest inaczej. Dales sie oszukac, przykro mi. Teraz juz bedziesz madrzejszy (jak i wiele innych osob) :) i to jest najwazniejsze.

Ta firma, nie była na początku korporacją, tylko firmą założoną przez 3 kolegów z tego co kiedyś czytałem, którzy handlowali na giełdzie komputerowej. Potem zaczęli robić tłumaczenia do gier, a następnie wydawać je w Polsce. Tak ich postrzegałem do wydania CP2077 i od tej pory coraz bardziej mnie rozczarowują. Tak jak piszesz, korporacja to korporacja i niestety teraz CDRED tak dla mnie wygląda. To co zrobili z RT do W3 to jest żenada. 

Nie dałem się oszukać, tylko wyrosłem na grach w latach 90tych, gdzie gry postawały od graczy dla graczy, a przy okazji twórcy zarabiali kasę. Teraz gry powstają praktycznie wyłącznie dla kasy. Do tej pory traktowałem CDRED właśnie w ten sposób. 

Edytowane przez xtn
  • Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, CzerwonyJohn napisał:

U mnie w białym sadzie jak przyjechała Yennefer to w ogóle jej nie widziałem na ekranie jak i jej dialogów nie wiem dla czego. Może dlatego że miałem moda na inny strój niż ten czarny, ale w zamku w Wyzimie była i rozmawiałem z nią to ją widziałem i słyszałem. Nie wiem co to było

To była Yen w kamuflażu, zapewne włączyłeś DLC na alternatywny strój. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Element Wojny napisał:

To była Yen w kamuflażu, zapewne włączyłeś DLC na alternatywny strój. 

Właśnie nie mam włączonego DLC dla niej  tylko taki strój https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/4496?tab=images

nie wiem co się stało. Zdjęcie Yen red Flower

Edytowane przez CzerwonyJohn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, xtn napisał:

To co zrobili z RT do W3 to jest żenada. 

No, też uważam że nie powinni wydawać wielkiej darmowej aktualizacji do 7 letniej gry, która dodaje dużo contentu + dodatkowe zaawansowane efekty graficzne.

Powinni dodać tylko zbroje-wory i serialową kurteczkę w formie opcjonalnego reskina, nie było by żadnych problemów.

W sumie to za te reskiny powinni też policzyć z 5 dolarów.

• Like 1
  • Haha 2
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widzę, to przy tych samych ustawieniach DX11 i DX12 grafika po między tymi trybami się różni. W DX12 okluzja otoczenia jest bardziej rozbudowana niż w DX11. Szkoda, że wycieli HBAO z DX11 :/ 

Edytowane przez DjXbeat
  • Like 1
  • Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, CzerwonyJohn napisał:

Właśnie nie mam włączonego DLC dla niej  tylko taki strój https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/4496?tab=images

nie wiem co się stało. Zdjęcie Yen red Flower

Kolego to jest mod nieaktualizowany od ponad 2 lat, nie będzie działał z next-genem. 

Jak chcesz grać w pełni zmodowanego next-gena, to realnie zaplanuj sobie rozgrywkę na lato 2023r. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Element Wojny napisał:

Kolego to jest mod nieaktualizowany od ponad 2 lat, nie będzie działał z next-genem. 

Jak chcesz grać w pełni zmodowanego next-gena, to realnie zaplanuj sobie rozgrywkę na lato 2023r. 

Tak zrobię bo nie wiadomo czy takie mody co podałem w ogóle będą zaktualizowane bo połowa już od dawna nie gra. A moda zrobiła do 1.32 i to też dawno temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, DjXbeat napisał:

Na nV również można porównać. Widać, że w DX12 jest problem bo jest znacznie większe obciążenie i jednocześnie niższa wydajność niż w DX11.

Mam taką samą konfigurację i DX12 działa znacznie gorzej względem DX11 pomimo, że w obydwu trybach 2070S nie jest w pełni wykorzystana. 

U mnie 10750h nie ma problemu załadować 2070s

23 minuty temu, voltq napisał:

A u mnie przez chwilę wiedźmin i jego kumpel miał dziwne prześwietlone włosy . Samo ustąpiło 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, CzerwonyJohn napisał:

Tak zrobię bo nie wiadomo czy takie mody co podałem w ogóle będą zaktualizowane bo połowa już od dawna nie gra. A moda zrobiła do 1.32 i to też dawno temu.

Nie wszystkie mody które obecnie istnieją do 1.32 będą portowane do next-gena, bo wielu ich autorów już się po prostu tym nie zajmuje. Sporo tych modów które OBECNIE używasz z wersją oryginalną były tworzone w latach 2017-2020. Jakaś tam część zapewne trafi do next-gena, ale jak duża tego Ci już nikt nie zagwarantuje. Nadzieja że powstaną zupełnie nowe, tworzone z myślą o tej wersji - to jednak będzie wymagać czasu. Mass Effect Legendary miało premierę ponad 1,5 roku temu, a niektóre mody z oryginału nadal są portowane, inne w ogóle do LE nie trafiły. Na szczęście powstało sporo nowych i tu zapewne będzie podobnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi