Forum PCLab.pl: Black Mesa - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (43 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Black Mesa remake na silniku Source

#1 Użytkownik jest niedostępny   Wulfgar 

  • Kliknij tutaj
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4947
  • Dołączył: Nd, 01 Wrz 02

Napisany 07 Kwiecień 2005 - 18:18

EDIT żeby nie zaśmiecać forum zmieniam nazwe topicu. Porozmawiajmy o nadchodzacym modzie do HL2 :-)

!!!! wiec uwaga na daty postow !!!!

https://store.steamp...890/Black_Mesa/

#2 Użytkownik jest niedostępny   Umarlak 

  • WoJoWnIk KrĘtYcH DrÓg
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 928
  • Dołączył: Wt, 07 Gru 04

Napisany 08 Kwiecień 2005 - 10:14

A jaką masz karte dzwiękową? Ja mialem tak w NOLF2 i po sciągnieciu sterów nowych było juz OK ;)

#3 Użytkownik jest niedostępny   Hamil_Hamster 

  • KH44444N!!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12996
  • Dołączył: Wed, 19 Lis 03

Napisany 08 Kwiecień 2005 - 10:25

Ciesz się, że w ogóle możesz to włączyć :)
Bo ja już od 4 dni nie moge steama uruchomić bo się przy updacie zacina.

#4 Użytkownik jest niedostępny   Wulfgar 

  • Kliknij tutaj
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4947
  • Dołączył: Nd, 01 Wrz 02

Napisany 08 Kwiecień 2005 - 11:29

1. Mam soundstorma z najnowszymi sterami dzwieku. Ale jak pisalem nie w tym raczej problem bo dziek jest (rownolegle odpalam film i muzyke i jest wszytko ok)

2. Hamil tez czesto tak mam, szczegolnie po formacie jak HL instaluje na swiezo :-) ale po jakims czasie dziala

#5 Użytkownik jest niedostępny   nofink 

  • art is resistance
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6849
  • Dołączył: Wed, 23 Lut 05

Napisany 08 Kwiecień 2005 - 20:11

nie bede zakladal nowego tematu..szkoda syfic na forum... :)

Cytuj

Grupa Studio Radi-8 wypuściła mini-moda dodającego do Half-Life 2 efekt HDR.Dzieki HDR(High-Definiction Lighting) możemy uzyskać bardziej realistyczne światła poprzez renderowanie ich poziomów jasności dalej niż odbywa się to zwykle.
Niestety do prawidłowego działania moda niezbędna jest karta graficzna obslugująca PixelShader 2.0.Mod do sciągniecia jest ze strony Radi-8

testowal juz ktos ?

#6 Użytkownik jest niedostępny   prabab 

  • Tenchovo.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14658
  • Dołączył: Cz, 16 Wrz 04

Napisany 09 Kwiecień 2005 - 09:56

nofink, o Apr 8 2005, 20:11, napisał(a):

testowal juz ktos ?

Tak.

#7 Użytkownik jest niedostępny   Wulfgar 

  • Kliknij tutaj
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4947
  • Dołączył: Nd, 01 Wrz 02

Napisany 10 Kwiecień 2005 - 21:46

**** nowy wątek ****




Prace nad modem "Black Mesa: Source" idą naprzód.
Po 10-cio krotnym przejściu HL1 nigdy nie myślałem że będe chciał go jeszcze przechodzić, ale jak widze takie świetne modele -> http://www.halflife2...2_gargantua.jpg (mój ulubiony stworek z pierwszej czesci HL :P) to trudno się nie napalić na powrót do Black Mesa :-)


Inne obrazki:
http://www.halflife2..._mr2_sentry.jpg
http://www.halflife2...mr2_shotgun.jpg
http://www.halflife2...grunt_model.jpg
http://www.halflife2...2_gargantua.jpg

Strona:
http://www.blackmesasource.com/

Ten post był edytowany przez Wulfgar dnia: 10 Kwiecień 2005 - 22:03


#8 Użytkownik jest niedostępny   Hamil_Hamster 

  • KH44444N!!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12996
  • Dołączył: Wed, 19 Lis 03

Napisany 10 Kwiecień 2005 - 21:56

Czyżby szykował się powrót do przeszłości? :P
Prawdziwy HL :Source? :)

#9 Użytkownik jest niedostępny   szczeponiok 

  • iron(ic) man
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1526
  • Dołączył: Nd, 08 Sie 04

Napisany 10 Kwiecień 2005 - 22:01

Zapowiada się rewelecajnie :D czekam z niecierpliwością.

#10 Użytkownik jest niedostępny   Hubek 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2098
  • Dołączył: Pn, 18 Lis 02

Napisany 10 Kwiecień 2005 - 22:02

Czy ten HL na silniku HL2 wogole kiedykolwiek wyszedl? Bo niby mial byc dolaczony do HL2 ale ja tego kompletnie nigdzie nie widze

#11 Użytkownik jest niedostępny   neostradamus 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3
  • Dołączył: Cz, 07 Kwi 05

Napisany 10 Kwiecień 2005 - 22:05

Jak taka grafa bedzie to moze i ja sie skusze bo ostatnio gralem najpierw w hl2, a potem w hl source i mnie troche grafa odrzucila :P

#12 Użytkownik jest niedostępny   tacka 

  • h4x0r
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1536
  • Dołączył: Wt, 07 Paź 03

Napisany 10 Kwiecień 2005 - 22:05

Hubek, o Apr 10 2005, 22:02, napisał(a):

Czy ten HL na silniku HL2 wogole kiedykolwiek wyszedl? Bo niby mial byc dolaczony do HL2 ale ja tego kompletnie nigdzie nie widze

zdaje się, że w pakiecie Gold był również hl1:s.

#13 Użytkownik jest niedostępny   Wulfgar 

  • Kliknij tutaj
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4947
  • Dołączył: Nd, 01 Wrz 02

Napisany 10 Kwiecień 2005 - 22:13

Hubek, o Apr 10 2005, 22:02, napisał(a):

Czy ten HL na silniku HL2 wogole kiedykolwiek wyszedl? Bo niby mial byc dolaczony do HL2 ale ja tego kompletnie nigdzie nie widze


Half-life:Source wyszedl i jest dolaczony do edycji "gold" albo innego kolekcjonerskiego szitu. Ale graficznie jest to stary half life mimo nowego silnika. czyli po prostu naciaganie klienta :-)

A Black Mesa: Source to geneneralna modyfikacja. HL1 bedzie wygladal znacznie lepiej. oczywiscie jest to mod fanowki czyli free dla kazdego :]

#14 Użytkownik jest niedostępny   Hamil_Hamster 

  • KH44444N!!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12996
  • Dołączył: Wed, 19 Lis 03

Napisany 10 Kwiecień 2005 - 22:13

Orginalny HL:S to pomyłka. Grafika identyczna jak w starym HL, tylko wode poprawiono i dodano chyba fizyke. (a może i nie? )
Wszystkie modele, tekstury, mapy, wszystko niezmienione ani troche. Nie jestem pewien czy HL:S nie wygląda nawet gorzej niż HL+ HD Pack, bo oba widziałem tylko na screenach.
Ale chyba jednak High Definition Pack (z Blue Shift) z lepszymi teksturami wygląda lepiej.

Ten post był edytowany przez Hamil_Hamster dnia: 10 Kwiecień 2005 - 22:14


#15 Użytkownik jest niedostępny   Matriks_1111 

  • Błędny rycerz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7213
  • Dołączył: So, 01 Maj 04

Napisany 10 Kwiecień 2005 - 22:14

Średnio to wygląda... z HL:S nie miałem styczności, ale wydaje mi się, że chyba lepiej wyglądał :D Pozatym, co jak co, ale dla mnie najlepszy na silniku Source, jest tylko CS:S :E

#16 Użytkownik jest niedostępny   Wulfgar 

  • Kliknij tutaj
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4947
  • Dołączył: Nd, 01 Wrz 02

Napisany 10 Kwiecień 2005 - 22:17

Hamil_Hamster, o Apr 10 2005, 22:13, napisał(a):

Orginalny HL:S to pomyłka. Grafika identyczna jak w starym HL, tylko wode poprawiono i dodano chyba fizyke. (a może i nie? )
Wszystkie modele, tekstury, mapy, wszystko niezmienione ani troche. Nie jestem pewien czy HL:S nie wygląda nawet gorzej niż HL+ HD Pack, bo oba widziałem tylko na screenach.
Ale chyba jednak High Definition Pack (z Blue Shift) z lepszymi teksturami wygląda lepiej.


Dokladnie.
Lepiej sie oplaca zainstalowac starego HL z dodatkei. Ten HL:S nawet fizyki nie zbliza do HL2


Matriks_1111, o Apr 10 2005, 22:14, napisał(a):

Średnio to wygląda... z HL:S nie miałem styczności, ale wydaje mi się, że chyba lepiej wyglądał :D Pozatym, co jak co, ale dla mnie najlepszy na silniku Source, jest tylko CS:S :E


przyjzyj sie ponownie :-) albo idz do okulisty :E

#17 Użytkownik jest niedostępny   prabab 

  • Tenchovo.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14658
  • Dołączył: Cz, 16 Wrz 04

Napisany 11 Kwiecień 2005 - 18:40

Matriks_1111, o Apr 10 2005, 22:14, napisał(a):

Średnio to wygląda... z HL:S nie miałem styczności, ale wydaje mi się, że chyba lepiej wyglądał :D

To faktycznie nie miałeś styczności - wygląda ZUPEŁNIE tak samo jak HL1 :E.

#18 Użytkownik jest niedostępny   Matriks_1111 

  • Błędny rycerz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7213
  • Dołączył: So, 01 Maj 04

Napisany 11 Kwiecień 2005 - 22:11

Prabab, o Apr 11 2005, 19:40, napisał(a):

To faktycznie nie miałeś styczności - wygląda ZUPEŁNIE tak samo jak HL1 :E.


Serio :E To widać dużo nie straciłem.... a wydawać by się mogło, że HL:Source powinien być tak ładny jak HL2 :E

#19 Użytkownik jest niedostępny   klausfan 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 20
  • Dołączył: Cz, 31 Mar 05

Napisany 12 Kwiecień 2005 - 18:39

moja przygoda z hl1 zaczęła się niedawno, wcześniej omijałem tę grę
jak trędowątego...
no ale kiedy zaczęłem, pomimo tylu niedoskonałości graficznych itp.
to nie mogłem skończyć...
dosłownie!
dotarłem do: "tych młotków..." i do dziś nie skończyłem 1 częsci.
potem na 100% zgralem wszelkie mody (poza multiplayerami), no i 2x
ostatnio cały hl2.
pytam na różnych forach jak dalej ruszyć w zastopowanej 1 częsci
ale jest "0" odpowiedzi.

#20 Użytkownik jest niedostępny   Hamil_Hamster 

  • KH44444N!!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12996
  • Dołączył: Wed, 19 Lis 03

Napisany 12 Kwiecień 2005 - 18:56

klausfan, o Apr 12 2005, 19:39, napisał(a):

moja przygoda z hl1 zaczęła się niedawno, wcześniej omijałem tę grę
jak trędowątego...
no ale kiedy zaczęłem, pomimo tylu niedoskonałości graficznych itp.
to nie mogłem skończyć...
dosłownie!
dotarłem do: "tych młotków..." i do dziś nie skończyłem 1 częsci.
potem na 100% zgralem wszelkie mody (poza multiplayerami), no i 2x
ostatnio cały hl2.
pytam na różnych forach jak dalej ruszyć w zastopowanej 1 częsci
ale jest "0" odpowiedzi.

Jak zarzucisz jakimś screenem i opiszesz w czym problem, to pewnie się pomoc znajdzie. A tak...

  • (43 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych