Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Vulc

E3 2013

Rekomendowane odpowiedzi

e3logo.jpg

W dniach 11-13 czerwca w Convention Center (Los Angeles), odbędą się coroczne targi Electronic Entertainment Expo, poświęcone branży elektronicznej rozrywki. Tegoroczna edycja zapowiada się bardzo gorąco, ze względu na nadchodzące wielkimi krokami next-genowe konsole od Sony i Microsoftu. Daty najważniejszych konferencji prasowych (czas polski):

Konami (Pre-E3 Show): 6 czerwca, godzina 19:00, Stream

Microsoft: 10 czerwca, godzina 18:30 (dokładna rozpiska)

Ubisoft: 10 czerwca, godzina 22:00

EA: 10/11 czerwca, godzina 00:00

Sony: 10/11 czerwca, godzina 03:00

Nintendo Direct: 11 czerwca, godzina 16:00

Streamy imprezy:

GameTrailers

GameSpot

Najważniejsze zapowiedziane już tytuły, które mogą się pojawić lub ich obecność została potwierdzona:

Microsoft Xbox360/Xbox One:

• Quantum Break - Remedy Entertainment
  • Forza Motorsport 5 - Turn 10 Studios
  • Ryse - Crytek
  • LocoCycle - Twisted Pixel Games
  • Killer Instinct - Double Helix Games/Rare
  • Sunset Overdrive - Insomniac Games
  • Crimson Dragon - Grounding/Land Ho!
  • Halo 5 - 343 Industries
  • Below - Capybara Games

Sony Playstation 3/4:

• Killzone: Shadow Fall - Guerrilla Games
  • Deep Down - Capcom
  • DriveClub - Evolution Studios
  • Infamous: Second Son - Sucker Punch Productions
  • Knack - SCE Japan Studio
  • The Last of Us - Naughty Dog
  • Beyond: Two Souls - Quantic Dream
  • Gran Turismo 6 - Polyphony Digital
  • The Order - Ready At Dawn/Sony Santa Monica

Multiplatformy:

• Battlefield 4 - EA DICE
  • Destiny - Bungie
  • Assassin's Creed IV: Black Flag - Ubisoft Montreal
  • Batman: Arkham Origins - Warner Bros. Games Montreal
  • Dying Light - Techland
  • Dark Souls II - From Software
  • Dragon Age III: Inquisition - BioWare
  • FIFA 14 - EA Sports
  • Need for Speed: Rivals - Ghost Games/Criterion Games
  • The Witcher 3: Wild Hunt - CD Projekt RED
  • Call of Duty: Ghosts - Infinity Ward
  • The Witness - Number None
  • Thief - Eidos Montreal
  • Watch Dogs - Ubisoft Montreal/Reflections
  • Wolfenstein: The New Order - MachineGames
  • Splinter Cell: Blacklist - Ubisoft Toronto
  • Rayman Legends - Ubisoft Montpellier
  • Lightning Returns: Final Fantasy XIII - Square Enix
  • Final Fantasy XIV: A Realm Reborn - Square Enix
  • The Evil Within - Tango Gameworks
  • Lost Planet 3 - Capcom
  • Saints Row IV - Volition
  • The Bureau: XCOM Declassified - 2K Marin
  • South Park: The Stick of Truth - Obsidian Entertainment
  • Mirror's Edge 2 - EA DICE
  • The Crew - Ubisoft Reflections/Ivory Tower
  • Tom Clancy's The Division - Massive
  • Titanfall - Respawn Entertainment
  • Metal Gear Solid V: The Phantom Pain - Kojima Productions
  • Star Wars: Battlefront - EA DICE
  • Mad Max - Avalanche Studios
  • Plants vs Zombies: Garden Warfare - PopCap Games
  • Final Fantasy XV - Square Enix
  • Project Spark - Team Dakota
  • Lords of the Fallen - City Interactive
  • The Elder Scrolls Online - ZeniMax Online Studios
  • Kingdom Hearts III - Square Enix

Tytuły niepotwierdzone lub jeszcze oficjalnie niezapowiedziane:

•  
  • Beyond Good & Evil 2 - Ubisoft Montpellier
  • The Last Guardian - Team Ico
  • Nowe IP od Black Tusk Studios
  • Nowa gra od Lionhead Studios
  • Nowa gra od Crystal Dynamics

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetna robota z tematem, Vulc, wszystko ładnie w jednym miejscu. :thumbup:

Na tegoroczne E3 czekam jak dawno na żadne inne. Będzie dużo gier i wygląda na to, że także DUŻO nowych zapowiedzi (w tym świeżych marek!).

Ciekawi mnie, czy CDPR pokaże Wiedźmina 3 na nowym silniku.

Najbardziej czekam na pojawienie się Mirror's Edge 2 (wręcz pewniak, byle nie okazał się tytułem na wyłączność) i Beyond Good & Evil 2 (Ubisoft ma pokazac na E3 jeszcze przynajmniej dwie gry owiane tajemnicą, z tego jedna ma być nową marką, a drugą czemu by nie...? :D).

Jak Microsoft przedstawi na targach wszystkie zapowiedziane 15 eksluziwów, to też będzie grubo. Chociaż na razie jedynie mnie Quantum Break zaintrygowało, nie do końca przekonuje mnie to połączenie z serialem, no ale wciąż niewiele wiadomo o samym tytule.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Good job - choć w sumie to samo jest w dziale PS3 (btw administracja powinna dodać jeszcze w nazwie PS4). ;)

Ofc czekan z niecierpliwoscią. Prawdopodobnie te targi ostatecznie powiedzą mi jakiego "next gena" wybrać, ale pewnie tutaj nic się nie zmieni (patrząc na to co do tej pory pokazał nowy Xbox), od 10 lat pozostanie playstation. :D

COD:Ghost nie miał być exem (czasowym X1)?

Także mnie Quantum Break zainteresował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponoć, ale tylko ponoć ma pojawić się pierwsza zapowiedź Mirror's Edge 2 ;) Ciekaw jestem tych rewolucyjnych zmian w Fifie, nowym Call of Duty. Watch Dogs to był chyba najlepszy tytuł ostatnich targów. Ciekaw jestem też Dark Souls II, mimo, iż nie ukończyłem jeszcze części pierwszej :E No i nowy Batman to będzie coś :thumbup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj, ja też czekam, czekam bardzo :) Jestem ciekawy konferencji Sony, MS no i Nintendo :E Na ostatnią firmę bardzo liczę, bo zawsze byłem małym fanbojem Niny i bym chciał, aby Wii U dostało w końcu jakieś porządne gry od samego Big N. MS też jest w kręgu moich zainteresowań (ciekawe, co da nam Rare) i jak dobrze pójdzie, to może się zarwie nockę dla Sony :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyne co będzie exem czasowym w cod to dlc

Ja tam noc to z pewnością mam zarwaną, ea ma streamować multi z bf4 a konferencję sony to trzeba zaliczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nintendo vs XO,PS4

Oni muszą zapowiedzieć nową konsole, bo tym tabletem o słabych parametrach to nawet z mobilem nie powalczą :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź się Kazubin :E

Oni w tym roku sami gdzieś uciekają od tego zgiełku związanego z PS4 i XO, organizując te "niby-konferencje-dla-każdego-coś-miłego" w postaci Direct'ów. Nie chcą bezpośredniej rywalizacji. Mi wystarczy, że pokażą jakieś pierwszoligowe gry od siebie, bo na dobrą sprawę Nintendo nie stworzyło NIC do tej pory i jest płacz, że to się nie sprzedaje (Nintendo Land i New Super Mario Bros. U nikogo). W sumie wydanie nowej konsoli to nie jest głupi pomysł :E Może nie teraz, ale ze kilka lat, mogą się o coś takiego pokusić, czemu nie :E To by było naprawdę ciekawe :hmm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej czekam na pojawienie się Mirror's Edge 2 (wręcz pewniak, byle nie okazał się tytułem na wyłączność) i Beyond Good & Evil 2 (Ubisoft ma pokazac na E3 jeszcze przynajmniej dwie gry owiane tajemnicą, z tego jedna ma być nową marką, a drugą czemu by nie...? :D).

Pamiętam oczywiście o tych grach, ale wczoraj (dziś w zasadzie ;)) zabrakło już czasu. Zaktualizowałem pierwszy post, uwzględniając wszystkie tytuły, które mają szansę się pojawić lub nie zostały jeszcze oficjalnie zapowiedziane. :)

COD:Ghost nie miał być exem (czasowym X1)?

Jak wyżej - tylko DLC.

Na ostatnią firmę bardzo liczę, bo zawsze byłem małym fanbojem Niny i bym chciał, aby Wii U dostało w końcu jakieś porządne gry od samego Big N.

No właśnie, porządne gry, bo niektóre zapowiedziane tytuły ciężko tak określić. :E Dlatego odpuściłem sobie uwzględnianie ich na liście, mam nadzieję, że mi to wybaczysz. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super temat Vulc :D:thumbup: Pozostaje tylko czekać.

Dwie uwagi jedynie.

Może jak by rozpiskę konferencji ułożyć zgodnie z datą/godziną ?

A dwa to z tego co mi wiadomo to Deep Down to chyba multiplatforma a została tylko pokazana pierwszy raz na konferencji Sony ale mogę się mylić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam oczywiście o tych grach, ale wczoraj (dziś w zasadzie ;)) zabrakło już czasu. Zaktualizowałem pierwszy post, uwzględniając wszystkie tytuły, które mają szansę się pojawić lub nie zostały jeszcze oficjalnie zapowiedziane. :)

Spoko. Tak w ramach uzupełnienia/ciekawostki dodam tylko jeszcze, że tytuł od Ubisoft Reflection ma być podobno wyścigową grą o tytule The Crew (konkurencja dla Forzy i GT). ;)

Ponadto prawdopodobnie doczekamy sie zapowiedzi nowej gry studia Lionhead (Fable IV/Fable MMO albo innej marki - prawdopodobnie będzie to rozwiniecie starej marki niz coś zupełnie nowego) oraz Crystal Dynamics (bardzo prawdopodobnie Nosgoth lub War for Nosgoth - czyli nowa produkcja z serii Legacy of Kain, chociaz trudno powiedzieć, co to będzie - restart albo - jak sie przypuszcza - MMO w świecie Nosgoth).

Gra Respawn prawdopodobnie bedzie jednym z 15 eksów na nowego Xboksa - takie byly ostatnie doniesienia, ma stawiać glownie na tryby sieciowe (albo i tylko).

Może Piranha pokaże Risena 3, chociaż nie wiem, czy nie za wcześnie na to. :)

No i bardzo mnie ciekawi, czy EA przedstawi wstępne plany zwiazane z grami SW, bo tak mi sie cos obiło o uszy... :)

A dwa to z tego co mi wiadomo to Deep Down to chyba multiplatforma a została tylko pokazana pierwszy raz na konferencji Sony ale mogę się mylić.

Na razie tytuł zmierza tylko na PS4. Podobno nie wyklucza się powstania wersji na inne platformy, ale to nic potwierdzonego. Może na E3 powiedzą coś więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwie uwagi jedynie.

Może jak by rozpiskę konferencji ułożyć zgodnie z datą/godziną ?

Spoko, zaraz zamienię, rzeczywiście będzie bardziej przejrzyście.

Jak już będą konkrety, to trafi na swoje miejsce. ;) Na razie mówi się tylko o PS4.

Spoko. Tak w ramach uzupełnienia/ciekawostki dodam tylko jeszcze, że tytuł od Ubisoft Reflection ma być podobno wyścigową grą o tytule The Crew (konkurencja dla Forzy i GT). ;)

Ponadto prawdopodobnie doczekamy sie zapowiedzi nowej gry studia Lionhead (Fable IV/Fable MMO albo innej marki - prawdopodobnie będzie to rozwiniecie starej marki niz coś zupełnie nowego) oraz Crystal Dynamics (bardzo prawdopodobnie Nosgoth lub War for Nosgoth - czyli nowa produkcja z serii Legacy of Kain, chociaz trudno powiedzieć, co to będzie - restart albo - jak sie przypuszcza - MMO w świecie Nosgoth).

Zalinkowałem wyżej do informacji o The Crew ("plotka" w nawiasie). ;) W sumie nie wiadomo czy to na pewno jeden z tych dwóch "tajemniczych" tytułów od Ubi, więc zamieściłem na razie osobno. Lionhead i CD jakoś mi umknęły, dopiszę do listy, dzięki. Osobiście mam nadzieję, że Nosgoth nie będzie MMO, Fable jest mi całkowicie obojętne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalinkowałem wyżej do informacji o The Crew ("plotka" w nawiasie). ;) W sumie nie wiadomo czy to na pewno jeden z tych dwóch "tajemniczych" tytułów od Ubi, więc zamieściłem na razie osobno. Lionhead i CD jakoś mi umknęły, dopiszę do listy, dzięki. Osobiście mam nadzieję, że Nosgoth nie będzie MMO, Fable jest mi całkowicie obojętne.

W sumie tytułow Ubi może będzie więcej:

next-gen games like Watch Dogs already scheduled for release this year and more next-gen titles to be announced during E3.

Chociaż można wywnioskować, że może chodzic o gry już zapowiedziane tylko na sprzęt obecnej generacji.

Wiecej szczegółów: http://www.allgamesbeta.com/2013/05/ubisoft-announces-e3-2013-lineup.html

Będzie gra Obsidianu, South Park: The Stick of Truth - liczę, że w końcu ujawnią datę premiery i nie bedzie ona odległa (fajnie byłoby zagrać jeszcze w III kwartale tego roku).

I tak na marginesie - EA coś szykuje goracego związanego z marką Plant vs Zombies (?) :E

http://www.allgamesbeta.com/2013/05/ea-teasing-grass-effect.html

Nawiązując jeszcze do tematu poruszonego w wątku o Xboksie One, tak, będziecie mogli gorąco dyskutować w temach o E3 (byle w dobrej atmosferze!). Pewnie sam się dołączę do owej "dyskusji". :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra robota :thumbup: - czekam na cokolwiek aby mi tylko szczena opadła i rozbiła się o krawężnik ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że dobre tytuły się szykują :) Jak dla mnie to najbardziej oczekiwany Thief, Mirrors Edge 2 i BG&E2 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, porządne gry, bo niektóre zapowiedziane tytuły ciężko tak określić. :E Dlatego odpuściłem sobie uwzględnianie ich na liście, mam nadzieję, że mi to wybaczysz. ;)

Wybaczę, będę sobie gdzieś tam cichutko w kącie spamował :E

Nawiązując jeszcze do tematu poruszonego w wątku o Xboksie One, tak, będziecie mogli gorąco dyskutować w temach o E3 (byle w dobrej atmosferze!). Pewnie sam się dołączę do owej "dyskusji". :E

Swój chłop :E

Co do Ubi, to ja bym z chęcią zobaczył kolejną odsłonę Prince of Persia. Reboot z 2008 był naprawdę OK, The Forgotten Sands bez szału, ale ta odsłona pojawiła się siłą rzeczy głównie za sprawą wersji kinowej. Fajnie by było zobaczyć jakiegoś nowego, ciekawego PoP'a, coś jak np. swego czasu The Sands of Time :) Bym się nie obraził.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzecia w nocy... Oj będzie mega deficyt snu, oj będzie.

"Brace yourself, laughs, CG renders, funny Japanese men and all other kinds of crazy shit is comming" 8:E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również musze pochwalić temat, rzeczowo i na temat w jednym miejscu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się tak usiądzie o 18:30 do kompa i do 5:00 siedzieć... Masakra :E. Ale również się podliżę - świetna robota V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie tam interesuje tylko Knack, Wiedzmin 3, Killzone Shadow Fall no i tyle, reszty gier ktore mnie interesuja raczej nie zobacze w tym roku :)

Co do konferencji to zarzuce sie tylko pewnie na SONY a o reszcie przeczytam w internetach.

Ahhh ten Knack - oby to bylo conajmniej tak dobre jak Crash Bandicoot :serduszka: :serduszka: :serduszka:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie tam interesuje tylko Knack, Wiedzmin 3, Killzone Shadow Fall no i tyle, reszty gier ktore mnie interesuja raczej nie zobacze w tym roku :)

Co do konferencji to zarzuce sie tylko pewnie na SONY a o reszcie przeczytam w internetach.

Ahhh ten Knack - oby to bylo conajmniej tak dobre jak Crash Bandicoot :serduszka: :serduszka: :serduszka:

Z wszystkich tych gier z listy to Knack jest chyba najmniej interesujący, jak tym się można ekscytować, dzifny jesteś Dzifny :E;)

A tak na serio to mnie osobiście interesują najbardziej gry których nie ma na liście bo jeszcze nie zostały zapowiedziane. Liczę na ciekawe nowe IP i jakieś niespodzianki :D

No i więcej nextgenowej grafiki bo jak na razie to nic mnie jeszcze z tego co widziałem nie powaliło jakoś na kolana.

Plus bardzo dokładne specyfikacje PS4 i XO. Ale tego to się pewnie nie doczekam :kwasny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawi mnie DriveClub :)

z drugiej strony ciekawe czy X One jest już utopiony, czy dopiero na E3 M$ zrobi piorunujące wrażenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś kompletnie do mnie ten Knack nie przemawia, ale może to tylko kiepskie pierwsze wrażenie.

Przypominam wszystkim przygotowującym się na maraton przed monitorem, co dotyczy zwłaszcza konferencji Microsoftu, o obowiązujących zakąskach i napojach:

lh18_1.png

:E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z wszystkich tych gier z listy to Knack jest chyba najmniej interesujący, jak tym się można ekscytować, dzifny jesteś Dzifny :E;) A tak na serio to mnie osobiście interesują najbardziej gry których nie ma na liście bo jeszcze nie zostały zapowiedziane. Liczę na ciekawe nowe IP i jakieś niespodzianki :DNo i więcej nextgenowej grafiki bo jak na razie to nic mnie jeszcze z tego co widziałem nie powaliło jakoś na kolana.Plus bardzo dokładne specyfikacje PS4 i XO. Ale tego to się pewnie nie doczekam :kwasny:

To pewnie dlatego, ze najwiecej gralo sie w Crasha Bandicoot'a na PS i PS2 a przynajmniej taka sytuacja wystepowala u mnie i kazda czesc tej gry byla swietnie zrealizowana i do tego zabawna ;)

Dobrze pamietam czas gry bylem maly i moj brat pozyczal od takiego jednego wlasnie Playstation wraz z Crashem za flaszke wodki bo tylko on mial konsole w okolicy :E

Jakoś kompletnie do mnie ten Knack nie przemawia, ale może to tylko kiepskie pierwsze wrażenie.Przypominam wszystkim przygotowującym się na maraton przed monitorem, co dotyczy zwłaszcza konferencji Microsoftu, o obowiązujących zakąskach i napojach:

lh18_1.png

:E

Co jak co ale malo jest konkretnych platformowek 3D, teraz jest przesyt wszelakich strzelanin imho a ja wychowalem sie wlasnie na platformowkach i dobrze zrobione platformowki uwielbiam.

Co do konferencji - predzej sprzedam dusze diablu anizeli zaczne to ogladac z puszka mountain dew i paczka doritos w lapie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.e3insider.com/exhibitor/view/185/square-enix-inc/

KINGDOM HEARTS -HD 1.5 ReMIX- [PS3]

FINAL FANTASY XIV: A Realm Reborn [PC, PS3]

Lightning Returns: FINAL FANTASY XIII [PS3, Xbox 360]

FINAL FANTASY X|X-2 HD Remaster [PS Vita, PS3]

Deus Ex: Human Revolution - Director's Cut [Wii U]

THIEF [PC, PS4, Xbox One]

A to pokaże SE, można dorzucić do listy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...