Skocz do zawartości
Darko20

Dziwny kursor,windows zawiesza się,problem z otl

Rekomendowane odpowiedzi

Daj znać czy pomogło. Mi się nie uśmiecha instalować, bo poleciałaby mi wydajność w nowym Tomb Raiderze ;) . Jak na razie wyłączyłem akcelerację sprzętową w FF i jest spokój...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dobra stery zainstalowane i czekamy...Heh ja wolę przeinstalować stery,Ty już kupiłeś nawet dysk żeby się problemu pozbyć :P Nie wiem gdzie tą akcelerację wyłączyć,a swoją drogą jaką masz kartę?

Edytowane przez Darko20

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Gigabyte GTX 560 Ti OC (1 GB DDR5).

Akcelerację w Firefoxie wyłączasz: Opcje > Zaawansowane > Zakładka "Ogólne" > Odznaczasz - "Korzystaj z akceleracji sprzętowej, jeśli jest dostępna". Po zatwierdzeniu ponownie uruchom przeglądarkę.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No dobra to tą akcelerację wyłączę gdyby dalej po zmianie sterów były cyrki.Na razie czekam... ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jak to faktycznie stery, to chyba poproszę Nvidię o zwrot 350 PLN za nowy dysk twardy... :szczerbaty:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@Darko20

Spróbuj jakiś czas posiedzieć na integrze z procesora, wyjmij tego GTXa - integra sama się załączy.

Jeśli wszystko będzie ok, to wiadomo czego to wina.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@Darko20

Spróbuj jakiś czas posiedzieć na integrze z procesora, wyjmij tego GTXa - integra sama się załączy.

Jeśli wszystko będzie ok, to wiadomo czego to wina.

Poczytaj tematy na forach które podlinkował GS01.Raczej to nie wina karty a sterowników.Od wczoraj nie miałem ani jednej zwiechy ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja wyłączyłem akcelerację sprzętową w przeglądarce i też zero freezów jak na razie. Wszystko wskazuje na to, że Nvidia dała pupy i wypuściła dwie wersje sterowników, które powodują takie problemy na kartach graficznych z około dwuletnim stażem na rynku. A jak sobie przypominam te problemy występowały u mnie właśnie od zainstalowania wersji 320.xx. Wygląda na to, że ostatnia dobra wersja to właśnie 314.22 wypuszczona pod koniec marca...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mnie właśnie też się wydaje,że problem zaczął się od instalacji nowych sterów.Póki co u mnie wszystko w porządku na 314.22 ;)

Edytowane przez Darko20

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wyszły nowe sterowniki,ja jak na razie po przesiadce na starsze 314.22 problemów ze stabilnością nie mam.GS01 czy testowałeś te nowe stery?? :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tak (327.23 WHQL), wczoraj je zainstalowałem na czysto, na systemowy sterownik VGA. Na razie nie mogę się wypowiedzieć, bo praktycznie od tego czasu nie używałem przeglądarki. Włączam z powrotem akcelerację w Firefoxie i bedę na bieżąco informował w razie wystąpienia problemów...

Edytowane przez GS01

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja właśnie nie mam teraz dostępu do mojego kompa.W poniedziałek będę w domu to zainstaluję i również będę obserwował sytuację ;)

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Sytuacja bez zmian na driverach 327.23 z włączona akceleracją sprzętową w Firefoxie :kwasny: . Właśnie zaliczyłem pierwszą od 12 dni zawieszkę komputera. Wystarczyło pochodzić po internecie przez niecałe 3 godziny. Identyczna sytuacja jak w przypadku wersji 320.49 . Wygląda na to, że nasze karty straciły w pewnym sensie wsparcie ze strony Nvidii i żeby nie mieć problemów musimy na razie "siedzieć" na sterownikach w wersji 314.22 - prędzej czy później pojawi się problem braku kompatybilności w grach. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie wystarczy wyłączyć akcelerację przeglądarki i jest całkowity spokój. Tragedia... Nowe stery od Nvidii to :kupa: , ludzie tracą przywiązanie do tej marki i są wściekli :pila: . Czy oni nigdy tego nie naprawią...?!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A po co się przywiązywać ? AMD też robi dobre karty tylko reklama fanbojów w internecie skutecznie pogarsza ich opinie, po za tym jeżeli na starszych sterownikach nie ma cyrków to wróćcie na nie różnicy w wydajności miedzy starymi a nowymi dla waszych kart raczej nie będzie

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tak,314.22 działają bez problemu.Najnowsze stery też są spoko,ale trzeba wyłączyć akcelerację sprzętową w przeglądarce.Sam z nich korzystam bo gram w nowego batmana :P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wyłącz akcelerację, jeśli używasz Firefoxa ( w innych przeglądarkach też jest taka opcja). Kilka postów wcześniej napisałem gdzie to znaleźć w ustawieniach. To pozwoli ci na bezproblemowe korzystanie z najnowszych sterowników ;) .

 

Tutaj oficjalny temat związany z tym problemem:

https://forums.geforce.com/default/topic/621899/geforce-drivers/desktop-internet-browser-freeze-or-tdr-thread-w-geforce-460-560-gpus/

Edytowane przez GS01

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wyłączenie akceleracji sprzętowej w przeglądarce załatwia problem.Sprawdź i się przekonaj ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Miałem ten sam problem więc zainstalowałem wersję beta najnowszych sterowników 331.93 i muszę przyznać że już 2 tydzień jest ok (akceleracja sprzętowa w firefoxie włączona). Podejrzewam że mogła pomóc dodana obsługa OpenGL 4.4 w układach GTX400 i późniejszych.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam foruwiczów. Jestem tu nowy ale zarejestrowałem się dlatego że chciałem wam podziękować ponieważ sam miałem identyczny problem i od paru miesięcy szukałem jakiegoś rozwiązania. Jeśli sięgnąć pamięcią to rzeczywiście mogły zaszkodzić sterowniki, moja karta to gtx460. Pierwsze problemy to sporadyczne zwiechy ale całkowicie zamrażały system a po chwili bsod. Po jakimś czasie się poprawiło (widocznie coś poprawili w sterach) bo były zwiechy ale puszczały a wskaźnik myszki robił się pikselowaty itd. ale i tak trzeba było uruchamiać ponownie właśnie przez te zwiechy, dodam, że używam w764bit i firefoxa. Teraz do żeczy, wyłączenie w ff akceleracji nic nie dała, już miałem wgrać stery 314.22 ale najpierw sprawdziłem bety 331.93 i o dziwo 2 dzień jest spokój, akceleracja w FF wł. Mam nadzieje, że już bedzie dobrze i nie skopią oficjalnych sterów, po tygodniu będę przekonany na 100% i dam znać lub wcześniej jak coś się popapra.

Edytowane przez matysmat

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja nawet po kilku tygodniach pewności nie miałem :P jadę na najnowszych,ale akcelerację mam wyłączoną profilaktycznie ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zadowolenie wzrasta z godz. na godz. powiem jeszcze, że nie było dnia żeby nie było zacinki i wskaźnik nie wariował a teraz cisza, juz miałem system na nowo wgrywac masakra tyle żeczy od nowa ale dobrze, że poczekałem, oby tak dalej PZDR

Edytowane przez matysmat

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...