Skocz do zawartości
godsmack

Black Desert

Rekomendowane odpowiedzi

Inna nomenklatura,nie robię za tłumacza tylko przekazuję sens informacji. Teraz w każdej grze kalendarze adwentowe to z rozpędu i tu to tak nazwałem. Jak ktoś chce być multikulti to sobie nazywa inaczej ;p, a czy to jest istotne, wiadomo o co chodzi. Upominki dla nowych, obecnych i powracających graczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ktoś nie załapał się na klucz a chciałby spróbować to obecnie jest free trial 7 dniowy dla wszystkich ważny do 4 stycznia+gra ma znowu obniżkę do 5Euro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Witam. Odświeżam temat bo mam zamiar wrócić do tego MMO które obecnie obok WOW jest uznawane za jedno z lepszych.

Miałem długą przerwę bo skończyłem grać w maju 2016 i jestem ciekaw czy ktoś z forum nadal w to gra lub ewentualnie miałby ochotę pograć razem ?

Z tego co wyczytałem Black Desert Online doczekał się masy bezpłatnych dodatków oraz nowości nie wspominając już o aktualizacjach więc będzie co robić :P.

Prawdopodobnie będę zaczynać grę od nowa tyle rzeczy się pozmieniało w dodatku zapomniałem jak się walczy moją postacią :E .

Gra trafiła niedawno na STEAM i cieszy się sporym zainteresowaniem http://steamspy.com/app/582660

https://www.youtube.com/watch?v=XYP57phnIgQ

Black Desert Online pojawi się również na XBOX ONE X

W sezonie ogórkowym nie ma zbyt wiele ciekawych gier wiec pomyślałem że to dobra okazja aby odświeżyć temat i samą grę ;).

Edytowane przez azgan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Black Desert jest spoko grą... single player. Pewnie, można się klepać po mordach z innymi, ale na tym jaka kolwiek sensowna interakcja z innymi graczami się kończy (zwłaszcza, że od zmian openPVP nie ma ono żadnego sensu i wszystko ogranicza się do 5 minutowych wojen gildii... żeby wypchnąc oponenta ze spota bezkarnie) - nadal lepiej jest farmić spot solo niż grać w party. Market kontrolowany przez devsów, brak możliwości wymiany i dużo innych problemów. Poza tym gra się całkiem spoko, dobra jak ktoś nie ma dużo wolnego czasu (można zarabiać AFK praktycznie tyle samo albo i lepiej niż ludzie co farmią spota 24/7) i miła dla oka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miła dla oka może, ale jak wszystko generuje się 5m od postaci to tak miło nie wygląda ;) afk na spocie to mi się od razu MU przypomina :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra ściągam. Zobaczymy jak to wygląda po tak długiej przerwie ;).

6ZLQlmC.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miła dla oka może, ale jak wszystko generuje się 5m od postaci to tak miło nie wygląda ;)

afk na spocie to mi się od razu MU przypomina :D

Nawet jak sie generuje 5m od postaci to i tak wyglada lepiej od dowolnego innego MMO ;)

Dla mnie to akurat win, bo nic mnie bardziej nie irytuje niz questowanie - przy farmieniu spota sam moge optymalizowac swoja farme no i brak gornego levelu (a co za tym idzie wplywu poziomu na sile postaci) gdzie wazniejszy jest gear. Nic nie poradze, lubilem Mu :P AFK na spocie za bardzo nie ma z uwagi na rozgrywke bedaca mocno "action", piszac o AFK bardziej mialem na mysli afk lowienie czy produkcje na farmach, albo imperial trading.

Edytowane przez ziCk_lodz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miła dla oka może, ale jak wszystko generuje się 5m od postaci to tak miło nie wygląda ;)

Już to poprawili jest teraz dodana stosowna opcja w ustawieniach graficznych ;).

Reszty jeszcze nie miałem czasu posprawdzać - ta gra to prawdziwy moloch więc trochę czasu mi z tym zejdzie :D.

Na STEAM jest promocja Black Desert Online do wyrwania za 10 Euro - brać póki ciepłe :E.

Przypominam gra nie ma abonamentu i wszystkie dodatki są za darmo :cool:.

Edytowane przez azgan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już to poprawili jest teraz dodana stosowna opcja w ustawieniach graficznych ;).

Widziałem, ale nadal jest masakra - niby obiekty załadowane, ale wszystko 5m dalej i tak ma gorsze modele, tylko po to, żeby wczytać lepsze 5m przed nami :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UP@ Odpowiem Ci Twoim własnym komentarzem ponieważ zgadzam się z tym co napisałeś wcześniej ;)

Nawet jak sie generuje 5m od postaci to i tak wyglada lepiej od dowolnego innego MMO ;)

Naprawdę nie ma sensu czepiać się dupereli skoro gra i tak ma bardzo dobrą grafikę i optymalizację :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamietam jak sam przed premiera zastanawialem sie nad kupnem, a potem okazalo sie, ze za realna kase mozna kupic pety itd, ktore to nie sa tylko ozdoba graficzna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamietam jak sam przed premiera zastanawialem sie nad kupnem, a potem okazalo sie, ze za realna kase mozna kupic pety itd, ktore to nie sa tylko ozdoba graficzna.

Pety to przede wszystkim QoL, są przyjemne jak ktoś lubi łupać moby godzinami na spocie i w sumie tutaj ich rola się kończy - możesz też je kupić na markecie za srebro od innych graczy. Generalnie można grać w Black Desert Online i trzepać tyle samo kasy co ktoś kto wydaje grube $$$ na grę - i to nawet w nią nie grając :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam bym chetnie kupil zeby pograc, ale sa tutaj jakies ciekawe questy poza zabij x mobow etc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam bym chetnie kupil zeby pograc, ale sa tutaj jakies ciekawe questy poza zabij x mobow etc?

Jest parę nienajgorszych questów, ale dramatyczna większość to klasyczny fetch-quest, niemniej tutaj questy robi się przede wszystkim dla punktów "pracy" (których też można mieć określoną ilość max, zanim robienie questów przestanie być opłacalne) a nie dla expienia postaci - tak naprawdę nie musisz żadnych questów robić i spokojnie dojdziesz do end game w takim samym tempie - niektóre questy chcesz robić bo odblokowują np. zagrody do uprawy warzyw/owoców/etc. Tutaj zabijanie mobów jest kwintesencją expienia - jeżeli chodzi o robienie pieniędzy to nie ma jedynej słusznej drogi, dlatego jedni klepią moby na spocie cały dzień, inni łowią ryby, kolejni z kolei gotują, a jeszcze inni zajmują się przenoszeniem dóbr z punktu A do punktu B. Jeżeli chodzi o expienie to patrz Mu Online, Lineage 2, etc. Ekwipunek też nie jest ograniczony levelem postaci i nie ma żadnych wymagań statów, więc mając jedną postać która jest obrzydliwie bogata można kupić highendowy sprzęt i używać od pierwszego levelu na alcie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjemnie się z z highendowym eq od pierweszego lvla?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że outdated, ale zacząłem grać niedawno, więc odpiszę:

Nie ma takiej możliwości, bo takie EQ kosztuje, a na starcie tak szybko nie zarobisz.

Edytowane przez Ig0r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość RMS_84

Nie wiem czym ludzie się podniecają. Ta gra oprócz ładnej grafiki nie ma nic co by przyciągało na wiele godzin. Jak dla mnie 4/10. Dobrze że jest 7 dniowy trial bo bym żałował kasy na tego gniota. WoW czy GW2 czy nawet NW są dużo lepszymi MMO RPG.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grubo, zatrudnili Megan Fox. Czy tylko mi się to skojarzyło z tym :E ?

V82QcOL.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lada dzień wychodzi na ps4 i dla tego ta reklama. Ale i tak ta gra do króla mmorpg czyli wow'a to ma zero podejścia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale i tak ta gra do króla mmorpg czyli wow'a to ma zero podejścia.

Black Desert graficzne rozjeżdża archaicznego WoW'a jak tir ślimaka na leśnej drodze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Black Desert graficzne rozjeżdża archaicznego WoW'a jak tir ślimaka na leśnej drodze.

Grafika to nie wszystko.

Z drugiej strony "1st MMO" i rzesza fanatyków to też nie wszystko.

Mimo wszystkich zalet WoW'a nie jestem w stanie w niego grać ze względów estetycznych. Fuj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla grafiki HDRu i podziwiania efektów to można sobie Gears 5 odpalić. W mmorpg liczy się gameplay i klimat. Próbowałem w swoim życiu wiele mmorpg i tylko do wowa wracam. Teraz gram w classica i dalej to całkiem fajnie wygląda w 4k jest klimacik.

Edytowane przez lukadd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zwlaszcza te wszystkie obiekty ktore pokazuja ci sie 5m przed postacia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo wszystkich zalet WoW'a nie jestem w stanie w niego grać ze względów estetycznych. Fuj :)

Otóż to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi