Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Vulc

Gamescom 2013

Rekomendowane odpowiedzi

z3n4TP0.jpg

http://www.gamescom-cologne.com/en/gamescom/home/index.php

W dniach 21-25 sierpnia w Kolonii (Niemcy), odbędą się największe na świecie targi poświęcone elektronicznej rozrywce. Piąta już edycja tej imprezy zapowiada się na najciekawszą, ze względu na zbliżającą się premierę konsol nowej generacji. Daty konferencji prasowych:

Microsoft: 20 sierpnia, godzina 10.30 (brak transmisji na żywo)

Electronic Arts: 20 sierpnia, godzina 16.00

Sony: 20 sierpnia, godzina 19.00

Streamy imprezy:

Microsoft

Electronic Arts

Sony

Gametrailers

Lista wystawców/gier - spodziewanych i oficjalnie zapowiedzianych.

Wikipedia

IGN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MikeL

Już się nie mogę doczekać. :) Ostrzę sobie zęby głównie na konferencję Sony.

PS Dopiero piąta? Hm, wydaje mi się, że historia tej imprezy jest nieco dłuższa, no chyba że źle pamiętam albo nie liczysz Lipska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie czasy, że wszyscy sobie ostrzą zęby na konfę Sony, zwłaszcza że Microsoft postanowił urządzić swoją za zamkniętym drzwiami. :thumbdown: Oczywiście newsy będą spływać regularnie, chodzą plotki od kilku dni o jakimś dużym exclusivie od Microsoftu, którym to mają się niby pochwalić.

PS Dopiero piąta? Hm, wydaje mi się, że historia tej imprezy jest nieco dłuższa, no chyba że źle pamiętam albo nie liczysz Lipska.

Zgadza się, nie liczę Lipska, bo i przecież nazwa była wtedy inna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MikeL

Zgadza się, nie liczę Lipska, bo i przecież nazwa była wtedy inna.

No ale to kontynuator tradycji, organizatorzy też chyba ci sami. Zresztą nieważne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Live feed z konferencji Microsoftu:

http://majornelson.com/2013/08/17/xbox-at-gamescom-2013/

http://www.lazygamer.net/xbox-360/gamescom-2013-microsoft-showcase-liveblog/

Fable Legends oficjalnie zapowiedziane.

Xbox One Bundle z CoD: Ghosts. W samej grze dedykowane serwery(Cloud).

Każdy preorder Xbox One otrzyma gratis Fifę 14. Oferta dotyczy ponoć wyłącznie Europy. Tryb Ultimate Team Legends tylko na Xbone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam mieszane odczucia w stosunku do Fable Legends...

Z jednej strony cieszę się, bo akcja będzie miała miejsce 400 lat przed pierwszą częścią serii, a więc nie będzie broni palnej i tego całego industrializmu z Fable III. Ale z drugiej ten czteroosobowy coop jakoś mi do do Fable średnio pasuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A orientuje się ktoś czy pokazywali remake pierwszej części Fable?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem cały live feed, nic o tym nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Division będzię na PC :D:E Jeszcze Destiny na PC i mogę żyć be konsoli nowej generacji ;) No i może jeszcze Halo :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Halo na PC nie dadzą. Ta gra nie ma racji bytu na komputerach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Halo na PC nie dadzą. Ta gra nie ma racji bytu na komputerach...

No wiem. Zbyt flagowy ex Xboxa żeby znalazł się na PC. Chociaż skoro nowy FF czy MGS wychodzą na Xboxa i podobno też na PC i inne cuda się dzieją to kto wie.

Ale The Division to była dla mnie mocna karta przetargowa w rękach konsol do tej pory. W sumie biorąc pod uwagę ze to Ubi to można było się tego spodziewać... oby tylko wersja PC nie wyszłą im tak jak zwykle...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest tylko jeden problem. FF i MGS to są gry zewnętrznych developerów, a nie wewnętrznych studiów Sony czy Microsoftu.

O konwersję The Division się nie obawiam. Ja raczej nie narzekam na ich pecetowe porty - jak na razie średnio udał im się Assassins Creed 3 na PC (teraz po patchach jest już ok), ale innych wtop raczej sobie nie przypominam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ME to studio które robiło world in conflict, pomagali też przy ACR i FC3(po przejęciu studia przez ubi). Ciężko pisać coś o optymalizacji, w dodatku nowy silnik. U ubi tak naprawdę nie wiadomo kogo można opieprzać, nad grą u nich pracuje 5-6 oddziałów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest tylko jeden problem. FF i MGS to są gry zewnętrznych developerów, a nie wewnętrznych studiów Sony czy Microsoftu.

Ale seria jest w rękach MS, więc teoretycznie, Halo może wyjść na komputery z "okienkami" bez większych oporów (tak jak kiedyś Halo: CE i Halo 2). Choć to oczywiście czysta fantastyka, bo prawdopodobieństwo spełnienia się scenariusza, w który nowe Halo wychodzi na PC jest doprawdy nierealne wręcz.

Tak przeglądam te newsy i rzeczywiście bez szału (cisną widzę w ekskluzywny content dla multiplatform, ziew). Nic mnie jakoś mocniej nie zaciekawiło i się nie zapowiada raczej, żeby to się zmieniło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Choć to oczywiście czysta fantastyka, bo prawdopodobieństwo spełnienia się scenariusza, w który nowe Halo wychodzi na PC jest doprawdy nierealne wręcz.

Głównie dlatego, że chętnych na ten tytuł byłoby bardzo mało. Halo to seria pecetowcom prawie kompletnie obca i obecność dwóch odsłon niewiele tutaj zmienia. Nie wiem czy nawet potężna kampania reklamowa odniosłaby skutek. Zresztą rzeczywiście nie ma o czym dyskutować, to czysta fantastyka. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak by ktoś miał ochotę to pojawiło sięnagranie z konferencji Microsoftu.

http://www.gamespot.com/events/gamescom-2013/microsoft-gamescom-2013-conference-6413265/

Właśnie oglądam z ciekawości. Po konferencji Sony to konferencja M$ jest kojąca ;) Krótko i na temat a jak leci gameplay to kamera na gameplay a nie na widownię :E

-edit-

Stwierdzam że konfa Microsoftu rozkłada Sony na łopatki. Bez pitolenia, same gry. A prezentacja kinecta i gier na niego trwa krócej niż łączny czas przeznaczony u Sony na wypowiadanie słów Vita i Indie :E

Nie wiem dlaczego tego na żywo nie transmitowali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-edit-

Stwierdzam że konfa Microsoftu rozkłada Sony na łopatki. Bez pitolenia, same gry. A prezentacja kinecta i gier na niego trwa krócej niż łączny czas przeznaczony u Sony na wypowiadanie słów Vita i Indie :E

Nie wiem dlaczego tego na żywo nie transmitowali.

chyba musisz sciagnac te zielone okularki bo cos slabo widzisz przez nie . co niby takiego ciekawego pokazali ? same multiki , a na 35 min ( cala konferencja :E) jakies 10 minut gadali o indie i kinect .... i chyba prawie 10 minut o fifie :E a na koniec jeszcze raz powtarzali to co na poczatku ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba musisz sciagnac te zielone okularki bo cos slabo widzisz przez nie . co niby takiego ciekawego pokazali ? same multiki , a na 35 min ( cala konferencja :E) jakies 10 minut gadali o indie i kinect .... i chyba prawie 10 minut o fifie :E a na koniec jeszcze raz powtarzali to co na poczatku ...

No tak lepsza godzina o indykach i to w dodatku nie cielawych. Potem godzina o PS Vita :E Do tego problemy techniczne, pospinany prezenter który nie pamięta wystąpienia i kamera która ciągle pokazuje publikę a nie gry :E Zreszta przeczytaj temat o GC w dziale PS to zobaczysz jak bardzo wszystkim się podobało ;)

To chyba Ty kolego musisz ściągnąć te hmmm niebieskie okulary ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy ja mowie ze konfa sony byla dobra ??:E w sumie to tez mogli sobie darowac transmisje na zywo :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy ja mowie ze konfa sony byla dobra ??:E w sumie to tez mogli sobie darowac transmisje na zywo :E

No to zdecyduj się co Ty mówisz :E

Ja tylko porównuje te dwie konferencje i stwierdzam że ta Microsoftu była 100 sto razy lepsza niż ta Sony. Co wcale nie oznacza że Microsoft pokazał coś co mnie wgniotło w ziemię... bardziej podkreślam to jak wczoraj zmarnowałem cenne dwie godziny mojego życia na tragicznej konferencji Sony ;):E

Generalnie to Microsoft miał rację żeby tego nie transmitować i Sony z tym co mieli też powinni sobie darować. Po fakcie trailery by poszły do sieci i każdy by zobaczył to co go interesuje. Niby jedni i drudzy zapowiedzieli jakieś nowe IP ale d... mi nie urwało i nie były to jakieś AAA czy coś takiego.

W sumie to najciekawsza była chyba konferencja EA. Nowe materiały z BF4, Titanfall czy wreszcie materiały z nowego Dragon Age które mi się bardzo podobały :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MikeL

No to zdecyduj się co Ty mówisz :E

Mówi, że obie konferencje były do bani.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...