Skocz do zawartości
eGabeleXxX

Windows Phone - Temat ogólny

Rekomendowane odpowiedzi

no fakt w IE sie nie da, po otworzeniu w nowym tabie musisz recznie wrocic do poprzedniej strony (trzykropki, tabs)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę irytujące jest to, że np. minimalizuję przeglądarkę, odpisuję smsa, otwieram zminimalizowaną przeglądarkę a ta cholera jedna mi odświeża stronę od nowa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie o to mi chodzi ;) Co do minimalizowania - mało tego, czasem odpalam nową kartę, wracam od razu do starej i refresh. A wcale nie taki tani transfer leci ;) Ale to 512MB RAM, tu żaden soft nic nie poradzi.

I nie, nie chodziło mi o samą szybkość. Chodzi mi właśnie o wygodę użytkowania, dużo mniej opcji, brak flasha. Dlatego IE mimo że jest bardzo dobry - jednak dalej za andkiem.

btw. nie dostrzegam różnic w szybkości działania przeglądarki między xperią s, a L520. Ale np. GXI gniecie obu. Atom X86 robił swoje. Flash działał nie gorzej niż w PC.

http://www.purepc.pl/urzadzenia_mobilne/test_zte_grand_x_in_i_motorola_razr_i_atomowe_smartfony?page=0,6

Edytowane przez smilehunter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to 512MB RAM, tu żaden soft nic nie poradzi.

tumblr_m5ex1rkjLW1rwgh7wo1_500.jpg

Mój k800 ma odpalone 10 kart w tle i nie wywala mi ich i nie odświeża.

A K800 ma 64MB ram chyba :E

ech te systemy się roztyły :/

K800 gdyby miał dotyk wciąz by mi wystarczał :E

Pal+Opera więcej nie trzeba :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

64MB to on ma, ale pamięci wbudowanej. Ale co tu porównywać w ogóle. Jakiś psedo-soft na javie vs. system operacyjny z prawdziwego zdarzenia ;)

Mógłbyś go na andka porównać, ten badziew też coś z javą (nie bezpośrednio) ma wspólnego :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może pseudo ale mi w zupełności wystarcza działa bardzo dobrze mam 2xx aplikacji wgrane i nie muli mi a co by android na to powiedział ? :lol2:

Na dodatek nikt mnie nie szpieguje nie ma zdalnego dostępu i nie namierza i wywala mi co chwile reklam ;)

Mam nawet multitasking :D

I bajera w postaci alarmu na wyłączonym telefonie i zegarka na wygaszonym to też macie+xeon(aż taki drogi on jest ? ) ? :lol2:

Androida już nie porównam bo tablet udupiłem :/

Ale niedługo i tak będzie zmiana na smartfona który będzie mnie totalnie inwigilował wymagał stałe sieci :/

Zapewne lumia 520/820 zoibaczymy co do 750 wyrwe

Edytowane przez Kiciuk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, co by powiedział. Nigdy nie miałem zainstalowanych więcej niż 20-30appek. Jestem dziwny, ale nie potrafię wejść do sklepu i wyszukiwać aplikacji, instalować je, sprawdzać itd. Tak samo np. z youtube - rzadko zdarza mi się wejść tam i szukać jakiś filmików. Wszystko z subskrypcji tylko.

btw. Pokaż te 2xx aplikacji. Nie wiem, czy tam możesz screeny robić, ale chciałbym to zobaczyć. Chcę Cię tylko sprawdzić, bo wiem, że lubisz bajki pisać o jakiś lagujących nexusach, posiadając 1x lowenda galaxy mini i jakiś śmieszny tablet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eh za duzo bawienia niby można jak doinstaluje elfa screenshootera

może jak znajde aparat to cykne foteczke :)

@edit

Łapaj fotki ;)

vh067a6.jpg

rspvlTb.jpg

@edit

WTF po 118 aplikacji :E

Pozatym śmieszny tablet zgadzam sie jednordzeniowy allwinner a13+512MB ramu to zdecydowanie za mało ;)

Smarta z andkiem nie miałem i nie zamierzam choć kedyś jarała mnie xperia X8 :lol2:

Jak patrze na znajomego co ma ZTE Blade 3 i mu łapie ściny przy przesuwaniu listy aplikacji to mi się śmiać chce :E

chciał wgrać cygana i se udupił i nie wie jak wrócić do stocka :lol2:

Edytowane przez Kiciuk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że wgranie >200 apek na andka, których rozmiar nie przekracza 1mb/1aplikacja wrażenia nie zrobi.

Ale dzięki za poświęcony czas i zrobienie fotek :thumbup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kiciuk

Kiedy planujesz przesiadkę na Lumie? Bym ci wcisnął tą moją za jakieś 350zł :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szykuje się, że Cortana jako asystentka głosowa prawdopodobnie przebije Siri, czy Google Now, kiedy pojawi się na Windows Phone w 8.1. Siri chyba nie korzysta z możliwości chmury. Pytanie brzmi jak będzie wyglądała kwestia prywatności.

http://www.wpcentral.com/new-leaked-screenshot-suggests-cortana-not-just-limited-voice-interactions

http://www.wpcentral.com/convince-microsoft-keep-cortana-name-your-future-digital-assistant

http://www.xboxonezone.pl/cortana-jako-nasza-asystentka/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@smilehunter

na chwile obecna mam 300zł w pażdzierniku może na urodziny dostane 100 i od rodziców trza wyciagać długi :E

jakbyś opychał za 350 to może bym się skusił jakby nie było rys na wyswietlaczu :E

Najwyżej opchnąłbym i kupił 720 ze względu na baterie :E

Pozatym planowałem kupic 520 za 650zł w MediaExpert :E

Edytowane przez Kiciuk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ryski ekran zaczyna łapać. Ot, nie dbam specjalnie o telefon - takie efekty. Z tym opychaniem się nie rozpędzaj. L520 na alledrogo już chodzi po 400zł :) Cena leci w dół. Pamiętam, gdy sam go szukałem: Kupiłem za 570zł chyba, a najtańsze były po 520-530zł. Minęły 2 miesiące tylko. Ale to dobrze, dla kupujących. Solidny telefon za śmieszne pieniądze. Do Androida z taką kwotą nie ma co startować, bo dostaniesz najwyżej SGS'a sprzed lat, albo jakieś ścierwo na msm7227a :lol2:

btw. IE wywala mi się dziś niesamowicie. Czytam recenzję na PhoneArena, chcę otworzyć zdjęcie - crash...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bywa na Lumi 610 siostry IE nie uruchamia się.

ładuje i wyjebuje do ekranu start normalnie bym walnął HR ale nie tykam się bo jeszcze mnie wyklnie że jej wszystko wywaliłem :lol2:

ten MSm7227a to scierwo muli na tym jak głupie nawet na takiej xperi tipo co ma 320x480 chyba.

Stock 4.0 nie daje rady ,podobno firefoxOS dobrze hula.

Teraz lowend z androidem to najlepiej brać chińczyka z dualcore mediateka bądź i quad jak w lenovo a820

Edytowane przez Kiciuk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

L520/521 w stanach po $80 można kupić nówki, tylko czekać aż do nas zaczną ludzie importować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tia, Nexus 4 już od jakiegoś czasu kosztuje $250 w sklepie Google Play (~800zł, sic!). A u nas? 1150zł za używany egzemplarz... Ofc ver 16gb.

My mamy wyższy standard życia, tak tanio u nas nie będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nexus 4 kosztuje od $200, czyli 630 zł obecnie (8GB).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8gb juz dawno jest wyprzedany, mi udalo sie kilka kupic po 160 funtow

do cen w dolarach zawsze doliczamy VAT

Edytowane przez losdamianos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to się ma do Mini Opery? To jest jedna z niewielu rzeczy, których brak odrzucał mnie od WP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

72681183952005968605.png

Z baterii też jestem zadowolony. Co prawda transfer danych wyłączony, 2G, oszczędzanie energii przy niskim poziomie energii (od 20% chyba) itp. Ekran podziałał tak ze ~3-4h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi