Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MOSSAD

Monitor przez DVI, a telewizor przez HDMI

Rekomendowane odpowiedzi

Pojęcia nie mam gdzie założyć ten temat, ale do rzeczy.

GTX460 chciałem połączyć HDMI z telewizorem jako dodatkowy ekran. Chciałbym żeby wyświetlany obraz był lustrzanym odbiciem ekranu z monitora, który jest podłączony DVI. Oczywiście spodziewam się utraty jakości, ale nie o to chodzi. Problem polega na tym, że jedyne co wyświetla się na telewizorze po podłączeniu HDMI to tapeta pulpitu. Poza tym na ekranie monitora kursor nie dochodzi do prawej krawędzi ekranu - ucieka gdzieś w nieskończoność. Może ktoś jest w stanie mi pomóc.

Pzdr,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ucieka Ci kursor tylko przechodzi właśnie na telewizor. Masz ustawione rozszerzenie pulpitu na dwa monitory. W panelu nvidia ustaw opcję na klonowanie obrazu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ucieka Ci kursor tylko przechodzi właśnie na telewizor. Masz ustawione rozszerzenie pulpitu na dwa monitory. W panelu nvidia ustaw opcję na klonowanie obrazu.

:E nie wpadłem na to ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Tematy

• Odpowiedzi

• Z tego co kojarzę to chyba z czestotliwoscia monitora jakis jest związane, pozniej sprawdze jak na 60 hz bedzie, bo mam na 75
    • To się zdecyduj. Albo bujdą jest to, że oleda nie da się oglądać w pełnym słońcu albo jest to prawda, skoro musisz zaciągnąć rolety aby móc oglądać tv. Potwierdzasz tylko, że do nasłonecznionego salonu się OLED nie nadaje, chyba że w komplecie mamy rolety min dzień i noc. I rozumiem że albo oglądamy tv (bo rolety muszą być zaciągnięte) albo funkcjonujemy za dnia w salonie (bez zaciągania rolet) i nie oglądamy TV. U mnie zazwyczaj (i w typowym domu) z salonu w jednym czasie korzysta więcej osób niż jedna. Ktoś coś czyta, ktoś gotuje, ktoś się bawi, ktoś ogląda TV. Bez zaciągania rolet, w świetle słonecznym jak cywilizowany człowiek i nie trzeba wprowadzać anomalii aby skorzystać z tv (zaciemnienie pomieszczenia).   Dodam tylko, że normalnym jest, że OLED wywala z fotela gdy wcześniej korzystał się z jakiegoś LCD (w szczegolnsoci badziewnego Philipa - to już kolejny przypadek przesiadki z philipsa na dowolny OLED i wow). A kto miał plazme (dobrą plazme, panasa lub pionieera) już tak oeldow nie wychwala, bo większość dobrodziejstw świetnej jakości obrazu już zna. A powiem, że nawet widzi babole na tych oledach. Słowo klucz - pkt odniesienia      
    • Miejsca parkingowe nie mają osobnych ksiąg wieczystych, więc wpis o tym kto może z nich korzystać znajduje się w księdze części wspólnych. Częściami wspólnymi nie możesz dowolnie zarządzać, więc nie możesz ich sprzedać. Masz prawo sprzedawać jedynie to na co masz osobną księgę wieczystą, gdzie jest napisane, że jesteś jedynym właścicielem. Tak samo jest z balkonami. To są części wspólne, więc jak coś chcesz zamontować/pomalować to potrzebujesz zgody wspólnoty. Nie wiem jak jest z wpisami do księgi matki. Nie wiem czy może je zmieniać wspólnota w imieniu mieszkańców czy potrzebuje zgody wszystkich współwłaścicieli. Jeśli wystarczy zgoda większości to nie ma problemu. Jeśli zgoda wszystkich to w praktyce jest to niewykonalne, bo właściciele mieszkań oddanych na wynajem często są nieosiągalni. Jak miejsca nie były obowiązkowe to pewnie nikt nie brał. Zakładali, że te niesprzedane będą ogólnodostępne. Tak to już jest, a potem auta parkowane po krzakach, na przejściach dla pieszych, zastawione drogi tak, że nie da się przejechać. Skoro początkowo sprzedawali mieszkania bez miejsc parkingowych to pewnie tych miejsc będzie brakować. Zwłaszcza jeśli będzie jakiś szlaban lub miejsca są w hali garażowej. Wtedy ludzie żeby zjechać będą musieli czekać, aż ktoś inny będzie wjeżdżał lub wyjeżdżał, aby tam się dostać. 
    • No dużo zależy gdzie się wyląduję, ale dalej na 4 przyzwoite miejscówki i panoramy masz te 30 słabych. Większość tych planet i miejscówek jest lipnie wygenerowana na poziomie jakiegoś słabego indyka i do tego wymagania z kosmosu jak wyżej tomcug pisze.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...