Rzeczywiście. Wy obaj reprezentujecie najwyższy poziom wiedzy branżowej i wiecie jakie laptopy są używane we wszystkich biurach. Wiem na jakich maszyna pracują moim znajomi, współpracownicy, etc. Wiem na jakich komputerach pracują moi koledzy za granicą. Firmy biorą leasingi na samochody, laptopy i co kilka lat je zmieniają. Wypowiadacie się z perspektywy małych firm/biur, dla których 100zł robi różnicę. Podobną różnicę może robić sektor prywatny vs. budżetówka.
Chcecie, pracujcie sobie na Celeronie/Pentiumie, nie bronię. Ale nie piszcie proszę, że lepsze maszyny nie zrobią różnicy w biurze, bo jeden w biurze cały dzień układa pasjansa, a inny odpala kilka/kilkanaście aplikacji na raz i pracuje na swój komputer.
Wie ktoś jak się pozbyć efektu ziarna z gry? Nienawidzę tego. Wymusiłem ignorowanie ziarna w sterach Nvidii, ale ciągle trochę widać. Najbardziej na trawie.
Nie. Pokazałeś, że jak inflacja jest wysoka, to stopy są podnoszone (by obniżyć inflację). Co zgadza się generalnie z moją tezą.
1. Źle interpretujesz dane pokazane na wykresie.
2. Na wykresie nie widać, co następuje najpierw: podniesienie stóp czy wzrost inflacji, bo skala wykresu jest zbyt duża.
Ergo, popełniasz błąd w rozumowaniu.