Skocz do zawartości
kamilkusio

Baldur's Gate 3

Rekomendowane odpowiedzi

Nie grałem jeszcze, na screenie jest jakaś postać z gry, czy zrobiony w kreatorze postaci gruby fioletowy babochłop? A może to fake? 

775178715_504.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne kreator plus mody.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Liber8 napisał:

Nie grałem jeszcze, na screenie jest jakaś postać z gry, czy zrobiony w kreatorze postaci gruby fioletowy babochłop? A może to fake? 

Bez przesady, wygląda jak połączenie mojej matematyczki z podstawówki i dyrektorki z liceum. :E Typowo słowiańskie klimaty (no, pomijając ten fioletowy kolor)

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Liber8 napisał:

To jest postać z ostatniego aktu Baldur's Gate 3 (właścicielka cyrku)  https://bg3.wiki/wiki/Lucretious

W kreatorze jest dosyć duża dowolność, ale takich presetów nie widziałem (ale grałem na premierę)

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ktoś z Was planuje ogranie BG3 w najbliższym czasie (tak jak ja), to się jeszcze trochę wstrzymajcie. Już niedługo wyjdzie finałowy, bardzo duży patch, który nie tylko sporo naprawi ale też doda i zmieni, z tego co kojarzę zintegrowane będą też jakieś mody. Od ponad miesiąca patch jest testowany wewnętrznie w Larianie, wyjdzie jakoś we wrześniu. 

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś w poprzednim miesiącu Larian mówił, że ten "patch 7" to nie będzie finałowy patch. Dalej będą pracować nad grą.

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to będą co najwyżej małe poprawki, bo nad tym dłubać będzie co najwyżej kilka osób, jak powiedział Sven - chcemy już zostawić rozdział BG3 za sobą i zająć się nowym projektem. Patch 7 zaś to nowe zakończenie, rozszerzenie innych zakończeń, rozszerzona ścieżka dźwiękowa, integracja modów i jeszcze jakieś duperele. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, Element Wojny napisał:

Jeśli ktoś z Was planuje ogranie BG3 w najbliższym czasie (tak jak ja), to się jeszcze trochę wstrzymajcie. Już niedługo wyjdzie finałowy, bardzo duży patch, który nie tylko sporo naprawi ale też doda i zmieni, z tego co kojarzę zintegrowane będą też jakieś mody. Od ponad miesiąca patch jest testowany wewnętrznie w Larianie, wyjdzie jakoś we wrześniu. 

Wlasnie ja chce. Gra lezy na dysku i zabieram sie do niej jak pies do jeza. Poczekam juz na tego patcha.

Kurde jeszcze dodatek do cyberpunka mam do ogrania.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
8 godzin temu, Element Wojny napisał:

Ale to będą co najwyżej małe poprawki

Dalej będą błędy naprawiać i również te które przyniesie nowy patch :E Crossplay mają dodać. Zajmie jeszcze dobre kilka miesięcy zanim to ogarną do wersji finalnej.

Edytowane przez lukadd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Wielki Patch 7 do Baldur’s Gate 3 już w przyszłym tygodniu!

Wyczekiwana aktualizacja wprowadzi do rozgrywki ponad 1000 poprawek i nowości. Wśród tych drugich znajdziemy m.in. oficjalne narzędzia moderskie czy dodatkowe złe zakończenia oraz przerywniki filmowe. Oprócz tego Patch 7 będzie zawierał poprawki interfejsu użytkownika, ulepszenia niektórych animacji i modyfikacje skryptów.

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Olbrzymi Patch 7 do Baldur's Gate 3 już dostępny na PC. Larian zapowiada kolejne, już mniejsze aktualizacje do hitowego RPG (gry-online.pl)

• Oficjalne wsparcie dla modów. Larian Studios wprowadziło tzw. Toolkit (do tworzenia modyfikacji) oraz Mod Manager (do zarządzania nimi). Co istotne, Toolkit ma zostać uruchomiony w dalszej części dnia.
  • 13 świeżych cutscenek do rozgrywki złą postacią.
  • Nowe umiejętności dla przeciwników w trybie honorowym. Niektórzy wrogowie poszerzyli repertuar swoich ataków. Wśród nich jest m.in. Malus Thorm (chirurg w Domu uzdrowień), który otrzymał atak o nazwie Grasping Appendage. Świeże umiejętności otrzymali również Dror Ragzlin, Spektatorzy czy Githyanki.
  • Ulepszony split-screen. Jeśli postacie graczy zbliżą się do siebie, wcześniej podzielony ekran ponownie stanie się całością. Kiedy natomiast oddalą się od siebie, ponownie stanie się on dwuczęściowy.
  • Zmiany w gameplayu. Twórcy sprawili, że plemię Kuo-toa wspomoże nas w finałowej bitwie. Podobnie uczynią ocaleni Gondianie, którzy przyślą nam stalowego strażnika do pomocy.
  • Nie brakuje także poprawionych animacji naszych kompanów w obozie.
  • Zmodyfikowano też kilka elementów interfejsu użytkownika.
  • Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, Element Wojny napisał:

Olbrzymi Patch 7 do Baldur's Gate 3 już dostępny na PC. Larian zapowiada kolejne, już mniejsze aktualizacje do hitowego RPG (gry-online.pl)

• Oficjalne wsparcie dla modów. Larian Studios wprowadziło tzw. Toolkit (do tworzenia modyfikacji) oraz Mod Manager (do zarządzania nimi). Co istotne, Toolkit ma zostać uruchomiony w dalszej części dnia.

To obstawiamy kiedy ktoś pierwszy ogłosi, że przenosi BG1/BG2 na silnik trójki? :P

Wg. mnie w ciagu miesiaca. Za pół roku wypuści "demo" z Candlekeep, wszystkie portale growe opublikują newsy pochwalne, po czym za kolejne pół roku moderowowi się znudzi i po cichu zakończy prace :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nic o poprawieniu czasu wczytywania  :E 21 wiek, super szybkie dyski nvme itd. A to się wczytuję jak na jakimś PS4 z HDD :E

A ja w takich grach i tutaj też, non stop coś wczytuję, a to przerolować, a to sprawdzić inny dialog, a to inną ścieżkę itd.
Teraz temat z Mizorą z ciekawości zaliczyłem romansik i sprawdzając ścieżki odnośnie ojca Wylla, teraz zaczynam kolejną ścieżkę, odmowy. Trochę jeszcze zejdzie zanim skończę tą grę :E Ale te wczytywania mnie dobijają.

Edit:

Dalej gamonie po roku czasu i wydaniu kolejnego "wielkiego" patcha nie naprawili zaciemnionych portretów postaci :E

Mam takie 3 postacie w obozie i dalej to samo po patchu :E

U7o0JQ4.png

Niby pierdoła, ale mega drażni bo te portrety mamy non stop wyświetlane na ekranie. Na szczęście normalnie biegam tylko z jednym zaciemnionym Astarionem, a inni zaciemnieni z doskoku okazjonalnie, ale i tak lipa :E

Edytowane przez lukadd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest patch. Gramy dalej :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 5.09.2024 o 19:25, lukadd napisał:

Mam takie 3 postacie w obozie i dalej to samo po patchu :E

Przy tak duzym patchu rekomendacja jest zawsze taka sama - zacznij gre od poczatku. Mojego zwalonego save'a ten patch tez nie naprawil, ale tez nie spodziewalem sie ze to zrobi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Sorki, ale nikt nie będzie zaczynał po każdym patchu od nowa gry(szczególnie, że jestem w 3 akcie i to już pewnie blisko jego połowy), aby może w domyśle mieć parę błędów mniej, a może i nic się nie zmieć :E To powinno być zrobione. To już nie jest pierwszy patch do gry było ich wiele. A te błędy z portretami są niemal od początku.

Gram dalej na tym nowym patch i dalej mam różne błędy np. chce wejść do budynku i nie da się otworzyć drzwi, wczytuję save dalej się nie da. Stoję dumam i w końcu wjeżdżam kamerą do budynku klikam na podłogę i przez wszystkie zamknięte drzwi przechodzę w ten sposób.

No, ale tego typu błędy to pierdoły. Teraz mam buga rozwalającego ciekawego questa. Buga który był już rok temu i podobno w którymś patchu go połatali, teraz ludzie na steam forum piszą, że jest znowu :E Przy posągu jest test, aby dalej przejść trzeba odkryć przycisk. No i mimo, przejścia testu przycisk się nie pojawia. Na necie ludzie piszą, że jest tak zbugowane, że wykrywa przycisk, ale z drugiej strony :E No zamiast grać siedzę godzine, czytam fora, wczytuję save, próbuję podejść od innej strony itd. i dalej lipa :E

Wyczytałem, że da się tam dostać od drugiej strony przez kanały, ale tak nie powinno być bo to też trochę kaszani questa z tego co ludzie piszą, bo masz dialogi do questa od tyłu idąc tą ścieżką :E No, ale nie mam wyjścia bo chcę zrobić tego questa i będę próbował na około.

Inny quest i to też tylko dzisiaj grając jak nie poszedłem bezpośrednio do pewnej osoby z questa tylko zahaczyłem wcześniej o inne pomieszczenie to znika, a tam trzeba z nią pogadać zgodnie z linią questa :E Czy by to zepsuło questa jakbym tego nie zauważył nie wiem, ale się gapnąłem, wczytałem save i poszedłem od razu z nią pogadać.

Gra jest bardzo dobra, ale te upierdliwe błędy małe, a szczególnie jak coś większego się trafi mocno wkurzają. I to po roku od premiery.

Jak będę kiedyś chciał ograć drugi raz to poczekam do ostatecznej edycji :E

Edytowane przez lukadd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, lukadd napisał:

Jak będę kiedyś chciał ograć drugi raz to poczekam do ostatecznej edycji :E

Jak są nadal takie "fajne" błędy, to ja czekam na Definitive Edition, aby przejść pierwszy raz 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chyba zabiorę się za drugie podejście, ale poczekam na aktualizację modów, bo tym razem wrzucę jakieś mody.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja też niedługo zacznę BG3, ale od nowa, choć save'a mam na poziomie wejścia do 3 aktu.

Mój save był tak zabugowany, że żaden patch go nie naprawi. W Wieśku 3 miałem to samo, musiałem zaczynać od nowa, po ponad 30 zainwestowanych godzinach (game-breaking bug na Skellige, patch go naprawił ale trzeba było grać od początku).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale co tu nie ma paru save:ów żeby nie cofnąć do poprzedniego?

Ja czekam aż będzie gdzieś za 150zl albo już nic innego nie będzie na mojej liście placzu bo lubię takie gry ale nie aż tak aby wydać 250-300. Do tego czasu pewnie będzie wszystko na tip top

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz 199 na steam.

A co do łatania to już ponad rok od premiery w tym czasie wleciała masa patchów i hotfixów i dalej są problemy z błędami nawet z czasów premiery tej gry :E Jeszcze coś tam poprawią na pewno, ale nie wierzę, że wszystko będzie na tiptop, nie ma na to szans. Tutaj problemem też jest to, że ta gra jest po prostu olbrzymia  :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem jeszcze za 199zł na GOG zanim tam też podnieśli. Więc jeszcze długo nie będzie taniej ale gra i tak warta takiej kwoty, bawiłem się przednio, na pewno Outlaws to nie stał przy Baldurze:E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównanie na poziomie lepszy Mercedes czy Maluch :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi