Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Damage control ruszył w pełni :E

Edytowane przez Kris194

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Multi nie nie obchodzi, mogą sobie przekładać. Czekam na te "brand new single-player experience" (cinematic :E)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oni nie robią mutli tylko podkład pod mikrotranzakcje :E

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Praktycznie nie miałem konsol, a teraz zaczynam myśleć o zakupie PS5 i mam parę pytań do obeznanych osób.

- Czy monitor lub telewizor z rozdzielczością 4K to raczej mus przy zakupie PS5? Jest duża różnica w grach jeśli np. grałbym na 32 calach w 4K zamiast w 1080p?

- Dobrze rozumiem, że gwarancja na PS5 wynosi tylko rok? Trochę mnie to zszokowało biorąc pod uwagę, że do tej pory grałem na PC i praktycznie na każdą część były 3 lata gwarancji.

- Wszyskie gry z PS4 (płytki) działają bez problemów na PS5? Po prostu chcąc zagrać sobie na PS5 w grę z PS4 kupuję taką grę, wsadzam płytę, instaluję i gram? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monitor/tv kazdy bedzie dzialal, byle mial hdmi, swoja do starego Samsunga 32 cale hd ready 1366x768 podlaczalem i bylo ok.

Gry chodza wszystkie z ps4 czy to cyfra czy plyta, sporo ma aktualizacje pod ps5 wiec czasami jest ladniej i wiecej fps 😏. A z gwara sony juz tak ma od dawna, za to rekojmia obowiazuje 2 lata

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odebrałem konsolę i wiedziałem, że jest duża ale to już prawie wielkość budy PC. Na szczęście zmiesiła się w szafce rtv (jest nawet trochę więcej przestrzeni). A wy gdzie trzymacie swoje PS5, zastanawiam się czy nie będzie problemu z przepływem powietrza. Z PS4 nie było problemu. Tak jak patrzę na rozmiar PS5 to wersja SLIM jest bardziej pożądana niż PRO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym jej w szafce nie trzymał no się ugotuje ale to twój sprzęt, rób z nim co chcesz. 

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Tempy na wylocie jak stoi luzem to ok 55 st po 30 min grania w horizona, balbym sie ja wstawic do jakiejs szafki bez wentylacji

Chyba ze masz możliwość zdjęcia tylnej scianki, to przy takim przewiewie moze sie nie zagotuje 😏

Edytowane przez kochan4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wentylacja jest tylko z przodu, tak to wygląda

c62c2902ca60d9fa020a103188f8d010.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrob sobie przeswit w jednej z tych wnęk i bedzie ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, ghostdog napisał:

Odebrałem konsolę i wiedziałem, że jest duża ale to już prawie wielkość budy PC. Na szczęście zmiesiła się w szafce rtv (jest nawet trochę więcej przestrzeni). A wy gdzie trzymacie swoje PS5, zastanawiam się czy nie będzie problemu z przepływem powietrza. Z PS4 nie było problemu. Tak jak patrzę na rozmiar PS5 to wersja SLIM jest bardziej pożądana niż PRO.

Zamierzam kupić z powrotem ps5 dla ffxvi. Czekanie na slima mija się z celem. Stawiaj w pionie lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, kochan4 napisał:

Zrob sobie przeswit w jednej z tych wnęk i bedzie ok

To nic nie da bo obok stoi router i dekoder, które też trochę dają ciepła. Przyjdą upały i może być różnie. Choć gram max 2 godzinki to chyba ustawię ją w pionie. Choć wolałem ją ukryć w dziurze niż stawiać jak trofeum przy tv.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Schowaj bydlaka za tv, niech nie szpeci widoku. 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, ghostdog napisał:

To nic nie da bo obok stoi router i dekoder, które też trochę dają ciepła. Przyjdą upały i może być różnie. Choć gram max 2 godzinki to chyba ustawię ją w pionie. Choć wolałem ją ukryć w dziurze niż stawiać jak trofeum przy tv.

W poziomie wygląda okropnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustawiłem wieżę Saurona i zaburzało całą symetrię kącika rozrywkowego. Taki mam układ, że nawet nie mogłem wstawić pełnego kina domowego i musiałem zadowolić się grającą belką a teraz mam gigantycznego eklera po lewej stronie tv. I gdzie ta miniaturyzacja sprzętu u Japończyków. A mogło być tak pięknie. 

maxresdefault.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, ghostdog napisał:

Ja się nie przejmowałem temperaturą PS5, mam ją wciśniętą w szafkę RTV. Jak sobie gram w Uncharted to jest OK ale podczas bety D4 rozładował mi się pad i podłączyłem go obok konsoli i we wnęce z konsolą było naprawdę bardzo ciepło. Do tego stopnia ciepło, że konsola pójdzie za TV lub ew na szafkę natomiast TV będzie wieszany na ścianie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, JDX napisał:

Ta konsola tylko ustawiona za TV wygląda dobrze :E

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 27.05.2023 o 23:22, JDX napisał:

Mi w pionie się wyłączała bo zasilacz się przegrzewał, brak odpowiedniej wentylacji 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Kris194 napisał:

Tekst z gatunku fiction nawet nie science-fiction to naawet za grubymi nićmi szyte na 1 kwietnia ! a przecież dzisiaj nie ten dzień.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sony nabędzie CP red zaraz po tym jak kojima zrobi tego Silent Hilla, tóż po wydaniu remaka castlevanii, days gone 2, drive Club 2 i bloodborne 2, mówię wam tak będzie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I cyk Wiedźmin 4/Cyberpunk 2078 jako PS exlusive. :E 

Mam nadzieję, że do tego nigdy nie dojdzie i CDPR pozostanie niezależne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc, że cd red jedzie na sławie wiedźmina 3 to za bardzo nie ma tam czego wykupywać. Serio, po nadmuchanym balonie w postaci cybera, mocnych spadkach na giełdzie, ich następna gra to wielka niewiadoma, o terminie jej ukazania się to lepiej nie wspominać. Pewnie wasze dzieci będą pełnoletnie jak wyjdzie. Trochę śmieszy, że po jednej grze byli uznawani za mesjaszy jak rockstar czy naughty dog.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat CDP przydałoby się przejęcie. Tam kuleje zarządzanie. Czego oczekujecie po typach z rodowodem ze stadionu 10-lecia z lat 90.? Tam trzeba kogoś z zewnątrz kto weźmie to towarzystwo wzajemnej adoracji za fraki.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi