Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

451193078_1011363310624477_2487118100348

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby ktoś chciał obadać Ronina to na ps storze pojawiło się demo, można ograć 1szy rozdział.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ronin to taki przyjemny przeciętniak. Trzeba deczko przymknąć oko na niedzisiejszą grafikę (aczkolwiek czasem gra ma momenty, gdzie wygląda całkiem ładnie). System walki jest dobry, a fabuła zjadliwa (imo rzadkość u Team Ninja). Problem może być jedynie z powtarzalnością, bo każda misja oparta jest na tym samym schemacie.

Fajnie, że dali demo, ale i tak polecałbym poczekać, aż trafi do Plusa.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dla mnie Ronin super, trochę pod Assasina podchodzi, 45h już nabiłem, najłatwiejszy poziom trudności i walki spokojnie daję radę, grafika szału nie ma, ale tragedii, także też nie ma, 

Do końca weekendu można ograć demo 5h w Avatar Frontiers na PS5/Xbox.

Edytowane przez Elvis79
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nawet niezły, w PL nie zamówimy.

A jednak w wybranych sklepach będzie ! :)

Edytowane przez Elvis79
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja dziś nie ograłem tego Astrobota. :E  Podobno całkiem niezła giereczka, nawet na kilka godzinek.

Padzik ładny. 👌

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma wątku odnośnie telewizorów QD-OLED Sony, więc może napiszę tutaj ;)

Ktoś ma doświadczenie z takimi tv lub chociaż ze zwykłymi OLED ami?

Trzy miesiące temu zakupiłem Sony Bravia XR A95L, uznany za najlepszy tv na rynku, ponoć matryca QD OLED miała rozwiązywać kilka problemów matryc LED, min. świecących napisów w filmach 4K z HDR, itp. ale nie jest tak różowo:

- Napisy świecą się tak samo jak na tv LED z krawędziowym podświetleniem.

- Np. w SDR jak mam czarne tło i biały napis to ten napis ma świecącą aureolę, czego miało nie być na panelu OLED.

- W SDR tv jest bardzo ciemny ale tego się spodziewałem, musiałem dać opcję Luminacja Szczytowa SDR musiałem dać na duża bo inaczej nic nie widziałem.

- Bardzo ciemny jest obraz z konsol, głównie z PS5 i z Nintendo Switch - w przypadku konsoli Sony jest dodatkowe menu z opcjami i mam tylko trzy tryby obrazu i nie mogę korzystać z tych, które są do oglądania tv, w przypadku Switcha musiałem dać gammę na full a i tak jest ciemno ;)

- Dużo wyższa jest natomiast jasność w 4K i w HDR - mój poprzedni tv Sony miał ponad 1 000 nitów max a ten ma ponad 1 500 nitów ( oczywiście a najjaśniejszym punkcie obrazu ) .

- Czerń miała być bardzo dobra, jest lepiej niż na panelu LED ale czy tak genialnie? Sprawdzałem filmiki z YT w 4K, 8K z Dolby Vision i tam wygląda to lepiej ale też jasne obiekty na ciemnym tle mają taką aureole, czego nie powinno być na panelu OLED.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz jasno  w pokoju ?? Bo qd-oled ma kiepska czern w jasnych pomieszczeniach.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Mam cały czas zasłonięte rolety.

Telewizor jest skalibrowany, skalibrowali tylko tryb profesjonalny.

Edytowane przez lis22
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpal sobie w nocy latarkę na oczy i zobacz czy widzisz aureolę ;)
Jak masz napisy o bardzo dużej jasności na czarnym tle to bardzo rozświetlają. Tam na pewno nic w tle nie wyświetla aureoli.
Ja bym to ogarnął w jakimś programie do odtwarzania.

Pytaj tutaj to w temacie ludzie z OLEDami ci podpowiedzą jak używają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Większość użytkowników oledów pierwsze co robi to, zmienia kolor napisów z białego na szary. Nie mam pojęcia jak, można oglądać filmy w HDR z białymi wypalającymi oczy napisami. Wbudowany player w telewizorach Lg posiada opcję zmiany koloru napisów, nawet netfilx takową opcję posiada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Del

Edytowane przez Kris194

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po ostatniej  aktualizacji  oprogramowania mam irytujący problem z wyskakującym powiadomieniem  .... kabel sieciowy  odłączony .... kabel sieciowy podłączony .... kabel sieciowy odłączony    gdzie  fizycznie kabel sieciowy jest cały czas podłączony  .

Jest to na tyle irytujące  ze potrafi wyskoczyć w randomowym  czasie rozgrywki   pokazywać się nonstop  nawet przez 30-40 sekund .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cos ostatnio zaczela sie fifa i fc zacinac przy wznawianiu gry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry koleś 😁

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

600, a nawet 700$. I to jest zaskakująco wysoka cena? W ppe zapomnieli ile kosztuje zwykłe PS5? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Na PC nowe GTA pewnie też wyjdzie prędzej czy później. Liczę, że nie będą to jednak dwa lata bo sam planuje ograć raczej na PC niż na PS5. W ogóle to zastanawiam się czy jest sens trzymać PS5, od kwietnie w ogóle go nie włączam :D Stoi i zbiera kurz, jeżeli gram aktualnie to na PC. Tylko z drugiej strony, jakichś wielkich pieniędzy za to nie wezmę, ponad dwa lata już minęły od zakupu, a tak to zawsze się przyda jako odtwarzacz blu-ray :D 

Edytowane przez Pavel87
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Gdyby gry na konsole miały standard 50-60 fps i 1440p minimum plus tekstury na wysokie reszta może być low , to mógłbym przejść na konsolę , takie rdr2 na konsoli wygląda świetnie tylko te 30 fps dla mnie niegrywalne 

Wiadomo na mocnym PC będzie wyglądać lepiej ale w cenie do 2500 zł mogła by konsola konkurować z PC w podobnej cenie

Edytowane przez voltq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Pavel87 napisał:

Na PC nowe GTA pewnie też wyjdzie prędzej czy później. Liczę, że nie będą to jednak dwa lata bo sam planuje ograć raczej na PC niż na PS5. W ogóle to zastanawiam się czy jest sens trzymać PS5, od kwietnie w ogóle go nie włączam :D Stoi i zbiera kurz, jeżeli gram aktualnie to na PC. Tylko z drugiej strony, jakichś wielkich pieniędzy za to nie wezmę, ponad dwa lata już minęły od zakupu, a tak to zawsze się przyda jako odtwarzacz blu-ray :D 

Ja pozbylem sie swojego PS5 z pol roku temu. Poprostu odkad exy zaczely wychodzic na PC tak naprawde nie mam powodu zeby trzymac PS5. Malo tego, na dzien dzisiejszy napewno nie kupie PS5 PRO a i co do PS6 sie zastanawiam.

Zreszta z PS5pro to porazka, nie ma ZADNEJ zapowiedzianej gry co by pokazala moc pro.

Konsole sa OK dla tych co nie maja, nie chca miec albo nie stac ich na PCty

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Pavel87 napisał:

Na PC nowe GTA pewnie też wyjdzie prędzej czy później. Liczę, że nie będą to jednak dwa lata bo sam planuje ograć raczej na PC niż na PS5. W ogóle to zastanawiam się czy jest sens trzymać PS5, od kwietnie w ogóle go nie włączam :D

Raczej mało osób wytrzyma nawet rok..

2 godziny temu, voltq napisał:

Gdyby gry na konsole miały standard 50-60 fps i 1440p minimum plus tekstury na wysokie reszta może być low , to mógłbym przejść na konsolę , takie rdr2 na konsoli wygląda świetnie tylko te 30 fps dla mnie niegrywalne 

W tej generacji większość gier ma tryb 60fps. Pro na pewno pomoże zwiększyć rozdzielczość.

11 minut temu, roman.kosecki88@interia.pl napisał:

Ja pozbylem sie swojego PS5 z pol roku temu. Poprostu odkad exy zaczely wychodzic na PC tak naprawde nie mam powodu zeby trzymac PS5. Malo tego, na dzien dzisiejszy napewno nie kupie PS5 PRO a i co do PS6 sie zastanawiam.

No i nie zagrasz teraz w Astro Bota. Żałuj, ominie Cię (prawdopodobnie) najlepsza gra 2024 roku ;) 

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sony podnosi w Japonii cenę PS5 oraz samych akcesoriów do konsoli, kolejny już raz:

https://www.eurogamer.net/ps5-gets-another-price-rise-in-japan-meaning-it-now-costs-170-more-than-at-launch

Ta generacja to jest jedna wielka pomyłka. Nie zazdroszczę graczom w Kraju Kwitnącej Wiśni. Sony ich dyma jak tylko chce. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
56 minut temu, slafec napisał:

Raczej mało osób wytrzyma nawet rok..

GTA V odpuściłem mimo, że miałem xboxa 360 i próbowałem na nim tej gry. Poczekałem na wersję PC, na x360 to dla mnie było nie grywalne :E

RDR2 ograłem na PS4 pro, 30fps było stabilne przez 99% rozgrywki, rozdzielczość bez szału bo checkerboard wprowadzał swoje mydełko, ale było OK.
Z GTA 6 zobaczę, mogę pożyczyć PS5 dla tej jednej gierki jeśli jakość ujdzie, ale tutaj raczej wolałbym 60fps, co będzie zarezerwowane dla PS5 pro, i czy w ogóle będzie 60fps, a nie 40-60 i dropy rozdzielczości. Mogę kupić i PS5 pro, jak będzie warto, ale to raczej po przejściu gry odrazu by poszło na odsprzedasz, bo nic więcej mnie tam nie interesuję. Czyli trochę lipa się pakować w to nawet jak to GTA 6. No, ale pożyjemy zobaczymy.

56 minut temu, slafec napisał:

W tej generacji większość gier ma tryb 60fps. Pro na pewno pomoże zwiększyć rozdzielczość.

Większość niby ma, ale nie raz jest to tylko marketingowe 60fps. Czyli realnie 40-60 / 50-60 :E A i w części z nich rozdziałka potrafi dropić do ~1000p, a nawet do ~700 w tych najbardziej wybitych dziełach optymalizacji :E Detale okrojone, nawalone blurów, ziarna, aberacji i innych postprocesów gdzie nie w każdej możesz to wyłączyć. To nie dla mnie na dłuższą metę.

Edytowane przez lukadd
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi