Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
9 minut temu, kanon7 napisał:

To w końcu Xbox Series S ogranicza GTA VI? Czy nie ogranicza? :E 

Ale co ma Series S do ps4 i xboxów na jaguarze?

Gra jest tworzona na mocniejsze konsole, jak wyjdzie na S'a to będzie po prostu odpowiednio przycięta :E Tam siedzi Zen 2 więc do ogarnięcia.

Edytowane przez lukadd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
36 minut temu, kanon7 napisał:

To w końcu Xbox Series S ogranicza GTA VI? Czy nie ogranicza? :E 

Z tym guanem to się nawet twórcy Stalkera męczą ale "znaffcy" z laba wiedzą lepiej bo przecież wystarczy zmodyfikować kilka linijek w pliku XML :lol2: Biorąc pod uwagę rozmach każdej gry R* to devsi tam mają już pewnie koszmary.

Edytowane przez Kris194

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lab to nie pudelek, tu większość pracuje pewnie z sw/hw więc pisząc "nawet twórcy stalkera" z naciskiem na "nawet" to wywołuje tylko śmiech na labie 8:E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Tomek1623 napisał:

Jutro 17:00 koniec plotek, w końcu fakty, 9 minut streamu.

Cerny znowu będzie pierdzielił o kosmicznym ssd?

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Raczej o ich nowym upscalingu. O SSD już mówił. :E 

I generalnie podejrzanie mało tego pierdzielenia będzie, bo tylko 9 min. 

Edytowane przez Jaycob
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, lukadd napisał:

jak wyjdzie na S'a to będzie po prostu odpowiednio przycięta :E

zzz.jpg

:E

Długo się nie zastanawiałem nad updejtem do PS5 Pro, w obecnej rynkowej sytuacji nie ma to sensu. Żadnych dobrych exów, niewiele na horyzoncie. Wrzuciłem więc kasę w zmianę platformy na PC.

Edytowane przez Vulc
  • Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się zastanawiałem nad upgrade-m ale nie ma sensu. Wszystko multiplatformowe ogram na PC, exów nie ma - no jeden dobry ex - Astro Bot sobie akurat na PS5 radzi :E

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 8.09.2024 o 18:06, kanon7 napisał:

Gdyby do końca roku Rockstar wydał drugi trailer z nadal datą 2025 r. to kupiłbym PS5 Pro od razu - po premierze (rzekoma 6 grudnia) w takim wypadku odpuszczam sobie PS5 Pro na przynajmniej 1-1.5 roku. 

Jak większość. Z EX'ów i to czasowych co zostało? Death Stranding 2 które trafi pewnie za rok na PC podobnie jak pierwsza część? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, Vulc napisał:

Długo się nie zastanawiałem nad updejtem do PS5 Pro, w obecnej rynkowej sytuacji nie ma to sensu. Żadnych dobrych exów, niewiele na horyzoncie. Wrzuciłem więc kasę w zmianę platformy na PC.

Ja przez długi czas chciałem PS5, ale od premiery ciągle to odkładałem. A bo cena była za duża, a bo dostępność słaba, a bo gier mało. No i ostatecznie dziś gier jest trochę więcej, ceny są ok, ale konsola nadal jest dla mnie nieatrakcyjna. Ja już chyba całkowicie skreśliłem Sony po ich dokonaniach w ostatnich latach. Nic mi tak nie obrzydziło tej firmy jak oni sami. To przeniesienie PS do Kaliforni to była straszna strata. Czasy PS1/2/3 już nie wrócą. A i nawet na powrót do PS4 bym nie liczył. ;) Została jedynie marka i jej siła. Tylko pytanie jak długo będzie można jechać na samej marce.

• Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Tomek1623 napisał:

Jutro 17:00 koniec plotek, w końcu fakty, 9 minut streamu.

Tylko czym się tutaj podniecać? Tej stypy to już nic nie rozrusza :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko w tym roku wyszły 3 gry AAA, które zarówno przez recenzentów, jak i zwykłych graczy są bardzo wysoko oceniane. Stellar Blade - 81, Final Fantasy VII Rebirth - 92, Astro Bot - 94. Niektórym się zwyczajnie nie dogodzi ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No ok tylko, że żadna z tych gier nie oferuje przeskoku jakiego się oczekuje od nowej generacji. Stellar Blade mimo, że jest bardzo dobrą grą to pod względem czysto technicznym nie jest niczym specjalnym.

Edytowane przez Kris194

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie wystarczy, że będzie więcej klatek i wyższa rozdzielczość i to już jest sensowny powód do zmiany platformy.;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też wymieniam, nie gram na żadnej innej platformie, więc traktuję to po prostu jako cykliczny upgrade sprzętu.

Na zwykłą PS5 już mam kupca w kolejce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przed chwilką sprzedałem za 1400zł. :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale panikujecie. Jak Pro będzie za 3k+ to podstawowe modele nie spadną z ceny :P 

36 minut temu, Kris194 napisał:

No ok tylko, że żadna z tych gier nie oferuje przeskoku jakiego się oczekuje od nowej generacji. Stellar Blade mimo, że jest bardzo dobrą grą to pod względem czysto technicznym nie jest niczym specjalnym.

Przeskok z 30 do 60 fps to imo dobra zmiana. No i taki Astro Bot utraciłby sporo uroku bez Dualsense.

Poza tym przy takim wybrzydzaniu można dojść do wniosku, że żadnego sprzętu nie opłaca się kupować/modernizować. Jakie gry w tym roku wyszły i oferują next-genową (cokolwiek to znaczy) jakość grafiki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena ps5 pro wg przecieków to 700 dolarów na nasze to 2700 zł plus VAT i cło to wyjdzie cena 3300-3600 za konsolę złotych 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Niestety nawet konsole się robią drogie, 699$ za w zasadzie międzygeneracyjny refresh to niezły odlot jeśli ta cena się potwierdzi.

Edytowane przez Kris194

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Jaycob napisał:

Ja przed chwilką sprzedałem za 1400zł. :E 

I słusznie 

13 godzin temu, Jaycob napisał:

I generalnie podejrzanie mało tego pierdzielenia będzie, bo tylko 9 min. 

To będzie strasznie długie 9 min a z grami jak była bieda tak nadal będzie :szczerbaty:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Długie to było podczas prezentacji PS5 (50 min). :E Przy tej, co będzie to Cerny się nawet nie rozgrzeje. :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Jaycob napisał:

Dla mnie wystarczy, że będzie więcej klatek i wyższa rozdzielczość i to już jest sensowny powód do zmiany platformy.;) 

Jak tam ma być więcej klatek jak ten sam proc tam ma być?

14 minut temu, Jaycob napisał:

Długie to było podczas prezentacji PS5 (50 min). :E Przy tej, co będzie to Cerny się nawet nie rozgrzeje. :E 

Ale to była prezentacja dla devów tylko potem to wrzucili do sieci bo nic innego nie zrobili tj. w sensie dla graczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodatkowo zamontują legendarnego Cell cpu i będzie można w PS5 Pro grać we wszystko w 120 kl/s :E 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, lpcl napisał:

Jak tam ma być więcej klatek jak ten sam proc tam ma być?

Tak samo jak na XSX jest więcej niż na XSS, mimo tego samego procesora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ogół tak nie będzie, tak jest tylko w niektórych tytułach gdzie cpu jest słabo wykorzystywany i wszystko limituje GPU.

W takim AW2 60fps performance na XSX renderuje w 850p, więc na XSS nie dali takiego trybu bo... 480p here we go again 8:E

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi