Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, Jaycob napisał:

Ja przed chwilką sprzedałem za 1400zł. :E 

Golasa czy z jakimiś grami? Ja też planuje swoje PS5 opchnąć, ale myślałem o 1500zł w zestawie z grami, które mam (SpiderMan2, The Last of Us Remake, Horizon Forbidden West, Uncharted 4 remake, SpiderMan Miles Morales, Fifa 22). Ale nie wiem czy to nie za mało, czy nie za dużo :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, Camil666 napisał:

Tak samo jak na XSX jest więcej niż na XSS, mimo tego samego procesora.

Jak kolega napisał takie to 60 fps jak w ostatnim warhammerze, gdzie leci do 40 i niżej na takim ps5. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, Pavel87 napisał:

Golasa czy z jakimiś grami? Ja też planuje swoje PS5 opchnąć, ale myślałem o 1500zł w zestawie z grami, które mam (SpiderMan2, The Last of Us Remake, Horizon Forbidden West, Uncharted 4 remake, SpiderMan Miles Morales, Fifa 22). Ale nie wiem czy to nie za mało, czy nie za dużo :D 

Z nowym Astro, którego przeszedłem w tym samym dniu.  :E 

• Like 1
  • Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, lpcl napisał:

Jak kolega napisał takie to 60 fps jak w ostatnim warhammerze, gdzie leci do 40 i niżej na takim ps5. 

Przeciez to nie exclusive, jest na pc... w sumie już ich niewiele zostało... w cenie ps5 pro mozesz kupic taka grafe ze 60fps+ to nie problem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z tym problemu nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Osoby które myślą o upgradzie i szybko sprzedają swoje plejaki chyba zapomieli o jednym.. Scalperzy - nawet nie myślcie ze da radę kupić ten sprzęt w sklepach w tym roku :E

Edytowane przez dawidoxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, marioking napisał:

Przeciez to nie exclusive, jest na pc... w sumie już ich niewiele zostało... w cenie ps5 pro mozesz kupic taka grafe ze 60fps+ to nie problem...

Jak dobrze, że można sobie kupić kartę w cenie konsoli :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
12 minut temu, dawidoxx napisał:

Osoby które myślą o upgradzie i szybko sprzedają swoje plejaki chyba zapomieli o jednym.. Scalperzy - nawet nie myślcie ze da radę kupić ten sprzęt w sklepach w tym roku :E

Chyba przeceniasz potencjał ps5pro... kto by sie chciał o to bić albo ustawiać w kolejkach :P

10 minut temu, slafec napisał:

Jak dobrze, że można sobie kupić kartę w cenie konsoli :E

W cenie ps5pro to prawie cały komputer da się złożyć, i taki który zapewni raczej lepszą wizualizacje :D Kiedyś konsole to BYŁY i miały swój świat... Teraz konsola to bardziej sprzęt dla ignorantów... za czasów pandemi i kryzysu ratowały dupe, obecnie przy dostępności i niskich cenach komponentów konsola to żart...

Edytowane przez marioking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, marioking napisał:

W cenie ps5pro to prawie cały komputer da się złożyć, i taki który zapewni raczej lepszą wizualizacje :D Kiedyś konsole to BYŁY i miały swój świat... Teraz konsola to bardziej sprzęt dla ignorantów... za czasów pandemi i kryzysu ratowały dupe, obecnie przy dostępności i niskich cenach komponentów konsola to żart...

Śmiem wątpić. Pierwsza lepsza strona z zestawami. Za 3k masz RX 6600 lub po dopłacie 300 zł kupisz RTXa 4060. 1440p60fps+ jak w banku.

No ale to takie pisanie, nawet nie znamy specyfikacji PS5 Pro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
9 minut temu, slafec napisał:

Śmiem wątpić. Pierwsza lepsza strona z zestawami. Za 3k masz RX 6600 lub po dopłacie 300 zł kupisz RTXa 4060. 1440p60fps+ jak w banku.

No ale to takie pisanie, nawet nie znamy specyfikacji PS5 Pro.

I tu się odnoszę do ignorantów :P Taki policzy obudowe za 300, jakies led badziewia... i sie robi 5000... Ktoś kto się kreci w temacie kompów wie ze w promce za 2000 można kupić rx7800xt, wziac 5600x na am4 z b550,  przy sprzyjających wiatrach taki szkielet za ~3000zł wychodzi, wiadomo trzeba troche sie znać i nie bazowac ze kupisz to jak idiota ot tak jednym klikniecie... No i napisałem PRAWIE... a sumarycznie za niewiele ponad 4k masz killera ps5pro...

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taak, dodaj jeszcze, że windows za 1 zł z kluczykowni, a klawiatura i mysz będzie po starym kompie itd. Tak samo mogę napisać, że tylko ignorant kupi PS5 Pro za 3k. Wystarczy czyhać na okazje życia na pepperze. 

A jak wejdziemy na rynek używek to już w ogóle konsole są bezkonkurencyjne. Ktoś kupił od @Jaycob PS5 w zestawie z grą za 1.4k (gdzie sama gra jest warta 250 zł). Poleć mi coś lepszego w tej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, dawidoxx napisał:

Zobaczymy. Na PS4 Pro jakoś tak bardzo gracze się nie rzucili: https://imgur.com/gallery/ps4-pro-sales-14-3-million-ybHNoEv

A sprzedając PS5 teraz to jest najlepszy czas, patrząc na ogłoszenia aukcyjne. :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie jak ktoś nie ma ogranych gierek z PS, zaczyna od zera to konsolka może być spoko wyborem i ten prosiak. Ale jak ktoś już ograł co miał ograć na PS, ma jakiegoś kompa to zdecydowanie zamiast kupować prosiaka poszedłbym z tym 3 - 3.5k w upgrade PC :E

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Jaycob napisał:

Zobaczymy. Na PS4 Pro jakoś tak bardzo gracze się nie rzucili: https://imgur.com/gallery/ps4-pro-sales-14-3-million-ybHNoEv

A sprzedając PS5 teraz to jest najlepszy czas, patrząc na ogłoszenia aukcyjne. :E 

Z tym że przy ps4 nie było takich jeszcze takich cyrków z tymi cwaniakami.. 

Ja zapewne wymienię swoja ps5 na pro, bo ostatnio lubię czesciej popykać na kanapie niż przy biurku 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam pykam sobie na PC na kanapie przy 65". :P  Ale Pro i tak kupuje dla exów, które będą (będą prawda? :E ) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będą, będą :E Już chyba najwyższy czas na remaster GOW2, Horizona 2 czy Pająka 2 :E

• Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zapominać o Bloodbornie :E

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Reddzik napisał:

Nie zapominać o Bloodbornie :E

To akurat bym chciał i za takiego remastera się nie obrazę 😍

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, dawidoxx napisał:

Chyba trochę przesadzasz, bo z tego co pamiętam to ps5 mógł kupić u nas na premierę każdy średnio ogarnięty szympans. Potem oczywiście były z tym  problemy.

• Haha 2
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Taaa przesadzam 🤣 pierwszego dnia wszystko poszło na pniu jeslii chodzi o golasy z napędem.. Wystarczy spojrzeć do wątku w dniu premiery i zobaczyć jaka była dostępność.. Leżały tylko cwaniarskie zestawy sklepów z 30 padami i zestawami gier po kosmicznych cenach. 

Edytowane przez kadajo
Cytowanie.
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, lukadd napisał:

Dla mnie jak ktoś nie ma ogranych gierek z PS, zaczyna od zera to konsolka może być spoko wyborem i ten prosiak. Ale jak ktoś już ograł co miał ograć na PS, ma jakiegoś kompa to zdecydowanie zamiast kupować prosiaka poszedłbym z tym 3 - 3.5k w upgrade PC :E

Jak ktoś przesiedział w hibernacji albo śpiączce ostatnie 10 lat, to tak - PS5 będzie idealną konsolą :E Jeśli ktoś miał/ma PS4, to ograł praktycznie wszystko to, co oferuje PS5 jeśli chodzi o gry (z kilkoma wyjątkami i w gorszej jakości oczywiście, ale jednak). 

Na PS5 Pro też się chętni znajdą. Może nie będzie takiej głupawki jak z PS5 za czasów pandemii, ale ludzie kasę wyłożą. Sony chce pewnie też trochę zwiększyć dynamikę sprzedaży całego systemu. Bo choć wynik same w sobie jeśli chodzi o opchnięte konsole są dobre (na tle konkurencji wręcz rewelacyjne), to ogólnie tempo sprzedaży maleje i straciło początkowy impet. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, marioking napisał:

Teraz konsola to bardziej sprzęt dla ignorantów...

Większość ludzi chce po prostu grać, a nie babrać się z PC'tem i czekać miesiącami na jakieś promki/okazje, coby złożyć używanego PC'ta w cenie nowej konsoli i potem czekać na patche do każdej gry, bo mają stuttering na premierę, a różnica między wersją konsolową i PC'tową nijak ma się do tego co było za czasów PS1 - 3 xD Największymi ignorantami są osoby, które nie potrafią zrozumieć dlaczego ludzie mogą woleć grać na konsoli.

• Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Brak mi słów ani nie mam na myśli uzywane, ani miesiacami... Po prostu komputer zlożony z głową... znaczy jak ktoś sugeruje klawy i myszki za bóg wie ile ze konsola wychodzi taniej :P to przychodzi mi do głowy inne słowo na "i" Sam kiedyś byłem konsolowce, gdy to miało sens a konsola nie była de facto pc :D A co do gier własnie, to co sie odwołuje, że kiedyś to było inaczej, i sorki znajdzie nie jeden przykład w ostatniej epoce co gre na konsole były nie wiekszym kasztanem niż na pc przy premierze, patcha w grach konsolowych to już codzienność wiec bez takich głupot  :P PC zdziebko drożej wyjdzie ale daje o niebo wiecej swobody w kwesti jak i w co chcesz grać, na dodatek taniej i lepiej... na konsoli nawet idiota przyjemnie pogra, na pc niekoniecznie i tu masz racje :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygodna, tak po prostu. Kupujesz pudełko, podłączasz do TV i działa. Entuzjaści PC się dziwią jak to nie-entuzjaści mogą (mają czelność :E) się nie interesować sprzętem.

Widzę to dobrze po znajomych, którzy siadają do gier raz na jakiś czas, czasem po prostu jak akurat wyjdzie jakaś gra na którą czekali, czasem z braku laku. Odpalają konsolę, pykają 2h i zapominają o niej na kolejny miesiąc. W pompce mają czy tam jest skalowane 1440p czy 40 czy 60 FPS - działa, da się grać, o to chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi