Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Jaycob napisał:

Zobaczymy. Na PS4 Pro jakoś tak bardzo gracze się nie rzucili: https://imgur.com/gallery/ps4-pro-sales-14-3-million-ybHNoEv

A sprzedając PS5 teraz to jest najlepszy czas, patrząc na ogłoszenia aukcyjne. :E 

Z tym że przy ps4 nie było takich jeszcze takich cyrków z tymi cwaniakami.. 

Ja zapewne wymienię swoja ps5 na pro, bo ostatnio lubię czesciej popykać na kanapie niż przy biurku 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam pykam sobie na PC na kanapie przy 65". :P  Ale Pro i tak kupuje dla exów, które będą (będą prawda? :E ) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będą, będą :E Już chyba najwyższy czas na remaster GOW2, Horizona 2 czy Pająka 2 :E

• Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zapominać o Bloodbornie :E

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Reddzik napisał:

Nie zapominać o Bloodbornie :E

To akurat bym chciał i za takiego remastera się nie obrazę 😍

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, dawidoxx napisał:

Osoby które myślą o upgradzie i szybko sprzedają swoje plejaki chyba zapomieli o jednym.. Scalperzy - nawet nie myślcie ze da radę kupić ten sprzęt w sklepach w tym roku :E

Chyba trochę przesadzasz, bo z tego co pamiętam to ps5 mógł kupić u nas na premierę każdy średnio ogarnięty szympans. Potem oczywiście były z tym  problemy.

• Haha 2
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Taaa przesadzam 🤣 pierwszego dnia wszystko poszło na pniu jeslii chodzi o golasy z napędem.. Wystarczy spojrzeć do wątku w dniu premiery i zobaczyć jaka była dostępność.. Leżały tylko cwaniarskie zestawy sklepów z 30 padami i zestawami gier po kosmicznych cenach. 

Edytowane przez kadajo
Cytowanie.
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, lukadd napisał:

Dla mnie jak ktoś nie ma ogranych gierek z PS, zaczyna od zera to konsolka może być spoko wyborem i ten prosiak. Ale jak ktoś już ograł co miał ograć na PS, ma jakiegoś kompa to zdecydowanie zamiast kupować prosiaka poszedłbym z tym 3 - 3.5k w upgrade PC :E

Jak ktoś przesiedział w hibernacji albo śpiączce ostatnie 10 lat, to tak - PS5 będzie idealną konsolą :E Jeśli ktoś miał/ma PS4, to ograł praktycznie wszystko to, co oferuje PS5 jeśli chodzi o gry (z kilkoma wyjątkami i w gorszej jakości oczywiście, ale jednak). 

Na PS5 Pro też się chętni znajdą. Może nie będzie takiej głupawki jak z PS5 za czasów pandemii, ale ludzie kasę wyłożą. Sony chce pewnie też trochę zwiększyć dynamikę sprzedaży całego systemu. Bo choć wynik same w sobie jeśli chodzi o opchnięte konsole są dobre (na tle konkurencji wręcz rewelacyjne), to ogólnie tempo sprzedaży maleje i straciło początkowy impet. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, marioking napisał:

Teraz konsola to bardziej sprzęt dla ignorantów...

Większość ludzi chce po prostu grać, a nie babrać się z PC'tem i czekać miesiącami na jakieś promki/okazje, coby złożyć używanego PC'ta w cenie nowej konsoli i potem czekać na patche do każdej gry, bo mają stuttering na premierę, a różnica między wersją konsolową i PC'tową nijak ma się do tego co było za czasów PS1 - 3 xD Największymi ignorantami są osoby, które nie potrafią zrozumieć dlaczego ludzie mogą woleć grać na konsoli.

• Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Brak mi słów ani nie mam na myśli uzywane, ani miesiacami... Po prostu komputer zlożony z głową... znaczy jak ktoś sugeruje klawy i myszki za bóg wie ile ze konsola wychodzi taniej :P to przychodzi mi do głowy inne słowo na "i" Sam kiedyś byłem konsolowce, gdy to miało sens a konsola nie była de facto pc :D A co do gier własnie, to co sie odwołuje, że kiedyś to było inaczej, i sorki znajdzie nie jeden przykład w ostatniej epoce co gre na konsole były nie wiekszym kasztanem niż na pc przy premierze, patcha w grach konsolowych to już codzienność wiec bez takich głupot  :P PC zdziebko drożej wyjdzie ale daje o niebo wiecej swobody w kwesti jak i w co chcesz grać, na dodatek taniej i lepiej... na konsoli nawet idiota przyjemnie pogra, na pc niekoniecznie i tu masz racje :P

Edytowane przez marioking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygodna, tak po prostu. Kupujesz pudełko, podłączasz do TV i działa. Entuzjaści PC się dziwią jak to nie-entuzjaści mogą (mają czelność :E) się nie interesować sprzętem.

Widzę to dobrze po znajomych, którzy siadają do gier raz na jakiś czas, czasem po prostu jak akurat wyjdzie jakaś gra na którą czekali, czasem z braku laku. Odpalają konsolę, pykają 2h i zapominają o niej na kolejny miesiąc. W pompce mają czy tam jest skalowane 1440p czy 40 czy 60 FPS - działa, da się grać, o to chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiadomo, na PC to gra tylko elita i inteligencja narodów, ilość straconego czasu na konfigurację gry i upewnianie się, że masz lepszy experience od jakiegoś - ha tfu - konsolowca ignoranta (wiadomo, że klatki i rozdzielczość to absolutnie najważniejszy aspekt gejmingu), jest wprost proporcjonalna do ilości kobiet z jakimi sypiasz, bo tak kipi od Ciebie geniuszem, a testosteron aż buzuje w majtach i nie da się przejść obok obojętnie, trzeba wzywać hydraulika, tylko musisz uważać, bo jak ma lepsze GPU od Ciebie, to jeszcze stracisz szansę xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@bleidd ja też wolę wygodę konsoli ale jak mam grać w poniżej 60 fps gdzie mam wrażenie że wszystko się zacina i 1440 gdzie poniżej wygląda to jakbym miał problemy ze wzrokiem bo wszystko jest rozmazane , najlepiej spytać osoby które nosza okulary i je zdejmą to ja się tak czuję grając w 1080p albo 720p na TV 4 k ,  wolał bym w ogóle nie grać, dochodzą jeszcze mody które często ułatwiają lub polepszają grę właśnie dla causali głównie 

Edytowane przez voltq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
12 minut temu, Przemcio666 napisał:

No wiadomo, na PC to gra tylko elita i inteligencja narodów

Daleko mi do takiego mistrza elokwencji ale przydałoby się też podłapać kontekst... jak ktoś akcentuje że wyczekuje pro bo 60fps, high resów to ja z koleji odpowiadam ze pod tym kątem to pc lepszy... a że trochę kąśliwie i ogólnie pocisnąłem, aleście delikatniuccy :P 

Edytowane przez marioking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
36 minut temu, Przemcio666 napisał:

a nie babrać się z PC'tem i 

Ten pc to jednak maszyna dla zaawansowanych istot.

Chłopy zostańcie lepiej na konsolach, skoro przesunięcie kilku suwaków was tam przerasta.

Edytowane przez lpcl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, marioking napisał:

Daleko mi do takiego mistrza elokwencji ale przydałoby się też podłapać kontekt... jak ktoś akcentuje że wyczekuje pro bo 60fps, high resów to ja z koleji odpowiadam ze pod kątem to pc lepszy... a że trochę kąśliwie i ogólnie pocisnąłem, aleście delikatniuccy :P

To, że ktoś się nabija z pisania głupot nie znaczy, że jest delikatny, przecież sam gram na PC xD No i masz rację - jeśli ktoś oczekuje jakości, to granie na PC jest lepszym wyborem, śmieję się tylko z tego, że kogoś, kto woli wygodę uważasz za "ignoranta", albo z góry uważasz, że może być jakimś idiotą, tak jakby ogarnianie grania na PC wymagało co najmniej 150 IQ, a jest po prostu bardziej upierdliwe w przeciwieństwie do konsoli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, lpcl napisał:

To ci przecież napisałem, że jak byłeś dupa wołowa co to nie potrafi parę razy kliknąć w internetach to potem mogłeś sobie płakać pod prysznicem, że cię ominął zakup. Ale wtedy jeszcze grałem na konsolach i pamiętam, że day one w zasadzie każdy kto chciał to kupił.

Uja tam wiesz a się MADRUJESZ najwięcej. sprawdź sobie posty nieektórych osob w dniu premiery... CIEBIE NAWET NA TYM FORUM NIE BYLO :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie to się dało zamówić w przedsprzedaży przez jakiś czas, ale w niektórych sklepach (x-kom np.) były problemy z realizacją, bo sprzedawali więcej sprzętu niż finalnie dostali. Po premierze to już wiadomo - sajgon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno mają pokazać dziś PlayStation 5 Pro o 17 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
5 minut temu, Camil666 napisał:

Normalnie to się dało zamówić w przedsprzedaży przez jakiś czas, ale w niektórych sklepach (x-kom np.) były problemy z realizacją, bo sprzedawali więcej sprzętu niż finalnie dostali. Po premierze to już wiadomo - sajgon.

Zamówić tak tylko właśnie z realizacją były problemy.. 

Pamiętam że sklepy kombinowały jak mogły by tylko nie sprzedawać golasów - nawet do digitalow dorzucali zdrapki i abonamenty ps plus na rok byle tylko klient wydał wiecej.. To samo było ostatnio z tym padem astro bota - wszędzie szło kupic osobno tylko u nas musiałeś brać zestaw czyli pada i grę :E

Edytowane przez dawidoxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, tomkill napisał:

Podobno mają pokazać dziś PlayStation 5 Pro o 17 ?

Kilka postów wstecz... Youtuby Sony o 17.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, marioking napisał:

W cenie ps5pro to prawie cały komputer da się złożyć,

Co znaczy "prawie"?

4 godziny temu, marioking napisał:

i taki który zapewni raczej lepszą wizualizacje :D

Baje na tym poziomie to możesz jakimś małolatom próbować wciskać a nie ludziom na labie :E

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cienko coś, narazie 32k oglądających. :E  W ogóle będą jaja jak to nie będzie ogłoszenie Pro. :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Jaycob napisał:

Cienko coś, narazie 32k oglądających. :E  W ogóle będą jaja jak to nie będzie ogłoszenie Pro. :E 

Będzie, bo film ukryty ma nazwę PS5 pro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, dawidoxx napisał:

Pamiętam że sklepy kombinowały jak mogły by tylko nie sprzedawać golasów

To już po premierze, zamówienia przedpremierowe były z golasami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi