Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Najlepsze, że dodali Dragon's Dogma 2 jako boost fps, jak to nadal nie dostało patcha na PC i działa jak kupa, a na konsoli jeszcze gorzej, tam nadal działanie proca lezy i kwiczy.

PS5 Pro is available as a disc-less console, with the option to purchase the currently available Disc Drive for PS5 separately.

Edytowane przez Reddzik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, rybek napisał:

z tym GTA VI i dzisiaj PS5 Pro to takie jajca, ze w ostatecznosci kupie jakas uzywke z napedem i odsprzedam dalej.... chyba ze dalej sie bedzie przeciagac, to grzecznie poczekam na wersje PC z RTX 6xxx :E

Jak, będzie rok czekania to pewnie dupa będzie, piec żeby zagrać także sam nie wiem co zrobię. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
8 minut temu, lukadd napisał:

Skąd ten news? Jak tak to Sony leci już mega w kulki :E Bo już na PS4pro były nieoficjalne mody pozwalające na grę w 60 klatkach na zmodowanych konsolach :E

Haha tak sobie strzeliłem. :E Ale z ich bloga można wyczytać, że:

Cytat

PS5 Pro Game Boost, which can apply to more than 8,500 backward compatible PS4 games playable on PS5 Pro. This feature may stabilize or improve the performance of supported PS4 and PS5 games. Enhanced Image Quality for PS4 games is also available to improve the resolution on select PS4 games. PS5 Pro will also launch with the latest wireless technology, Wi-Fi 7, in territories supporting this standard. VRR and 8K gaming are also supported.

https://blog.playstation.com/2024/09/10/welcome-playstation-5-pro-the-most-visually-impressive-way-to-play-games-on-playstation/

Edytowane przez Jaycob
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co tu sobie wyobrażać :D

PS5 Pro to PS5 tylko 4 lata do przodu.

Wiec przypomnijcie sobie jak gry wygadały i działały na PS5 w dniu premiery, PS5 Pro da gracza dziś ta sama wydajność w aktualnie wydawanych grach.

A zapomniałem, że na premierę PS5 nie było gier... no to może być trudno faktycznie sobie to wyobrazić.

🤣

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Były, tylko problem był taki, że spora część nich wychodziła także na PS4.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, kadajo napisał:

A co tu sobie wyobrażać :D

PS5 Pro to PS5 tylko 4 lata do przodu.

Wiec przypomnijcie sobie jak gry wygadały i działały na PS5 w dniu premiery, PS5 Pro da gracza dziś ta sama wydajność w aktualnie wydawanych grach.

A zapomniałem, że na premierę PS5 nie było gier... no to może być trudno faktycznie sobie to wyobrazić.

🤣

Ratchet był :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

jak rozdzielczość spada poniżej 1440p na TV 4k to jest to zauważalne im mniej tym bardziej tak do 1080p poniżej to już tragedia totalna , to samo z fps do 55 spadki są jeszcze akceptowalne poniżej już czuć a poniżej 50 to już tragedia

takie są moje odczucia grania na konsolach

Edytowane przez voltq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczymy co będzie jak wyjdą pierwsze testy pod lupa. Czy ten ich "DLSS" daje rade.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, lukadd napisał:

PS5 leci w niektórych gierkach do ~700p i nie jest w stanie przy tym utrzymać 60 klatek, więc każdy może sobie wyobrazić jak to będzie :E

Na pro będzie teraz lecieć tylko do fhd  :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Mozna sie smiac ale ta konsola daje wiekszy przeskok technologiczny niz miedzy ps4pro a ps5.

A cena tej konsoli pokazuje, ze konsole sa dla "biedakow" bo nawet gdyby sprzet byl 3x szybszy to nadal te same osoby marudzilyby na cene :szczerbaty:

I muskaly jak to w 30fps sie fajnie gra :lol2: Ludzie chca lepszego sprzetu ale nie chca wiecej placic, lol

Edytowane przez Phoenix.
  • Like 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, kadajo napisał:

Współczuje fanom Sony, szczerze :E

Jako fan Playstation na tą zapowiedź reaguje mniej więcej tak

tenor.gif

Jedyne to na co czekam to możliwość zobaczenia ilu jeleni się złapie, Sony chyba myśli, że my im tego Concorda spłacimy :E

• Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzymam za słowo, że ta konsola będzie zawsze śmigać w 60 fps. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Kris194 napisał:

Jedyne to na co czekam to możliwość zobaczenia ilu jeleni się złapie, Sony chyba myśli, że my im tego Concorda spłacimy :E

To jest konsola opcjanalna, raczej malo kto wymieni ps5 na pro, to samo bylo z ps4pro, konsola dla garstki ludzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ach te paski

pobrane-3.jpeg

• Like 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, lpcl napisał:

Jak, będzie rok czekania to pewnie dupa będzie, piec żeby zagrać także sam nie wiem co zrobię. 

GTA V przeczekalem grzecznie do wersji PC i nie mialem rozwalonego doswiadczenia przez to, IV dopiero po V zaliczylem na PC :E Nie wiem co by sie musialo stac przez ten rok, zeby mnie namowili... chociaz nie powiem, poczatkowy hype na PS5 Pro i plotki o cenie na poziomie podstawowego fata mnie nakrecily. Dzisiaj wszystko pryslo jak banka mydlana - wole raczej do mocnego gpu doplacic.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzą ploty, że PS6 będzie do kupienia bez oryginalnego pudełka, pada i kabla zasilającego, oczywiście będzie to wszystko można dokupić 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
2 godziny temu, kadajo napisał:

Bez napędu oczywiście

Brakuje karty sieciowej jako przystawki...

Miałem brać ale jakoś mi przeszło

Wszystko co miałem ograć dawno ograne zostaje EA fc 25 a do tego słaba 5-tka styknie 

Edytowane przez RozQ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś nie grał w te stare gry to może i spoko opcja ale teraz znowu przechodzić te open worldy po kilkadziesiąt godzin to raczej zniechęca do kupna. 

• Like 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, RozQ napisał:

Brakuje karty sieciowej jako przystawki...

A w kolejnym kroku obudowa sprzedawana osobno :E

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

I tak Sony jednym ruchem pozbyło się problemu scalpelów, sami nimi zostali 😉

Edytowane przez Elvis79
  • Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
59 minut temu, lpcl napisał:

z tym gta to w sumie nie wiadomo,czy będzie czy nie w 2025.

Podobno ma jednak być a tamto wcześniej był fake news. Zobaczymy

57 minut temu, rybek napisał:

z tym GTA VI i dzisiaj PS5 Pro to takie jajca

Będzie 1080p + 30 fps i to jeszcze za prawie 4.5k PLN :szczerbaty: Zrozumiem kupno ps5 pro dla GTA 6, ale dla całej reszty to żart. Przecież już PC w tej cenie bedzie lepszy a konsole zawsze miały lepszy stosunek ceny do mocy vs PC

• Like 2
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Widać, że jednak ten próg 600 usd mocno siedzi w ludziach. To już nie te czasy kiedy producenci dopłacali do konsol. 

Edytowane przez lpcl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi