Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, FataIity napisał:

Będzie 1080p + 30 fps i to jeszcze za prawie 4.5k PLN :szczerbaty: Zrozumiem kupno ps5 pro dla GTA 6, ale dla całej reszty to żart. Przecież już PC w tej cenie bedzie lepszy a konsole zawsze miały lepszy stosunek ceny do mocy vs PC

No dlatego to byl dzisiaj zimny prysznic jak Zen5 :) Jak patrze na liste exow, to jedynie dwoch gierek ktore bym chcial, nie moge ograc na PC. Jedyny plusik jaki moge podstawic przy PS5, to zakup kilku tytulow z drugiej reki i je pogonic dalej. Na PC niestety z tym zostaje w reku.

1 minutę temu, lpcl napisał:

Widać, że jednak ten próg 600 usd mocno siedzi w ludziach. 

Odpal sobie premiere PS3 na yt :) dzisiaj to powtorka z rozrywki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cosik drogo 4 lata po PS5. Przynajmniej jest wybór dla graczy ale 900 euro z BRD to serio nietanio.

Stosunek wydajność/cena nieszczególnie wzrasta. I pamięć nadal 16.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, rybek napisał:

Odpal sobie premiere PS3 na yt :) dzisiaj to powtorka z rozrywki.

Niezupełnie. Teraz to tylko dodatkowa opcja, a wtedy jedyna dla sony. Zresztă pewnie będzie jak z nowymi gpu. Ludzie poględzą a kto ma kupić ten i tak kupi. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak byłem słabo zainteresowany Prosiakiem, tak już calkiem temat olewam, chyba zaraz podejdę do swojego premierowego PS5 i go ucałuję 😉

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, lpcl napisał:

Niezupełnie. Teraz to tylko dodatkowa opcja, a wtedy jedyna dla sony. Zresztă pewnie będzie jak z nowymi gpu. Ludzie poględzą a kto ma kupić ten i tak kupi. 

Teraz inflacja, obecna cena a tamta bez porowniania - bylo drozej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, Phoenix. napisał:

Mozna sie smiac ale ta konsola daje wiekszy przeskok technologiczny niz miedzy ps4pro a ps5.

Weź nam tutaj już nie żartuj :E

PS4 pro: tabletowy procek, 4 tflops, tragicznie wolny HDD. W PS5 Zen 2, nvme, znacznie wydajniejszy podsystem pamięci i GPU 10tlops.

PS5 pro głównie ma po prostu wydajniejsze GPU względem PS5 :E Ale tez bez szału, marketingowo do 45% wydajniejszy rendering. A RT i tak jest w AMD lata świetlne za nvidią :E

• Like 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, lpcl napisał:

No nie wiem. Konsole zawsze były dla ludzi, którzy nie chcą płacić za drogie pc. Sam dlatego kupiłem konsolę - może i zagram w niskich detalach, ale nawet gry które będą wydane za 5 lat będą jakoś działać. Nie wymagam wiele, więc konsola mnie zadowala a jak mam już płacić więcej, to wolę kupić pc. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
5 minut temu, Elvis79 napisał:

Jak byłem słabo zainteresowany Prosiakiem, tak już calkiem temat olewam, chyba zaraz podejdę do swojego premierowego PS5 i go ucałuję 😉

Ja chciałem sprzedać swoje PS5, ale nie planowałem kupować PS5 PRO. Jednakże chyba nie sprzedam, mam wersję z napędem a za kilka lat to może być "Biały kruk" :E

Edytowane przez Pavel87
  • Haha 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, rybek napisał:

Teraz inflacja, obecna cena a tamta bez porowniania - bylo drozej.

I tak 3do nic nie przebije, nawet rtxy zagrożone.

https://www.inflationstation.net/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, lukadd napisał:

Weź nam tutaj już nie żartuj :E

PS4 pro: tabletowy procek, 4 tflops, tragicznie wolny HDD. W PS5 Zen 2, nvme, znacznie wydajniejszy podsystem pamięci i GPU 10tlops.

PS5 pro głównie ma po prostu wydajniejsze GPU względem PS5 :E Ale tez bez szału, marketingowo do 45% wydajniejszy rendering. A RT i tak jest w AMD lata świetlne za nvidią :E

Dysk fps nie dodaje a nvidia nie produkuje konsol wiec nie ma to znaczenia ;) ps4pro nie dawal 2x wiecej fps w trybie fidelity lub zwal jak zwal przy lepszej jakosci obrau lub tej samej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, henryk nowak napisał:

No nie wiem. Konsole zawsze były dla ludzi, którzy nie chcą płacić za drogie pc. Sam dlatego kupiłem konsolę - może i zagram w niskich detalach, ale nawet gry które będą wydane za 5 lat będą jakoś działać. Nie wymagam wiele, więc konsola mnie zadowala a jak mam już płacić więcej, to wolę kupić pc. 

No jak teraz sporo osób nadal siedzi na ps4 i nie widzi sensu zmiany to pewnie te ps5 pro ich do tego nie przekona. Ale z 10% entuzjastów pewnie się znajdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze widzę że PS5 Pro zaoferuje kolejny game boost gier PS4 bo PS5 nie dało rady? 8:E

Myślicie że to dobry moment na ogranie gier PS4 czy dopiero PS6 zaoferuje najlepszy game boost? 8:E

• Haha 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, FataIity napisał:

Zrozumiem kupno ps5 pro dla GTA 6

Mam Xbox Series S + TV Sony Bravia 50 cali Full HD. Byłem cały czas nastawiony, aby zagrać na premierę w GTA VI w najlepszej wersji tj. PS5 Pro.

Teraz policzyłem sobie koszta:
Xbox Series S:
1. Gra GTA VI - 369 zł
SUMA= 369 zł 

PS5 Pro:
1. Konsola PS5 Pro - 3500 zł
2. Napęd - 750 zł (PlayStation odpada dogital)
3. Telewizor TV nowy - 4000 zł
4. Gra GTA VI - 369 zł
SUMA= 8619 zł 

XSS 480p - 369 zł :E
PS5 Pro 1440p - 8619 zł :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Z ostatniej chwili, oficjalne hasło Sony zmienione na - Scalp for the players 😉

Edytowane przez Elvis79
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Wu70 napisał:

Myślicie że to dobry moment na ogranie gier PS4 czy dopiero PS6 zaoferuje najlepszy game boost? 8:E

Na PS6 będą remake'i. Lepiej poczekać.

• Like 1
  • Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe gdzie ten gościu, który ostatnio mi pisał, że jego płytowe legacy z ps4 i ps5 będzie wieczne na następnych konsolach? Xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro analitycy przeiwduja powtorke z ps4pro to nie ma sensu robic dramy jak to konsola dla procenta ludzi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i cena jest wysoka, brak napędu ale za to nie ma na to żadnych gier! :D

• Haha 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS5 Pro ma też ten komfort że to jedyna konsolowa topka, Xbox nie ma odpowiedzi.

7 minut temu, kanon7 napisał:

PS5 Pro:
1. Konsola PS5 Pro - 3500 zł

Do czasu premiery GTA6 to będą latać na olx po 2k  :D

GTA i RDR to święto graczy, nie ma kompromisów i będziemy w rządku ustawiać się po Pro :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
16 minut temu, Phoenix. napisał:

Dysk fps nie dodaje a nvidia nie produkuje konsol wiec nie ma to znaczenia

Dysk fps nie dodaję, ale przeskok technologiczny zrobił olbrzymi, przesiadka z hdd na nvme to był szkok dla wielu konsolowców jak to działa :E. Tak samo jak Zen 2 vs tabletowy jaguar to był olbrzymi przeskok pomiędzy PS4 pro, a PS5 w działaniu gier i lepszym fps itd.

Edytowane przez lukadd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba zostaje z planem minimum, kupię sobie zwykłą plejke z napędem i do tego najtańszy hisense 75 cali. Skoro i tak konsola ma mi lamić to nie warto dopłacać do lepszego TV. Przynajmniej kasy trochę zostanie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry tv zawsze warto kupić zamiast się męczyć na jakimś słabym strefowcu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napędy do prosiaka już zeszły nawet ten z spidermanem w zestawie za 8 stów z euro, na morele też już nie ma :E

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, lukadd napisał:

Napędy do prosiaka już zeszły nawet ten z spidermanem w zestawie za 8 stów z euro, na morele też już nie ma :E

Scalperzy uznali ze wiecej zarobia na odsprzedawania napedów za fure kasy niż mrozic wszystkie oszczedosci w ps5pro :P

• Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi