Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Wu70 napisał:

Myślicie że to dobry moment na ogranie gier PS4 czy dopiero PS6 zaoferuje najlepszy game boost? 8:E

Na PS6 będą remake'i. Lepiej poczekać.

• Like 1
  • Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe gdzie ten gościu, który ostatnio mi pisał, że jego płytowe legacy z ps4 i ps5 będzie wieczne na następnych konsolach? Xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro analitycy przeiwduja powtorke z ps4pro to nie ma sensu robic dramy jak to konsola dla procenta ludzi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i cena jest wysoka, brak napędu ale za to nie ma na to żadnych gier! :D

• Haha 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS5 Pro ma też ten komfort że to jedyna konsolowa topka, Xbox nie ma odpowiedzi.

7 minut temu, kanon7 napisał:

PS5 Pro:
1. Konsola PS5 Pro - 3500 zł

Do czasu premiery GTA6 to będą latać na olx po 2k  :D

GTA i RDR to święto graczy, nie ma kompromisów i będziemy w rządku ustawiać się po Pro :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
16 minut temu, Phoenix. napisał:

Dysk fps nie dodaje a nvidia nie produkuje konsol wiec nie ma to znaczenia

Dysk fps nie dodaję, ale przeskok technologiczny zrobił olbrzymi, przesiadka z hdd na nvme to był szkok dla wielu konsolowców jak to działa :E. Tak samo jak Zen 2 vs tabletowy jaguar to był olbrzymi przeskok pomiędzy PS4 pro, a PS5 w działaniu gier i lepszym fps itd.

Edytowane przez lukadd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba zostaje z planem minimum, kupię sobie zwykłą plejke z napędem i do tego najtańszy hisense 75 cali. Skoro i tak konsola ma mi lamić to nie warto dopłacać do lepszego TV. Przynajmniej kasy trochę zostanie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry tv zawsze warto kupić zamiast się męczyć na jakimś słabym strefowcu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napędy do prosiaka już zeszły nawet ten z spidermanem w zestawie za 8 stów z euro, na morele też już nie ma :E

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, lukadd napisał:

Napędy do prosiaka już zeszły nawet ten z spidermanem w zestawie za 8 stów z euro, na morele też już nie ma :E

Scalperzy uznali ze wiecej zarobia na odsprzedawania napedów za fure kasy niż mrozic wszystkie oszczedosci w ps5pro :P

• Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Tych napędów to pewnie i tak było z kilkanaście na całą Polskę :E Bo ten towar normalnie się nie sprzedawał. Kto chciał napęd to i tak bardziej się opłacało kupić konsole z nim niż oddzielnie digital slima + napęd.

Edytowane przez lukadd
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
40 minut temu, Wu70 napisał:

GTA i RDR to święto graczy, nie ma kompromisów i będziemy w rządku ustawiać się po Pro :D

Patrząc nawet na wątek GTA VI na gtaforums trudno się nie zastanowić skąd taki pogląd. PS5 Pro z tą ceną jest w zasadzie DOA, nawet u fanów GTA nie widać optymizmu.

edit

Obowiązkowy mem

ZkuJTaU.gif

Edytowane przez Kris194
  • Haha 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, kanon7 napisał:

XSS 480p - 369 zł :E

jak odpalam gta V teraz na PS3, to przekonuje mnie ten plan w 100% :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, lukadd napisał:

PS5 leci w niektórych gierkach do ~700p

parker-800p.jpg

:E

• Like 1
  • Haha 11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, rybek napisał:

Gta V odpalałem na premierę na x360, dziś wygląda to jak pomyje, ale wtedy nie znaliśmy innych konsol. Pamiętam jakie to robiło wrażenie na tamten czas. Granie w GTA na premierę ma swój urok. 

• Like 5
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, rybek napisał:

O XSS w rękach Rockstar Games jestem spokojny.
Tutaj masz jak wygląda GTA V na Xbox Series S w rozdzielczości natywnej : 2560x1440p (2k) 30 FPS

4m1883g5pcn81.jpg

Rockstar znany jest z dobrej optymalizacji, więc wystarczy że zejdą z : 2560x1440p (2k) na 900p/1080p, 30 fps, zero RT i reszta w grafikę i będzie się grało.

14 minut temu, T0TEK napisał:

Gta V odpalałem na premierę na x360, dziś wygląda to jak pomyje, ale wtedy nie znaliśmy innych konsol. Pamiętam jakie to robiło wrażenie na tamten czas. Granie w GTA na premierę ma swój urok. 

Dokładnie, pamiętam opad szczęki jak na premierę zagrałem w Gears of War 1 na Xbox 360 :o w tym roku chciałem "przejść" grę także na Xbox 360, to po 5 minutach wyłączyłem, bo oczy mi łzawiły od widoku tej pikselozy i very, ultra LOW tekstur :E

Edytowane przez kanon7
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
2 godziny temu, lpcl napisał:

Widać, że jednak ten próg 600 usd mocno siedzi w ludziach.

2 godziny temu, rybek napisał:

Odpal sobie premiere PS3 na yt :) dzisiaj to powtorka z rozrywki.

900 € albo 800$ (sic!) za pełnoprawną konsolę to odlot daleko większy niż ceny premierowe PS3.

2 godziny temu, henryk nowak napisał:

No nie wiem. Konsole zawsze były dla ludzi, którzy nie chcą płacić za drogie pc. Sam dlatego kupiłem konsolę - może i zagram w niskich detalach, ale nawet gry które będą wydane za 5 lat będą jakoś działać. Nie wymagam wiele, więc konsola mnie zadowala

PCMR mam wrażenie żyje w swoim świecie i niezbyt rozumie, że konsole są tak popularne nie tylko dzięki wygodzie i łatwości obsługi.

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
38 minut temu, Kris194 napisał:

900 € albo 800$ (sic!) za pełnoprawną konsolę to odlot daleko większy niż ceny premierowe PS3.

2400 na premiere w 2007 :) sprawdz minimalna krajowa w tamtych czasach i porownaj do dzisiaj.

https://www.ppe.pl/blog/42318/9186/jak-ksztaltowaly-sie-ceny-konsol-stacjonarnych-playstation-przez-lata-w-stosunku-do-najnizszej-krajowej-polakow.html

Czyli wychodzi na to, ze z ps2 bylo jeszcze gorzej cenowo... a PS3 szybko dostalo przecene z racji kursu dolara w 2008 i tanszych rewizji. Nie zmienia to faktu, ze PS5 Pro to ok 1 minimalnej krajowej obecnie, co w historii konsol az zle nie wyglada - tylko faken, gier za wiele nie ma :D

Edytowane przez rybek
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, rybek napisał:

No i co z tego? Przecież to była ogromna wtopa i nieco ponad rok później slim 120GB kosztował 1100zł w normalnym sklepie a na allegro nawet za 1k było można wyrwać. Przecenili konsolę o prawie 60% w bardzo krótkim czasie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, rybek napisał:

Nie zmienia to faktu, ze PS5 Pro to ok 1 minimalnej krajowej obecnie, co w historii konsol az zle nie wyglada 

Bądźmy szczerzy i doliczmy do ceny PS5 Pro, koszt napędu, więc faktycznie cena wynosi ~ 4200-4300 zł 

PS. Nie wspominam już o dodatkowej cenie podstawki….

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, henryk nowak napisał:

No i co z tego? Przecież to była ogromna wtopa i nieco ponad rok później slim 120GB kosztował 1100zł w normalnym sklepie a na allegro nawet za 1k było można wyrwać. Przecenili konsolę o prawie 60% w bardzo krótkim czasie. 

I to im ocaliło skórę, bo nie dość że absurdalna cena na start, to jeszcze gier praktycznie w pierwszym roku nie było a na koniec jeszcze innowacyjna architektura cell na którą dopiero po 4 latach programiści współpracujący z SONY nauczyli się pisać, i to jeszcze z mizernym skutkiem (patrz pierwsze uncharted). Tutaj różnica polega tylko na tym, że to upgrade a nie nowa architektura - więc pewnie w kontekście konstrukcji poszło mniej kasy na projekt i rozwój niż na nową konsolę. Niemniej, obstawiam, że w ciągu pół roku cena powinna drastycznie polecieć bo jak minie startowy hype na upgrady starych gier to szybko okaże się, że mamy sezon ogórkowy - nic ciekawego nie wychodzi do wiosny - i ludzie zwyczajnie nie będą chcieli kupować sprzętu za 4k do gier, w które w podobnej lub lepszej jakości zagrają i tak na podobnym kompie.

Kowalski jak zobaczy 1,5k różnicy w cenie to kupi zwykłego playa - tym bardziej , że taki sprzęt tatusie kupują synom/córkom zwykle więc mają słuszne przekonanie że nie ma sensu kupować super drogiej zabawki 10 latkowi. Kto więc pójdzie po 5 pro w takim MM? Ktoś komu zwykły, fat play umarł i pracował u niego od premiery  i ma akcesoria, gry etc., ktoś kto jest świadomy upgradu i upchnął już swoją piątkę lub chce wrócić do grania na konsoli, bo piątka go zmęczyła, ktoś kto ma kasy jak lodu i chce się przed ziomkami pochwalić że kupił kolejny gadżet :/ 

Jak pisałem 30 milionów stron wcześniej - ja jeszcze decyzji nie podjąłem. Chciałem kupić drugą konsolę, mniejszą, do mancave'a bo 5 stoi w salonie i nie widzi mi się jej nosić. I tak czekam od ponad roku na to co zaproponuje SONY - chociaż pewnie mogłem kupić slima już kilka razy, ale czytałem i słyszałem że z jakością tej konsoli bywa loteria - a mój premierowy FAT, prócz wentylatora, jest niezajechany. I nie wiem czy padnie na 5 pro, bo cena mnie trochę odstraszyła - szczególnie w komplecie z napędem i podstawką. Jestem osobą, która lubi mieć komplet danego akcesorium - więc pewnie będzie mnie kręcić, żeby kupić i napęd i podstawkę (wgl co za debilizm, podstawka sprzedawana osobno :/ ) tylko to już terytorium RTX 4080 powoli zacznie się robić, a coś mi podpowiada ze upgrade GPU wystarczyłby mi na dłużej niż konsola :/ Połowica już poinformowana, wielkie oczy zrobiła (bo pamięta, że konsole to zwykle do 2,5k u nas :E ) no ale może jakoś przełknie kobita, pytanie czy ja przełknę :/ 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmialiście się i cieszyliście się z Concord i z tego, że Sony na nim się wywaliło i ten głupi ryj rozbiło. To teraz Sony sobie odbija sobie te 200 milionów straty 😭.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ach ten placz wszedzie, ja tylko czekam jak rusza pre-ordery a $ony pochwali sie, ze po 2h wyprzedali caly naklad i skalperzy znowu zaczna jazde.

@Kris194 napisales, ze ten sprzet bedzie DOA, moge sie zalozyc, ze wlasnie bedzie na odwrot. Sprzedaz, bedzie bardzo dobra. 

IMO bez napedu za takie pieniadze to jakas kpina i watpie zebym byl zainteresowany wymiana swojej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi