Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

29 minut temu, ODIN85 napisał:

Ja Ps5.+Pc.

azgan się jeszcze nie wypowiedział co bierze ?

żart - WSZYSCY wiedzą już!

:E:E:E

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, ODIN85 napisał:

Czeka aż zapomnimy o 49k vs 5k ?

O co z tym chodzi? 

Ja już PS5 mam zamówione OLED też już w drodze. XSX kupię dopiero jak będzie jakaś ciekawa biblioteka gier w Game pass bo aktualnie nie grałem tylko w Gears of War 5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, kanon7 napisał:

azgan się jeszcze nie wypowiedział co bierze ?

To co było mówione od początku PS5, XSX i Switch PRO

10 godzin temu, ODIN85 napisał:

Dobrze że 49k vs 9k osób nie miało takiego problemu.

Już Ci pisali w temacie XBOX'a więc przestań się ośmieszać z przytaczaniem tego agrumentu z koszykiem MM ?

46 minut temu, Ściem@ napisał:

OLED też już w drodze. 

Kupiłeś nowego OLED'a?

Co zamówiłeś?

Edytowane przez azgan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Wasze zamówienia z opcją "Kaucji gwarancyjnej" z Media Marktu? Po 7 dniach miał przyjść link z możliwością wpłaty reszty kwoty, a tu na razie cisza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, ODIN85 napisał:

Czeka aż zapomnimy o 49k vs 5k ?

Zaraz dodam do koszyka MM 500 sztuk i wynik się zmieni, będzie to dowodem na co?? Twoja "logika" ODIN powala. Już Ci to tłumaczyli w innym temacie a Ty daje swoje...

3 godziny temu, SPYCHCIO napisał:

Dlatego właśnie biorę obie konsole. Ogram wszystko z jednego i drugiego obozu, dodatkowo nie biorę udziału w tych przepychankach zielonych i niebieskich.

Jestem graczem i nie patrzę czy to xbox czy playstation. Gdzie są dobre gry tam zagram. Dlatego mam jeszcze PC, bo wyjdzie przykładowo Diablo 4 i Age of Empires 4 na które bardzo czekam ?

I prawidłowo - popieram ?

3 godziny temu, Kszyrztow napisał:

Nintendo Ci brakuje :naughty:

"Pstyrczka" jak wyjdzie już wersja PRO dokupi 

Edytowane przez azgan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, kaczor237 napisał:

Jak Wasze zamówienia z opcją "Kaucji gwarancyjnej" z Media Marktu? Po 7 dniach miał przyjść link z możliwością wpłaty reszty kwoty, a tu na razie cisza.

Ja od razu wpłaciłem całość a 7dni to chyba jest przed premierą konsoli, że trzeba dopłacić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, azgan napisał:

To co było mówione od początku PS5, XSX i Switch PRO

Już Ci pisali w temacie XBOX'a więc przestań się ośmieszać z przytaczaniem tego agrumentu z koszykiem MM ?

Kupiłeś nowego OLED'a?

Co zamówiłeś?

Chciałem CX 48 ale w tym roku i na początek przyszłego nići z tego bo niedostępny. Zastanawiałem się chwilę na B9 ale ostatecznie wybrałem LG CX 55.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy było ale wrzucam. Podoba mi się to. :D  Jedna gra za 80$ na PS5 vs XGP. :E

Edytowane przez Stjepan
  • Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, Ściem@ napisał:

Chciałem CX 48 ale w tym roku i na początek przyszłego nići z tego bo niedostępny. Zastanawiałem się chwilę na B9 ale ostatecznie wybrałem LG CX 55.

I dobrze zrobiłeś, wybrałeś lepszy ale nawet jakbyś został przy B9 to też byłbyś zadowolony. Masz teraz idealny TV pod PS5 ?

6 minut temu, Stjepan napisał:

Nie wiem czy było ale wrzucam. Podoba mi się to. :D  Jedna gra za 80$ na PS5 vs XGP. :E

Fajne, fajne - już to dzisiaj widziałem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Stjepan napisał:

Jakość > Ilość. Mogą mieć sobie 300 gier, z czego może 5 do ogrania, bo 295 to 10+ letnie "śmieci". 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne, ale tam jest więcej niż 5 dobrych gier. Stosunkiem ceny do ilości rozrywki to oni ich miażdżą. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Stjepan napisał:

Wszystkie gry podrożeją, PS5, XSX/XSS, a na końcu PC.
Ludzie też zapominają (albo celowo o tym nie wspominają), że nie wszystkie gry są/będą w XGP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, TheMr. napisał:

Jakość > Ilość. Mogą mieć sobie 300 gier, z czego może 5 do ogrania, bo 295 to 10+ letnie "śmieci". 

Jakość za 359 zł to nie jakość to złodziejstwo w biały dzień. Jakość to by było jak by taka gra kosztowała 4999zł tylko ze złotą kartą VIP klubu golfowego z Beverly Hills w USA.

Edytowane przez Stjepan
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Camil666 napisał:

Ludzie też zapominają (albo celowo o tym nie wspominają), że nie wszystkie gry są/będą w XGP.

Oczywiście że nie wszystkie ale te od EA i wszystkie studia wykupione przez Microsoft już tak. SONY nie ma żadnej alternatywy bo kolekcja PS Plus to są też starocie z poprzedniej generacji i nic więcej a ceny gier w wersji BOX są jakie są więc ratować można się tylko je odsprzedając.

To że ceny gier na PC też zdrożeją to jest więcej niż pewne (kwestia czasu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, azgan napisał:

Oczywiście że nie wszystkie ale te od EA i wszystkie studia wykupione przez Microsoft już tak

Chyba nie do końca, bo XGP zawiera podstawowy EA Play, a nie EA Play Pro. To raz.
A dwa, jak ktoś nie chce wykupywać subskrybcji, tylko potrzebuje konsoli do kilku casualowych gier od czasu do czasu to co? Taka osoba nie zauważy wzrostu cen?

Większość ludzi traktuje ten XGP jako integralną część konsoli, a tak wcale nie jest. Na pewno jest spora część ludzi, którzy abonamentu mieć nie będą, albo będą ich interesować gry, których w nim po prostu nie ma.

Wiadomo, że exy od Sony będą jeszcze droższe. Tak samo było w tej generacji. Ale przestańcie ludzie w kółko budować narrację, że niby tylko na PS5 będą drogie gry. Będzie drożyzna na wszystkich platformach.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdrożeją jak wyjdą gry AAAA jak ktoś z M$ mówił, np. będą produkowane  więcej niż 10 lat, a produkcja wraz z marketingiem będzie kosztować 1 mld $ za produkcje, ale gier AAAA jeszcze nie ma.

• Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, Camil666 napisał:

Oczywiście. Ale niechlubny tytuł trendsettera przyznało samo sobie Sony. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

XGP jest integralną częścią nowego X'a w wersji SS inaczej nawet nie pograsz tylko cyfra i abo. 

Ceny gier będą wszędzie drożeć już o tym pisałem i zgadzam się z tym.

Dla niedzielnego gracza lepszą opcją jest dostęp do różnych gier za garść monet niż wywalenie 350 zł na jeden tytuł. To będzie jak Netflix i filmy na płytach BR nie mam co do tego wątpliwości bo już na PC korzystałem z XGP w różnych promocjach a nawet za free. 

Do EA Play wszystko trafia a droższy abo daje dostęp w dniu premiery więc tak czy siak płacąc za XGP ograsz wszystko co tam trafia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, crush napisał:

Oczywiście. Ale niechlubny tytuł trendsettera przyznało samo sobie Sony. 

Z tego co kojarzę, pierwsze newsy wyższych cen na next-genach dotyczyły NBA 2k21. Zresztą, co to za różnica, skoro podwyżki dotkną wszystkich? Wyjdzie na to, że najtańsze gry będą na Switchu :E

16 minut temu, azgan napisał:

XGP jest integralną częścią nowego X'a w wersji SS inaczej nawet nie pograsz tylko cyfra i abo. 

Nie jest, bo nikt nikogo nie zmusza do jego wykupywania. Możesz kupować wersje cyfrowe i nie wykupywać GP.

17 minut temu, azgan napisał:

Do EA Play wszystko trafia a droższy abo daje dostęp w dniu premiery więc tak czy siak płacąc za XGP ograsz wszystko co tam trafia.

Nigdy nie miałem EA Play, ale porównanie na ich stronie sugeruje co innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Camil666 napisał:

Nie jest, bo nikt nikogo nie zmusza do jego wykupywania. Możesz kupować wersje cyfrowe i nie wykupywać GP.

To jest właśnie zaleta bo masz wybór. A jaki masz wybór na PS5 Digital? No tylko droga cyfra bo SONY nie ma nawet alternatywy.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, Camil666 napisał:

Większość ludzi traktuje ten XGP jako integralną część konsoli, a tak wcale nie jest. Na pewno jest spora część ludzi, którzy abonamentu mieć nie będą, albo będą ich interesować gry, których w nim po prostu nie ma.

Jak kupisz sportowy samochód to też możesz nim jeździć tylko do pracy ale nie dziw się że i tak dużo pali ;)

37 minut temu, Camil666 napisał:

Będzie drożyzna na wszystkich platformach.

Nigdy na PC nie jest/było tak drogo jak na konsolach

Edytowane przez Wu70
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Camil666 napisał:

Nigdy nie miałem EA Play, ale porównanie na ich stronie sugeruje co innego.

A ja miałem. Wszystkie nowe gry trafiają z czasem do EA Play droższy plan to się brało na ogranie np. ANTHEM na premierę 

Edytowane przez azgan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Wu70 napisał:

Nigdy na PC nie jest tak drogo jak na konsolach

To wiadome, ale na pewno z czasem będzie drożej niż teraz. Poza tym na PC w praktyce nie istnieje już rynek wtórny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie, ale masz setki sklepów z kluczykami, jest konkurencja, a na PS nie masz wyboru. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Camil666 napisał:

To wiadome, ale na pewno z czasem będzie drożej niż teraz. Poza tym na PC w praktyce nie istnieje już rynek wtórny.

Na PC jest też EGS który daje grube darmówki :E  i tak jak mówi Jaycob setki kluczykowni, codzienne promocje, jest też GOG gdzie są gry bez DRM no i humble za 40zł 20 dobrych od razu. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi