Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

48 minut temu, Vulc napisał:

Ograłem dawno temu. Must have konkretnie dla mnie. ;) Oczywiście jest szansa, że zostanie sknocony w jakiś sposób, choć może to się stać tylko na gruncie mechaniki rozgrywki. Wtedy zwyczajnie nie kupię.

Co do Mafii - gra niewątpliwie legendarna, ale tak jak w przypadku filmów czy książek, muszę mieć "nastrój" na takie klimaty. Obecnie nie mam. ;)

To jak bierzesz na premierę w ciemno czy czekasz co pokaże konsola i gry?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ludzie tutaj cały czas popadają ze skrajności w skrajność. Sony w ostatnim czasie zaliczyło sporo wtop, ale nadal mają lepszą ofertę gier na start niż Xbox. Microsoft dwoi się i troi, jednak dopiero za jakiś czas zaczną wydawać dobre gry (na tą chwilę są puste obietnice i GAME PASS).
Ileż można słuchać, że jak ktoś kupuje konsolę na premierę (zwłaszcza PS5) to debil, beta tester, nieświadomy itp. Konsola nie jest rozdawana za darmo - większość osób raczej "myśli" przed zakupem ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, esef napisał:

Ludzie tutaj cały czas popadają ze skrajności w skrajność. Sony w ostatnim czasie zaliczyło sporo wtop, ale nadal mają lepszą ofertę gier na start niż Xbox. Microsoft dwoi się i troi, jednak dopiero za jakiś czas zaczną wydawać dobre gry (na tą chwilę są puste obietnice i GAME PASS).
Ileż można słuchać, że jak ktoś kupuje konsolę na premierę (zwłaszcza PS5) to debil, beta tester, nieświadomy itp. Konsola nie jest rozdawana za darmo - większość osób raczej "myśli" przed zakupem ;) 

Czasem mam wrazenie ze niektorzy potrzebuja sie dowartosciowac wysmiewaniem innych. No ale coz. 

Jakby nie bylo na sama premiere, sony napewno nie zawiedzie i pozniej bedzie w co grac. Teraz jak tak patrze na to co w plusie maja dac to moze bedzie okazja na bezrybiu zeby sobie gow zobaczyc w 4k hdr tym razem, wczesniej ogrywalem bez w 1080p.

Ciekawia mnie te sluchawki sony, @azgan ty chyba je zamowiles? Mam nadzieje ze zdasz relacje jak to sie prezentuje?

Sam mam tylko stare denony d1100 i koss ug40 wiec ucho nie rozpieszczone niczym dobrym.

Edytowane przez Sheeneek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Sheeneek napisał:

Ciekawia mnie te sluchawki sony, @azgan ty chyba je zamowiles? Mam nadzieje ze zdasz relacje jak to sie prezentuje?

Tak, zamówiłem je. Jak będzie już konsola i słuchawki to dam znać co i jak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupowanie na premierę to właśnie beta testy. I to dotyczy wszystkiego - gier, GPU, telefonów, konsol etc. 

Więc w czym problem w nazywaniu rzeczy po imieniu? :hmm:

Edytowane przez crush
  • Upvote 6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, Sheeneek napisał:

Jakby nie bylo na sama premiere, sony napewno nie zawiedzie i pozniej bedzie w co grac

A wszyscy będą piękni, młodzi i bogaci, zamykam temat. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na premierę Sony nie zawiedzie... Ale grać w co będzie później. 

Coś tu się nie klei. :E

Edytowane przez crush
  • Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja odnoszę wrażenie, że najbardziej prują się i poruszają temat. Tych świadomych, nieświadomych, głupich preorderów Ci którzy zwyczajnie nie mają na to by od tak sobie zamówić konsolę. Sam zamówiłem pod wpływem chwili preoder. Rozmyśle się to anuluję. Na ten moment jest kilka gier które bardzo mnie interesuje właśnie na tą platformę. Bym nie chciał to bym nie zamawiał. Ba.. bym nie wchodził na wątek, i wylewał swoje głupie opinie, że głupotą jest kupowanie czegoś nowego. 

Chyba tak działa rynek? Ludzie kupują, testują, użytkują. A wyjdą jakieś buble to będzie nowa rewizja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
6 minut temu, crush napisał:

Kupowanie na premierę to właśnie beta testy. I to dotyczy wszystkiego - gier, GPU, telefonów, konsol etc.

Nie kupię na premierę, bo "beta testy". Rok po premierze nie kupię, bo za niedługo będzie wersja slim... Z takim podejściem to pozostanie czekać na PS6 (ale to też będą beta testy). Znam parę osób, które do tej pory mają premierową PS4 i na szczęście testy wypadły pozytywnie :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Demon’s Souls, Spider-Man: Miles Morales i inne gry mogą zadebiutować przed PS5

W Polsce gry na PlayStation 5 wyjdą wcześniej niż sama konsola. Produkcje takie jak Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Assassin's Creed: Valhalla i Demon’s Souls mają być dostępne w sprzedaży tydzień przed premierą sprzętu firmy Sony.

https://www.gry-online.pl/newsroom/demons-souls-spider-man-miles-morales-i-inne-gry-moga-zadebiutowa/zc1e967

Gry będą tylko może nie być na czym w nie grać ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, esef napisał:

Nie kupię na premierę, bo "beta testy". Rok po premierze nie kupię, bo za niedługo będzie wersja slim... Z takim podejściem to pozostanie czekać na PS6 (ale to też będą beta testy). Znam parę osób, które do tej pory mają premierową PS4 i na szczęście testy wypadły pozytywnie :P 

A ja znam osoby z premierami różnych sprzętów które trafiły źle. Wyobraź sobie, że ja tego problemu nie miałem. :D

Nie trzeba czekać długo. 2-3 pierwsze miesiące i większość problemów wychodzi. 

Ale przecież ja muszę grać, grać, grać i to JUŻ! ??

9 minut temu, Medejz napisał:

A ja odnoszę wrażenie, że najbardziej prują się i poruszają temat. Tych świadomych, nieświadomych, głupich preorderów Ci którzy zwyczajnie nie mają na to by od tak sobie zamówić konsolę. Sam zamówiłem pod wpływem chwili preoder. Rozmyśle się to anuluję. Na ten moment jest kilka gier które bardzo mnie interesuje właśnie na tą platformę. Bym nie chciał to bym nie zamawiał. Ba.. bym nie wchodził na wątek, i wylewał swoje głupie opinie, że głupotą jest kupowanie czegoś nowego. 

Chyba tak działa rynek? Ludzie kupują, testują, użytkują. A wyjdą jakieś buble to będzie nowa rewizja.

Same dyski w moim PC są warte praktycznie tyle ile PS5. 

Także ten tego. 

Edytowane przez crush

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, crush napisał:

Nie trzeba czekać długo. 2-3 pierwsze miesiące i większość problemów wychodzi. 

To oddajesz na gwarancję, w czym problem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, crush napisał:

Na premierę Sony nie zawiedzie... Ale grać w co będzie później. 

Coś tu się nie klei. :E

Co ci sie nie klei? Mowie ze premiera bedzie jaka bedzie, ale z biegiem lat sony napewno zablyszczy fajnymi exami, nic poza tym to nie mialo znaczyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, ODIN85 napisał:

Mój telefon jest wart tyle co Ps5 Szach mat?

.

Wiem, wiem. Efekt 2 milionów godzin na szlabanie. 

1 minutę temu, Sheeneek napisał:

Co ci sie nie klei? Mowie ze premiera bedzie jaka bedzie, ale z biegiem lat sony napewno zablyszczy fajnymi exami, nic poza tym to nie mialo znaczyc.

No to na premierę zawiedzie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
58 minut temu, lukadd napisał:

To jak bierzesz na premierę w ciemno czy czekasz co pokaże konsola i gry?

Prawie zawsze kupuję na premierę sam sprzęt, w tym wypadku sprawa jest o tyle łatwa, że po odsprzedaży Prosiaka zapłacę max połowę ceny PS5, więc przesiada będzie praktycznie nieodczuwalna finansowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja tego nie neguje, ale to oczywiste jest bo wiemy co wychodzi. DS napewno warte ogrania ale ja mam przesyt chwilowy tego typu, odpoczne przy CP i wtedy pomysle

@Vulc w sumie zapomnialem ze tez mam ten plan, mam wszystkie oryginalne pudelka folijki itd to moze prosiaczek fajnie na swieta sie sprzeda

Edytowane przez Sheeneek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, ODIN85 napisał:

.

chwalisz sie czy zalisz - bo jak chwalisz to nie ma czym ?

Edytowane przez gruzin don Leonides

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, crush napisał:

No to na premierę zawiedzie. 

Tak samo jak Xbox. Tyle, że jeśli dla kogoś to podstawowy sprzęt do grania, sens zakupu jest taki sam jak w przypadku nowego TV czy telefonu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, ODIN85 napisał:

.

Napisz jeszcze i 300h normy żeby na to zarobić ?

7 minut temu, crush napisał:

Wiem, wiem. Efekt 2 milionów godzin na szlabanie. 

Narzędzie "pracy" ?

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Vulc napisał:

Tak samo jak Xbox. Tyle, że jeśli dla kogoś to podstawowy sprzęt do grania, sens zakupu jest taki sam jak w przypadku nowego TV czy telefonu.

Ogólnie - jasne. Co nie zmiania faktu, że jakbym teraz nie miał PC i siedział na PS4/X to i tak bym na premierę nie wciągnął ani PS5 ani Xa, tylko poczekał jak się sytuacja rozwnie. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, crush napisał:

Ogólnie - jasne. Co nie zmiania faktu, że jakbym teraz nie miał PC i siedział na PS4/X to i tak bym na premierę nie wciągnął ani PS5 ani Xa, tylko poczekał jak się sytuacja rozwnie. 

glos rozsądku xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co jak co ale wybór Japonii na pierwszy pokaz hands-on PS5 ma sporo sensu. Raz, że rynek japoński rządzi się swoimi prawami a dwa, nie ma problemu z restrykcjami bo konsole nie opuszczają Japonii przez co ich transport jest o wiele szybszy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, crush napisał:

Czekanie jest zawsze najsensowniejszym wyborem, co do tego nie powinno być wątpliwości. W moim wypadku celem jest ogranie DS i C2077, a jeśli konsola się nie sprawdzi (kultura pracy głównie), sprzedam. Niczym tutaj nie ryzykuję. Dla większości ludzi to zwyczajny upgrade sprzętu, a że odbywa się średnio co 3 lata (zakładając wersję Pro), nie dziwię się że kupują już w momencie premiery. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ppe już gównoburza ,że X-kom wysyła info do preorderowców, że nie gwarantują konsoli na premierę :szczerbaty: Jakoś mi tych co tam zamawiali nie żal , X-kom oficjalnym partnerem handlowym nie był i informowało Sony o tym i jeszcze 100zł taniej miało być a tu dupa :cool:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi