Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

1440p + Upscaling do 4K @ 60FPS to bardzo fajna opcja. Mam nadzieję, że Exy będą miały taki tryb. W przeciwnym razie znowu będzie przestawienie się w bólu na 30FPS.

Edytowane przez Fjubens
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Sheeneek napisał:

Ale dalej to jest tylko ta jedna gra, dlaczego zakladasz ze ten model mieli by powielac w innych grach? Po co? Myslisz ze po to by wiecej ps plusa sprzedac? Osobiscie watpie.

Zreszta niewiele wiadomo o mechanice tej gry, nie pomyslales moze ze dostep do netu jest wymagany do jakiegos jej komponentu? Z innych ujawnionych gier zadna nie ma tego wymogu.

Jeżeli gra z singlem do którego jest wymagany (płatny) dostęp do internetu odniesie sukces to twórcy chętne pójdą za potencjalnym, dodatkowym hajsem.

Co to za jakiś komponent gry który do kampanii single player wymaga połączenia z internetem? ?

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, lukadd napisał:

No zarobki tak idą do góry, że dalej są średnio blisko 3 x niższe jak na zachodzie :E, a ceny gier i konsol takie same.

Że trzeba klepać po 300h żeby było na te gry i konsole ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, azgan napisał:

Że trzeba klepać po 300h żeby było na te gry i konsole ?

:szczerbaty: kto tyle klepie po 300h ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, rambek911 napisał:

Podobno Odin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, rambek911 napisał:

ODIN sam się tym chwalił 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja chyba wolę swoje 160 czy 170h.  Jak tyrałem na mieszkanie, to dorabiałem dodatkowo na 1/2 etatu w weekendy. Jak dla mnie na dłuższą mete takie życie nie ma sensu - praca, jedzenie, spanie. W takim kieracie po co komu 2 konsole - no chyba ze Odyn robi w ochronie i nocami gra w robocie.  Rtx 3080 i obie nowe konsole , a życia zero. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, rambek911 napisał:

Nie klepie tylko ochrania, "głównie siedzi na tyłku i nic nie robi" ;)

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
13 godzin temu, kanon7 napisał:

PS Now działa na zasadzie streamingu gry przez neta. Więc to całkiem inny sposób grania, niż XGP, nie wspominając jak wiele osób ma za słaby internet i niestabilne łącze aby grać bez przeszkód na PS Now - płynnie, bez zarywania obrazu.

PS Now to nie tylko streaming - jak już wskazujesz "minusy" usług Sony to rób to dobrze. Wszystkie gry wydane na PS4 i znajdujące się w abonamencie można normalnie zainstalować na konsoli i grać... Skoro ludzie mają tak słaby internet to Game Pass na androidzie to głupota - po co się Microsoft w to pcha :)

Jeżeli tą bez głośną pracę ocenili specjaliści od dmuchania w pada, lub wąchania konsoli - to pełen profesjonalizm :E 

Dmuchanie, nie dmuchanie - ważne, że według nich konsola jest cicha, a nie głośna. Tutaj nie ma co toczyć dyskusji, bo nadal nie znamy szczegółów chłodzenia PS5.

Te nowe funkcje jak będą wykorzystywać jak panel dotykowy w DS4 - to chylę czoła...

Tego nie wiadomo, u mnie mają plusa, bo zawsze to coś nowego. Nintendo ma swoje HD rumble i cały czas to wykorzystują w grach :) 

- specyfikacja gpu mogła być lepsza. Bo moc DO 10TF i budżet energetyczny wygląda wątpliwie.
- obudowę mogli zaprojektować pod walory efektywnego chłodzenia - jak XSX - a nie wąska buda. Ale poczekajmy na testy głośności i grzania się PS5.
- patrząc na ceny gier i brak odpowiednika XGP, to jednak niesmak pozostaje.
- MARKETING Sony to najlepszy przykład do książki na studia marketingowe - jak nie należy informować kupców o swoim towarze.

Bardziej niż moc konsoli, ciekawią mnie gry jakie na nią wychodzą (tutaj PS5 ma lepszy start niż Xbox). Bo uwaga - konsolę kupuję do gier :) Trzeba czekać na testy, a nie snuć domysły o chłodzeniu, braku mocy itp.

Aaa i jeszcze na koniec - Microsoft czym reklamuje Xboxa Series X? Starymi grami - o tak to jest idealny sposób, by przekonać niezdecydowanych klientów do zakupu nowej konsoli z 12 TF mocy - czapki z głów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
11 godzin temu, P406 napisał:

Wyobraź sobie teraz sytuację, że 23 studia Microsoftu (o ile nie będzie ich zaraz jeszcze więcej) wrzucą przez całą generację wszystkie swoje gry do GP w dniu premiery, a wszystkie first party od 13 studiów Sony będą za 360 pln. Gry 3rd party to tylko niewiele znaczący bonus do tego co napisałem. Finansowo na GP wychodzi się lata świetlne lepiej od PS Now. Kolejna sprawa. Nawet, jeśli nie interesują cię wszystkie exy od MS to w dniu premiery bierzesz zdrapkę na GP za 12 pln i ogrywasz tylko wybraną przez ciebie grę przez 2 tygodnie lub za 24 pln ogrywasz ją przez miesiąc czasu. No taniej nie można, tym bardziej, że na keyach masz nieustannie promocje w jeszcze niższych cenach :)

Game Pass jest świetny, ale na tą chwilę biblioteka gier first party od Microsoftu jest uboga - bardziej liczą się gry od niezależnych deweloperów tj. RDR 2, GTA czy tam Wiedźmin (dobrze, że kupili Bethesde). W tym roku premierowo ograłem tylko Battletoads w Game Passie, jednak to produkcja za 50, a nie 349 zł.

Zanim pojawi się Hellblade 2, Avowed, Fable to trochę czasu minie. Microsoft składa cały czas piękne obietnice i faktycznie kiedyś to będzie idealna usługa. Gorzej jak wraz z podniesieniem jakości gier, Microsoft zakończy promocje na game pass (i już nie ogram tych gier za 12 pln tylko za 55 pln) :)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, esef napisał:

Aaa i jeszcze na koniec - Microsoft czym reklamuje Xboxa Series X? Starymi grami - o tak to jest idealny sposób, by przekonać niezdecydowanych klientów do zakupu nowej konsoli z 12 TF mocy - czapki z głów...

Jak gra wychodzi na konsolę i ledwo działa z dropami do 20fps to nic dziwnego że najlepiej się gra jedną/dwie generacje do przodu ;-) a zrobienie 60fps z 20-30 + podbicie rozdzielczości trochę mocy też potrzebuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, azgan napisał:

Chyba jednak Japończykom nie spodobał się ostatni pokaz PS5 i nie są zadowoleni https://kotaku.com/sony-is-changing-the-confirm-and-cancel-buttons-in-japa-1845273030

Co jak co ale jestem pewien, że Sony ma przynajmniej jednego asa w rękawie (mówię tu o grach). Zaczęli od strzelania sobie w stopy a teraz już walą prosto w kolana i mimo to "stoją" niewzruszeni :E

Edytowane przez Kris194

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Kris194 napisał:

Co jak co ale jestem pewien, że Sony ma jeszcze przynajmniej jednego asa w rękawie (mówię tu o grach). Zaczęli od strzelania sobie w stopy a teraz już walą prosto w kolana a mimo to "stoją" niewzruszeni :E

Rewelacyjne nowe Gran Turismo7 na miarę GT2, GT3 oraz GT4? (chciałbym)

Sam wtedy stanę w kolejce po PS5, ale niech wypuszczą bundle'a, konsola stylizowana grą GT7+gra w zestawie. Minimum grania w tryb kariery 3-4 miesiące (licząc powiedzmy po 2 godzinki dziennie) i SONY TAKE MY MONEY :) 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, RyszardGTS napisał:

niech wypuszczą bundle'a, konsola stylizowana grą GT7+gra w zestawie.

Za czasów ps3 i ps4 były chyba bundle z GT, więc tutaj powinno być podobnie.

Co do bundli: dziwne w sumie, że nie ma żadnych na premierę z DS albo Spidermanem z ładnymi, stylizowanymi pudełkami. Z drugiej strony nawet bez tego wszystko się rozchodzi w kilka chwil.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Camil666 napisał:

PS3 raczej na 100% był bundle.

Sam do dziś mam bundle PS2+GT4 :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Camil666 napisał:

Za czasów ps3 i ps4 były chyba bundle z GT, więc tutaj powinno być podobnie.

Co do bundli: dziwne w sumie, że nie ma żadnych na premierę z DS albo Spidermanem z ładnymi, stylizowanymi pudełkami. Z drugiej strony nawet bez tego wszystko się rozchodzi w kilka chwil.

Jakoś mnie to nie dziwi biorąc pod uwagę covid i ogólnie problemy logistyczne z tym związane.

Edytowane przez Kris194

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, RyszardGTS napisał:

Rewelacyjne nowe Gran Turismo7 na miarę GT2

Pomarzyć dobra rzecz - do dziś mam ciarki jak widzę intro...Niestety to już nie to Sony ....teraz sprzedają choinki zapachowe  (no co w końcu każą wąchać:rotfl:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Zhao napisał:

Świetna gra, graliśmy z kumplem praktycznie "dniami i nocami" (aż jego mama mnie wyrzuciła, wtedy szliśmy do mnie z konsolą i czekaliśmy kiedy moja wyrzuci jego... wtedy szliśmy do niego... :lol2: )

GT2 i jeszcze ColinMcRaeRally na PS1 :thumbup: 

Później ten sam kumpel kupił PS2 i od GT3:A-Spec wiedziałem że muszę posiadać takie cudo (PS2) na własność.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, RyszardGTS napisał:

GT2 i jeszcze ColinMcRaeRally na PS1 :thumbup: 

Wspaniałe czasy które już nie wrócą ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Tomcat napisał:

To ja chyba wolę swoje 160 czy 170h.  Jak tyrałem na mieszkanie, to dorabiałem dodatkowo na 1/2 etatu w weekendy. Jak dla mnie na dłuższą mete takie życie nie ma sensu - praca, jedzenie, spanie. W takim kieracie po co komu 2 konsole - no chyba ze Odyn robi w ochronie i nocami gra w robocie.  Rtx 3080 i obie nowe konsole , a życia zero. 

Zgadłeś ?

23 minuty temu, RyszardGTS napisał:

PS3 raczej na 100% był bundle.

Sam do dziś mam bundle PS2+GT4 :D 

To było chyba ostatnie udane GT

39 minut temu, Kris194 napisał:

Co jak co ale jestem pewien, że Sony ma przynajmniej jednego asa w rękawie (mówię tu o grach). Zaczęli od strzelania sobie w stopy a teraz już walą prosto w kolana i mimo to "stoją" niewzruszeni :E

Może jest jakaś petarda ale kiedy oni chcą ją odpalić? Było już tyle okazji np. po przejęciu Bethesda. Albo to jest dobrze przemyślana strategia albo najgorsze wprowadzenie nowej generacji przez SONY. 

Edytowane przez azgan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Superplastyfikator napisał:

Jeżeli gra z singlem do którego jest wymagany (płatny) dostęp do internetu odniesie sukces to twórcy chętne pójdą za potencjalnym, dodatkowym hajsem.

Co to za jakiś komponent gry który do kampanii single player wymaga połączenia z internetem? ?

Ale o jakim hajsie i dla kogo ty mowisz?

Sony dostaje kase za psplus raptem 200zl na rok, tworcy nie dostaja nic z tego. Jaka kase i na czym maja ja robic?

Myslisz ze nagle wszystkie studia zaczna we wszystkich grach to dodawac zeby sony dalo im %%% z 200zl jak ich gra sie sprzeda za 2x tyle?

Ponosi cie fantazja i poszukiwanie sensacji gdzie jej nie ma.

Edytowane przez Sheeneek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi