Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

A jak ma wyglądać? Przecież symbole na przyciskach zostały:

p1.jpg

Nie są tylko kolorowe. Serio, wielka zagadka :E

A ten czarny pad na zdjęciu wygląda jak wyciągnięty z dupy za przeproszeniem. Niespecjalnie bym się tym zdjęciem sugerował.

Edytowane przez Kszyrztow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No będziesz mieć symbol ale bez otoczki charakterystycznej kolorowej? Fioletowy / Zielony / Czerwony / Niebieski. Po tylu latach z Playstation nie zwraca się tak na to uwagi, ale na początku przystosowując się do konsoli Sony to te oznaczenia kolorowe wspomagały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Błagam Cię. Serio widzisz w tym wielki problem?

No mogli dać kolory, ale zrobili inaczej i tyle. Potencjalni użytkownicy konsol potrafią jeszcze odróżniać kształty (chyba) :E

Po necie latały zdjęcia czarnego DualSense'a, ale ten miał wtedy białe przyciski:

To czarne coś od Odina to mi bardziej jakiś prototyp przypomina prędzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, Fjubens napisał:

No będziesz mieć symbol ale bez otoczki charakterystycznej kolorowej? Fioletowy / Zielony / Czerwony / Niebieski. Po tylu latach z Playstation nie zwraca się tak na to uwagi, ale na początku przystosowując się do konsoli Sony to te oznaczenia kolorowe wspomagały.

Jakby coś to PS Vita też nie ma kolorowych oznaczeń przycisków(to samo w PSP) ;). 
Ciekaw jestem czy otrzymam konsolę na premierę. Zamówiłem także Spider Man Miles Morales Ultimate Edition i Demon's Souls Remake.

Edytowane przez Cypers

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, Kszyrztow napisał:

No mogli dać kolory, ale zrobili inaczej i tyle. Potencjalni użytkownicy konsol potrafią jeszcze odróżniać kształty (chyba) :E

Dla mnie wygląda to niestetetycznie. Są gusta i guściki więc zwolennicy czegoś takiego też się znajdą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam uprzejmie

14 godzin temu, crush napisał:

Tylko Ty wiesz jaka to pewnie będzie jakość? Duża część headsetów brzmi jak kupa, a co dopiero pipka w padzie. ;)

Większość kupuje nie dla mikrofonu tylko dla słuchawek. Ja mam kino domowe, którego słuchawki nie przebiją, a co do mikrofonu i jego jakości, to chyba przeboleję jego jakość za te 269,00 zł oszczędności na zakupie kamery PS5.

Może nie będzie takiej tragedii:

Cytat

By including a microphone as part of the PlayStation 5’s new DualSense controller, Sony is making voice chat easier than it’s ever been before. Of course, with a low barrier for entry comes the potential for irritation, as gamers can be known to play loud music and have personal conversations in the lobbies of online titles.

Fortunately, the Japanese giant has a solution which will at least help to eliminate some background noise. As part of a patent filed in February and published this week, the manufacturer explained how its new pad’s “microphone array” will operate. “Captured sound can be processed to exclude sounds which do not emanate from a certain region of the interactive environment,” the document illustrates.

Effectively, the three included microphones can detect the position of sounds, cancelling out any noises that aren’t coming directly from the primary user. This also helps to eliminate crosstalk, which could occur when two players are using pads in a local environment. “The captured audio data from the multiple controllers can be analysed in combination,” the patent adds.

Of course, this technology won’t be flawless, so you should probably still expect to hear some tinny Stormzy songs while you’re waiting in the lobbies of the next Call of Duty game. The good news is that the Japanese giant’s worked to at least minimise background sounds, which we’re sure will be appreciated by those who play plenty of online multiplayer.

Godzinę temu, Kszyrztow napisał:

...bo niektórzy chcieliby, żeby przy QTE orzyciski na padzie wibrowały i migały jak dyskoteka, żeby wiedzieli, który mają nacisnąć bez patrzenia na ekran ;) Ba! Jeszcze przez głośniczek pada powinno drzeć japę: "Kwadrat!", "Kurw... kwadrat imebcylu, a nie kółko!" :D

Z poważaniem

Edytowane przez VAMET

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, joloxx9 napisał:

Dla mnie wygląda to niestetetycznie. Są gusta i guściki więc zwolennicy czegoś takiego też się znajdą.

Wygląd kwestia gustu, ale tutaj to zostało rozdmuchane do takiego problemu, jakby się przez to nagle grać nie dało (QTE). Bądźmy poważni.

Edytowane przez Kszyrztow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś nie da rady, można sobie zawsze kupić naklejki na przyciski. :E Dla mnie z padem jak z konsolą, estetyka bez znaczenia. Ważne, żeby był wygodny i funkcjonalny.

Edytowane przez Vulc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie chodzi o problem, tylko o wprowadzanie głupich rozwiązań i przy okazji gryzienie się wyświetlanych na ekranie potencjalnych QTE z tym, że na padzie już tej otoczki nie ma, kwestia designu/wyglądu czy jak tam kto woli nazwać, a to, że jak ktoś pierwszy raz ma do czynienia z konsolą od Sony, to akurat podtrzymuję - łatwiej się nauczyć ułożenia przycisków na padzie jeśli mamy nie tylko 'znaki', ale też kolory do nich, ale skoro tylko mi te zmiany na 'lepsze' nie leżą to ok, rozumiem. :) 

Edytowane przez Fjubens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Vulc napisał:

Ważne, żeby był wygodny i funkcjonalny.

Ah, czyli rozmawiamy o padzie od Xboxa? :cool: :E

• Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, crush napisał:

Ah, czyli rozmawiamy o padzie od Xboxa? :cool: :E

Bardzo możliwe. :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Fjubens napisał:

To nie chodzi o problem, tylko o wprowadzanie głupich rozwiązań i przy okazji gryzienie się wyświetlanych na ekranie potencjalnych QTE z tym, że na padzie już tej otoczki nie ma, kwestia designu/wyglądu czy jak tam kto woli nazwać, a to, że jak ktoś pierwszy raz ma do czynienia z konsolą od Sony, to akurat podtrzymuję - łatwiej się nauczyć ułożenia przycisków na padzie jeśli mamy nie tylko 'znaki', ale też kolory do nich, ale skoro tylko mi te zmiany na 'lepsze' nie leżą to ok, rozumiem. :) 

Ja przy QTE zawsze myślałem o symbolach, że muszę wcisnąć "trójkąt" albo "kwadrat", a nie "zielony" czy "różowy". Jasne, że gdzieś tam lepiej pewnie zidentyfikować przyciski mając z tyłu głowy ich konkretne kolory, ale postawiłeś sprawę tak, jakby się przez to nie dało grać. Jak ktoś odpali tytuł z PS4 na PS5 i pojawi się jakaś sekcja QTE, to będzie wiedział co wcisnąć po symbolu. Jak pojawi się produkcja only PS5 z QTE, to ta "otoczka" przycisku będzie miała kolor biały i tyle. Więcej wiary w ludzki mózg. PSP i PSV miały przyciski bez akcentów kolorystycznych i ludzie jakoś przez to nie zwariowali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amazon.de twierdzi, że zarówno Ratchet jak i GT7 mają rzekomo wjechać na premierę konsoli :)

https://www.amazon.de/Ratchet-Clank-Rift-Apart-PlayStation/dp/B08B44H982/ref=sr_1_1?__mk_de_DE=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=29WXNNFSIAZO0&dchild=1&keywords=ratchet+and+clank&qid=1602969124&sprefix=ratchet+and%2Caps%2C160&sr=8-1

Zobaczymy wkrótce ile w tym prawdy.

Do tego jeszcze na sklepowe magazyny zaczynają już trafiać kontrolery do PS5.

Edytowane przez Kris194

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, ODIN85 napisał:

Lipa te przyciski.

Biały dalej lepszy.

Albo on faktycznie tak źle wygląda albo to przez oświetlenie bo pad wygląda jakby był na allegro w kategorii : zamiennik :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Kris194 napisał:

0 :) tam tez taka data dla nowego horizona, zwykle placeholdery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę przyznać, że nigdy nie kojarzyłem kolorów przycisków na PS. Zawsze kształty, kółko, kwadrat, trojakt. W GoW przyciski akcji były białe - definiował je kształt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, RyszardGTS napisał:

Albo on faktycznie tak źle wygląda albo to przez oświetlenie bo pad wygląda jakby był na allegro w kategorii : zamiennik :E

Przecież tam nie ma jakichkolwiek oznaczeń przycisków, na guzikach kierunkowych, funkcyjnych. Tak samo jak i na tym „Create” choćby. Nic nie ma. To nie wygląda jak coś, co trafi na sklepowe półki IMO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Kris194 napisał:

Jak już ktoś wspomniał, prawdy w tym za wiele nie ma ;) Do tego chyba nie sądzisz, że tak duże i znane marki wskoczyłyby do premierowego lineup'u konsoli dosłownie na miesiąc przed jej debiutem tak po prostu z czapki.

4 godziny temu, bleidd napisał:

Muszę przyznać, że nigdy nie kojarzyłem kolorów przycisków na PS. Zawsze kształty, kółko, kwadrat, trojakt. W GoW przyciski akcji były białe - definiował je kształt.

O, czyli jednak da się bez kolorów i powstała już odpowiednia technologia, aby to zaimplementować :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie taka wersja to byłby ideał, jeszcze te logo w barwach przypominające mi PSX... ? Kupiłbym od razu

EerOwI0XoAEdS5f?format=jpg&name=900x900

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.10.2020 o 12:54, Kszyrztow napisał:

Ja trochę @Fjubens rozumiem, bo gram w gry typu Avicii Invector. W części z nich nie masz oznaczeń przycisków tylko właśnie ich kolory (np poświatę, by nie zawalać ekranu wyświetlanymi kontrolkami), a tu nie masz kolorów na padzie w ogóle. Więc część osób może mieć problem z przyzwyczajeniem się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, Wu70 napisał:

Dla mnie taka wersja to byłby ideał, jeszcze te logo w barwach przypominające mi PSX... ? Kupiłbym od razu

O tym mówiłem, niby pierdoła a odbiór 10x lepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chcę do prosiaka aktualizacje softu z cuh-7016b na 7216b

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi