Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, joloxx9 napisał:

Powiem tak, przez te wszystkie lata nauczyłem się jednego. 60 FPS to minimum, sorry ale to nie film.

Właśnie czytam na rakowej stronie że na PS5 ma być "standardem" granie w 4K i 60k/s

PS5 skupi się na rozgrywce w 4K i 60 fps? Według twórcy Godfall to „przyszłość”

https://www.ppe.pl/news/150940/ps5-skupi-sie-na-rozgrywce-w-4k-i-60-fps-wedlug-tworcy-godfall-to-przyszlosc.html

Niech zostawią podział na 2 lub 3 tryby i każdy będzie grać jak lubi 

Edytowane przez azgan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, azgan napisał:

Właśnie czytam na rakowej stronie że na PS5 ma być "standardem" granie w 4K i 60k/s

https://www.ppe.pl/news/150940/ps5-skupi-sie-na-rozgrywce-w-4k-i-60-fps-wedlug-tworcy-godfall-to-przyszlosc.html

Ja wspomnianą stronę mam dodana do ublocka i na tel do adaway :E 

Wracając - to jest właśnie to budowanie niemożliwego obrazu a potem jeb - zderzenie z rzeczywistościa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, azgan napisał:

yyyy Co? To jakaś sponsorowana opinia, zacznijmy od tego - że ten ich cały godfall chodzi w 30fps i w dodatku z dropami.

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, ODIN85 napisał:

Jakoś te 3 gry w roku mogę się pomęczyć w tych 30.

Nie wszyscy lubią się męczyć przy graniu ;)

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Wu70 napisał:

Nie wszyscy lubią się męczyć przy graniu ;)

Jakby mnie hobby/rozrywka męczyła(i nie mówie tutaj o pozytywnym zmeczeniu osiaganym poprzez sport) to bym z niej zrezygnował.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, azgan napisał:

Ale jaki nowy pomysł skoro dopiero co Gonzo3211 pisał że podobne rozwiązanie było w PS4?

A SONY nie ma dostępu do bazy gier o których nawet gracze jeszcze nie słyszeli i dopiero będzie testować sprzęt u ludzi w domach pobierając od nich dane? Obciążenie i stres-testy mogę się odbyć u "Janka" w domu a w laboratorium na etapie projektowania już nie?

Nowe pomysly dotyczylo tego jak to ustawic itd, szczegolnie ze maja teraz wiecej czujnikiow. 

No raczej nie ma dostepu do skonczonych gier ani tych ktore jeszcze nie powstaly, przeciez dobrze wiesz ze optymalizacja gier jest robiona praktycznie do samej premiery i po. Poza tym wraz ze wzrostem znajomosci sprzetu devsi beda w stanie lepiej jego moc wykozystac co moze sie przelozyc na inne obciazenie.

Nie da sie symulowac w laboratorium tego co dadza ci dane od milionow uzutkownikow, nie wiem co tu wiecej powiedziec. Roznica w skali?

1 godzinę temu, azgan napisał:

I za ciekły metal byli chwaleni podobnie było z masywnymi heat-pipe wątpliwości budzi natomiast ta turbina 

No tutaj byli wysmiewani, faktycznie bardziej za wypowiedz ze badali temat 2 lata nie samo rozwiazanie. Ale to wlasnie podejscie jest tym do czego sie odnosze, cokolwiek Sony nie powie tu na forum znajda sie osobniki ktore to wyolbrzymia 20x i beda wysmiewac, bardzo czesto maja bardzo mala wiedze a ogromnie przerosniete ego.

Nie mowie o tobie jak cos ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Sheeneek napisał:

No tutaj byli wysmiewani, faktycznie bardziej za wypowiedz ze badali temat 2 lata nie samo rozwiazanie. Ale to wlasnie podejscie jest tym do czego sie odnosze, cokolwiek Sony nie powie tu na forum znajda sie osobniki ktore to wyolbrzymia 20x i beda wysmiewac, bardzo czesto maja bardzo mala wiedze a ogromnie przerosniete ego.

Ty chyba nie wiesz co to jest dystans i wyśmiewanie. Piszesz jak osoba która na każdy przejmaw krytyki placze że ją hejtuja...

Wytąuamcze bo widzę że masz problemy ze zrozumieniem, tak ogromna firma jak Sony, dysponująca zaawansowanym działem r&d i oczywiscie gigantycznymi środkami musiała aż DWA lata pracować nad tym jak to zaaplikować. Rozumiem że na przemyslowa skalę jest to coś dosc trudnego do zaprojektowania na kolanie w jeden wieczór, ale dla nich?  Zabrzmialo to tak jakby odkryli cud a przecież ciekły metal był uzywany przez amatorów od wielu lat. Radziłbym nie łykać jak pelikan wszystkiego co mówi Sony.

A co do samego tworzenia profilów do wentylatora w zależności od gier, brzmi to tak jakby przy niekórych grach konsola miała chodzić cicho a przy innych głośno. Jakoś karty graficzne, płyty głowne i my zwykli użytkownicy jak ustawimy raz wentylatory na kartach, chłodnicach itd to nie musimy ich co grę zmieniać.

Coś czuje że właśnie to chłodzenie nie jest tak rewelacyjne jak opisują i będzie dość głośno, inaczej po co byłoby gadanie o zmiennej prędkości CPU/GPU które to według nich jest zaletą(:E)

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Sheeneek napisał:

Nie da sie symulowac w laboratorium tego co dadza ci dane od milionow uzutkownikow, nie wiem co tu wiecej powiedziec. Roznica w skali?

Milionów którzy uruchomią te same gry na tym samym sprzęcie? ;) No najtrudniejsza symulacja to to nie jest :D

Niech robią bo nikt na tym nie straci ale ciekawe co tak naprawdę będą robić

18 minut temu, Sheeneek napisał:

To jest internet ale według mnie nie jest tak źle, co dobrze pokazał przykład chłodzenia - okazało się że sprawia dobre wrażenie i nikt go nie krytykował bez powodu.
Po prostu niektórzy myślą, że złego słowa nie można o danym ruchu powiedzieć bo mowa nienawiści ;)

1 minutę temu, ODIN85 napisał:

Że Ty nie ustawiasz profili pod konkretną grę na pc nie znaczy że nikt tu tego nie robi.

Bo nie robi.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, PHYSXftw napisał:

yyyy Co? To jakaś sponsorowana opinia, zacznijmy od tego - że ten ich cały godfall chodzi w 30fps i w dodatku z dropami.

Zwykłe lanie wody i tyle, jak zawsze. Nie wiem jak można się w ogóle sugerować takimi wypowiedziami, do wszystkiego trzeba podchodzić z rezerwą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, Sheeneek napisał:

A to teraz konsola nie przesyła informacji o sposobie pracy do producenta (bez względu na to czy to MS czy Sony) i ów producent nie ma możliwości wprowadzenia na podstawie takich danych poprawek w kolejnej wersji oprogramowania?

Swoją drogą jak już to chyba wygodniej by było wprowadzić kilka profili do wyboru przez twórców gry bo z tego co czytam to profilowanie ma być pod grę co mi pachnie tym, że trzeba będzie wysyłać do Sony sowę pocztową z listem zawierającym propozycję profilu wentylatora po czym to odsyła sowę z informacją "kk, dodamy" albo "no bitches". A koniec końców to nie jest coś ogromnego, ilość sensownych ustawień da się policzyć zapewne na palcach jednej ręki

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, joloxx9 napisał:

Ty chyba nie wiesz co to jest dystans i wyśmiewanie. Piszesz jak osoba która na każdy przejmaw krytyki placze że ją hejtuja...

Wytąuamcze bo widzę że masz problemy ze zrozumieniem, tak ogromna firma jak Sony, dysponująca zaawansowanym działem r&d i oczywiscie gigantycznymi środkami musiała aż DWA lata pracować nad tym jak to zaaplikować. Rozumiem że na przemyslowa skalę jest to coś dosc trudnego do zaprojektowania na kolanie w jeden wieczór, ale dla nich?  Zabrzmialo to tak jakby odkryli cud a przecież ciekły metal był uzywany przez amatorów od wielu lat. Radziłbym nie łykać jak pelikan wszystkiego co mówi Sony.

A co do samego tworzenia profilów do wentylatora w zależności od gier, brzmi to tak jakby przy niekórych grach konsola miała chodzić cicho a przy innych głośno. Jakoś karty graficzne, płyty głowne i my zwykli użytkownicy jak ustawimy raz wentylatory na kartach, chłodnicach itd to nie musimy ich co grę zmieniać.

Coś czuje że właśnie to chłodzenie nie jest tak rewelacyjne jak opisują i będzie dość głośno, inaczej po co byłoby gadanie o zmiennej prędkości CPU/GPU które to według nich jest zaletą(:E)

Dziekuje, ale mi nic nie musisz tlumaczyc "po swojemu". Kolejny raz wiesz lepiej od Sony ile moga i nie moga pracowac nad rozwiazaniem no i zweszyles ich podstep. 

Brawo ty...

@Wu70 Napisalem ze nie da sie symulowac prawdziwego zachowania milionow konsol, pracujacych w roznych warunkach.

Edytowane przez Sheeneek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, ODIN85 napisał:

Że Ty nie ustawiasz profili pod konkretną grę na pc nie znaczy że nikt tu tego nie robi.

To ile znasz takich osób? Ja 0. joloxx9 dobrze mówi 

10 minut temu, joloxx9 napisał:

Dokładnie, ustawić krzywą raz a dobrze. Nigdy tego nie musiałem później poprawiać no chyba że wymieniałem GPU ?

Edytowane przez azgan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, ODIN85 napisał:

Ważne że ja znam.

No to wymień te osoby i ile ich znasz? Już widzę jak do każdej gry na PC robią oddzielne profile ? 

Tobie się chyba pomyliło z OC ale tam też raczej raz a dobrze dobiera się krzywą do temperatury z uwzględnieniem stres-testów 

Edytowane przez azgan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, ODIN85 napisał:

Słabo forum śledzisz.

To chyba ty slabo sledzisz.

Jakbys czytal posty ODINa85 to byś wiedział, że nikogo to nie obchodzi bo liczy sie przecietny Kowalski a oni tego nie robia ;)

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, joloxx9 napisał:

Same chłodzenie wygląda O.K są masywne radiatory i sporo heat-pipe jedynie wątpliwości można mieć co do tej turbiny. Jest sporych rozmiarów ale podejrzewam że jak się rozkręci na max to cicho nie jest i tutaj aktualizacje z profilami dla różnych gier mogą być pomocne.

10 godzin temu, crush napisał:

A może by tak nie tworzyć problemów które trzeba poprawiać? :E

Otóż to 

Edytowane przez azgan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, ODIN85 napisał:

Wejdź w tematy kart graficznych i tam paru jest.

I mamy kopać we wszystkich tematach w dziale karty graficzne? Daj link to obadamy. Skoro znasz to nie powinno być problemu.

48 minut temu, Superplastyfikator napisał:

Swoją drogą jak już to chyba wygodniej by było wprowadzić kilka profili do wyboru przez twórców gry bo z tego co czytam to profilowanie ma być pod grę co mi pachnie tym, że trzeba będzie wysyłać do Sony sowę pocztową z listem zawierającym propozycję profilu wentylatora po czym to odsyła sowę z informacją "kk, dodamy" albo "no bitches". A koniec końców to nie jest coś ogromnego, ilość sensownych ustawień da się policzyć zapewne na palcach jednej ręki

Dokładnie 

Edytowane przez azgan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, joloxx9 napisał:

Wyczytałem info że nowy watch dogs ma latać w 4k@30FPS bo gra będzie posiadać raytracingowe odbicia :E

Nowa generacja :) 

Rozumiem ze na swoim 2080 grasz zawsze 4k 60 + rt ;d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam uprzejmie

Czy było już wałkowane, czy PS5 płyty z filmami z Dolby Vision i Dolby Atmos - będą obsługiwane te formaty? To samo dotyczy Netflix, czy Dolby Vision czy HDR?

Z poważaniem

Edytowane przez VAMET

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Uwaga uwaga w polskich sklepach zaczynają się promocje na gry nowej generacji. Demon's Souls i Miles Morales tylko po 325 zł. Zamiast dyskutować o chłodzeniu i innych pierdołach radzę brać póki jeszcze są dostępne :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam uprzejmie

3 minuty temu, esef napisał:

Uwaga uwaga w polskich sklepach zaczynają się promocje na gry nowej generacji. Demon's Souls i Miles Morales tylko po 325 zł. Zamiast dyskutować o chłodzeniu i innych pierdołach radzę brać póki jeszcze są dostępne :P 

Jeżeli wezmę jakąś grę na PS5 na premierę, to Assassin's Creed: Valhalla - w sumie żonę namówię, to kupi na gwiazdkę :P Dzieciaki sobie już zbierają na Sackboy: A Big Adventure i Ratchet & Clank: Rift Apart. A tak to będę polegał na zasadzie zagrania za rok, jak spadnie cena i będzie przecena. Do tego czasu mam bibliotekę gier na PS4 Pro na parę lat grania. Specjalnie teraz nie gram z myślą, że wyjdą łatki, które ulepszą wersję wizualnie, płynnościowo. Jeszcze nie skończyłem Wiedźmina 3 :) ...a ma być ulepszony, może Red Dead Redemption 2 i Days Gone ulepszą, bo też nie skończyłem :) Także nie jest tak źle...

Z poważaniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, esef napisał:

No proszę a jeszcze premiery nie było. Jak spadnie do 280 to można bez bólu brać.

PS4 też miało na starcie drożej gry dobrze pamiętam?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech spada, jak skoncze CP2077 to moze Demons Souls wyrwe za fajne pieniadze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Sheeneek napisał:

Niech spada, jak skoncze CP2077 to moze Demons Souls wyrwe za fajne pieniadze.

Na start biorę to i pająka (samo DLC) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś zaczyna się dziać 

648839236

Teraz, ODIN85 napisał:

Kilka stron temu pisałeś że nie jesteś zainteresowany Soulsami. Skąd ta zmiana?

Pokaż mi gdzie tak pisałem czekam na cytat. Pisałem że nie grałem na PS3 i powitam Remake z otwartymi ramionami 

Edytowane przez azgan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam uprzejmie

4 minuty temu, azgan napisał:

Coś zaczyna się dziać 

648839236

Pokaż mi gdzie tak pisałem czekam na cytat. Pisałem że nie grałem na PS3 i powitam Remake z otwartymi ramionami 

To są pudełka tylko od DualSense? Ponoć akcesoria mają być już w sprzedaży pod koniec października, zanim jeszcze konsola stanie na półkach sklepowych.

Z poważaniem

Edytowane przez VAMET

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi