Problemy Intela nie maja nic wspólnego z 13 i 14 gen procesorów tylko z utrzymaniem fabryk w których nie potrafią wdrożyć od kilku lat mniejszych litografii w sposób przemysłowy co skutkuje już dzisiaj kosztami zamawiania produkcji w TSMC. Lunar Lake miał byc produkowany w Intelu w 18A..... a jest w TSMC bo znowu nie dowieźli. To samo z Arrow Lake miał byc w Intel 20A.... bedzie w TSMC.
Intel jest w głebokiej d* z produkcja we własnych fabrykach bo nie dowozi, sukces AMD wział sie wlasnie z tego ze TSMC prześcignęło Intela i moze produkować taniej i lepiej ale wejscie Intela do TSMC jest trudne bo wszyscy juz dawno zarezerwowali sobie moce TSMC a Intel jest ostatniu w kolejce i jeszcze ma swoje fabryki które nic nie produkuja stad miliardowe straty na Fabach i stad nie ma sensu budowac nowych jak nie ma dla nich technologii
I tu widze problem ze mi monitor czasami strasznie migocze. Skoro np w outlaw z FG migocze a bez nie migocze to pewnie ten frame time sie pieprzy z FG bo mam slaby procesor. Moze jakbym mial cos pokroju 13 serii intela lub 14 to cpu by ogarnal i nie mogotalby mi monitor z FG? Hmmm....
Dzięki temu mocno spada motywacja do zmiany sprzętu.
Na przyszły to może wlecą te nowe gearsy na ue5 i fable. Ale to też pewnie bliżej końca roku. Microsoft game studios ostatnią nadzieją branży, do czego to doszło.
Kupiłem ten łuk z dlc trochę mocniejszy od obecnego który miałem, a te luki tych białych kresek to zawsze mają tyle samo jeśli kupujemy u handlarzy? Czy resztę po prostu uzupełniamy modyfikatorami broni? Bo gdzies czytałem że im więcej białych kresek to tym mocniejszy łuk.
Podstawowa blokada która uniemożliwia używanie telefonu po przywróceniu go do ustawień fabrycznych jest. icloud. Od sprzedającego należy poprosić nr. imei i są odpowiednie stronki do sprawdzenia, czy blokada została zdjęta. Oprócz tego na stronkach tych należy sprawdzić tzw. czarną listę / tel. kradziony, niespłacone raty itp. /