Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Akurat to nawet RTX 2060 ciągnie te 4k w 30fps... rtx3080 to już petarda i z palcem w D sobie radzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, PHYSXftw napisał:

Akurat to nawet RTX 2060 ciągnie te 4k w 30fps... rtx3080 to już petarda i z palcem w D sobie radzi.

A no sorry nie wspomniałem, że chodziło mi o 60 fpsów i nowe tytuły AAA.?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, azgan napisał:

wygral ten z gamma shift bugiem przy wlaczonym vrr ktorego prawdopodobnie nie da sie naprawic softwerowo ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, sino napisał:

Najważniejsze, że przyznali oczywistość: że gry będą zajmować więcej. Bo ciągle chodziły kłamstwa jakoby rozmiar miał się znacznie zmniejszyć. Może się "zmniejszy", ale dzięki temu, że pozwolą instalować część gry (np. single).

Te bzdury o mniejszym rozmiarze gier to "dopisali" sobie niektórzy gracze, Sony nic takiego nie mówiło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Kris194 napisał:

Te bzdury o mniejszym rozmiarze gier to "dopisali" sobie niektórzy gracze, Sony nic takiego nie mówiło.

to nie byly rzeczy wyssane calkowiecie z palca bo dzieki dyskom ssd nie trzeba robic stuczek performancowym z powielaniem danych wiec wielkosc gry zmaleje ale to przy zalozeniu ze mamy identyczne assety, tekstury jak na obecnej generacji, jezeli mamy doczynienia z lepszymi to cudow nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Kris194 napisał:

Mark Cerny o tym mówił w Road to PlayStation, ale nie wspominał jakiego rzędu wielkości to będą. Mówił tylko ze gry będą zajmować mniej z uwagi ba brak potrzeby duplikowania assetów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, SNC napisał:

wygral ten z gamma shift bugiem przy wlaczonym vrr ktorego prawdopodobnie nie da sie naprawic softwerowo ??

Wielki mi bug, wystarczy podnieść jasność o jedno oczko. :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, kadajo napisał:

Wielki mi bug, wystarczy podnieść jasność o jedno oczko. :E

wystaczy kalibrowac per tytul chciales napisac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to nie jest tak ze jak uruchomisz VRR to on działa cały czas ? Wtedy gamma nie powinna się zmieniać. Tzn. zmienia się raz, kalibrujemy do tego i lux.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, kadajo napisał:

A to nie jest tak ze jak uruchomisz VRR to on działa cały czas ? Wtedy gamma nie powinna się zmieniać. Tzn. zmienia się raz, kalibrujemy do tego i lux.

jeszcze nie znam tematu z praktyki, poznam jak dojdzie do mnie ps5 ale nie wydaje mi sie zeby to bylo takie banalne, w zaleznosci od gry sa rozne efekty (np. w gearsach 5 df nie zauwazylo problemu) oraz od tego o jakim zakresie klatek mowimy bo inaczej ta gamma z wlaczonym vrr zachowuje sie na lg cx przy fps bardzo wysokich a inaczej przy niskich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to faktycznie kicha. Albo bardziej humorystycznie:

seksmisja ale tandeta - YouTube

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętajcie tylko, że te dane o zajętości dysku dotyczą premierowej wersji CoD-a. A CoD lubi mieć aktualizacje po 40 GB. Na PC katalog z grą zajmował u mnie na pewno ponad 200 GB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

del :)

Edytowane przez kadajo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://blog.playstation.com/2020/11/05/playstation-5-launch-day-ordering-update/amp/?__twitter_impression=true

"No units will be available in-store for purchase on launch day (November 12 or November 19, depending on your region) – please don’t plan on camping out or lining up at your local retailer on launch day in hopes of finding a PS5 console for purchase. Be safe, stay home, and place your order online."

No i macie. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez zaskoczenia. Całe to zamykanie sklepów tylko przyspieszyło to ogłoszenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo mądre posunięcie ze strony Sony.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ciekawe czy pojawi się jakaś nowa partia PS5 do kupienia online. Sklepy stacjonarne na pewno trzymały sobie parę sztuk, żeby w dniu premiery wystawić sprzęt na półki - teraz już nie ma takiej potrzeby ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, esef napisał:

Ciekawe czy pojawi się jakaś nowa partia PS5 do kupienia online. Sklepy stacjonarne na pewno trzymały sobie parę sztuk, żeby w dniu premiery wystawić sprzęt na półki - teraz już nie ma takiej potrzeby ;) 

Prędzej zapchają nimi braki związane z preorderami :wiggle: bo jestem prawie pewien, że sprzedali więcej niż "mieli".

Edytowane przez Kalach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi