Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, RyszardGTS napisał:

Bo tak jest :E  

Dodam jeszcze ostatnio modne "mowa nienawiści" :rotfl: (są niezłe aparaty na forum którzy potrafią "powołać się" w raporcie na mowę nienawiści gdzie po prostu jest luźna dyskusja, a po prostu ktoś się z kimś nie zgadza i ma swoje zdanie.... odmienne zdanie = mowa nienawiści)

Dostałem kiedyś raport za mowę nienawiści? :E

Uchyl rąbka tajemnicy spowiedzi. :E 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, crush napisał:

Nie :) (nie widziałem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, jack.alderr napisał:

Musi być patch do PS5. Ghost of Tsushima ma już potwierdzony update.

Aha, czyli na razie mam czekać na patcha, bo nie wiadomo jak to będzie. Mam nadzieję, że nie będę musiał za to płacić. I to rozumiem, że jest ta "świetna" wsteczna kompatybilność?

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od paru lat już wyrobiłem sobie podejście do premier wszystkiego w dzisiejszych czasach. Gry, GPU, nowe konsole, premiera tylko na papierze a pełnoprawny działający produkt po kilkunastu update'ach. Już gdzieś to nawet kiedyś fajnie ktoś powiedział "Witamy w Beta testach XXI wieku" ? A do tego jeszcze dostępność sprzętu na premierę, tylko umacnia moje podejście. Ja tam nie mam spiny, że już muszę kupić bo premiera, jakbym nie miał na czym grać....ale mam więc bez spiny. Ale ogólnie szacun dla tych co mają cierpliwość, żeby na premierę kupować.? Ja tam sobie poczekam na mniej więcej styczeń/luty, dowiedziałem się też od LG, że CX 48 calowe powrócą w styczniu...will see? a następnie jakieś inne wersje PS5 może do tego czasu rzucą, inne kolorki, dwa pady i stacja ładująca. Gierki też stanieją co nieco a to może być dobry argument za nie kupowaniem w premierę jeśli te ceny 350zł zawitają.

Edytowane przez Gronek31
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, bocieque napisał:

Aha, czyli na razie mam czekać na patcha, bo nie wiadomo jak to będzie. Mam nadzieję, że nie będę musiał za to płacić. I to rozumiem, że jest ta "świetna" wsteczna kompatybilność?

Nie wiem o jakim patchu mowa, z tego co da się wyczytać to GoT lata na PS5 w 60fps już teraz. Żadna gra nie potrzebuje patcha żeby działać na PS5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, Tomek1623 napisał:

Pająk ponoć na 7 godzin.... Słabo jak za taką kase.

Jak to Odin by napisał - sprzedajesz i kupujesz nową ze stratą. :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, PHYSXftw napisał:

a samo SSD przypomina mitycznego Cella, ciągła gimnastyka i triki deweloperów, żeby uzyskać podobny efekt na konsoli konkurencji.

Tylko Cell to faktycznie była inna budowa i działanie cpu, którego trzeba było się nauczyć - a pierwsze wyniki zobaczyliśmy dopiero po 3 latach (Uncharted 2).
SSD PS5 to 1:1 co znają programiści z PC i XSX. Tutaj nie trzeba go się uczyć, tylko chcieć wykorzystać. Czekać na wyniki też nie musimy 3 lata, bo już teraz Spiderman Morales pokazuj co można z tym SSD zrobić: menu 4s, załadowanie save'a 1s.
Te marudzenie na dysk SSD z PS5 przypomina mi sytuację posiadania Ferrari na Niemieckiej autostradzie (na odcinku bez limitu) i zamiast jechać lewym pasem ile się chce, "programiści" włóczą się prawym pasem 150km/h - trzeba tylko chcieć, a spiderman - menu 4s i save 1s pokazują że się da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jak można porównać ten wynik pająka z dyskiem od Xboxa skoro go tam nie ma? Jaką masz pewność, że na Xboxie było by wolniej. Patrząc na aktualne wyniki to żadną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Gronek31 napisał:

Od paru lat już wyrobiłem sobie podejście do premier wszystkiego w dzisiejszych czasach. Gry, GPU, nowe konsole, premiera tylko na papierze a pełnoprawny działający produkt po kilkunastu update'ach. Już gdzieś to nawet kiedyś fajnie ktoś powiedział "Witamy w Beta testach XXI wieku" ? A do tego jeszcze dostępność sprzętu na premierę, tylko umacnia moje podejście. Ja tam nie mam spiny, że już muszę kupić bo premiera, jakbym nie miał na czym grać....ale mam więc bez spiny. Ale ogólnie szacun dla tych co mają cierpliwość, żeby na premierę kupować.? Ja tam sobie poczekam na mniej więcej styczeń/luty, dowiedziałem się też od LG, że CX 48 calowe powrócą w styczniu...will see? a następnie jakieś inne wersje PS5 może do tego czasu rzucą, inne kolorki, dwa pady i stacja ładująca. Gierki też stanieją co nieco a to może być dobry argument za nie kupowaniem w premierę jeśli te ceny 350zł zawitają.

Ja czekałem na tego CX 48 i w końcu kupiłem 55" hdtv polska piszę że nawet go nie będzie i na pojawienie się 48 od LG można liczyć przy następnej serii, najlepsze jest to że 48 od Sony jest już prawie pół roku dostępny w PL tylko szkoda że jest bardziej nakierowany na filmy niż na gry.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, PHYSXftw napisał:

No i jak można porównać ten wynik pająka z dyskiem od Xboxa skoro go tam nie ma? Jaką masz pewność, że na Xboxie było by wolniej. Patrząc na aktualne wyniki to żadną.

Pewności 100% nie mam, ale że żadna gra póki co nie może się poszczycić takimi czasami ładowania na XSX, to póki co to ja mam rację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, kanon7 napisał:

Pewności 100% nie mam, ale że żadna gra póki co nie może się poszczycić takimi czasami ładowania na XSX, to póki co to ja mam rację.

To żeś popłynął. Bo jeden tytuł to więcej niż cała reszta. No dobra dwa bo jeszcze astrobot.:E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, kanon7 napisał:

No tak, bo jak do tej pory to pokazywali tylko gry z BC. Spider jest nextgenowy. XS takiej gry póki co nie posiada. 

Edytowane przez Jaycob
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, Phoenixsuple napisał:

Wygląda na to że kłamią w inny krajach nic nie słychać o wadach a tu cała partia na PL do śmietnika, beda grubo się tłumaczyć. Szkoda tyko tych co u nich złożyli zamówienie i nie dostaną konsoli. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, Jaycob napisał:

No tak, bo jak do tej pory to pokazywali tylko gry z BC. Spider jest nextgenowy. XS takiej gry póki co nie posiada. 

A to moja wina, czy M$ że nie przygotowali żadnej next genowej propozycji? 

Gdyby mieli czym się pochwalić (12TF, exclusivy) to mogli pokazać. Na razie ani nigdzie moc 12TF nie pokazali, a nie wydanie ani jednego tytułu nextgenowego świadczy że mogli lepiej to rozegrać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Tomek1623 napisał:

Nie jest źle, słabo to 4h singla w CoD 

57 minut temu, Ściem@ napisał:

Ja czekałem na tego CX 48 i w końcu kupiłem 55" hdtv polska piszę że nawet go nie będzie i na pojawienie się 48 od LG można liczyć przy następnej serii, najlepsze jest to że 48 od Sony jest już prawie pół roku dostępny w PL tylko szkoda że jest bardziej nakierowany na filmy niż na gry.

I dobrze zrobiłeś ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, kanon7 napisał:

A to moja wina, czy M$ że nie przygotowali żadnej next genowej propozycji? 

Gdyby mieli czym się pochwalić (12TF, exclusivy) to mogli pokazać. Na razie ani nigdzie moc 12TF nie pokazali, a nie wydanie ani jednego tytułu nextgenowego świadczy że mogli lepiej to rozegrać. 

To może poczekajmy aż wydadzą, bo takie porównania nie mają sensu. Tak czy inaczej w BC to Sony leży. W nextgenowych grach - nie wiadomo. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Ściem@ napisał:

Wygląda na to że kłamią w inny krajach nic nie słychać o wadach a tu cała partia na PL do śmietnika, beda grubo się tłumaczyć. Szkoda tyko tych co u nich złożyli zamówienie i nie dostaną konsoli. 

Z tym tez pewnie klamia:

"Ale jako, że jesteśmy jedną z tych redakcji które miały problemy z PlayStation 5 — jestem skłonny uwierzyć w tłumaczenie, z którego korzystają. Paweł miał problemy, które pojawiały się zawsze po wyłączaniu konsoli — i mimo różnych kombinacji, nie udało się z nimi uporać. Lekarstwem okazała się… wymiana konsoli na nowy egzemplarz."

A ty zapewne wiesz najlepiej :rotfl: WIesz ze takimi wtopami nikt chwalic by sie nie chcial ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Gronek31 napisał:

Ja tam sobie poczekam na mniej więcej styczeń/luty, dowiedziałem się też od LG, że CX 48 calowe powrócą w styczniu...will see? a następnie jakieś inne wersje PS5 może do tego czasu rzucą, inne kolorki, dwa pady i stacja ładująca. Gierki też stanieją co nieco a to może być dobry argument za nie kupowaniem w premierę jeśli te ceny 350zł zawitają.

Bierz 55 cali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Tomek1623 napisał:

A ja myslalem ze to jakosc tresci jest wyznacznikiem a nie to ile czasu sie cos przechodzi, ogrywasz 1-2dni i sprzedajez uzywke z mala strata ;)

Teraz, azgan napisał:

Bierz 55 cali

48calowe powroca w drozszej cenie niz 55cali :rotfl:

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Jaycob napisał:

Tak czy inaczej w BC to Sony leży.

No to jest lekka nadinterpretacja. BC na PS działa dobrze, po prostu na xboxie działa jeszcze lepiej.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BC? Rozwinie ktoś ten skrót??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym ładowaniem żeby porównać  trzeba poczekać na nowe gry w których twórcy potwierdzą wykorzystanie nowej technologi ładowania. Teraz można zrobić wymówkę że dysk w xboxie jest bardziej podobny to tego co siedzi w obecnym sprzęcie wiec ładuje stare gry szybciej, i to nie jest tak że  żeby to zastosować trzeba się namęczyć bo to właśnie tworzenie gier pod stare dyski było katorgą a teraz ma to ułatwić pracę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi