Wszystko już jasne, był u mnie młodociany kumpel i zaczął ostatnią misję robić i olał po niedługim czasie jeszcze będąc w obozie a sejvy porobiły sie no i wtedy nie ma opcji szybkiej podróży, wezwania fury itd
To ja napiszę inaczej... Do rzeki zwanej ASUS, nigdy więcej nie wejdę. Kilka lat temu walczyłem z serwisem ASUSa około roku, bo mi nie chcieli uznać gwarancji na płytę główną, którą kupiłem do żony komputera. Coś było zrąbane z radiatorem VRM, praktycznie odpadał (pęknięte mocowanie). Taka właśnie do mnie przyszła i jak to zobaczyłem to zrobiłem zdjęcia i zacząłem walczyć ze sklepem (dużym, na Iks się zaczyna). Oni odesłali do serwisu i płyta wróciła z tą samą usterką. Dalej już bezpośrednia walka z ASUSem i lanie wody, że to żadna usterka, a płyta 100% sprawna, a to pęknięcie i latający radiator to moja wina podczas montażu. Po kolejnym razie płyta przyszła z uwalonym socketem i zafajdana topnikiem. Można? Można... Dno, dno i kilo mułu! Po roku, chyba dla świętego spokoju przysłali nową płytę, którą natychmiast sprzedałem i nigdy więcej Asusa. Nigdy!
Serwisy (myślę, że każdego producenta, ale na innych tak mocno się jeszcze nie sparzyłem) czy sklepy mogą robić co im się żywnie podoba, a klient to zło konieczne.
dlatego lepiej grac na konsoli jesli ma sie taka mozliwosci. Ja mam PC i PS5 no i na playu jest teraz promo na EA Play za 5 zl. Na pc tez wykupilem zeby sprawdzic i gra nie osbsluguje wyzszego odswiezania niz 144 hz, stutering i czasem pad sie blokuje
Za to na PS5 wszystko dziala jak ta lala