Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, ombre070 napisał:

Nikt normalny nie zapłaci więcej niż w sklepie. Nawet grosza!

W ogóle płacenie skalperom uważam za jakiś sposób upodlenia się,a w czasie gdy coraz więcej zgłoszeń w necie że konsole są dalekie od perfekcji za zwykłą głupotę. 

Normalność tutaj nie ma nic specjalnie do powiedzenia. Ludzie potrafią płacić co roku o kilkanaście procent więcej producentowi za podobny sprzęt (patrz: Apple) i podniecać się tym, jak ósmym cudem świata więc płacenie frycowego komuś kto posiada sprzęt i chce go sprzedać dla wielu nie jest problemem. Problemem jest wspomniany przeze mnie poziom tego frycowego. Kilkanaście, kilkadziesiąt procent pewnie jesteśmy w stanie dopłacić mając nóż na gardle , ale już np połowę wartości sprzętu? No way. Poczekam, nóż się odsuwa :) taki mam dzisiaj świat. 

Te aukcje po 4-5k przed świętami polecą do 3k lub nawet niżej, bo jak się rynek PL trochę nasyci i drugi rzut poleci do klientów to i scalperzy chcąc sprzedać sprzęt będą musieli znormalnieć - pamiętajmy, że gwarancja leci od 19.11, więc taka nówka w styczniu ma już gwarancyjnie 3 miesiące :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Qrdel napisał:

Kilkanaście, kilkadziesiąt procent pewnie jesteśmy w stanie dopłacić mając nóż na gardle 

Jakiekolwiek płacenie więcej dla jakiegoś cygana jest nienormalne moim zdaniem,a mówienie o nożu na gardle jeśli chodzi o konsole do gier to już żart. 

Nawet jakby ktoś chciał mi sprzedać konsolę za cenę jak w sklepie to bym jej nie kupił z nadzieją że jej nie sprzeda i poniesie koszty (wiem że w tym przypadku bez szans).

Po drugie tak nie znoszę cygaństwa, że bałbym się że mu zwyczajnie w progu sprzedam strzała. 

• Like 2
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, ombre070 napisał:

Nikt normalny nie zapłaci więcej niż w sklepie. Nawet grosza!

W ogóle płacenie skalperom uważam za jakiś sposób upodlenia się,a w czasie gdy coraz więcej zgłoszeń w necie że konsole są dalekie od perfekcji za zwykłą głupotę. 

Jak widać nienormalnych nie brakuje, ludzie sami tworzą tą patologie. O ile byłem w stanie zrozumiec dlaczego koniki sprzedają na bilety na wydarzenia jednorazowe typu mecze/koncerty o tyle robienie czegoś takiego przy kawałku elektroniki, który nie dość że na chwilę obecną jest dość zbędny (mało gier) a dodatkowo za 3 miesiące będzie w każdym sklepie jest conajmnije ułomnością i szczerze? Niech rżną ich na kase ile się da.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, ombre070 napisał:

Jakiekolwiek płacenie więcej dla jakiegoś cygana jest nienormalne moim zdaniem,a mówienie o nożu na gardle jeśli chodzi o konsole do gier to już żart. 

Nawet jakby ktoś chciał mi sprzedać konsolę za cenę jak w sklepie to bym jej nie kupił z nadzieją że jej nie sprzeda i poniesie koszty (wiem że w tym przypadku bez szans).

Po drugie tak nie znoszę cygaństwa, że bałbym się że mu zwyczajnie w progu sprzedam strzała. 

A widziałeś, że ten nóż na gardle jest kursywą, prawda? :) 

Zresztą, ja wyznaję zasadę wolność tomku w swoim domku i nikomu nie włażę ze swoim jestestwem w paradę i lubię jak nikt mi nie włazi. Pewnie, wqrwia mnie fakt, że scalperzy rujnują kolejną premierę w tym roku swoim klikarstwem, ale sobie chcą tak zarobić i kowalscy im na to pozwolą - proszę bardzo. 

Pewnie mnie też możesz to tego worka wrzucić, bo na kilka tygodni przed premiera umówiłem się z gościem, że potrzyma dla mnie swój drugi preorder i dostał z tego tytułu %. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Premiera fatalna :) Jako fan playstation, kupiłem Xboxa X i jest rewelacja :) Oczywiście w przyszłości zapewne Playstation będzie miało jak zwykle więcej do zaoferowania jeśli chodzi o exclusive-y, ale PS5 kupię dopiero z okazji premiery jakiejś naprawdę dobrej gry typu Horion/ Uncharted/ God of War. W tym całym cyrku uczestniczyć nie zamierzam, a przepłacać tym bardziej. 

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, esef napisał:

Wystawiać to sobie mogą ludzie nawet za 10k. Ciekawe ile faktycznie tych konsol się sprzedaje np. na allegro od kilku dni wiszą te same ogłoszenia i jakoś nie widać chętnych na konsole po 4k.

Najdrożej sprzedałem za 4700 zł ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Qrdel napisał:

No bo jest granica, dla każdego inna - ile jest w stanie dopłacić za posiadanie tu i teraz. Myślę, że nikt normalny nie dopłaci więcej niż 30% do takiego biznesu, więc automatycznie wszystkie aukcje powyżej 3k, no 3,3k stoją i stać będą długo. Janusz zresztą wychodzi z założenia, że w najgorszym wypadku wyjdzie na 0 lub z niewielkim zyskiem - ale tak czy siak jest do przodu.

Spokojnie schodziły za 4000+ zł. Teraz już napaleńcy się wypstrykali i ogłoszenia stoją. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, ODIN85 napisał:

Może w dzień premiery teraz już nie.

Dzień premiery i dzień po miałem jakieś 40 telefonów i grubo ponad 200 zapytań na OLX. Teraz praktycznie cisza. Mi to lotto bo nie mam już konsoil, ale badam rynek :E

Edytowane przez lycone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie że $ony ma na celu sprzedać 250 mln konsol PS5. :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, 1410 napisał:

Premiera fatalna :) Jako fan playstation, kupiłem Xboxa X i jest rewelacja :) Oczywiście w przyszłości zapewne Playstation będzie miało jak zwykle więcej do zaoferowania jeśli chodzi o exclusive-y, ale PS5 kupię dopiero z okazji premiery jakiejś naprawdę dobrej gry typu Horion/ Uncharted/ God of War. W tym całym cyrku uczestniczyć nie zamierzam, a przepłacać tym bardziej. 

SONY mogło zrobić klika rzeczy lepiej z drugiej strony gdyby nie ich potknięcia to pewnie nie kupiłbyś XBOX SERIES X i nigdy nie dowiedział jak dobrze zrobiona jest ta konsola. Zawsze znajdą się jakieś pozytywy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie tak, nie planowałem zakupu Xboxa :)   PS5 na pewno kupię, ale na spokojnie, jak sytuacja się ustabilizuje i wyjdzie coś sensownego 

Edytowane przez 1410

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
30 minut temu, lycone napisał:

Najdrożej sprzedałem za 4700 zł ;)

ile tych konsol nakupiłeś i ile udało Ci się zarobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie miałem w rękach PS5 więc trudno mi się odnieść. Natomiast Xbox X jest bardzo ładny, ma świetnego pada, nie grzeje się i jest mega cichy ( chyba z 10 razy cichszy niż PS4 Pro ) i działa super płynnie. Dla mnie konsola bliska ideału i najlepsza jaką miałem do tej pory. Oczywiście konsola to głównie gry więc tutaj PS5 zapewne z czasem zyska na świetnych tytułach. 

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, ODIN85 napisał:

Ale wiesz że Sx dwa razy mniej sprzedali a i tak każdy praktycznie dostał?

.

No i?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

47 minut temu, lycone napisał:

Dzień premiery i dzień po miałem jakieś 40 telefonów i grubo ponad 200 zapytań na OLX. Teraz praktycznie cisza. Mi to lotto bo nie mam już konsoil, ale badam rynek :E

Teraz cisza bo zarabiają na grach z kolekcji PS+

PS-Plus-Collection-na-Allegro.jpg

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
59 minut temu, azgan napisał:

Na PC też 70 GB, czy to na Steam, GOG czy EGS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, esef napisał:

Ktoś się tu chwalił, że robił preorder w Empiku > PlayStation 5 z Empiku miały być na premierę. Sklep nie wysłał ich do dziś

Ja miałem Pre-Ordera w Empiku ale nie na PS5 tylko XSX którego później anulowałem i zrobiłem w Media Expert zresztą PS5 też mam z Media Expert 

20201110-115240.jpg

20201119-123034.jpg

Więc trochę Ci się pomerdało ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Graficznie jest praktycznie identycznie między Series X a PS5. Gra na PS5 ładuje się wyraźnie szybciej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Camil666 napisał:

Graficznie jest praktycznie identycznie między Series X a PS5. Gra na PS5 ładuje się wyraźnie szybciej.

Gry na Xbox Series X|S mają problemy z wydajnością przez późno dostarczone devkity? Microsoft bada sprawę https://www.ppe.pl/news/152084/xbox-series-xs-ma-problemy-z-wydajnoscia-przez-pozno-dostarczone-devkity-microsoft-bada-sprawe.html

A Codemasters po materiale DF i ich zapytaniu co poszło nie tak szykuje Patch poprawiający grafikę i wydajność na XSX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
8 minut temu, azgan napisał:

Więc trochę Ci się pomerdało ?

Co mi się pomerdało? Pisałem o Empiku, a dostałem zdjęcia z Media Expert od Ciebie? ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraflopowy mesjasz znowu pokazuje moc :DA miało być takie niszczenie tego podkręconego w ostatniej chwili PS5.  A jeszcze niektórzy wietrzyli spisek, że te 10TF to i tak oszukane bo konsola taktowań nie utrzyma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi