Camil666 1163 Napisano 3 Lutego 2021 1 minutę temu, esef napisał: Digital jedynie fajnie wygląda, ale chodzi tak samo głośno jak PS5 z napędem. I tak i nie, zależy jak na to spojrzeć. Najgłośniejszym elementem w konsoli jest napęd, w wersji digital go nie ma, więc siłą rzeczy ta wersja będzie cichsza w użytkowaniu. Kosztem braku napędu. Mówienie, że PS5 jest głośne, to mijanie się z prawdą. Można mówić, że jest głośniejsza od XSX, bo testy to potwierdzają, ale dźwięk TV skutecznie wygłusza szum. Chyba, że ktoś gra na monitorze z konsolą na biurku, wtedy może coś usłyszeć, ale to pewnie dotyczy każdego sprzętu. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgan 9017 Napisano 3 Lutego 2021 4 minuty temu, esef napisał: Digital jedynie fajnie wygląda, ale chodzi tak samo głośno jak PS5 z napędem. O proszę tego nie wiedziałem i byłem przekonany że digital jest bardziej cichy właśnie przez brak napędu. Dzięki za info ? Co do wyglądu również się zgadzam PS5 w wersji Digital jest ładniejsze bez tego "garba" ? 1 minutę temu, ODIN85 napisał: Mi gadał co innego. A mianowicie co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kanon7 1508 Napisano 3 Lutego 2021 (edytowane) 5 minut temu, martingg napisał: Przeciez ODIN jako jedyny na świecie miał ciche PS4 czy tam PRO gdzie każdy mówił że u niego wyje jak Boeing także zapewne dostał wiatrak ZZ który jest cichszy i konsola jest chłodniejsza od XsX. Nie wiem czego drążysz Odin miał ciche ps4 - w pudełku w sklepie. Odin ma najcichsze ps5 - na półce sklepowej tekturowej wersji ps5 w sklepie Ikea. Odin ma raz 55, raz 65 cali TV - zależy jak mu się przyśni - a fizycznie w stróżówce ma 14 calowy kineskop. Odin przeszedł grę "x" - na youtubie. Odin o jeden wielki bajkopisarz, marzyciel i cieć Edytowane 3 Lutego 2021 przez kanon7 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hennepin 373 Napisano 3 Lutego 2021 44 minuty temu, ODIN85 napisał: Do 2.5 przy 65 jest 4k. Nie zdąże pewnie bo kupił lapka za 12k a Sx do żyda idzie. Nie idzie i nic takiego Ci nie pisałem, nie zmyślaj, X series zostaje. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kadajo 19966 Napisano 3 Lutego 2021 Przecież Odin to największy kłamca i krętacz na tym forum 2 1 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgan 9017 Napisano 3 Lutego 2021 9 minut temu, martingg napisał: Przeciez ODIN jako jedyny na świecie miał ciche PS4 czy tam PRO gdzie każdy mówił że u niego wyje jak Boeing także zapewne dostał wiatrak ZZ który jest cichszy i konsola jest chłodniejsza od XsX. Nie wiem czego drążysz Jeszcze Azazell był on równie wiarygodny co ODIN. Oni mieli obaj te limitowane i niesłyszalne PS4PRO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgan 9017 Napisano 3 Lutego 2021 I wyszło znowu śmiesznie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Saren7 1188 Napisano 3 Lutego 2021 Słyszałem, że jak ma się znajomości w Sony to robię specjalne lepsze cichsze wersje XD 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgan 9017 Napisano 3 Lutego 2021 3 minuty temu, Saren7 napisał: Słyszałem, że jak ma się znajomości w Sony to robię specjalne lepsze cichsze wersje XD Następnym razem zamawiamy PlayStation od ODIN85 ? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Lutego 2021 20 minut temu, Camil666 napisał: Najgłośniejszym elementem w konsoli jest napęd, w wersji digital go nie ma, więc siłą rzeczy ta wersja będzie cichsza w użytkowaniu. Kosztem braku napędu. No jasne, że nie słychać napędu, skoro w wersji Digital go nie ma. 21 minut temu, Camil666 napisał: Mówienie, że PS5 jest głośne, to mijanie się z prawdą. Można mówić, że jest głośniejsza od XSX, bo testy to potwierdzają, ale dźwięk TV skutecznie wygłusza szum. Chyba, że ktoś gra na monitorze z konsolą na biurku, wtedy może coś usłyszeć, ale to pewnie dotyczy każdego sprzętu. jak się trafi na "odpowiedni" model to PS5 jest głośne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgan 9017 Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kadajo 19966 Napisano 3 Lutego 2021 Te konsole polegną w ciągu 2 lat, one już teraz sobie nie dają rady z "NextGenem", szczególnie PS5... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaycob 8434 Napisano 3 Lutego 2021 A PC to co? lepiej? Jeszcze gorzej, bo wywalasz na same GPU ponad 3 tys i grasz w 30 fps - The Medium. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kadajo 19966 Napisano 3 Lutego 2021 Teraz, ODIN85 napisał: Do Coda i Fify starczą na te 5 lat. Uff dzięki Bogu Teraz, Jaycob napisał: A PC to co? lepiej? Jeszcze gorzej, bo wywalasz na same GPU ponad 3 tys i grasz w 30 fps - The Medium. PCMR to aktualnie już harakiri Znaczy się za 2 lata szykujcie się na kupno PS5 Pro czy jak to tam się będzie zwało, bo na bank będzie nowa wersja tej konsoli 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Phoenix. 12174 Napisano 3 Lutego 2021 (edytowane) Zacznijmy od tego, ze jeszcze nie ma next gen gier. Wszystko to polgeneracje klepna hurtem. Zoabczymy co pokaza gry np na nowym UE 5.0 Edytowane 3 Lutego 2021 przez Phoenixsuple Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Camil666 1163 Napisano 3 Lutego 2021 16 minut temu, esef napisał: jak się trafi na "odpowiedni" model to PS5 jest głośne... To sprecyzuj co rozumiesz przez „odpowiedni”, bo ze wszystkich recenzji i pomiarów, które widziałem wynika, że konsola jest cicha. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kadajo 19966 Napisano 3 Lutego 2021 (edytowane) @ODIN85 to ze tobie Słoń na ucho nadepnął i nie usłyszysz śmigłowca jak ci wyląduje przed szlabanem nie znaczy ze inni tez są głusi Edytowane 3 Lutego 2021 przez kadajo 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Lutego 2021 3 minuty temu, Camil666 napisał: To sprecyzuj co rozumiesz przez „odpowiedni”, bo ze wszystkich recenzji i pomiarów, które widziałem wynika, że konsola jest cicha. W zależności od modelu wentylatora jedni mają cichsze, a drudzy głośniejsze PS5. Konsola jest cicha w porównaniu do PS4 (jednak to żaden wyczyn, bo prawie każde PS4 chodziło jak odrzutowiec). PS5 Digital do którego mam dostęp jest głośne, a z trybu uśpienia nie da się korzystać, bo tak bardzo irytuje pisk wydający się z konsoli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaycob 8434 Napisano 3 Lutego 2021 (edytowane) Wg. DF Control: XSS 900p do 1080p, nie ma 1440p 30 fps XSX ma jakieś problemy z stutteringiem gdy pojawia się UI - Remedy szykuje już łatkę. PS5 ma problemy z czymś tam nie zrozumiałem do końca Czasy ładowanie niemalże identyczne. PS5 i XSX działają w natywnym 1440p (gdzie ta obsługa tej roz. w PS5 ja się pytam :E) i upcalingiem do 2160p w 60 fps z dropami nawet poniżej 50 fps. W Perf mode. Edytowane 3 Lutego 2021 przez Jaycob 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lycone 233 Napisano 3 Lutego 2021 11 minut temu, Jaycob napisał: Wg. DF Control: XSS 900p do 1080p, nie ma 1400p 30 fps XSX ma jakieś problemy z stutteringiem gdy pojawia się UI - Remedy szykuje już łatkę. PS5 ma problemy z czymś tam nie zrozumiałem do końca Czasy ładowanie niemalże identyczne. PS5 i XSX działają w natywnym 1440p (gdzie ta obsługa tej roz. w PS5 ja się pytam :E) i upcalingiem do 2160p w 60 fps z dropami nawet poniżej 50 fps. W Perf mode. Dzięki. Przydała by się taka tabelka na ich filmach, bo nigdy nie oglądam całości tylko na szybko przewijam. Interesują mnie tylko wnioski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kadajo 19966 Napisano 3 Lutego 2021 Lol to mało powiedziane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kanon7 1508 Napisano 3 Lutego 2021 29 minut temu, ODIN85 napisał: Oni nie potrafią odpalić konsoli,dać głośniej i cieszyć się grami? A ty nie potrafisz samemu wymienić GPU w PC, i zdjąć panel boczny w ps5 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
coolmac54@ 5 Napisano 3 Lutego 2021 Błędnych zwrotów zawierających formę nieosobową czasownika pisać używają zarówno młodsi, jak i starsi użytkownicy polszczyzny, nierzadko nie zdając sobie w ogóle sprawy z tego, że chodzi o spore uchybienie językowe. Niektórzy rozpowszechniają nawet nieprawdziwą informację, że zwroty tu pisze, co tu pisze są już dopuszczalne w normie potocznej. ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kadajo 19966 Napisano 3 Lutego 2021 2 minuty temu, coolmac54@ napisał: Błędnych zwrotów zawierających formę nieosobową czasownika pisać używają zarówno młodsi, jak i starsi użytkownicy polszczyzny, nierzadko nie zdając sobie w ogóle sprawy z tego, że chodzi o spore uchybienie językowe. Niektórzy rozpowszechniają nawet nieprawdziwą informację, że zwroty tu pisze, co tu pisze są już dopuszczalne w normie potocznej. ? WTF 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaycob 8434 Napisano 3 Lutego 2021 (edytowane) Cerny? heloooo! Ale dobra poczekajmy może na nextgeny.;) Edytowane 3 Lutego 2021 przez Jaycob 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach