Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, martingg napisał:

mogliby się przyłożyć do wiatraków podpisać umowe z jakimś dobrym dostawca np Noctua czy innym producentem który się na tym zna i nikt by juz nigdy wiecej na wiatraki nie narzekał

Mogliby też (o wiele taniej) nie dawać możliwości zdejmowania bocznych paneli bez utraty gwarancji. Wtedy prawie nikt nie wiedziałby jaki ma model w swoim egzemplarzu i nie byłoby całego problemu :)

Swoją drogą, cała ta teoria cichszych/głośniejszych modeli wzięła się z jakiejś jednej francuskiej strony? Bo nie widziałem nigdzie bezpośrednich porównań. Jeśli tak, to nawet nie wiadomo czy to prawda, czy akurat te 2 konkretne egzemplarze wiatraków miały taką a nie inna charakterystykę i wcale to się nie musi przekładać na wszystkie egzemplarze.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, gdyby nie było możliwości zdejmowania bocznych paneli, to problem sam by zniknął. Co to za podejście? :brow: Może jest to trochę wyolbrzymione, ale raczej z próżni się nie bierze moim zdaniem. Widocznie jest coś na rzeczy, można o tym przeczytać w wielu miejscach w sieci. W przypadku PS4 to była taka sama loteria jeśli chodzi o głośność (cewki, wentylator), ludzie wymieniali konsole do momentu, aż im się nie trafił odpowiednio cichy model. W przypadku PS5 może być podobnie, nie zdziwi mnie to wcale. Raz u jednego gościa hałas w PS5 generowała jakaś odklejona naklejka w okolicy wentylatora:

Jak widać odczepiane boczne panele do czegoś się jednak przydają.

43 minuty temu, azgan napisał:

Byliście ciekawi czy SONY wyda poprawione rewizje - zaczynają od pada 

Sony pracuje nad nowym DualSense? PS5 może otrzymać ulepszony kontroler https://www.ppe.pl/news/154182/sony-pracuje-nad-nowym-dualsense-ps5-moze-otrzymac-ulepszony-kontroler.html

Nic nie zaczynają, to zwykły patent. Równie dobrze może nawet nigdy nie zostać wykorzystany w praktyce.

Resztę sobie dopisały pismaki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poziom ogarnięcia technicznego ludzi jest porażający i wręcz przykry, pamiętając, że to przecież forum PCL :E Jak mi ktoś wytłumaczy, w jaki sposób PS5 może dostać ulepszony Dualsense wykorzystujący niby to, co jest w patencie, to będzie asem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry Wieczór. Oglądając YouTube z konsoli na Tv czasem na dolnej części ekranu pokazują się różne kolory tak jakby na pasku dolnej krawędzi telewizora. Nie dzieję się to zawsze , ten defekt jest tylko na YouTube. Myślicie , że to wina sprzętu czy coś z apką?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Camil666 napisał:

Mogliby też (o wiele taniej) nie dawać możliwości zdejmowania bocznych paneli bez utraty gwarancji. Wtedy prawie nikt nie wiedziałby jaki ma model w swoim egzemplarzu i nie byłoby całego problemu :)

To jest akurat jedno z niewielu sensownych rozwiązań w PS5.

Szkoda, że XSX nie pozwala w tak nieinwazyjny sposób czyścić wentylatora. 

Z drugiej strony xkloca może dałoby się "przedmuchać", bo od spodu ma sporo dziur? ?

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, azgan napisał:

PC w cenie PS5

45Watt w idle i 155Watt w grach? :E (głównie na ustawieniach medium)

(wiadomo... piłowanie karty na limicie, zasilacz bronze, itd itp)

U mnie Doom3-2016 1080p/ultra/60fps 60-65Watt, Linus w Shadow of the Tomb Raider miał coś 105Watt (max ustawienia, chyba też vsync60fps)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, Jaycob napisał:

Nie jest bez sensu.  Tak samo jak patent Quick Resume w XSX|S. Możesz się oderwać od gry, w której np. nie możesz pokonać bossa albo chcesz pograć w coś lekkiego dla odmiany. 

20 godzin temu, ODIN85 napisał:

To idziesz na fajkę i wracasz do klepania bossa?

comment_Yzc2Zm9vXgLfuVg6Ku1qMajGJ3BhESQD

Albo idziesz powku#%ć kierowców na bramie i wracasz do bossa  :E
Dla ciebie funkcja quick resume jest wręcz przekleństwem :E

Edytowane przez kanon7
  • Like 1
  • Haha 2
  • Sad 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, LJ19 napisał:

To co im szkodziło dorzucić trochę większy dysk? XSX nie dość, że ma QR, to i miejsca na dysku więcej...
Jeśli chodzi o szybkość ładowania obecnie dostępnych gier, to XSX ładuje jest podobnie jak PS5. 
Nie widać znaczących różnic.

Czyli wychodzi na to, co piszę tu od początku. Ten tak chwalony przez Sony i Cernego dysk nie daje obecnie
żadnej przewagi w względem konkurencji. Wręcz przeciwnie. MOŻE pokaże pazur w kilku grach na wyłączność.
Ten sam problem jest z Dual Sensem... 

Jeśli na ten moment konsole M$ nie spełniają obietnic (m.in. brak gier), to w przypadku PS5 wypada to wszystko jeszcze gorzej.

Tylko ze Cerny chwalac ten dysk odnosil sie o kosmicznym skoku w porownaniu do ps4, a ty porownujesz do XSX. Zreszta nie ty jedyny, i to mnie dziwi dlaczego ma byc wymaganie ze bedzie duza roznica do X. Na papierze dysk jest szybszy w ps5 ale przy takich predkosciach inne aspekty tez decyduja o roznicy. 

Swietnie ze obie konsole maja szybkie dyski bo dzieki temu z czasem multiplatformy na tym zyskaja. 

QR fajny bajer jak ktos duzo gra i w kilka gier na raz. Mi to niepotrzebne bo siadam do grania raz dziennie i kram 2h w hedna gre zazwyczaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to wtedy grasz 2h i 2 minuty bo gra jest ciągle "zawieszona" nawet po wyłączeniu konsoli.

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam 2 pytania. Czy zawsze gdy odpalam konsolę i gram w jakąś grę i nie chce żeby mnie było słychać trzeba wcisnąć przycisk i gdy pali się na żółto wtedy wiem , że mikrofon w padzie jest wyłączony? 2 - pytanie. Czy gdy np mam odpalonego Twitcha ( oglądam streamy ) to mogę się bezpośrednio „przerzucić” powiedzmy na YouTube nie zamykając wcześniej odpalonej aplikacji w moim przypadku Twitcha. Czy trzeba za każdym razem zamykać? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Edytowane przez Tomzi87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 4.02.2021 o 14:59, ODIN85 napisał:

Sytuacja z częściami do wszelkiej elektroniki.

Sony zrzuca winę braku PS5 w sklepach na innych https://www.gry-online.pl/hardware/ps5-i-dostepnosc-sony-zrzuca-wine-braku-konsoli-na-producentow/z31f3b7

W SKRÓCIE:

• Sony twierdzi, że niedobór półprzewodników oraz innych komponentów stanowi istotną przeszkodę dla zwiększenia produkcji PS5.
  • Do 31 grudnia 2020 roku do sklepów rozesłano 4,5 miliona konsol PS5, a do końca marca 2021 roku w sklepach ma znaleźć się łącznie 7,6 miliona konsol. Produkcja ma zwiększyć się jednak dopiero w drugiej połowie 2021 roku.
  • Problemem w procesie produkcji PS5 może być bardziej niedobór substratów ABF niż ograniczone zasoby TSMC.
  • Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powodem braku wszystkiego jest przerwanie łańcucha dostaw w wielu dziedzinach gospodarki spowodowane COVID. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

udało mi się kupić za 2899zł w media był drop.

SONY PlayStation 5 + PS5 HD Camera + Marvel’s Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, zozolek napisał:

udało mi się kupić za 2899zł w media był drop.

SONY PlayStation 5 + PS5 HD Camera + Marvel’s Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition

No i gra , nie rozumiem jak to mozliwe ze ludzie pisza ze nie da sie kupic konsoli ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, voltq napisał:

No i gra , nie rozumiem jak to mozliwe ze ludzie pisza ze nie da sie kupic konsoli ?

No samej to raczej nie kupisz.. I wyjasnij po kiego wała Mu kamera ktora sie do niczego nie nadaje.. Moze tez oddac Odinowi do monitorowania szlabanu xDD

• Haha 1
  • Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, robson241 napisał:

No samej to raczej nie kupisz.. I wyjasnij po kiego wała Mu kamera ktora sie do niczego nie nadaje.. Moze tez oddac Odinowi do monitorowania szlabanu xDD

Kamera sie moze przyda w przyszłości , trzeba brac co jest , na allegro czysta konsole za 2799 zl widzialem dzis

Edytowane przez voltq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, voltq napisał:

podobnie, i też nie rozumiem lamentu, że nie ma/ nie było ps5, kto chciał to kupił na premierę było tego sporo i ludzie na handel brali, później było gorzej, ale też jak ktoś się uparł to do wyrwania  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, voltq napisał:

Kamera sie moze przyda w przyszłości 

Do czego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, azgan napisał:

Do czego?

Wg Sony i ich opisu: "Nagraj siebie podczas przeżywania najciekawszych momentów"

Więc może coś takiego? >KLIK1< ? albo coś takiego? >KLIK2< ;) 

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

XSX średnio 16% szybszy od PS5 :)

• Confused 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, voltq napisał:

Samej się nie da. Wszędzie wciskają zestawy, których nie chcę, z grami, które mnie nie interesują.

Edytowane przez Jaycob

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Control na PS5 dzięki odpowiedniej kompresji plików zajmuje tylko 25GB vs 42GB na XSX.

https://www.tweaktown.com/news/77671/good-news-for-ps5-owners-compression-is-shrinking-game-installs/index.html

Jeśli więcej gier będzie z tego korzystać w przyszłości, to być może mniejszy dysk na PS5 nie będzie aż takim problemem dla tych, którzy lubią mieć zainstalowane więcej tytułów.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi