Skocz do zawartości
TheLoloPC

Temat zbiorczy : galerie użytkowników którzy mają itxy oraz nowości itd.

Rekomendowane odpowiedzi

Ogólnie mam duuużo kwiatków koło komputerów i akurat tutaj liście / gałązki się opierały o ścianki obudowy. Długo ich nie ruszałem i po prostu nie zwróciłem uwagi wcześniej...
A tu niespodzianka, lakier wyżarty :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spójrz na to z innej strony - znalazłeś świetny, ekologiczny sposób na usuwanie lakieru :D UE i ekoświry są z Ciebie dumni :D

• Haha 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Mam słabość do mniej typowych sprzętów, a tym bardziej tanich... ;)
Podłączyłem RTX A2000 i nawet daje radę, chociaż w takim Cyberpunku mocno boli powolny RAM... Za to np. nowy stary Wiesiek obciążenie grafiki cały czas 99%.

Jak gdzieś dorwę naprawdę po taniości i5-8400 to spróbuję go odpalić, proc mocniejszy, a i RAM by był 2666 MHz (zamiast 2133).

MIvL0dB.jpg

b4tI9kg.jpg

YnFo4Xu.jpg

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Edit:
a tak jeszcze wrzucę wyniki tego komputerka, czyli Xeon E3-1230v5 + RTX A2000 (przekładając na popularne części to najbliżej będą i7-6700 + RTX 3050), z zastrzeżeniem, że grafa leci na limicie 60 W, proc 35 W (3.6 GHz, offset -0.18V) oraz że pamięci 2133 CL15 ograniczają nieco grafikę nawet w takim graficznym benchmarku jak Firestrike...
Skąd te limity - chciałem sprawdzić jak cichy zestaw da się uzyskać w mini obudowie, jestem usatysfakcjonowany, nawet bardzo.

Takie moje wtrącenie odnośnie eko / poboru prądu - jak to jest, że tyle się mówi o oszczędzaniu energii, a tu zestaw na starych komponentach ciągnie w spoczynku 20+ W, odpalę jutuba 1440p60 to czasem zobaczę 30. Zrobię to samo na i3-12100 czy Ryzenie 5500 i watów jest ~50...

Całość działa poprawnie na zasilaczu 120W (12V 10A), ale leci na limicie, dla pewności kupiłem używanego Fortrona FSP 150W (12V 12.5A).

nOAnxsp.jpg

MJTBe49.jpg

2hEnjhx.jpg

Edytowane przez rzymo
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Tutaj mój itx, który sprzedał się jakiś miesiąc temu. Ryzen 5 3600, asrock fatal1ity b350, 16gb ddr4, gtx 1070, corsair cx450m i thermaltake core v1.Fajna, przewiewna buda z wentylatorem 200mm na froncie. Do tego karta graficzna brała powietrze z poza budy bez żadnych ograniczeń po drodze. Bardzo polecam, dość tania obudowa jak na swoje możliwości 

IMG-20230208-201837.jpg IMG-20230206-003849.jpg

W planach jest budowa czegoś znośnego w tej budzie. Czekam tylko na okazje, poki co najlepsze co znalazłem to i3 8gen z płytą, pamięcią i chlodzeniem. Napewno ograniczeniem są rozmiary karty, max co wejdzie w ssf to gtx 1650, chyba że ogarnę jakoś kartę "na płasko" 

2014-08-31-221256.png

Edytowane przez Krauziak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne. Tylko nie bardzo to pecet.. bliżej mu do konsolek, laptopów, nano PC. Nie da się tego upgrejdowal niestety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

TERRA VS NR200P

200vsterra.jpg

200vsterra1.jpg

Edytowane przez Unnilhexium

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O, też mam coś w porównaniu do NR200 ;)

(ma z tego wyjść większy brat ASRocka X300, który pomieści małą k. graficzną - czekam na 4050/4060/RX7500/może coś innego, jeszcze nie wiem...)

LKo9bjT.jpg

uLwmoA1.jpg

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nr200 przyjmuje tone sprzętu i watów. Normalka, że jest nieco większa. Inny target użytkowników. 

Wsadź do tego maluszka 13900k z AIO 240/280mm i RTXa 4080/4090. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczymy jakie temperatury będą w tym fractalu, może nie będzie tak źle. Kiedyś jak miałem Lian Li PC-Q11 to kiepskie temperatury tam były nawet na radku HD7700, potem w Lian Li PC-Q33 było lepiej tylko że karty max 22 cm wchodziły - fajna była żałuje że sprzedałem. Fractal  Define Nano S nawet dobre temperatury były, ale spora była. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, Minciu napisał:

Nr200 przyjmuje tone sprzętu i watów.

Czyli źle wykorzystuję pojemność NR200? :P
A do maluszka AIO nie wsadzę, nawet sama chłodnica z 240mm fizycznie się nie zmieści... ;)

F0igerC.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja bym to wymienił na Lenovo Tiny XD.

A jeśli już koniecznie  ten ITX to nie w nr200. Teraz na targach ta forma rma od openbencha pokazała fajne budy dla taki setupów.

91721_4_montech-has-been-busy-several-at

Fajne.

I jak się nie mylę ewentualnie przyjmuje GPU.

Edytowane przez Minciu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Moje foto powyżej oczywiście nieco śmieszkowe (normalnie w NR200 trzymam jakiś duży cooler na CPU, grafiki różne, ostatnio RX6700 + Arctiki PST Slim).

Na dobrą sprawę czekam tylko i wyłącznie na GPU (jak pisałem gdzieś wyżej 4050/60, może RX7500 jeśli wyjdzie - oczywiście wszystkie z nich krótkie, jeden wentylator, coś jak Palit StormX na przykład).

SDeadDh.jpg

74WGFVO.jpg

Edytowane przez rzymo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nawet działa, jeszcze tylko wtyk pcie do kompletu... 

1OvHPE4.png

--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- 

Podłączenie "na pająka" i działa poprawnie - docelowo grafika dostanie zasilanie przez przekaźnik, nie ma sensu puszczać dodatkowych amperów przez Pico.
Na razie zostaje RTX 3050 (GA107), myślałem o RTX 4060, ale jednak nie - i tak gram niewiele, jak już to w starsze tytuły. Jak mam kupić nową kartę, to już z większą ilością VRAM...

Kostka 12V to FSP150-AHAN3, sprawna bestia (>= 89%) i w spoczynku / jutuby w przeglądarce / starsze gierki to faktycznie sprzęt ciągnie mniej watów niż przy klasycznym zasilaczu ATX.
W dużych nowych grach odwrotnie (> 100 W ze ściany) - tu już Pico przegrywa, sprzęt podłączony pod Chiefteca SFX 450 W (80+ Gold) pobiera kilka watów mniej.

5KXznOs.png

Edytowane przez rzymo
  • Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Z czarną noktułą byłoby idealnie ;)

Edytowane przez rzymo
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo że było by idealnie ale już więcej nie chciałem wydawać na wentylatory, poza tym obudowa stoi w takim miejscu że i tak nie widzę tego wyróżniającego się wentylatora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4060 LP

otqWgncgfqEVHMwUHDMDaM.jpg

Zapowiada się ciekawie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Spodziewałem się kart LP, ale 4050.

Złącze zasilania w karcie niskoprofilowej troszku boli... ;)

Swoją drogą ciekawe jaką wydajność prezentowałby 4060 ścięty mocowo do 75 W. Jest tu jakiś posiadacz 4060 i mógłby na szybko zrobić taki test?

Edytowane przez rzymo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie lipa bo 2 sloty, długość ponad 20cm i ta wtyczka.. Ciekawe jaka cena będzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A faktycznie - długość większa niż płyta ITX może być problemem w wielu przypadkach małych buildów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mi się wydaje, czy rurka od AiO zagięta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi