Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

azgan

NVIDIA GeForce GTX 9x0, 980Ti, Titan X - Maxwell

Rekomendowane odpowiedzi

No ale czy będzie odpowiedni tzn nie zostawi w tyle i5 2500k? No i czy zasilacz da rade? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisałem wcześniej, zasilacz da radę i procesor również, tym bardziej, że jest po OC.

@Dravic

Co sądzisz o tym moim problemie z FC4? Dodam, że te "kontury" broni widoczne są tylko na wodzie. Na normalnym terenie tego nie ma. Zainstalowałem teraz stare sterowniki GPU ale problem pozostał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy przy zwrocie karty graficznej (MSI GTX 970 100ME) kupionej na aukcji Allegro X-Kom trzeba zwracać również nieużywany kod promocyjny na grę ? Z góry dziękuję za odpowiedź.

ps. Kartę kupiłem na aukcji jeszcze przed promocją, ale mimo to dostałem kod (Metal Gear Solid V: The Phantom Pain).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby mieszkamy w Polsce, a jednak niektórzy zatracają swoją intuicję cebuli.

Uwaga:

Możesz bez przeszkód aktywować kod, ba! Powinieneś ten kod aktywować bo nikogo nie okradasz, kod ci dali i już, sprzedawca ma świadomość i informację, że kody są jednorazowe, więc to ich zadaniem jest wysyłanie kodów tylko tym, którym się należy.

Nikt ci go nie usunie z konta Steam czy Origin czy Uplay, nie masz się co martwić. Możesz oczywiście napisać supportowi że kod dostałeś lecz nie użyłeś, ale po co? I tak te sklepy mają zawsze w pizdu tych kodów, nikomu nie braknie jak ty swój kod użyjesz. Chyba, że nie lubisz darmowych rzeczy albo się boisz konsekwencji.

:hmm:

Tak jak pisałem wcześniej, zasilacz da radę i procesor również, tym bardziej, że jest po OC.

@Dravic

Co sądzisz o tym moim problemie z FC4? Dodam, że te "kontury" broni widoczne są tylko na wodzie. Na normalnym terenie tego nie ma. Zainstalowałem teraz stare sterowniki GPU ale problem pozostał.

Po pierwsze: czy przed instalacją sterowników za każdym razem używasz Display Driver Uninstaller? Jeśli nie, to spróbuj usunąć sterowniki za pomocą DDU i zainstaluj najnowsze sterowniki graficzne.

Po drugie, czy reinstalowałeś już grę albo chociaż weryfikowałeś instalację (nie wiem jak to się robi w Uplayu, więc może po prostu usuń grę i zainstaluj od nowa JEŚLI DDU i sterowniki nie pomogą).

Więcej pomysłów nie mam, spróbuj pogooglować po angielskich stronach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby mieszkamy w Polsce, a jednak niektórzy zatracają swoją intuicję cebuli.

Uwaga:

Możesz bez przeszkód aktywować kod, ba! Powinieneś ten kod aktywować bo nikogo nie okradasz, kod ci dali i już, sprzedawca ma świadomość i informację, że kody są jednorazowe, więc to ich zadaniem jest wysyłanie kodów tylko tym, którym się należy.

Nikt ci go nie usunie z konta Steam czy Origin czy Uplay, nie masz się co martwić. Możesz oczywiście napisać supportowi że kod dostałeś lecz nie użyłeś, ale po co? I tak te sklepy mają zawsze w pizdu tych kodów, nikomu nie braknie jak ty swój kod użyjesz. Chyba, że nie lubisz darmowych rzeczy albo się boisz konsekwencji.

Tak, a potem w coraz większej ilości sklepów trzeba czekać na kody po 2 tygodnie bo stado cebulaków zamawia tylko po to żeby je otrzymać, a potem oddaje. Uczciwość nakazuje kod zwrócić razem z kartą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie jest tak, że towar do zwrotu musi być w stanie niezmienionym? Skoro kod dają z kartą to jest on elementem "towaru". Nie zdziwiłbym się gdyby w sytuacji jego wykorzystania zwrot był niemożliwy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie jest tak, że towar do zwrotu musi być w stanie niezmienionym? Skoro kod dają z kartą to jest on elementem "towaru". Nie zdziwiłbym się gdyby w sytuacji jego wykorzystania zwrot był niemożliwy.

Pierdzielisz głupoty, morele.net i inne sklepy mają dać nam ustawowo 14 dni na zwrot produktu.

W związku z tym przy okazjach takich jak promocje Nvidii (Batman, Wiedźmin, MGS5 Phantom Pain), NAJPIERW czekają 14 dni aż prawo do zwrotu nie zostanie wykorzystane, a dopiero potem wysyłają kod.

Jeśli robią to inaczej to sami sobie szkodzą, nikt nie chroni kodów które znikają w eterze bo ktoś je wysłał za wcześnie a cebulak zwrócił kartę (uczciwy lub nie, to kod już zużył i go przecież nie może oddać, co ma zrobić - odkupić grę?). Powtarzam, często kupowałem GPU na morele.net dla siebie i kumpli, zawsze 14 dni jak prawo zwrotu mija wysyłają kod na email.

Easy.

//EDIT: dodam jeszcze, że kody które dostaje klient nie są integralną częścią karty a jedynie gratisem, promocją. Jeśli dostaniesz kod 3 dni po zakupie to aktywujesz go natychmiast, jeśli po 10 dniach chcesz jednak oddać kartę to nadal masz prawo to zrobić, gwarantuję wam że nikt nie sprawdzi czy ten kod który dostałeś jest już zużyty/nikt się tym nie przejmie.

Masz obiecany kod, chyba że wyczerpią się zapasy. Same sklepy muszą pilnować, żeby kodów im nikt nie ukradł w taki sposób (zakup + późniejszy zwrot) więc po prostu z automatu wysyłają dopiero po 14 dniach. Tak sobie to wymyślono, aby ta promocja w polskich warunkach (14 dni na zwrot) jako-tako funkcjonowała. 14 dni i dopiero wysyłają kod. Jeśli dostałeś go wcześniej niż po 14 dniach od zakupu, to sklep nie może ci nic zrobić za to, że go użyłeś a potem uwaga masz prawo bez podania powodu oddać towar. Towarem zakupionym jest karta graficzna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kartę chcę oddać z powodu "skwierczących" cewek. Nic nie pomaga, dźwięk ten słyszę nawet z 1 metra (przy zamkniętej obudowie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Dravic nie do końca zgodzę się z tym co napisałeś, kupiłem kartę w Xkom i od ręki otrzymałem kod do gry, poinformowano mnie również, że gdyby coś mi nie pasowało z kartą mogę się do nich zwrócić w ciągu 14 dni. Tym bardziej się zdziwiłem bo zakupu dokonywałem w sklepie a nie przez internet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działa Wam tryb adaptacyjny na Windows 10? scratchhead.gif Stery z oficjalnej pod W10.

Nie wiem jak z innymi grami, ale tylko w Fifie był mi on potrzebny :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Dravic nie do końca zgodzę się z tym co napisałeś, kupiłem kartę w Xkom i od ręki otrzymałem kod do gry, poinformowano mnie również, że gdyby coś mi nie pasowało z kartą mogę się do nich zwrócić w ciągu 14 dni. Tym bardziej się zdziwiłem bo zakupu dokonywałem w sklepie a nie przez internet.

Bo akurat X-Komowi nie zależy na tym, czy ktoś kto dostanie kod na grę, odda później kartę. Nikt ich za to nie będzie rozliczać, rozumiesz?

A morele.net akurat się przejmuje, więc czeka 14 dni aż minie okres zwrotu kart i dopiero go wysyłają.

To jest promocja gdzie sklepy nie są jakoś szczególnie zobowiązane przestrzegać zasad, po prostu luźno mówiąc: mają dawać kody dopóki trwa promocja. Nikt nie sprawdzi specjalnie czy dany sklep rozdał 101 kodów czy 110.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie czym jest spowodowany spadek cen nowych 750 ti?

Nvidia robi jakieś zamianki? 750 ti wchodzi na miejsce 750 a gtx 950 na 750 ti czy co?

Bo ja to bym sobie chapnął jednego za mniej niż 500 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwrot jest zawsze mozliwy ( oczywiscie zgodnie z ustawa).

Nawet zwrocic mozna sprzet niekompletny i uszkodzony. Odstapienie jest jednostronne i sprzedawca nie ma prawa go odmowic.

Inna kwestia to ewentualne odliczenie pieniedzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktora karte wybrac? Asus strix 980 ti czy MSI Gaming? :):> ktos cos podpowie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od kilku godzin mam utopionego Ggiabyte i to jednak robi róznicę- mniej niz 40stopni w Wieśku i passiw w pełnym wymiarze.

Z pozdrowienia dla Kowala- teraz mam +100 do skilla, +20cm do e-penisa i najcichszego Gigasyfa na forum ;)

Wodowanie bardzo szybkie i proste- za radą kumpla pamięci gołe(i taks ie nei grzeja szkoda roboty)- jeden spory radiator na sekcji na termopadzie(trzyma się sam z siebie mocno)

przymocowany dla pewnosci na opaski przeciągnięte przez otwory w pcb po bokach sekcji.

Pod tym wentyl 92mm na minimalnych obrotach i jak na razie grafika cała i zdrowa.

Jak ogarnę nieco kompa wizualnie, to mogę podrzucić fotki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamiast robić fotkę pożyczyłem od znajomego :

1_zpsjtzlhhck.jpg

Mam taki sam radiator i z niewielkim nadmuchem jest w pełni wystarczający.

Razem z blokiem uniwersalnym daje radę. Ramy gołe bo nie ma sensu ich chłodzić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2500k na 4400mhz jest pewnie zbyt słaby do 980ti ? Bo zmiana całej platformy na 4690k mi się nie uśmiecha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie do wlascicieli 980Ti od MSI - jak macie ustawiona krzywa od RPM w zaleznosci od temperatur?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2500k na 4400mhz jest pewnie zbyt słaby do 980ti ? Bo zmiana całej platformy na 4690k mi się nie uśmiecha.

Nie jest "zbyt słaby", w sam raz.

Szczególnie w kontekście gier opartych o DX12 w przyszłym roku. Na pewno na Sandy Bridge'u pograsz we wszystko co wyjdzie w okresie tej generacji konsol.

Pytanie, jaki masz monitor, bo nie chcę cię zniechęcać (mocy nigdy za dużo), ale do FullHD to wystarczy ci GTX 980 czy jakiś Radeon R9 390x a nie musisz brać potwora opartego o GM200 za 3000+ złotych.

Jeśli masz 1440p lub większą rozdziałkę to jak najbardziej GTX 980ti jest zasadny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...