Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

azgan

NVIDIA GeForce GTX 9x0, 980Ti, Titan X - Maxwell

Rekomendowane odpowiedzi

I co ci po 300rpm lub pasywnym zasilaczu w tym wypadku :E

A moze nagraj filmik z 10min w wiedzmin 3 w 4k i pochwal sie temp oraz rpm ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@m@rcinpl

We Fractalu R4 miałem i ponad 80C na górnej GPU i około 77C na dolnej (W skrajnych przypadkach).

U mnie z wentylami jest tak

dół 2x 140mm

front 2x 140mm

tył 1x 140mm + 1x 120mm

góra Swiftech H220 i na górze chłodnicy 2x 120mm , tuż nad nimi 2x140mm (pull) i kolejny 140mm obok.

PSU jest w osobnej komorze, z tyłu obudowy.

Co do GPu to krzywą mam tak ustawioną, że trzyma mi jakieś 75-85% wentyli do tempów 75C.

Co za tym idzie, tak wentylowana budka ładnie owiewa karty i wywala gorące powietrze na zewnątrz. A poprzez krzywą wentyli, zachowuje się dobre tempy na GPU i wcale nie jest głośno - No ale doznania akustyczne to kwestia gustu. Dla mnie jest bardzo dobrze :)

Wiesz, ludzie najeżdżają na referenty ale to zazwyczaj ludzie co albo ich nawet nie mieli, albo nie umieją skorzystać z ich dobrodziejstw. Ja to bym refów na żadne nierefy nie zamienił ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda ze shadery w maxwell sa 2x wyzej taktowane od reszty rdzenia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bambol w programie, który istnieje od kiedy pojawił się kepler i zmieniła się architektura. GPC mogą być wyżej taktowane od reszty składowych gpu, ale to ma miejsce tylko w ocowanych kartach by nieco zwiększyć możliwości oc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Po 18-nastu latach obcowania z radeonami postanowiłem przejść na "ciemną stronę mocy"

w związku z tym wymieniłem 2x 7970 CrossFire na 980 Ti.

Jak na razie jestem zadowolony ale mam pytanie do forumowiczów .

Czy ktoś wie gdzie można pobrać bios który zniesie limity napięcia i poboru z podstawowej

wersji karty Zotac 980Ti ? Proszę o pomoc bo nie potrafię odszukać tego w sieci.

Karta w nadchodzącym tygodniu zostanie zwodowana ,obecnie czekam na blok.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedź, może ktoś ma jeszcze jakieś inne propozycje ?

Moja karta to referent oczywiście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedź, może ktoś ma jeszcze jakieś inne propozycje ?

Moja karta to referent oczywiście.

najlepiej i najbezpieczniej - przerób bios swojej karty...lub poproś, by ktoś to zrobił za Ciebie - jest na forum kilka takich jednostek ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej gadałem dzisiaj z informatykiem i powiedział ze za pół roku pascal , na benchmarku równiez 2 osoby sie tak wypowiadały .Prawda to ze ta premiera już tak blisko? :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gadałem dzisiaj ze znajomym, za tydzień będę go mieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obczajcie ziomka z morele.net, nie pytajcie gdzie to znalazłem.

Niby jutuber na garnuszku morele, a jaki życiowy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej gadałem dzisiaj z informatykiem i powiedział ze za pół roku pascal , na benchmarku równiez 2 osoby sie tak wypowiadały .Prawda to ze ta premiera już tak blisko? :o

"Informatyk" oraz odrealnieńcy z benchmarku :)

Już tam były takie postacie co twierdziły np. UWAGA

R280X jest szybszy od GTX 970 i 980, bo ma 384 bitową szynę ;-)

No i "porównywarka" GPU tam, świadczy dobitnie o "jakości" tamtego portalu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lipton, obrażajo tutaj ciebie!

No i prawidłowo, tu nie byłem w najlepszej formie :D

Polecam inne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie i Panie :) Udało się, mogę pozwolić sobie na Gtx 980Ti, mam w związku z tym pytanie który model wybrać ?

Zależy mi na dobrej kulturze pracy, karta graficzna nie będzie podkręcana.

Obecnie mam Gigabyte 780 Windforce OC i jestem z niej zadowolony gdyby nie mała ilość VRamu pozostałbym przy niej ale z racji że niektóre projekty Video muszę renderować na 3,4 partię to jest to powód na tyle istotny aby kartę wymienić.

Chciałbym się zmieścić w 3K :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceny trochę chyba spadały szczególnie w Techplanet gdzie za 2820 można dostać gtx980ti WF3 z backplate - taniej niż referent.

pz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, zamówiłem Gigabyte Geforce Gtx 980Ti WindForce III OC w cenie 2824zł. Jutro będzie do odbioru, dam znać jak współpracuje z 5820K@4,5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogłeś brać z X-Kom-a mają akurat promo na tą kartę za 2949pln plus kod MGS ,który około 100pln jest wart bo rozumiem że brałeś z techplanet.

pz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, pewnie każdy z Was widział recenzje dwóch GTX970, które zamieszczono na Guru3D, to jest:

-Gigabyte G1 Gaming

-MSI Gaming (czerwony).

Zastanawia mnie jedno - temperatury, jakie pokazali kamerą termowizyjną. G1 ma backplate na rewersie, Gaming ma coś co przypomina backplate na awersie karty. Obie karty mają radiator na zasilaniu, a jednocześnie nad radiatorem zasilania mają finy chłodzenia głównego, a mimo to temperatury na obu są drastycznie rózne:

-G1 na VRM łapie jakoś 65 stopni

-Gaming na VRM łapie jakoś 87 stopni

Wie ktoś może co jest powodem tego? Zastanawiam się i nie mogę dojść do porozumienia...Ciekaw jestem jakby wyglądały temperatury na Gamingu od MSI w trybie ustawienia wentylatorów ręcznie. Bawił się tym ktoś? Nie chce mi się wierzyć w te 20 stopni różnicy, gdy de facto zasilanie kart wygląda dość podobnie: radiator na vrm, finy nad radiatorem i wentylator, który wieje na całość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wie ktoś może co jest powodem tego? Zastanawiam się i nie mogę dojść do porozumienia...

Na sekcji w MSI GTX970 Gaming masz założony mały, oddzielny radiator, który nie jest połączony z głównym radiatorem. W przypadku Gigabyte GTX970 G1 sekcja zasilania chłodzona jest przez radiator, który za pomocą 2 heatpipe połączony jest z głównym radiatorem i dzięki temu temperatura szybciej jest odprowadzona z sekcji. Dodatkową robotę robi prędkość wentylatorów gdzie w MSI masz przeważnie ~1300rpm a w G1 ~1800rpm.

MSI GTX970 Gaming

2pqntrl.jpg

Gigabyte GTX970 G1

2efhjxc.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...