Nie przyglądałem się na tyle by stwierdzić czy ten biegnący jest wojskowym czy nie. Zresztą to nie pierwszy raz gdy ktoś przechodzący, biegnący, jadący itp. nagle rzuca hasłem, że nie wolno fotografować.
Pograłem trochę, wbiłem lvl 13. Chyba to jest najszybszy COD, choć nie testowałem wszystkich odsłon tej serii. Te całe rzucanie się i skakanie jak małpa raczej nie jest jakimś tam ulepszeniem gry. Gra wgląda jak F2P, grafika dość słaba (gram na PS5). Najbardziej mnie rozbawiły skórki w sklepie, część z nich wygląda jak z Mortal Kombat. Strzela się w miarę przyjemnie, choć nie na tyle aby kupić ten tytuł. Brakuje gry, która wejdzie pomiędzy COD a BF. Bo te tytuły z każdą nową odsłoną są coraz bardziej komiczne.
Napisze tak, wcześniej składałem takiego PC, że teraz nie warto go upgrejdować (wymiana płyty obowiązkowa, zasilacza, nowy proc po prostu bez sensu)
Złożyłem taki zestaw i czy warto teraz w niego inwestować czy jednak poczekać na nowe procesory AMD (ZEN5) z serii 9XXX X3D ??
PROCESOR: AMD Ryzen 9 7900X3D
PŁYTA: ASRock X670E Pro RS
RAM: GOODRAM 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 IRDM BLACK V SILVER x2 (64GB)
ZASILACZ: FSP/Fortron Hydro TI PRO 1000W 80 Plus Titanium ATX 3.0
OBUDOWA: be quiet! DARK BASE PRO 901
KARTA GRAFICZNA: Zotac GeForce RTX 4070 Ti SUPER Trinity Black Edition 16GB GDDR6X
CHŁODZENIE PROCKA: be quiet! Silent Loop 2 360mm 3x120mm
W tym już mam swoje dyski i Windowsa.
Warto iść w taki sprzęt ?? po jakimś tam czasie, chciałbym co najwyżej wymienić lepszą grafikę. Stąd między innymi taki zasilacz (1000W) aby potem się nie martwić że nie uciągnie czegoś wydajniejszego. Wiem że AM5 ma być ponoć wspierany do 2027 roku. Na dzień dzisiejszy PROCEK taki a nie inny, grafika taka aby poleciały na niej gry w 1440p i 60FPS bo taki mam monitor ( Benqu EX270QM ) nie będę cisnął w 4K więc stad padł wybór na kartę 4070 a w przyszłości może 5070/6070. No i PROCESOR X3D bo dobry jest do renderowania i grafiki 3D czym się zajmuję stad wybór takiego a nie innego, a przy okazji cenowo też mi pasuję.