Cześć,
Kilka dni temu kupiłem sobie Cooler Master NR200. W związku z tym muszę kupić nowe chłodzenie, bo aktualne po pierwsze mi się nie mieści a po drugie i tak miałem je już zmieniać bo było dla mnie za głośne. Przejrzałem kilka filmików na yt (m.in. te od Machines & More) i wątki na reddicie z buildami z tej obudowy i najlepsze co do niej wchodzi to Noctua U12A/C14S i Scythe Fuma 2. Pomyślałem też, żeby może włożyć do niej Arctic Liquid Freezer II 240/280 i tu zwracam się z pytaniem do Was. Jak z głośnością takiego AIO? Cisza to dla mnie główny priorytet. Aktualnie będzie chłodzić i7 4790S, w niedalekiej przyszłości jakiegoś Ryzena 7 3xxx/5xxx. Warto się w to pchać, czy jeśli zależy mi na ciszy lepiej zainwestować w chłodzenie powietrzem?
To zależy od płyty... u mnie Asrock podaje na auto ponad 1.3v na QQBZ... co daje kosmiczne temperatury i pobór prądu(200W), a sekcja na mojej płycie klęka. Po odpowiednim ustawieniu napięcia w biosie pobiera 150W przy prime95 z AVX. Ogólnie procesory Intela lubią prąd .