Skocz do zawartości

smOK__

Forumowicze
  • Liczba zawartości

    123
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Odpowiedzi dodane przez smOK__


  1. Witam, pracuje w sklepie rtv agd i mamy laptopa, na którym jakiś śmieszek ustawił hasło. Czy mógłby mi ktoś pomóc i powiedzieć w jaki sposób mogę je usunąć? https://www.x-kom.pl/p/508828-notebook-laptop-141-asus-vivobook-e406ma-n4000-4gb-64-win10office-szary.html to ten laptop, próbowałem w biosie znaleźć jakieś recovery ale niestety go nie widzę, nie mam w ogóle pojęcia czy ten laptop posiada taką funkcje...


  2. Cześć, tak jak w temacie. Wymieniłem dzisiaj kartę z 660 Ti Boost na gtx 760 i nie zauważyłem żadnej różnicy w wydajności/fpsach w grach. Co lepsze, większość gier dużo lepiej działa tylko jeśli mam włączoną synchronizacje pionową. Czego to może być problem? Procesor phenom II x4 955, 6GB ddr3, zasilacz bequiet l7 530w. Procesor (zasilacz też) ma już sporo lat więc wcale się nie zdziwię jeśli to jego wina, tym bardziej, że dawno go nie smarowałem. Zauważyłem że nawet korzystanie z chrome powoduje dziwne skoki zużycia procka (do powiedzmy 50% na chwile, potem 15-20). W jaki sposób mogę sprawdzić czy coś z nim jest ok? Z góry dzięki za pomoc i czekam na jakieś sugestie. Dziwi mnie fakt tej synchronizacji, bo bez niej w niektóre starsze gry nie da się grać. Nawet taki Rocket League który ma raczej niskie wymagania, bez synchronizacji pionowej działa jak g**no. Dodam jeszcze, że automatycznie w grach ustawia mi maxymalne detale, ale nawet jeśli przestawie je na najniższe to fpsów jest tyle samo i nie widać żadnej różnicy w wydajności (ofc mówie tu o fpsach jak mam wyłączoną synchronizacje pionową). Dodatkowo ilość fps w League of Legends wacha sie od 50 do 90 xD co jest śmiesznie niskim wynikiem.


  3. Witam, od 2-3 dni niepokoi mnie pewien proces który sam się uruchamia (ten co w temacie) i zjada 50% zuzycia procka. Jak go wyłącze to wszystko spada do zera. Wyczytałem, że dzięki niemu można wykradać dane itp. Proszę o sprawdzenie logów

     

    frst: http://wklej.org/id/3402980/

     

    dodam, że ostatnio przypadkowo nadziałem się i zainstalowałem jakiś program który był prawdopodobnie 'zawirusowany' i zainstalował mi jakieś toolbary, ale od razu po instalacji przywróciłem system do czasu sprzed instalacji i wszystko zniknęło. Możliwe jednak, że jakieś pozostałości zostały czy coś.

    Z góry dziękuję za pomoc.

     

    ps. skanowałem pc adw cleanerem wlasnie po tej akcji i usunąłem wszystko co było.


  4. Powinieneś użyć HDMI i 1920x1080 60 Hz. U siebie skalowanie mam na proporcje żeby wszystko wyglądało naturalnie. Jak coś tam zmieniasz na inne niż standardowe to wszystko będzie dziwne. Masz ustawione 1600x1200 czyli format 4:3 gdzie monitor jest 16:9 i rozciągnięty obraz na cały ekran poprzez skalowanie. Jest jakiś główny powód tych zmian prócz tego że jesteś nie zwyczajny do full hd?

     

    kupiłem kabel HDMI, ustawiłem wszystko tak jak napisałeś (mogę w skalowaniu wybrać rozdziałke 1920x1080) ale to i tak nic nie zmieniło i dalej nie mogę dosunąć ikon do prawej krawędzi jak i do dołu. Może nie jest to duży problem, ale to znaczy że coś jednak jest nie tak -_-

     

    @edit

    editnąłem poprzedniego posta przez przypadek, problem rozwiązany.


  5. Mam przejściówkę podłączoną do komputera na to wejście białe, a przy monitorze to stare, niebieskie. W takim razie muszę kupić kabel :P dzięki za pomoc, jak by coś nie śmigało to napiszę :)

     

    @edit

    okej, poradziłem sobie. Zmniejszyłem rozmiar ikon z 125% na 100 i wszystko się ładnie zmniejszyło i wyrównało. Dzięki.


  6. Powinieneś użyć HDMI i 1920x1080 60 Hz. U siebie skalowanie mam na proporcje żeby wszystko wyglądało naturalnie. Jak coś tam zmieniasz na inne niż standardowe to wszystko będzie dziwne. Masz ustawione 1600x1200 czyli format 4:3 gdzie monitor jest 16:9 i rozciągnięty obraz na cały ekran poprzez skalowanie. Jest jakiś główny powód tych zmian prócz tego że jesteś nie zwyczajny do full hd?

     

    ja tego nie zmieniałem, tak właśnie jest od początku. Nie mogę nic zmienić tam w opcjach... http://i64.tinypic.com/25qbv2p.jpg tylko takie opcje mam do wyboru. Okno przeglądarki czy paska start też jest jakieś za duże jak na taką rozdzielczość. Przy starej karcie na 1600x1200(czy tam 1080/20) wszystko to było dużo mniejsze i lepiej wyglądało.


  7. PHILIPS 246V5L 24" taki mam monitor :P może po prostu postaram się przestawić na tą rozdziałkę. Niemniej jednak nie mogę dosunąć ikon do prawej krawędzi -> http://i66.tinypic.com/2znpjyc.jpg o co chodzi? na starej karcie i na tym monitorze (który i tak mam od około miesiąca, dwóch) na 1600x1080 wszystko i tak wydawało się mniejsze, tutaj nawet na 1980x1020 wszystko wydaje się duże...


  8. Podstawowe pytania :

    1) Czy odinstalowałeś sterowniki ze starej karty?

    2) Czy stery do Nowej grafiki zainstalowane?

    3) Na jakiej wcześniej rozdzielczości siedziałeś?

     

    1/oczywiscie

    2/oczywiscie

    3/1600x1080 ale na tym sprzecie wyglada to inaczej :D wszystko jest wieksze. poza tym nie moge przesunąć ikon na pulpicie do prawej strony, jest tak jakby kratka odstępu. Na innej rozdzielczości nie mogłem przesunąć do dołu, nie rozumiem o co chodzi.


  9. Więc była to wina karty ;) Mam aktualnie tą https://www.komputronik.pl/product/188480/geforce-gtx-650ti-boost-twinfrozr-msi-2gb-hdmi-dvi-dsub-pci-e-oc-z-nvidia-geforce-experience-trade-.html kartę i teraz kolejny problem - nie mogę zmienić rozdzielczości na inną niż 1920x1080, jaka może być tego przyczyna? Monitor to jakiś phillips 23 cale. Nie jestem w stanie go zidentyfikować. Przy zmianie na rozdzielczość inną niż ta co napisałem wyżej mam czarny ekran i komunikat "Nie można wyświetlić tego trybu wideo, zmień ustawienia wyświetlania w komputerze na 1920x1080@60Hz". Nie podoba mi się strasznie ta rozdziałka ;_;


  10. @AndIntPro

    Jesli poinstruujecie jak to zrobic to pewnie.

     

    @up

    Zaraz sprobuje i napisze czy cos dalo.

     

    Pc:

    http://i66.tinypic.com/wjv3fa.png

    Grafike mam inna (radeon 7890) i ssd goodram 254gb

     

    @edit

    Odlaczenie kosci nic nie dalo, probowalem na jednej i drugiej. Mialem czasami artefakty, ale wlasciwie to rzadko, ostatnio tym bardziej. Nic nie wskazywalo na to ze karta zdycha...


  11. Witam,

    Nie wiem co się dzieje z moim komputerem, ale miało to miejsce już wcześniej. Otóż, w grach (np. cs go) fpsy skaczą mi non stop od powiedzmy 50 do 150 cały czas, w innych grach w tym samym momencie urywa dzwięk i grafike na dosłownie milisekunde i to z częstotliwością raz na 2-3 sekundy. Poprzednio problem ten 'naprawiłem' kupując nowy HDD, wszystko wróciło do normy. Dzisiaj kupiłem sobie SSD bo na tym nowym HDD też zaczęło przycinać, a że jest wadliwy to myślałem że problem znowu stoi po stronie dysku. Niestety, na SSDku jest to samo, nie mam pojęcia w czym tkwi problem. Sterowniki do grafiki mam aktualne, wszystkie inne też. Mam wrażenie, że wina może stać po stronie karty graficznej lub zasilacza (chociaz ramów tez nie wykluczam). Najlepsze jest to, że komputer po powiedzmy 24h online 'przeskakuje' i dopóki nie wyłącze systemu (lub sam się nie zresetuje - również nie wiem dlaczego, ale podejrzewam, że przez bad sectory na hdd) to wszystko działa normalnie jak wcześniej. Po kazdym resecie w nic się nie da pograć i muszę czekać x godzin aż samo się naprawi, tak brzmi komicznie dlatego chciałbym coś z tym zrobić xD Proszę o pomoc! Na filmiku fpsy w csgo, tak to właśnie wygląda ->

     

    pc spec; phenom x4 950 3.2ghz, radeon 7890, 4gb goodram, bequiet purepower 500W


  12. Witam,

    kupilem od znajomego myszke razer mamba (chyba starsza wersja, bo nie swieci sie cala dookola, tylko kolko). Zainstalowalem sterowniki i myszka na kablu normalnei dzialala, problem w tym, że nie działała przez bluetooth (stacja dokująca po nacisnieciu przycisku na niej i na myszce powinna migać, a u mnie cały czas stale się swiecila [ta stacja]). Kombinowałem ze sterownikami, reinstale, jakieś próby update'u i nic nie pomogło. Doszedłem do wniosku, że w sumie wymienie po prostu kabel na dłuższy, bo ten który dostałem jest bardzo krótki i będzie po problemie, bo tak na prawdę to nie potrzebna mi bezprzewodowa. Znalazłem kabel, podłączyłem do komputera i nie wiem czy od tego momentu czy to już chwile wcześniej myszka w ogóle się nie świeci (w sensie kółko było podświetlone), nie włącza. W czym może być problem? Wcześniej normalnie cały czas mogła być włączona, nawet jeśli nie działała, a teraz w ogóle nie świeci (nawet jeśli podłącze ją starym kablem usb bezpośrednio do zasilania to się nie włącza). Co się mogło stać? Co mam w tej sytuacji zrobić? Wyciągnąłem akumulator z myszki i tak sobie leży, zastanawiam się czy nie doszło do jakiegoś zwarcia czy może mycha po prostu się czasem nie rozłądowała...


  13. Witam,

    z 2 tyg temu zakupiłem telewizor SAMSUNG UE49K5672 i wszystko smigalo bez zarzutu do wczoraj. Byłem zmuszony przywrócić router do ustawień fabrycznych, a co za tym idzie ustawiałem go na nowo i niestety od tego momentu telewizor nie chce mi się z nim połączyć. Próbowałem wpisywać ip/dnsy itp ręcznie nic nie dało, resetowałem tv do fabrycznych i również to samo. Najlepsze jest to, że dzwoniłem do konsultantów Samsunga i gość powiedział mi, że to raczej problem z routerem i żebym sprawdził czy tv łączy się z hotspotem lub innym wifi. Sprawdziłem i niestety podczas łączenia z hotspotem również jest to samo. Czy miał ktoś z was może taki problem i wie jak go rozwiązać? Czy może konieczne jest wezwanie serwisantów do domu?

     

    pozdrawiam


  14. Witam, zakupiłem 'nowy' używany dysk twardy, podobno z wystaw i w pełni sprawny. Pochodził jakieś 20 dni, dzisiaj po uruchomieniu oglądałem coś na youtube po czym komputer się zrestartował i przez chwile był czarny ekran+wydobywały się te 'słynne' pikania, były bodajże cztery (3 identycznie i ostatnie było chyba krótsze albo dluższe, odstępy miedzy piknięciami takie same). Myślałem, ze to jakiś może problem z kablami czy coś, podociskałem, włączyłem ponownie, minęło trochę czasu i stało się znowu to samo... Czy to na pewno dysk twardy? Od samego kupna jak go uruchomiłem to chrobotał, tak jak by był używany i to bardzo (a nie tak jak pisali w aukcji, że sporadycznie). Jak zdiagnozować problem? Jakieś testy? Jakimi programami?

     

    Z góry dzięki za pomoc.

     

    @edit

    hd tune:

    http://scr.hu/0q06j/vh0qr


  15. Witam!

    Od 2[?] dni zauważyłem, że samoczynnie maleje mi miejsce na dysku E, który nie jest dyskiem systemowym. Wiem, że jeśli na C jest taki problem, to często jest ten wirus 'z pendrive' czy jak on się tam zwał, ale tutaj jest to inny dysk i nie wiem czy jest to to samo. Wczoraj usunąłem najpierw jeden folder, który miał 30gb, zrobiło się 35.5GB miejsca, dzisiaj włączyłem komputer i jest jakieś 8GB... Co mam zrobić?


  16. Zbyt długo zwlekałem z tym RAMNITEM, dysk już i tak jest w słabej formie. Już kiedyś pisałem tutaj z tym problemem, używałem dr.weba i cholerstwo i tak nie chciało się usunąć.

     

    dostałem odpowiedź na innym forum (ciut wcześniej niż tutaj) - kazano mi zrobić taki fix: http://wklej.to/0M3y8

    raport:

     

    1: http://wklej.to/08OGJ <- tutaj przywiesiło się coś przy usuwaniu katalogu z appdata/mozilla/profiles bodajże, dlatego włączyłem fix jeszcze raz (a owe foldery usunąłem ręcznie)

     

    2: http://wklej.to/virgw <- jak widać chyba nic już do usuwania nie było.

     

     

    potem zrobiłem skan: http://wklej.to/V4rTd

     

    co do ramneta, może faktycznie jednak zrobię tą bootowalną płytkę... tylko mógłbyś mi powiedzieć, jak wygląda proces po 'włożeniu' płyty do napędu? Bootuje z CD i co dalej? Jest coś mocno skomplikowanego czy wystarczy dla przykładu wybrać 'skan' i voila?

    @edit

    http://scr.hu/7tfm/uolwm <- to jest program który miałbym nagrać na płytkę?


  17. Witam.

    Przypadkowo dzisiaj, przez moją nieuwagę niestety, zainstalowałem jakieś /cenzura/ (typowe search toolbary itp). Pousuwałem wszystko wg poradników które znalazłem gdzieś tam w google, ale niestety kolejne programy samoczynnie się instalują. Myślałem, że jest już spokój ale przed chwilą doszło do tego samego, zainstalował się jakiś syf które automatycznie wyłącza mi mozille i podmienia ją na jakiś inny webbrowser (ewentualnie jest to mozilla z jakimś dodatkiem o.O). Jak zaczyna się proces instalacji tych niechcianych programów szybko wchodzę w menadżer zadań i zamykam 'dziwne' procesy dzięki czemu wszystko się nie instaluje. Ok, to teraz może dam log z OTL:

    http://wklej.to/R0LSL

     

    AdwCleaner:

    http://wklej.to/hUGSK

     

    FRST: http://wklej.to/5zqaU

    additional- http://wklej.to/KTDPG

    shortcuts- http://wklej.to/Q8hG1

     

    Swoją drogą. Od dłuższego czasu mam jakiegoś tam wirusa (RMNET czy jakoś tak z tego co pamiętam), którego usunąć można tylko poprzez całkowity format dysku (czego zrobić nie planuje). Dysk spisuje i tak na straty, ale jednak z tymi toolbarami chciałbym się uporać.

     

     

     

    @ps

     

    proces instalacji tego gowna odbywa się co jakieś 2+/-h...

×
×
  • Dodaj nową pozycję...