Skocz do zawartości

amp41

Forumowicze
  • Liczba zawartości

    2885
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

50 Excellent

1 obserwujący

O amp41

  • Tytuł
    Uzależniony od forum

Ostatnie wizyty

10898 wyświetleń profilu
  1. Mam mały problem z ustawieniami sieci.Internet mam z komórki czyli używam tethering przez usb,tak już działam ponad rok.Wczoraj sąsiad udostępnił mi swoje wifi i niestety po wpisaniu danych w telefon i podłączeniu nie mam połączenia z siecią choć karta jest widoczna i pokazuje się okienko (win 10) dotyczące udostępniania. Teraz trochę z innej beczki bo skoro nie działa to podejdę z innej strony...mam router tp-link WDR3600 z czasów kiedy miałem normalnego neta (przymocowany za biurkiem) więc postanowiłem go użyć jako punkt dostępu.Dałem reset,wyłączyłem DHCP,ustawiłem 2,4 GHz bo tam tylko widoczne to połączenie było,wpisałem hasło,kanał,restart i internet jest...ale nie mogę wejść teraz w ustawienia routera,choć nie zawsze,czasami chce wchodzić na główny router sąsiada zamiast na mój.Zmieniłem nawet adres na inny ale wtedy już wcale nie chciał wejść na stronkę konfiguracji.I tak sobie grzebię w tym od wczoraj,na obecną chwilę zauważyłem że sieć publiczna (swoją drogą jaką ustawić?) powoduje chyba te problemy z routerem (stroną) bo nawet tego tematu nie mogłem napisać bo się zwieszał net najczęściej przez "Serwer potrzebował zbyt wiele czasu na odpowiedź".Teraz ustawiony profil prywatny i jak na razie net działa i mogę wejść w konfigurację co prawda z innego adresu ale wchodzę.Ponieważ jestem upierdliwy to dalej drążę temat z telefonem...dlaczego nie ma połączenia choć wolniejsze o połowę i powinienem dać sobie spokój.Niestety w sieciach się nie orientuję dlatego liczę na wyjaśnienia co do pierwszej części jak i drugiej,może coś źle ustawiłem,może ma działać tylko jako profil prywatny a nie publiczny (skoro teraz nie ma problemu).Inna sprawa to zabezpieczenie takiego połączenia,da się jakoś to zrobić? bo nie widzę w ustawieniach mojego routera opcji,może tak ma działać punkt dostępu,wyłączone tylko udostępnianie plików i drukarek a co z resztą tzn.traktować sieć sąsiada jako zaufaną (prywatną).Po moim necie normalnym bez wifi z telefonu wszystko działa a sygnał od sąsiada jest na tyle mocny że powinno to działać. Czyli na chwilę obecną mogę wejść na stronę konfiguracji,niestety nawet tutaj (i nie tylko) nie mogłem dodać tematu ze względu na to "Serwer potrzebował zbyt wiele czasu na odpowiedź".Teraz jestem na moim necie z telefonu,zwykłym bez wifi ,routera i nie ma żadnych problemów.Nie wiem w czym jest problem.
  2. Tytuł typowy ale liczę na pomoc.Ot mam internet z telefonu,czyli podłączam go przez usb włączam tethering przez usb,wykrywa nowąsieć (co dzień to numerek wzrasta🙂) wyskakuje okienko (win 10) o udostępnianiu i działa tak już ponad rok spokojnie.Wczoraj sąsiad udostępnił mi wifi,więc włączyłem,wpisałem hasło itd. wyskoczyło okno o udąstępnianiu ale internetu niestety brak,karta sieciowa jest widoczna.
  3. Raczej nie zacina ci się od stukania w biurko ale od częstego molestowania owego klawisza.😀
  4. Może stery od grafiki albo sama karta,stery można zmienić a z kartą to już problem,albo sprawdzić u kogoś albo inną u siebie,nie wspominając o wymianie np.pasty i sprawdzeniu temp.
  5. Może po prostu WU dało czadu ze sterami 😀
×
×
  • Dodaj nową pozycję...