Skocz do zawartości

zlotnik

Forumowicze
  • Liczba zawartości

    1855
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Odpowiedzi dodane przez zlotnik


  1. Godzinę temu, rzymo napisał:

    Aż dziwne, odpaliło od strzała, czas na testy stabilności... Ja już nic więcej nie dodaję, żeby nie denerwować co poniektórych ;)

     

    dwgKpqa.png

    jakie pamięci ?


  2. W dniu 6.03.2021 o 18:50, Roberto78 napisał:

     To pogoń  na 3800 tylko musisz ustawić w biosie , żeby było synchronicznie:   MLCK ustawiasz na 3800,  FLCK na 1900   a  ULCK=MLCK

    Screen Shot 02-23-21 at 08.46 PM.PNG

    Jakie masz pamięci? bo nastawy kosmiczne 


  3. problem leży chyba po stronie HDMI w momencie wybudzenia monitora z uśpienia jest czarny ekran a gdy wyjmę i włożę HDMI ponownie obraz się pojawia nie trzyba komputera restartować. A chwilowe czarne ekrany w chrome są inne gdy w sterownikach wyłączę HDCP wtedy obraz robi się czarny i po chwili się pojawia ale chrome jest cały czarny nic nie wyświetla, trzeba restartować chroma. z HDCP po czarnym ekranie samoczynnie wszystko wraca do normalności. Myślę żeby zobaczyć jeszcze na DVI.

    Ram działa na 3800 cl16 ale to nie wina ramu podczas jego testowania zero błędów, podczas grania też nie ma problemu 


  4. Mam problem z moim 4650g zawsze przy pierwszym włączeniu chrome mam czarny ekran na 10sec potem obraz się pojawia i jakiś błąd sterownika wyskakuje. Potem już  mogę włączać chrome 100 razy jest ok aż znowu nie wyłączę komputera. Problem z czarnym ekranem pojawia się też gdy uśpi mi się monitor i chce wybudzić komputer wtedy pisze no signal i muszę komputer wyłączyć przyciskiem power i włączyć ponownie. Kto wie o co chodzi ? 


  5. Próbowałem wszystkiego jutro włożę 2700 komp mi się i tak nie włączy bo niemam gpu ale nie powinna świecić się kontrolka CPU tylko gpu wtedy będę wiedział że CPU zwalony. A jak dalej będzie się świecić CPU to Mobo na serwis.

    Ps. Na forum ktoś ma tomahawk z 4650? Albo spodkal się żeby nowy CPU był zwalony ?


  6. Sprzedałem rtx 2070 super i kupiłem 4650 ponieważ zauważyłem ze mało gram i tutaj pojawił się problem. Po zamontowaniu procesora świeci się kontrolka czerwona CPU. Bios wgrałem najnowszy z strony msi jeszcze na starym r7 2700 dodatkowo teraz wgralem go raz jeszcze przez usb bez zmian nic nie pomaga. Wyjąłem baterię cmos i nadal to samo. Możliwe że procesor przyszedł mi uszkodzony ?Na stronie msi pisze że płyta główna wspiera ten procesor

    Pomocy 20 lat bawie się w komputery złożyłem dziesiatki zestawów z takim czymś się nie spotkałem 

×
×
  • Dodaj nową pozycję...