Skocz do zawartości

blondasek

Forumowicze
  • Liczba zawartości

    17
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Odpowiedzi dodane przez blondasek


  1. Witam,

     

    Poprzedni temat szybko został zakopany, rzekomo za niezgodność z regulaminem (obstawiam punkt niezgodności z działem gdzie temat założyłem [PCLab.pl - uwagi odnośnie do serwisu i forum]) w związku z czym, SUGESTIA DOTYCZĄCA SERWISU PCLab (mam nadzieję, że tym razem poprawnie).

     

    Sugeruję, by na stronie głównej pojawiły się życzenia noworoczne, jak co roku.

     

    Pozdrawiam :)


  2. Witam,

     

    Nietypowo troszkę. Pracuję z użyciem Bria Stretto. Wcześniej pracowałem na Avaya i tego problemu nie było, mianowicie - gdy nawiązuję połączenie, Windows nie wycisza automatycznie dźwięków tła. Przy poprzednim komunikatorze, funkcja ta działała bez problemów. Oczywiście, jest to zaznaczone.

     

     

    Więc moje pytanie, czy ktoś pracował z Brią lub ma pojęcie, co może powodować, że akurat tego komunikatora nie wykrywa Windows? Uprawnienia adm. mam, więc to nie jest problem. W samym programie tez nie ma takiej opcji. Trochę to przeszkadza, bo lubię słuchać muzyki, czy audycji radiowych i muszę ręcznie to wyciszać.

     

    Z góry dziękuję za pomoc :)


  3. Ok, więc tak.

     

    Laptop:

    HP 6720s

    http://h20564.www2.hp.com/hpsc/swd/public/readIndex?sp4ts.oid=3442838

     

    Windows 7 postawiony.

    Jedyny sterownik jaki wywołał błąd (zainstaluj ponownie lub potwierdź, że zainstalowany poprawnie) to ten od dźwięku.

     

    Skala głośności w Urządzeniach do odtwarzania pokazuje, że dźwięk jest. Niestety, z głośników jak i jack'a nic nie leci. Gniazda działają, nie jest to wina sprzętu.

     

    Czy ktoś z Was miał podobne problemy?

    Szukałem innych sterowników, od podobnych modeli, ale za każdym razem nie obsługiwały tego urządzenia.

    Przycisk "Pobierz sterownik/Aktualizuj sterownik" jest na szaro.

     

    Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.


  4. http://www.notebookcheck.net/Microsoft-Surface-Pro-3-Tablet-Review.122170.0.html

     

    Recenzja z tej samej stronki. Można porównać. W SP3 jest jaśniej, dużo wydajniej (bywa, że w syntetycznych testach kilkukrotnie), ładniej w sensie designu, niestety też drożej, ale w budżecie. Nawet klawiaturę ocenili tam podobnie jak tę z Lenovo. Marudzę, wiem, ale skłaniasz się ku dużo gorszemu sprzętowi.

     

    Hmm.. jak znajdę klawiaturę w tym samym kolorze.. rzeczywiście ekran wypada lepiej. Dzięki za wszystkie uwagi, na pewno podpytam, jeżeli będę miał wątpliwości! :)


  5. Witam.

     

    W temacie tabletów jestem totalnym laikiem, nie mam też teraz czasu na zagłębianie się w konkretne modele i drobne kruczki.

     

    W skrócie, czego potrzebuję:

     

    - Windows 8,

    - rozdzielczość do 12",

    - klawiatura dołączana, nie musi mieć dysku - mile widziana bateria,

    - dobry ekran (jasność),

    - dysk twardy (64/128, więcej nie potrzebuję),

    - około ~300-400 minut typowego użytkowania (z Wi-Fi), bez klawiatury,

    - 2-4 GB ram, tutaj nie mam jakichś specjalnych wymagań.

     

    Jeżeli ktoś się zna, używał, kojarzy, może coś polecić, chętnie przyjmę wszelkie porady. Jeżeli ktoś się nie zna, to proszę, żeby nie udawał eksperta od tabletów nagle.

    Z góry dziękuję i życzę Wesołych Świąt oraz Szczęśliwego Nowego Roku! :)


  6. Witam.

    Jestem posiadaczem legalnego W7 pro, aktualizowanego na bierząco. Ostatnio zakupiłem grę Wargames Zimna wojna, (uprzedzając - na ich supporcie nie umieją mi pomóc) i po zainstalowaniu wyskakuje błąd "Nie znaleziono punktu wejścia procedury [...] bilbiotek MSVCR110.dll". Posiadam netframework'a 4.5 dla mojego systemu, jak również instalowałem wszystkie vcredist'y do niego. Wg większości opinii nie mam właśnie którejś z wersji vcredist zainstalowanej, ale przeleciałem instalacje dla systemu od '08 do '12 i nic. Windows oczywiście x64.

    Jeżeli ktoś się spotkał z takim błędem i zna rozwiązanie (nie będę formatował dopiero co sformatowanego windowsa, to niedorzeczne) - będę wdzięczny za pomoc.


  7. Hmm co do GTA IV, to również zauważyłem, że pirat chodzi szybciej. I mimo, że posiadam oryginał, używam pirata. Mam i5 2500k, 8 gb ramu, gt[x]'a 550 ti [:D śmiech na sali, wiem. Czekam na 660'tkę] i gra mi [nie] chodzi w 30 klatkach, w najniższych ustawieniach na rozdziałce 1024x800. Po jakimś czasie jest lepiej, ale tak się nie da grać. Co chwilę są spadki do 10-15 klatek. Poświęciłem nawet SSD, z ciekawości i postawiłem na nim system + samą GTA. Bez jaj, identycznie :D A na piracie, spadkie do 25, czasami, w rozdziałce 1366x768, wysokie/bardzo wysokie i inne wodotryski.

    Dzięki Rockstar!

×
×
  • Dodaj nową pozycję...