Skocz do zawartości

sixzi

Forumowicze
  • Liczba zawartości

    20
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Odpowiedzi dodane przez sixzi


  1. 5 godzin temu, Qwinto napisał:

    Na tym urządzeniu nie. Musisz puścić na górę zwykłą skrętkę...

    To wtedy jakbym to zostawił na samo WiFi żeby było na piętrze, a sobie skrętke tylko do kompa puścił to będzie git? Bo słyszałem że jakbym miał jeszcze jeden router stawiać to by też trochę prędkości ucięło.

    4 godziny temu, MassTA napisał:

    Sprawdź na różnych kombinacjach gniazdek - może trafisz na jakieś lepiej spięte i osiągnie bliżej tych 150 Mbit/s.

    Nie mam jak inaczej bo wtedy kabla do kompa nie podłączę


  2. Witam. Przyszło do mnie dzisiaj urządzenie Tenda PH10. Posiadam w domu światłowód, a z braku zasięgu na górze musiałem zakupić te urządzenie. Na dole jest po 110-150Mbps, a na górze gubi ponad połowę prędkości i jest ok.50Mbps. Jest jakaś opcja poprawić ten transfer czy raczej nic nie da rady zrobić?


  3. 1 godzinę temu, Lexus napisał:

    Sprawdź czy identyczny problem występuje jeśli podłączysz tę myszkę pod inny komputer. Jeśli tak, wyślij mysz na gwarancję bądź spróbuj zaktualizować jej firmware. Jeśli nie, spróbuj ja podłączyć pod inny port USB.

    Jest to myszka bezprzewodowa ale można ją też pod kabel podpiąć i zauważyłem że jak podedpe ją pod kabel to normalnie działa. Może coś z odbiornikiem jest nie tak? Zaczęło się to robić kiedy mi prąd wywaliło podczas burzy.


  4. Witam. Raz na kilka odpaleń komputera mam taki problem, że nie mam kursora na pulpicie. Dopiero jak podłączę inną myszkę się pojawia, a żeby się pojawił na aktualnie używanej to muszę odłączyć tą starą po czym kilka razy aktualną podłączyć i dopiero pojawia się kursor.


  5. 21 godzin temu, smilehunter napisał:

    Dołączony adapter USB może zbierać "śmieci". Jeśli z niego korzystasz, to sprawdź pod innym gniazdem usb. 

     

    Po podłączeniu słuchawek bez karty dźwiękowej podłączanej do USB tylko bezpośrednio do jacka szumy ustają. Teraz pytanie czy to jest coś z kartą razera źle czy to już tak poprostu jest i będzie?


  6. 10 minut temu, Qwinto napisał:

    Mi to wygląda na jakieś problemy z routerem/DNS operatora/samym internetem. Pada IPv4, ale Discord np. utrzymuje połączenie po IPv6. Pewnie jakby wyłączyć IPv6 na kompie, to będzie padało wszystko. Jak to naprawić, to nie wiem. Można ustawić lokalnie swoje DNS (1.1.1.1 czy 8.8.8.8 od Googla), można zmienić router. Sprawdź te DNSy na początek.

    To samo mi właśnie na innym forum polecili. Zmieniłem DNSy na googla i teraz czekam na rezultaty.


  7. 25 minut temu, Qwinto napisał:

    Komputer masz po kablu czy WiFi? Jaką masz konfigurację sieciową, jakich DNS używasz (ipconfig /all), jaki router, jak dostarczany masz internet (kabel, światłowód, linia telefoniczna, radiolinia)?

    Komputer po kablu. DNSy automatyczne, router HUAWEI B535, router na karte SIM


  8. Witam. Otóż mam bardzo dziwny problem z internetem. Podczas normalnego użytkowania potrafi nagle jakby stracić połączenie ale nie tak że pokazuje że nie ma internetu tylko tak że w żadnej aplikacji nie ma oprócz np. discorda. Przeglądarka, gry, steam itp. pokazują że nie ma internetu a w tym czasie normalnie siedzę na discordzie bez żadnych lagów. Również w tym samym czasie nie działa internet na telefonie. Miał ktoś może taki problem i wie czy coś trzeba w routerze ustawić czy jak?


  9. Witam. Posiadam router ZTE MF286. Oddawałem go 2 razy na gwarancję po czym dostałem nowy. Problem polega na tym, że na tym starym jak i nowym routerze nagle podskakuje mi ping i pakiety ale TYLKO w jednej grze (League of Legends). Pisałem do supportu LoLa ale nie byli w stanie mi pomóc. Gdy przełożę kartę z routera do telefonu i zrobię hotspot to nagle problem znika. Miał ktoś może podobny problem i go jakoś rozwiązał? Nie wiem czy to znowu coś z routerem jest czy jak ale już naprawdę mam tego dosyć.


  10. Cześć! Od czasu wymiany podzespołów zauważyłem że nie działają one z pełną mocą/wydajnością. Otóz w porównaniu do filmów gdzie przedstawiają ile tam fpsów na danym setupie jest itp. i z tego co mówili znajomi to mam mniej fpsów niż powinno być. Mogę podejrzewać że jest to wina RAMu i czy wymienienie z 2400MHz na Crucial Balistix 3600MHz by tego czasem nie naprawiło. Możecie coś doradzić i czy rzeczywiście może to być wina RAMu?

    Link do benchmarku: https://www.userbenchmark.com/UserRun/41963930


  11. Witam. Ostatnio wymieniłem procesor, kartę graficzną, płytę główną w swoim komputerze i mam dziwne wrażenie, że nie działa wszystko poprawnie. Dostrzegam co jakiś czas spadki lub dość mało fpsów gdzie na takim zestawie powinno być ich o wiele więcej. Wie ktoś może jak mogę sprawdzić czy wszystko gra oraz co może być przyczyną?

    Wrzucam tutaj przykładowy benchmark: https://www.userbenchmark.com/UserRun/38937249


  12. Witam. Zamówiłem sobie nową płytę i procesor. Prosiłbym o jakiś mini-poradnik jak w łatwy sposób pozbyć się starych sterowników procka i płyty i zastąpić je nowymi. W przypadku karty graficznej to wiedziałem jak to zrobić ale w tej sytuacji to nie mam pojęcia.


  13. Witam. Posiadam kartę graficzną RTX 3060 Ti i chciałbym wymienić procesor aby już nie mieć bootlenecku. Mam do wyboru I5 10600K i 10600KF. Lepiej zaoszczędzić 150zł i kupić bez integry czy z integrą. Robi to jakąś różnicę w wydajności?

×
×
  • Dodaj nową pozycję...