Forum PCLab.pl: 3DMark 11 - Nowy ranking PCLab.pl cd. - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (29 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

3DMark 11 - Nowy ranking PCLab.pl cd. Oceń temat: ***** 5 Głosów

#41 Użytkownik jest niedostępny   ka(L)i 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 428
  • Dołączył: Pt, 29 Cze 07

Napisany 21 Styczeń 2013 - 23:07

Na 13.1 miałem jakieś 10550, czyli myślę że w granicach błędu pomiarowego :)

#42 Użytkownik jest niedostępny   J33SUS 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 349
  • Dołączył: So, 13 Paź 12

Napisany 21 Styczeń 2013 - 23:18

Hmm, a da się wymusić stałe taktowanie procka? Bo mi skacze od 1500Mhz w Benchmarkach do 3400 w FurMarku. :hmm:

Może to pomoże. :D

Ten post był edytowany przez J33SUS dnia: 21 Styczeń 2013 - 23:18


#43 Użytkownik jest niedostępny   ka(L)i 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 428
  • Dołączył: Pt, 29 Cze 07

Napisany 21 Styczeń 2013 - 23:32

Wyłączyć wszystkie technologie odpowiedzialne za oszczędzanie energii są to:
EIST
C1E
C3
C6

#44 Użytkownik jest niedostępny   J33SUS 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 349
  • Dołączył: So, 13 Paź 12

Napisany 21 Styczeń 2013 - 23:40

No dobrze, ale gdzie to wyłączyć? :E

#45 Użytkownik jest niedostępny   stg44 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 88
  • Dołączył: Wt, 30 Lis 10

Napisany 22 Styczeń 2013 - 03:07

Zobacz postJ33SUS, o 21 Styczeń 2013 - 23:40, napisał(a):

No dobrze, ale gdzie to wyłączyć? :E


w biosie :E

#46 Użytkownik jest dostępny   berger6630 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1149
  • Dołączył: Pn, 17 Wrz 07

Napisany 22 Styczeń 2013 - 09:28

Zobacz postJ33SUS, o 20 Styczeń 2013 - 17:39, napisał(a):

Zrobię lekki OT. :)

Czy Wy też macie na nowych sterach mniej punktów w 3dmark? U mnie 200-300 punktów mniej.


mam tak samo zeszło mi około 300pkt na 13.1 aczkolwiek jakoś w bf3 płynniej chyba jest na 13.1

#47 Użytkownik jest niedostępny   sideband 

  • Bydlęca moc!!!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 20495
  • Dołączył: Wed, 01 Cze 05

Napisany 23 Styczeń 2013 - 23:24

[*] sideband - 11277 pkt. - NVIDIA GeForce GTX 680 2048MB @ 1306MHz Boost @ 7448MHz - i5 3570K @ 4,9GHz Screen


;)

#48 Użytkownik jest niedostępny   MatixSM 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1405
  • Dołączył: Cz, 05 Sie 10

Napisany 23 Styczeń 2013 - 23:32

czym chłodzisz proca :)?

#49 Użytkownik jest niedostępny   sideband 

  • Bydlęca moc!!!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 20495
  • Dołączył: Wed, 01 Cze 05

Napisany 23 Styczeń 2013 - 23:37

To tylko do testu , titan hati nic nadzwyczajnego. Na co dzień można śmigać na 4.7ghz 1.36v ;) , ale i tak pasywnie stock 0.94v nie potrzeba więcej na co dzień ;)

#50 Użytkownik jest niedostępny   leomarshal 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: Nd, 27 Sty 13

Napisany 27 Styczeń 2013 - 07:50

witam jestem tu nowy ale pochwale sie moim radeonem 7870 w prawdzie wyniki sa bardzo dobre dla gpu score to procek mnie zwalnie ale planuje zakup 2500k wiec w przyszlycm tygodniu zrobie testy zobaczcie wynik dla karty i powiedzcie co otym sądzicie pozdrawiam http://www.3dmark.com/3dm11/5679495

#51 Użytkownik jest niedostępny   Light56 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Nd, 27 Sty 13

Napisany 27 Styczeń 2013 - 14:12

[*] Light56 - 15986 pkt. - 2x Radeon HD7970 3gb MSI Lightning + Gigabyte WF3 @ 1080 @ 1480 CFX - I7 3770k @ 4.5GHz http://img577.images.../3dmark11op.png

#52 Użytkownik jest niedostępny   MaxForces 

  • pompton plains nj
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12064
  • Dołączył: So, 26 Sty 08

Napisany 27 Styczeń 2013 - 16:02

Maxforces - 11415 pkt. - HD7970 3gb @ 1280 @ 1725 - i7 2600K@ 4.96GHz Screen
http://www.3dmark.com/3dm11/5717333

Ten post był edytowany przez MaxForces dnia: 27 Styczeń 2013 - 16:02


#53 Użytkownik jest niedostępny   crazik 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Nd, 27 Sty 13

Napisany 27 Styczeń 2013 - 20:22

[*] Crazik - 6636 pkt. - NVIDIA GeForce GTX660 2048mb @ 1020Mhz @ 1502Mhz @ 960 - Procesor i5 3570k @ 3.4GHz Screen


Spodziewałem się więcej po tym sprzęcie ? :hmm:

Ten post był edytowany przez crazik dnia: 27 Styczeń 2013 - 20:30


#54 Użytkownik jest niedostępny   robson2222 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 291
  • Dołączył: So, 02 Sie 08

Napisany 27 Styczeń 2013 - 20:47

Kręć procka ;)

#55 Użytkownik jest niedostępny   BartS` 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 670
  • Dołączył: Nd, 24 Paź 10

Napisany 27 Styczeń 2013 - 20:51

Zobacz postMaxForces, o 27 Styczeń 2013 - 16:02, napisał(a):

Maxforces - 11415 pkt. - HD7970 3gb @ 1280 @ 1725 - i7 2600K@ 4.96GHz Screen
http://www.3dmark.com/3dm11/5717333


Co tak kiepsko pamięci wykręcone ? Dla porównania 1280/1950 http://www.3dmark.com/3dm11/5720402

A tutaj już przyzwoity wynik http://www.3dmark.com/3dm11/5720535 ;)

Ten post był edytowany przez BartS` dnia: 27 Styczeń 2013 - 21:26


#56 Użytkownik jest niedostępny   MaxForces 

  • pompton plains nj
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12064
  • Dołączył: So, 26 Sty 08

Napisany 27 Styczeń 2013 - 22:44

Zapewne kara z możliwością zmiany napięcia na mem, ale wynik nie poraża przy takich taktach pamięci. Timingi nieźle poluzowane.
Mała poprawka
Maxforces - 11504 pkt. - HD7970 3gb @ 1285 @ 1826 - i7 2600K@ 4.96GHz Screen
http://www.3dmark.com/3dm11/5721541
Ale zawsze można takie wstawić :E a nawet więcej :E
P12313

Ten post był edytowany przez MaxForces dnia: 27 Styczeń 2013 - 23:38


#57 Użytkownik jest niedostępny   Wooojciech1983 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1024
  • Dołączył: Pt, 18 Maj 12

Napisany 28 Styczeń 2013 - 10:30

Zobacz postMaxForces, o 27 Styczeń 2013 - 22:44, napisał(a):

Ale zawsze można takie wstawić :E a nawet więcej :E
P12313

Akurat ten wynik na Radku jest oszukany - wyłączona teselacja z poziomu CCC co dodaję ok. 1 000 pkt.

#58 Użytkownik jest niedostępny   Wooojciech1983 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1024
  • Dołączył: Pt, 18 Maj 12

Napisany 28 Styczeń 2013 - 10:41

Zobacz postMaxForces, o 27 Styczeń 2013 - 22:44, napisał(a):

Ale zawsze można takie wstawić :E a nawet więcej :E
P12313

Akurat ten wynik jest oszukany - wyłączona teselacja z poziomu CCC ale 13K jest jak najbardziej możliwe na GPU przy zegarze 1300+.

#59 Użytkownik jest niedostępny   BartS` 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 670
  • Dołączył: Nd, 24 Paź 10

Napisany 28 Styczeń 2013 - 11:07

Około tylko 1340 mhz potrzeba 7970 aby pękło 13k gpu score , przyjdą kolejne silne mrozy to może się uda :E

#60 Użytkownik jest niedostępny   robson2222 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 291
  • Dołączył: So, 02 Sie 08

Napisany 28 Styczeń 2013 - 16:35

[*] robson2222 - 8.802 pkt. - Radeon HD7870 2048MB @ 1250 @ 1450 - i5 2500K @ 4.6GHz Screen

OC pamięci zrobiło swoje.

  • (29 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych