Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

z-e-t-k-a

TV ze światłowodu , po za operatorem po za drogo

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Mam dylemat, bo nie mam kompletnie o tym pojęcia. Czytam, ale im więcej czytam, tym mniej wiem.

Do teraz miałem TV POLSAT z talerza za 19,99 zł miesięcznie i to mi wystarcza, ale po przeprowadzce nie mam możliwości montażu anteny satelitarnej, bo ze względu na wysokie drzewa w ogrodzie nie będzie to działać. Jestem zatem skazany na TV przez Internet.

Łącze mam światłowodowe 400 Mb/s. Po WiFi w miejscu, gdzie stoi telewizor, mam stabilne jakieś 80 Mb/s. (wystarczy, żeby nie rwało?)

Nie mam żadnych większych wymagań, podstawowe POLSATY 1, 2, 3, TVN, TVP1, TVP2, TVP3 i co tam jeszcze będzie, to już obojętne :)
No i żeby to było w HD, jak mam teraz.

Doradzicie coś? Najlepiej jak ktoś już coś ma sprawdzonego i podpowie co i jak.
Dzięki wielkie z góry!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat Polsat do 4k wymaga ok. 30Mbit/s, nizsze rozdzielczosci zapewne zdecydowanie mniej. 80Mbit na pewno wystarczy. Mam Polsat Box Go, wiec sprawdzone info.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak zgadza się,

ale zależy mi żeby raczej tego 19,99zł nie przekroczyło miesięcznie , bo bardzo mało TV oglądamy . Ale te kanały musza być POLSAT 1, 2, 3, TVN, TVP1, TVP2, TVP3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież te kanały są darmowe z anteny naziemnej. Po co kombinujesz na siłę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie za cholerę nie chcę znaleźć TVN'u z naziemnej co bym nie robił. Może u autora tematu będzie lepiej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WP PILOT,  masz tam pakiet za 19,99zł (59 kanałów). Aplikacja jest na większość Smart TV.

https://pilot.wp.pl/oferta/22/

TVP 1, 2, 3 powinny być na aplikacji od TVP na Smart TV.

Edytowane przez Puma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darmowe to pomyłka, z reklamami w aplikacji i w strasznej jakości. W dodatku za darmo pójdzie tylko na jednym urządzeniu w ramach jednego konta. Do normalnego oglądania trzeba wykupić jakiś pakiet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź sobie mapę zasięgu z anten telewizji bezpłatnej - https://emimaps.emitel.pl/ i zobacz co u ciebie dociera z poszczególnych MUX i z jaką siłą, na tej podstawie możesz zdefiniować kierunek (azymut) i przewyższenie do nadajnika i dobrać antenę do lokalizacji - będzie koszt zakupu anteny (lub dwóch anten jeśli MUX'y są nadawane z różnych lokalizacji), jakiegoś sumatora, może wzmacniacza  i kabla plus pewnie jakiegoś uchwytu do montażu anteny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dowiedziałem się że pomocą TV BOX np takiego Xiaomi Tv Box S 2nd Gen , mogę po zainstalowaniu aplikacji Polsatu oglądać wszystko to co mam w abonamencie przez Internet bez używania anteny satelitarnej.

Jeszcze nie kupiłem tego urządzenia, bo chciałbym żeby też można było z niego słuchać muzyki z pendrive (USB) podłączonego do amplitunera , a ten XIAOMI podobno tego nie ma :(

macie coś sprawdzonego co moglibyście doradzić?

Może napisze w punktach co bym koniecznie potrzebował:

1. Oglądanie TV Polsat (mam aktualnie taką TV z anteną satelitarną której się chcę pozbyć) i chcę żeby Polsat był przez Internet

2. Oglądanie filmów z USB, lub puszczanych przez WiFi/Bluetouch z laptopa w formatach MKV , H.264 , H.265 (HEVC) , AVI, MPG4 (do rozdzielczości 4K)

3. Słuchanie muzyki z USB wpiętego w to urządzenie i spiętego z amplitunerem , w formatach (MP3 , FLAC , WAV)

Dziękuję z góry za odpowiedź.

Edytowane przez z-e-t-k-a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 27.10.2024 o 22:13, Tomz napisał:

Przecież te kanały są darmowe z anteny naziemnej. Po co kombinujesz na siłę?

Nie mam możliwości/miejsca montażu żadnych anten dlatego "kombinuje na siłę"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To sobie kup antene pokojową i postaw na szafce/parapecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi