Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Spl97

Cinebench R23 - Ranking forum PCLab.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Dell S3222DGM, po wybudzeniu czy uruchomieniu kompa często monitor ma takie mignięcie, jakby się włączył i wyłączył, potem jest wszystko ok. Może to jakieś uśpienie monitora i to może jest powodem? DDC/CI mam właśnie włączone i mam też program do sterowania monitorem z poziomu systemu operacyjnego.

Edytowane przez MarioDee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@MarioDee czy podczas uruchomionego testu CB R23 to Ty wyłączasz monitor przyciskiem na monitorze czy monitor sam się wyłącza po pewnym czasie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja wyłączałem przyciskiem, ale nie powinno przecież tak się dziać chyba? Po prostu włączyłem test i chciałem odejść na dłużej od kompa, więc wyłączyłem monitor przyciskiem. Wracam po pewnym czasie, a tu CBR23 zawieszony. Z innymi programami do testowania stabilności jak np y-cruncher, czy memtest nie ma takich problemów przy wyłączonym monitorze. Może to jednak taka przypadłość tego programu? Przy włączonym monitorze jest wszystko ok. DDC wyłączyłem na próbę, ale to nic nie dało.

Edytowane przez MarioDee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@MarioDee właśnie u siebie sprawdzałem. Gdy w opcjach zasilania Windowsa mam ustawione Wyłącz monitor = nigdy i jak włączę test w CB23 i wyłączę monitor przyciskiem, a za około 30 sekund włączę to nic się nie zawiesza.

Jeśli ustawię w opcjach zasilania Wyłącz monitor = 1min i jak włączę test w CB23(multi core), a następnie poczekam tak z 1min15sek.(monitor się wyłączy sam po 1min.) i ponownie włączę(poruszając mysz) to przez jakieś 10 sekund widzę, że czas w CB23 nie odlicza się i obrazek nie zmienia się, ale po chwili wszystko wraca do normy (czas przeskakuje w dół o tyle o ile był chyba wyłączony monitor programowo). Jednak cały czas test był wykonywany bo wentylatory grały tak jak przy włączonym monitorze.

@MarioDee jak u ciebie wygląda "zawieszenie CB23"? Wyskakuje błąd?

Edytowane przez pawciog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdziłem tak jak kolega pawciog napisał, ustawiłem w planie zasilania wyłączenie monitora po 1 minucie i faktycznie, po włączeniu monitora jest na chwile zamrożenie obrazu, ale test idzie dalej. Ale włączyłem test i wyłączyłem monitor ręcznie, odszedłem na dłuższą chwilę,  po czasie po którym test się powinien już skończyć słychać że wentylatory już nie pracują, więc uznałem że test zakończony, włączam monitor a tam pokazuje czas 9:53 do końca i plansza zablokowana :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

image.png.82f6ebd73fad566041f888d29ac3d66a.png

R7 5700x 4,5ghz@1.15v i stabilny :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Asus wydał nowe biosy 2102/2202 co zaniżają wydajność.

2202

GMXk79C.png

1904

xzqcmIC.png

Edytowane przez ket_rab
W edycji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tam widzę pobór też spadł ... choć i tak "przed" i "po" jest poniżej PL2=253W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że tu rankingi i wgl, ale od praktycznie początku nie mogę uruchomić r24 na configu #1, na laptopie i #2 wstaje normalnie a na jedynce przechodzi tylko splash screen i tyle.

Jakieś rady? Coś koślawy ten r24...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 18.11.2023 o 22:53, z1k napisał:

Sskok6o.jpg

60 47 51 1.41V

q2LrmNX.jpg

59 47 50 1.359v  2h cr23

ja nie wiem skad ludzie maja te wyniki 41k/42k przy 5,6GHz, u mnie na 5,8Ghz jest ledwo 41k...
za to teraz musze znaleźć lepszy RAM...
jeszcze 400 punktów i Cię dogonie :D

Edytowane przez Ryoni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź pod uwagę, że jego CPU wciągał w szczycie absurdalne 411,85W - chory pobór. Przeciętny został wskazany na 380W, ale pewnie część tego czasu z którego zostało to skalkulowane to IDLE, więc można przyjąć ciągły pobór był w rejonach ~410W. Teraz pomyśleć, że producent (w pierwotnej specyfikacji) dopuszczał max pobór dla tego modelu 253W i to jeszcze do 56s.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 18.06.2024 o 22:24, Qrdello napisał:

Jakieś rady? Coś koślawy ten r24...

Jeśli nie masz na dysku C, to prznieś go tam i wtedy odpali. Nie wiem czemu ale potrafi złapać takie schizy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Preludium...

https://i.imgur.com/EBEiapy.jpeg

Ponadto, wcześniej zapominałem wrzucić wynik swojego 5800X3D nabytego drogą kupna na przełomie maja/czerwca, więc to teraz praktycznie na sam koniec życia forum uczynię.

https://i.imgur.com/KTSR5DS.jpeg

Jeśli chcecie jeszcze wrzucać swoje wyniki z Cinebench R23, to jeszcze macie do tego okazję, póki na jest na to za późno.
Informuję, że z racji przyczyn technicznych niezależnych ode mnie, czyli koniec działalności forum PCLab wraz z dniem 30 listopada 2024r. ranking zostanie bezpowrotnie zamknięty w dniu 29 listopada 2024r.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi