Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

PtaQu27

samsung a54/nothing phone 1 czy iphone 12

Rekomendowane odpowiedzi

Kurczę nie wiem co wybrać , szukam nowego "niedrogiego" telefonu do aplikacji banku , booking , signal , discord itp , płacenia telefonem i dosłownie czasami obejrzenia filmu czy zagrania w grę logiczną czy coś takiego 
aktualnie mam iphone 12 mini , kupiłem kilka miesięcy temu używany i na początku fenomenalny aktualnie bolą mnie dwie rzeczy czyli bateria która jest do wymiany ( kondycja 79% bo w lato strasznie się grzał i stracił ok 3% w miesiąc czy dwa ) plus mały ekran który jest plusem ale aktualnie więcej korzystam z telefonu żeby pisać na signalu np i chciałbym szczerze lekko większy ekran ale też nie za duży bo jestem niski i mam małe kieszenie :)

zastanawiałem się już nad POCO x5 pro ale tutaj odpycha mnie fakt że telefon od teraz ma dostać tylko jedną aktualizację systemu co jest mega słabe bo mam wrażenie że to kupienie telefonu który już jest w połowie swojej żywotności 
z reszty opcji zostały mi Samsung a54 lub nothing phone 1 i np jako małą opcje biorę np możliwośc zmiany mojego 12 mini na zwykłą 12 która będzie miała trochę większy ekran i większą baterię 

od razu mówię że chcę telefon na lata który wymienię jak będę musiał bo nie jestem osobą która wymienia sprzęt co rok czy dwa , kupuję raz co jest dobre i trzymam aż nie daje rady tak jak moje stare telefony które wymieniłem bo już się cięły strasznie i nie miały aktualizacji więcej 
 PS dodam że używając iphona mam ciągle w głowie że jak będę go męczył grał itp to szybciej się rozładuje co równa się ładowanie i szybszy spadek % na kondycji czyli znowu gorsza bateria a czegoś takiego nie miałem w starych telefonach i nie czułem by trzymały gorzej zwykle starczały mi na 1,5-2 dnia a tutaj od rana do wieczora tylko jeśli  mało z niego korzystam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 5.12.2023 o 21:11, PtaQu27 napisał:

zastanawiałem się już nad POCO x5 pro ale tutaj odpycha mnie fakt że telefon od teraz ma dostać tylko jedną aktualizację systemu co jest mega słabe bo mam wrażenie że to kupienie telefonu który już jest w połowie swojej żywotności 
z reszty opcji zostały mi Samsung a54 lub nothing phone 1 i np jako małą opcje biorę np możliwośc zmiany mojego 12 mini na zwykłą 12 która będzie miała trochę większy ekran i większą baterię

Cóż, akurat Poco jest najlepszy z tej trójki. Nothing jak dla mnie przegrywa baterią (a jak czytam, bateria jest dla ciebie istotna), a Samsung nakładką na androida. Jeśli chodzi o twoje wymagania, Samsung też by się ostatecznie nadał.

Mini na zwykłą? A w jakiej cenie by była ta zamiana? Coś tam już szukałeś?

Patrząc na rozstrzał cen w/w telefonów, może byś ustalił jakąś konkretną kwotę maksymalną i ewentualne dodatkowe wymagania i by się coś poszukało. O ile to jeszcze aktualne. 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.12.2023 o 20:23, Kakarotto. napisał:

Cóż, akurat Poco jest najlepszy z tej trójki. Nothing jak dla mnie przegrywa baterią (a jak czytam, bateria jest dla ciebie istotna), a Samsung nakładką na androida. Jeśli chodzi o twoje wymagania, Samsung też by się ostatecznie nadał.

Mini na zwykłą? A w jakiej cenie by była ta zamiana? Coś tam już szukałeś?

Patrząc na rozstrzał cen w/w telefonów, może byś ustalił jakąś konkretną kwotę maksymalną i ewentualne dodatkowe wymagania i by się coś poszukało. O ile to jeszcze aktualne. 🤔

cena to właśnie 1200-1400 zł czyli w teori każdy się mieści , POCO byłby ok gdyby nie to że nie jest zbyt długo wspierany , od teraz ma trochę więcej niż rok wsparcia dla aktualizacji androida i 2 zabezpieczeń czyli długowieczny nie jest , widzę go jako smartfon na rok więc słabo , samsung ma to do siebie że ciągle widzę opinie że się tną , a nothing phone wydaje się fajny bo ma jeszcze 2 lata aktualizacje androida i 3 zabezpieczeń czyli źle nie jest plus czysty android ale np jest duży a ja mam małe dłonie i nie wiem czy nie będzie za duży , 
co do wymiany mojego mina na zwykłą 12 to chyba nie chce mi się w to bawić więc by została wymiana baterii i mówi się trudno bym został z mniejszym 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, PtaQu27 napisał:

cena to właśnie 1200-1400 zł czyli w teori każdy się mieści , POCO byłby ok gdyby nie to że nie jest zbyt długo wspierany , od teraz ma trochę więcej niż rok wsparcia dla aktualizacji androida i 2 zabezpieczeń czyli długowieczny nie jest , widzę go jako smartfon na rok więc słabo ,

Zdarzyło się się raz używać telefon dwa lata bez aktualizacji i nie było żadnych problemów. Generalnie, gdy telefon traci wsparcie to nie oznacza, że jest do niczego i trzeba się go pozbyć. Rozsądne użytkowanie i nie klikanie czego popadnie może skutecznie zapobiec ewentualnym niebezpieczeństwom.

36 minut temu, PtaQu27 napisał:

samsung ma to do siebie że ciągle widzę opinie że się tną ,

Samsungowa nakładka na androida tnie się na słabszych urządzeniach. Na flagowcach jest nieźle, ale wiadomo, nie każdy je kupuje.

38 minut temu, PtaQu27 napisał:

a nothing phone wydaje się fajny bo ma jeszcze 2 lata aktualizacje androida i 3 zabezpieczeń czyli źle nie jest plus czysty android ale np jest duży a ja mam małe dłonie i nie wiem czy nie będzie za duży ,

Zawsze można używać oburącz. Sam mam nie najmniejsze dłonie, ale jak trzeba to obsługuję smartfona (OnePlus 11) oburącz. 😎

Ogólnie ten NP jest spoko, ale jak pisałem wyżej, bateria 4500 to będzie jego pięta achillesowa przy tak dużym wyświetlaczu. Pomijając baterię, byłby to strzał w dziesiątkę.

41 minut temu, PtaQu27 napisał:

co do wymiany mojego mina na zwykłą 12 to chyba nie chce mi się w to bawić więc by została wymiana baterii i mówi się trudno bym został z mniejszym 

To by była już ostateczność.

Trochę jeszcze poszperałem i w budżecie mieści się Motorola moto g84 5G 12/256GB. Też duży ekran, ale bateria już 5k i android też ma nakładkę w miarę żwawą. Jeśli chodzi o aktualizacje, ma dostać androida 14 i 3 lata wsparcia zabezpieczeń.

Możesz rzucić okiem na recenzję i ocenić:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, Kakarotto. napisał:

Zdarzyło się się raz używać telefon dwa lata bez aktualizacji i nie było żadnych problemów. Generalnie, gdy telefon traci wsparcie to nie oznacza, że jest do niczego i trzeba się go pozbyć. Rozsądne użytkowanie i nie klikanie czego popadnie może skutecznie zapobiec ewentualnym niebezpieczeństwom.

Samsungowa nakładka na androida tnie się na słabszych urządzeniach. Na flagowcach jest nieźle, ale wiadomo, nie każdy je kupuje.

Zawsze można używać oburącz. Sam mam nie najmniejsze dłonie, ale jak trzeba to obsługuję smartfona (OnePlus 11) oburącz. 😎

Ogólnie ten NP jest spoko, ale jak pisałem wyżej, bateria 4500 to będzie jego pięta achillesowa przy tak dużym wyświetlaczu. Pomijając baterię, byłby to strzał w dziesiątkę.

To by była już ostateczność.

Trochę jeszcze poszperałem i w budżecie mieści się Motorola moto g84 5G 12/256GB. Też duży ekran, ale bateria już 5k i android też ma nakładkę w miarę żwawą. Jeśli chodzi o aktualizacje, ma dostać androida 14 i 3 lata wsparcia zabezpieczeń.

Możesz rzucić okiem na recenzję i ocenić:

widziałem tą reckę z motką nawet się nad nią zastanawiałem ale odrzuciłem bo to też telefon z krótkim wsparciem , jakoś nie jestem przekonany do tych taśmowo robionych telefonów z chin , chociaż sam kiedyś miałem xiami mi a2 lite i telefon w swojej cenie 700 zł ( kupiłem używanego miesiąc za 550zł ) był naprawdę super i miałem go ponad 3 lata albo nawet 4 
ten iphon mi pasuje poza może aktulanie trochę za małym ekranem i główny powód bateria , boję się że wymienię w nieautoryzowanym salonie i zaraz coś się zepsuje przez te grzebanie a nie będę płacił 2 razy więcej za wymianę w serwisie apple

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi