Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Eman

Studia i nie tylko :)

Rekomendowane odpowiedzi

Pewien bardzo pobożny pan uczęszczał co niedziele do koscioła. Za

każdym razem wychodzac z koscioła dawał koczujacemu nieopodal

żebrakowi 10 zł . Sytuacja powtarzała się od dłuższego czasu . W

pierwsza niedzielę pazdziernika pan wychodzi z kolcioła, podchodzi

do żebraka i daje mu 5 złotych .

- A dlaczego tylko 5? Zawsze było 10 - pyta żebrak .

- No wie pan, posłałem syna na studia -odpowiada pan .

- A dlaczego na mój koszt?

Bogata mieszkanka Beverly Hills zezłościła się na swą francuską służącą. Po wymienieniu długiej listy zastrzeżeń dotyczących jej sprzątania i gotowania, w końcu zwolniła ją.

Służąca, ze swym galijskim charakterem nie mogła pozostawić bez odpowiedzi takiej zniewagi:

"Pani mąż uważa, że sprzątam i gotuję o wiele lepiej niż pani. Sam mi mi to powiedział."

W bogatej damie aż się zagotowało, lecz niczego nie rzekła.

"I co więcej," służąca mówiła dalej, "W łóżku też jestem lepsza od pani."

"To też powiedział Ci mój mąż?" Zapytała z przekąsem bogata dama.

"Nie proszę pani," odpowiedziała służąca. "Szofer mi powiedział"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze studiami było jakieś 100x ale o szoferze pierwszy raz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne aktualnie

• Tematy

• Odpowiedzi

• Nie ma co uogólniać. W jednej firmie będzie tak, a w innej inaczej.  Możliwości możesz znać, ale jak co miesiąc przyjdzie krawaciarz i mówi - wiesz co, chyba jednak lepiej zrobić iglo, a nie wieżowiec - ale weź w okna wstaw armaty na wypadek jakbyśmy mieli tym pływać i walczyć z  piratami na oceanie - na dachu wieżowca ma być wielkie lotnisko - to co wybudowaliście to trzeba zburzyć, bo teraz moda jest na ukośne sufity a tu zrobiliście proste, jak w jakimś średniowieczu - pożyczyliśmy połowę pracowników bo żonie szefa trzeba postawić na szybko garaż,  to niewiele się poradzi
    • Tylko w tym wypadku by musieli podwędzić znacznie więcej tych posłów, niż w obecnej kadencji. PiS nie dobije już do wyniku 40%, żeby brakowało tylko kilku do większości.
    • @Stjepan666Nagranie albumu nie wymaga zaangażowania dużej ilości osób, można to w ciągu tygodnia zrobić, artyści mogą grać koncerty i z tego się otrzymywać, nie muszą non stop wydawać albumów, nawet to nie jest wskazane. Wszystko zależy też od kontraktu, niektórzy artyści po 20 latach mają jeszcze jakiś zaległy album do nagrania dla danej wytworni, nie wspominając że są praktycznie niewolnikami i nic nie mogą zrobić bez zgody z góry.  Dla takiego przeciętnego artysty z chusteczkowym 360 kontraktem, to nie wiem czy nie jest lepiej w gamedevie, trzeba crunchować, ale w każdej chwili możesz odejść. W muzyce to wytwórnia rozdaje karty, maja prawa do wszystkiego, i mogą cie skutecznie zablokować, odsunąć od zarabiania i robienia muzyki.
    • To nie na temat więc odpowiedź na posta wyżej, "tymczasem AMD..."  leci w
    • Hej, planuję zmienić monitor na 27'' (przesiadka z 10 letniego 24'' LG 23EA63) . Zastosowanie to prace biurowe (word/przeglądarka) oraz  - nie mniej - gry. Zainteresowały mnie głównie dwa modele: a) Iiyama GB2770QSU-B5 b) GIGABYTE M27Q - w rewizji 1 lub 2 (obie rewizje są chyba dostępne z tego co widziałem (?)   Zależy mi na dobrym obrazie (przez co rozumiem m.in. jak najmniejszy bleeding, dobrą czerń, ładne barwy) oraz na jak najmniejszym męczeniu oczów/ochronie oczów (prawdopodobnie jeden i drugi działa na oczy tak samo, ale wskazać mi nie zaszkodzi :D). Który byście z tych dwóch wskazali? W przypadku gigabyte czym różnią się rewizje? A może jeszcze jakiś inny monitor byście polecali w cenie do tych ~1500?
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...