Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Rekomendowane odpowiedzi

W jakiej cenie wyrwałeś?Ta obudowa to taka ulepszona nzxt h6 flow😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po  100 eur była na caseking

sam się zastanawiałem, najpierw chciałem TK1 i zewnętrzną chłodnicę, ale że już wymieniam wszystkie 3 w obecnym EVO  z dodatkowym zaworem na zewnętrzną* to  zostawiam jak jest

*na wszelki jakby 5090 okazała się potworem

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Michał19857 napisał:

W jakiej cenie wyrwałeś?Ta obudowa to taka ulepszona nzxt h6 flow😅

z wysyłką poniżej 500 zł :P

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta wróciła do normalnej pozycji, do tego wpadły kolejne P12 argb na dół budy (jest jeszcze pakiecik na podmianę tragicznych górnych deepcool, ale nie chciało mi się dziś już ich zamieniać)

img-20240525-233921156-hdr.jpg

• Like 9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 14.05.2024 o 15:10, duniek napisał:

znalazlem na smietniku

O cholera, na strychu gdzieś mam swojego starego PCta na 286 z monitorem AMSTRAD.
Trochę nie dowierzam jak patrzę po ile ludzie sprzedają takie graty.

Stare czasy Norton Commandera, Win 3.11 i gier pokroju Wolf3d, Dune 2 oraz dyskietek 5.25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, krzysiak napisał:

Karta wróciła do normalnej pozycji, do tego wpadły kolejne P12 argb na dół budy (jest jeszcze pakiecik na podmianę tragicznych górnych deepcool, ale nie chciało mi się dziś już ich zamieniać)

Fajnie to wygląda. Chociaż do mnie nie przemawia biel, a swoją drogą to te wentyle od arctica są spoko ciche i to argb też lepsze w porównaniu od fluctus ów  które też miałem dłuższy czas 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co jakiś czas zmieniam kolor podświetlenia, trochę aparat oszukał bo teraz jest tak naprawdę błękitny. W każdym razie żadne tęczę etc nie wchodzą w grę, tylko i wyłącznie statycznie jeden kolor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wytrzymałem i wrzuciłem wodne :cool: Jeszcze sporo pracy i zmian, ale jest fajnie

07AUUQr.jpegzreMdMa.jpegwZUM4mo.jpeg

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta pamięć w singlu to tak średnio :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, krzysiak napisał:

Ta pamięć w singlu to tak średnio :P

Czepiasz się, przecież napisał, że jest fajnie :E

• Haha 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Lepsze byłoby AIO od EK.

Edytowane przez marb1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dziś dokończyłem na spokojnie układanie przewodów, jeszcze by się przydała czarna przedłużka do gpu bo raczej nie zapowiada się żebym zmieniał na kartę od czerwonych a bardziej na serię 5000 jak się okaże coś dobrego. Jeszcze wskoczyła figurka😅 była w biedrze za 20 zeta to szkoda było nie wziąść🤣 tak wiem stary chłop i takie glupoty🤭😅😅

20240526-115020.jpg

Edytowane przez Michał19857
  • Like 2
  • Upvote 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Lameismyname napisał:

O cholera, na strychu gdzieś mam swojego starego PCta na 286 z monitorem AMSTRAD.
Trochę nie dowierzam jak patrzę po ile ludzie sprzedają takie graty.

Stare czasy Norton Commandera, Win 3.11 i gier pokroju Wolf3d, Dune 2 oraz dyskietek 5.25

calkiem niesiedze w tym ale 386 486 to kosmos cenowy, 286 moze byc nawet drozsze - jak pisalem same obydowy adax czy inne NTT at w dobrym stanie nawet po 300zł, a raz gosc miał NOWE z pudelkami w folii to dawali 500 😮 (za sama obudowe)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Michał19857 napisał:

P.s  swoją drogą jak to robicie że wrzucacie zdjęcia bo nie mogę tego ogarnąć i wrzucam linki😅

Nawet pod swoim zdjęciem na imgbb masz bbcode, kopiujesz to i wklejasz tu.

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki @ShaDow_Pro. Niby takie proste a nie wiedziałem🤦‍♂️😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@Michał19857Swoją drogą zadowolony jesteś z ALF III, pompka nie jest głośna? Miałem z lutym za 390 białą 360 zamówioną, ale jakoś zrezygnowałem, a teraz już nie idzie za tyle dostać. 

Edytowane przez ShaDow_Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak kupiłem ja z outletu  i jak miałem podłączone trzema przewodami to było ja słychać, już chciałem ja zwracać ale spróbowałem i podłączyłem jednym przewodem wszystko i jest fajnie cicho tylko nie widać obrotów pompy ale kij w to. Nie wiem czy mają coś pokickane z tymi trzema przewodami pompa ustawiona działała żeby teraz nie skłamać na 3,8k rpm albo 4,2k rpm gdzie piszą w specyfikacji ze max 2800🙆 Inny znajomy ma podłączone trzema i ma cicho ale za to z jednym coś mu nie odpowiadało. Ogólnie to jestem teraz zadowolony a co do chłodzenie to jest gwarancja 6 lat także luz. Ostatnio widziałem jeszcze białe 420 na Amazonie za chyba 430zl ale nie wiem czy coś Ci to da, i ponoć można było kupić prosto od arctica jeszcze w dobrej cenie 360 także musisz poszukać 

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jak piszesz z tą pompką to jednak mnie odrzuca trochę, w necie też sporo osób mówi że dość głośna. Mam fanaberię na nowe AIO, podoba mi się Pure Loop 2FX, ale na intelu najlepiej wypada Cooler Master Atmos 360, i zapewne za jakiś czas pójdę w tym kierunku. Ewentualnie jak będzie biała 360 poniżej 400zł to wezmę na testy i ocenię.

Edytowane przez ShaDow_Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ShaDow_ProSzybko Ci się navis znudził :D Choć u mnie F280 też zbyt długo nie siedział bo rok, ale ja znów miałem fanaberię na białe aio... navis natomiast poszedł do innego kompa w domu :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja najchętniej też bym białe chciał właśnie, nie jest tak źle, navis jest od października :szczerbaty:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A takie coś widzieliście? 😱

• Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 25.05.2024 o 23:36, krzysiak napisał:

Wygląda lepiej niż wcześniej ;) mi się nie bardzo podoba montaż karty wertykalnie przykładowo ;) 

W dniu 26.05.2024 o 05:50, Michał19857 napisał:

swoją drogą to te wentyle od arctica są spoko ciche i to argb też lepsze w porównaniu od fluctus ów  które też miałem dłuższy czas 

No arctici są cichsze względem fluctusa bez dwóch zdań na ssaniu to już w ogóle, ale też są mniej wydajne :] 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Send1N napisał:

Wygląda lepiej niż wcześniej ;) mi się nie bardzo podoba montaż karty wertykalnie przykładowo ;) 

Przede wszystkim karta nie pasowała kolorystycznie do reszty :E Też tak bardziej mi się podoba.

• Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi